Да те осъдят, защото си се защитил.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

:)

Мнение от Димитър Димитров » 10 Юни 2009, 18:46

Виждам че има хора който защитават мангала, но според мен изобщо не е за мислене в малките населени места, и селата циганите / не бих ги нарекал роми / са подлудили всички хора, след като младите станаха софиянци по селата са останали само възрастни хора който са беззащитни. Как да се предпази например едно 70 годишно семейсво от крадци........ начин няма. Краде се поголовно всичко коетоможе да се продаде, дори инсатацията от къщите свалят :( .

За момента на село аз съм решил въпроса с 2 кавкаски овчарки по 70кг който са пуснати в двора / 7 декара / , в комбинация с това че съм ловец, доброжалателите стоят на далеч, но до кога :(

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 10 Юни 2009, 18:48

flame написа:...

Преди да заемеш една от страните защо не се поставиш на мястото на другата страна. Или ти знаеш предварително кой е влязъл у вас и с каква цел - да убива или краде. Крадеца е бил въоръжен и агресивен! Ти как би постъпил на потърпевшия на мястото? Може би ще изчакаш да те тресне по главата с тръбата за да не го нараниш или пък владееш магии и ще го обезвъоръжиш най-безболезнено, след което ще го изпратиш поживо поздраво?
Потърпевшия е приканил злодея да се предаде! Той не е искал да убива, а да се защити!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Просто лош късмет!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 10 Юни 2009, 18:51

как ли пък не... ще ми влязат в къщата, ще ми изнасят нещата , а аз ще стоя и ще ги гледам... е .. саа.. даже може да ме завие.. какви са тези глупости... :nono:
Аре нема нужда...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Юни 2009, 18:52

крив кюнец написа:
Просто лош късмет!

Tук е разковничето на историята - в законите на никоя държава няма алинея, касаеща понятието "късмет".
Пък дали той е искал да го убие, пък дали мангала е имал тръба, гъдулка или плик с гъби - всичко можем да си пишем и да си измисляме догадки.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Re: :)

Мнение от flame » 10 Юни 2009, 19:04

Херо написа:в малките населени места, и селата циганите / не бих ги нарекал роми / са подлудили всички хора, след като младите станаха софиянци по селата са останали само възрастни хора който са беззащитни. Как да се предпази например едно 70 годишно семейсво от крадци........ начин няма. Краде се поголовно всичко коетоможе да се продаде, дори инсатацията от къщите свалят :(

Прав си колега, много прав за съжаление... :(

Херо написа:За момента на село аз съм решил въпроса с 2 кавкаски овчарки по 70кг който са пуснати в двора / 7 декара / , в комбинация с това че съм ловец, доброжалателите стоят на далеч, но до кога :(

Ти поне като те гледам си умен и си намерил добро решение ;)

///peter написа:С тая тръба за какво ли е дошъл? Сигурно да го соровака със здраве а? Малко мисли преди да коментираш.

Ти ако тръгнеш да крадеш със свалени гащи и вързани крака ли ще отидеш?! Напълно нормално (за един крадец) е да вземе нещо такова елементарно като тръгва да краде. И ако носи такива атрибути не значи, че отива, за да убива. Мисли много преди да коментираш.

крив кюнец написа:Преди да заемеш една от страните защо не се поставиш на мястото на другата страна.

Аз го направих още преди първия си пост по темата и щеше да е много добре да го направиш и ти преди да започнеш да говориш като активист на ККК наблюдаващ процес срещу някой негър.

крив кюнец написа:Ти как би постъпил на потърпевшия на мястото? Може би ще изчакаш да те тресне по главата с тръбата за да не го нараниш или пък владееш магии и ще го обезвъоръжиш най-безболезнено, след което ще го изпратиш поживо поздраво?

Аз вече го казах, но специално за теб ще го повторя по-бавничко: в краен случай, ако нищо друго не помага и нападателя тръгне да ме атакува ще го прострелям в краката, след което ще извикам полиция.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 10 Юни 2009, 19:18

flame написа:
///peter написа:С тая тръба за какво ли е дошъл? Сигурно да го соровака със здраве а? Малко мисли преди да коментираш.

Ти ако тръгнеш да крадеш със свалени гащи и вързани крака ли ще отидеш?! Напълно нормално (за един крадец) е да вземе нещо такова елементарно като тръгва да краде. И ако носи такива атрибути не значи, че отива, за да убива. Мисли много преди да коментираш.

крив кюнец написа:Ти как би постъпил на потърпевшия на мястото? Може би ще изчакаш да те тресне по главата с тръбата за да не го нараниш или пък владееш магии и ще го обезвъоръжиш най-безболезнено, след което ще го изпратиш поживо поздраво?

Аз вече го казах, но специално за теб ще го повторя по-бавничко: в краен случай, ако нищо друго не помага и нападателя тръгне да ме атакува ще го прострелям в краката, след което ще извикам полиция.

Хахаха абе ти четеш ли си работите след като ги напишеш - нещо такова елементарно като тръба 1м - и като те прасне с нея в главата няма шанс да те убие, нали, щото е елементарна :evil: :!:

И значи някой като тръгне да ме напада посред нощ, у нас, с метална тръба 1м, да гледам да го целя в крака викаш - добре, добре - то нали щото всички сме професионални стрелци и можем да запазим хладнокръвие в такъв тип ситуация, че даже и да помислим, видиш ли, къде да го гръмнем! Да не говорим, че като го гръмнеш в крака и улучиш бедрената артерия ще умре за 1-2 минути - а да бе как не се сетих - ти ще му целиш ходилото :mhihi:
Последна промяна Maverick_VS на 10 Юни 2009, 19:21, променена общо 1 път

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 10 Юни 2009, 19:20

flame написа:Аз вече го казах, но специално за теб ще го повторя по-бавничко: в краен случай, ако нищо друго не помага и нападателя тръгне да ме атакува ще го прострелям в краката, след което ще извикам полиция.

Извинявай, незнаех че имаш време да се прицелиш точно.
А сега бавно си представи, че си го уцелил в краката... и на другия ден вземе че някак крадеца умре! Бавно спирам да споря с теб.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nigh7lif3 » 10 Юни 2009, 19:21

Еми ще ни съдят много ясно, като няма кого да осъждат вече. Те всички престъпници ще стават депутати и ще ни лепнат нас сега :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 10 Юни 2009, 19:43

Maverick_VS написа:
flame написа:

Хахаха абе ти четеш ли си работите след като ги напишеш - нещо такова елементарно като тръба 1м - и като те прасне с нея в главата няма шанс да те убие, нали, щото е елементарна :evil: :!:

И значи някой като тръгне да ме напада посред нощ, у нас, с метална тръба 1м, да гледам да го целя в крака викаш - добре, добре - то нали щото всички сме професионални стрелци и можем да запазим хладнокръвие в такъв тип ситуация, че даже и да помислим, видиш ли, къде да го гръмнем! Да не говорим, че като го гръмнеш в крака и улучиш бедрената артерия ще умре за 1-2 минути - а да бе как не се сетих - ти ще му целиш ходилото :mhihi:

Важното е да се изпъкне, та и на колегата тая работа.
А сега прочетох, че и нож имал крадеца...
Е колега flame викаш нормално е да тръгнеш да крадеш с нож и тръба а? Ножа е да реже гъбки от градината. :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 10 Юни 2009, 19:49

За т'ва, колеги, друг път като си лягате зареждайте кафе машината, за да може като чуете странни шумове вечер, поне кафе да можете да предложите...
In Ban We Trust!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Юни 2009, 19:53

Абе няма значение с нож ли е или с верижен трион - човека е предупредил по всички правила, че е въоръжен и ще стреля... Надявам се никога да не ми се случи такова нещо, нито на никой друг, но със сигурност и аз ще стрелям в такъв случай. Причини колкото искаш - не го знаеш тоя мангал в тъмното с какво е въоръжен, не знаеш колко човека са (може да са няколко души), не знаеш на какво дередже са (пияни, дрогирани), не знаеш за какво точно са дошли ( да крадат, да изнасилват, да те трепят).... Ако не дай си Боже имам малки деца вкъщи и стане нещо такова - стрелям и това е. Един приятел има една много подходяща фраза - от затвора се излиза, от гроба НЕ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 10 Юни 2009, 19:56

Абе айде бе!!! Човека виновен, че 7 пъти го ограбили!! Ако го/и бяха хванали още 1-вия път нямаше да се стигне до това!!
Това не е грабеж, това е въоражен грабеж!! 7 пъти ще те ограбват, еми в един момент ще ти писне! :evil: :evil:
През ноща не можеш спокойно да станеш да се изпикаеш, защото не знаеш кой е в коридора с металнта траба!
Ще стрелям не, ами и ще презареждам да съм сигурен, че не мърда.. то бива наглост ама.. 7 пъти!! :evil: :evil:

flame... на теория бате и аз разбирам от футбол, стрелба, политика, финански, маркетинг, счетоводство и прочие, ама утре като ти откраднат халогена, да не реваш.. "ако ги хвана", ако ги хванеш, ще те съдят за побой и ще си платиш като поп, защото живеем в България.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 10 Юни 2009, 21:11

Сега, първо, одобрявам постъпката.Мангала много добре знае какво прави и какви могат да бъдат последствията...в това отношение не са толкова глупави, колкото им изнася да бъдат. Както каза някой по-горе, знаеш ли го какво е решил да прави.7 пъти е идвал и му се е разминавало, тоя път, що да не се позабавлява а ?Бил е въоражен, наясно със ситуацията.След това е бил предупреден няколко пъти и въпреки това е нападнал.Еми какво по неприкосновено от това ? Да го изчакам да ме удари и/или да ме наръга и тогава ако мога да го застрелям ?Бил незаконен пищова.И к'во ?Ако не го беше застрелял, ами беше взел ножа от кухнята, после и той ли щеше да е незаконен ?ОК, съдете го, че е имал не-регистрирано оръжие, ама не, че го е използвал в дадения случай.На мангалите молотовките законни ли са, регистрирани ли са ?Никой нищо не каза за тях нали. Щото те винаги невинните душици, не разбирам какво ги защитавате. В тоя момент при тая тъмница и адреналин, ама точно пък гледаш тоя насреща какъв му е цвета на кожата.Майната им, да мрат.Като е отишъл там, да си бере последствията.
7 пъти никой нищо не е направил, ама когато накрая някой е взел нещата в свои ръце, смъртна присъда още малко ще му сложат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Юни 2009, 21:55

Добре дошли в БГ реалността. Вие не знаехте ли, че законодателят е направил законите такива за да могат да крадат!
Никой не мое ма връне на селу!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 10 Юни 2009, 22:43

Извинявайте, че ви се бъркам, но понеже ми стана любопитно искам да попитам къде се събрахте всички в този гараж, та успяхте да видите кой какво точно е направил - кой как е нападнал, какво е държал и т.н.? А дали има значение незаконния пистолет или къде точно е уцелен крадеца (отпред, отзад, отстрани, долу, горе и т.н.)? Ще оставя на компетентните хора тук да обяснят подробностите, аз просто изказвам каквото ми идва на ум в момента... нали все пак е Извън темата и може да се говори (пише) всичко...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата