Немската сила и руските крадци.
Модератор: Общи модератори
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
SaSo написа:Мда ходещи кошници са Т34ките... Просто са били адски много произведени....
Само един факт ... Немската армия е напредвала с 200км на ден в Руската територия.... Невиждано и до ден днешен... И всичко това благодарение на далекобойните Тигър и Гепард... Единствената им слаба точка била задницата...
Във филма който казах, а той е много як , става въпрос точно за обрата на войната в който всички Американци треперят пред немските танкове и при влизане в бой си слагат картонени удължители на дулата , за да изглеждат по-далекобойни...
А като стана въпрос за техника и всичко , точно най-иновативното е излязло от Нациския лагер... Подводници, Фау 1 и Фау 2, първите изтребители с реактивни двигатели, ядрената бомба.... Всичко това идва от Германия... Ако не са били тъпите японци да избързат с нападението над Пърл Харбър сега щяхме да живеем в една много дисциплинирана държава и нямаше да знаем кво е Лада,Москвич,Жигула и всички там извратени глупости....
Колега първата Ядрена (Атомна) бомба не е ли на Американците

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Проекта манхатън, както и другите големи "ревлоюционни" проекти на америнакците и руснаците след войната, са немислими без немските учени и апаратура, конфискувана по време на бойните действия. Буквално разглабят фабриките и лабораториите и си ги отнасят заедно с хората и учените дето работят в тях.
Аз спирам да пиша за днес, че ще ме баннат за спам. Но чета с интерес, щом чак пиенето оставих, правете сметка.
Поздрави на всички.
Аз спирам да пиша за днес, че ще ме баннат за спам. Но чета с интерес, щом чак пиенето оставих, правете сметка.
Поздрави на всички.

От тогава русото не е на мода.
SaSo написа:Тигър със 110мм броня ударен НЯКОЛКО пъти в битката при Курск!!
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tiger ... _Kursk.jpg
Курская Дуга. Как били «Тигров». Насквозь и даже глубже! Командир танка, отважный лейтенант Б. В. Смелов, подбил танк «Тигр». Тов. Смелов показывает лейтенанту Лихнякевичу (подбившему в последнем бою 2 фашистских танка) пробоину в башне «Тигра». Ее сделал обычный бронебойный снаряд из 76-миллиметрового танкового орудия. Башня «Тигра» вся в трещинах от нескольких попаданий наших снарядов.
Имаше приказка за читателите и писателите, ама те май поне руски знаеха.
Също така, ако случайно не си забелязал, дупките в Тигъра са няколко, като всяка от тях е потенциално последна в кариерата на екипажа му. Само защото един е стрелял по него, улучил го е и го е пръснал, не значи, че и други няма да стрелят по него, за всеки случай, особено в неповторима по мащабите си битка като тази при Курск.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
разделих темата, че стана интересна дискусия.
по повод калашника.. направен разбира се от немците, но за жалост много късно когато вече на практика войната е била загубена.. влизат братушките крадат всичко и го изкарват малко след това като му слагат смешното име калашников..
по повод калашника.. направен разбира се от немците, но за жалост много късно когато вече на практика войната е била загубена.. влизат братушките крадат всичко и го изкарват малко след това като му слагат смешното име калашников..
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SlipKnoT написа:разделих темата, че стана интересна дискусия.
Механизма му е друг, но идеята идва от Нацистка Германия, иначе за колегите:
MP-44:

АК-47:

- SlipKnoT
- devildriver
-
44ката е доста далечен предшественик, както казах всичко включително и механизма е измилен от немците. не ми се търси, а и може да не намеря, но съм гледал снимки в разни книжки които са мнооого рядки та там немците носят едно дето е 99% еднакво с калашника - дни преди руснаците да нахлуят.
"Тигър" е един прекрасен танк, но... успеха на немците не мисля, че дължи на тигъра. След като Немците атакуват, първия тигър се появява след 1 месец, откроява се в големите битки за сталинград и т.н., но до Сталинград тигрите почти не са влизали в бой. Тигъра стъпва по-здраво към средата-края на войната.
Успеха на немците се дължи главно на по модерните оръжия, много добри командири, генерали и момента на изненада за СССР! Загубата на немците се дължи заради отварянето на 2-ри фронт.
P.S Кадри от войната(немска страна):
http://vbox7.com/play:cdf47f64
http://vbox7.com/play:0f65964e

Успеха на немците се дължи главно на по модерните оръжия, много добри командири, генерали и момента на изненада за СССР! Загубата на немците се дължи заради отварянето на 2-ри фронт.
P.S Кадри от войната(немска страна):
http://vbox7.com/play:cdf47f64
http://vbox7.com/play:0f65964e

Последна промяна kiro_320 на 16 Май 2009, 22:44, променена общо 1 път
- SlipKnoT
- devildriver
-
най основно загубата на немците се дължи на това, че хитлер е станал алчен и русия е твърде голям залък за него.
иначе "малки" причини много.. недостиг на гориво и както и ти казаха прекалено много фронтове на война също така и много "чужди" войници, НО нека не говорим за самата война, а за техниката
иначе "малки" причини много.. недостиг на гориво и както и ти казаха прекалено много фронтове на война също така и много "чужди" войници, НО нека не говорим за самата война, а за техниката

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SlipKnoT написа:най основно загубата на немците се дължи на това, че хитлер е станал алчен и русия е твърде голям залък за него.
И самата война е интересна, не бих казал, че е алчен Хитлер...
По скоро е притиснат от факта, че Сталин започва превъоръжаване на руската армия. А според мен е било въпрос на време СССР да се включи във войната.... на собствена страна. За това е избрал най-добрата защита. И не съм съгласен, че са нападнали добре екипирани. НА фона на останалите кампании на Вермахта, започването на Барбароса е била, меко казано зле логистирана. Това е и основният знак, че немците са бързали заради нещо. Вече споделих защо според мен. В началото на самата кампания, Т-34 е бил наистина най-добрият танк, до пристигането на Pzkpfw VI - Тигър. На скоро мернах едно филмче специално за Тигър 1, по Дискавъри, та там възхваляваха тоталното превъзходство на въпросния танк спрямо дори тежките КВ-1 и КВ-2. Основното предимство са:
- Тежката броня
- Комуникацията между танковете чрез радиостанции
- Апокалиптичното 88 оръдие способно да "evaporate" както казаха във филмчето всеки един танк съществуващ до тогава.
Обаче има още една по-интересна машина която идва да "сцената" за съжаление много в края на войната 44та година, а именно Тигър 2. Прякора на този танк е Königstiger, още по-страховит и също така унищожителен. Разликата с Тигър1 е много по-голямата броня:
При Тигър 1 най-тежко бронираната част достига 120мм
При Тигър 2 най-тежко бронираната част достига 180мм(!!!)
Оръдието е същото 88мм разрушител

Но основните проблеми на този танк са КИЛАТА, Тигър 1 е бил 62 тона, а Тигър 2 - 69 тона. Трансмисията редовно е сдавала багажа.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
По темата мисля да не коментирам, щот сте много палави
Ето обаче, нещо което не е за пропускане http://zamunda.net/details.php?id=171844 

Огромна страна като СССР да диша във врата на Хитлер няма как да не го притесни и точно това е искал - спокойствие.
Съоюзниците няма как да направят мащабна операция срещу Хитлер, защото трябва да е някаква огромна "морска" офанзива, обречена на провал след като немците прекъснат доставките.
Единствената успешна офанзива срещу Хитлер е била по суша на голяма територия или именно през СССР, а СССР е разполагал с доста жива сила, липсвала е само модерна техника.
Друго за техниката:
Грешка на немците да използват тежката вода вместо графит и губят страшно много ценно време за създаването на ядрено оръжие. По различни оценки са им били нужни още от 1 до 3 години.

Единствената успешна офанзива срещу Хитлер е била по суша на голяма територия или именно през СССР, а СССР е разполагал с доста жива сила, липсвала е само модерна техника.
Друго за техниката:
Грешка на немците да използват тежката вода вместо графит и губят страшно много ценно време за създаването на ядрено оръжие. По различни оценки са им били нужни още от 1 до 3 години.

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Колега, грешката на Хитлер е че кампанията му разчита на наземен транспорт, единствения възможен тогава. Просто СССР се намира в сърцето на хартланд-а. И е невъзможно тази територия да бъде превзета чрез кампания която се развива по земя по чисто логистични причини. А за танковете си прав, 88мм е ужасяващо за времето си оръдие. Помня, че ми разказваха за една случка във френската провинция, след превземането на Кан. Америнакнците трябва да минат един мост, с танкове шърмън (най-масовия танк на войната) обаче до моста има скрит тигър1, преустроен в отбранително оръдие. И ветерана, който го разказваше каза: С всеки снаряд немците сваляха по един танк от моста, не просто го унищожаваха, ами го изхвърляха от моста, но ние продължавахме да пращаме танкове, накрая на тях им свършиха мунициите и ние минахме.
Ей това ако не е пълно техническо превъзходство на едните и тотална разсипия на другите аз не знам какво е.
Ей това ако не е пълно техническо превъзходство на едните и тотална разсипия на другите аз не знам какво е.
От тогава русото не е на мода.
- SlipKnoT
- devildriver
-
един от малкото начини руснаците да победят немските танкове е като без да искат им "скъсат" веригите и успеят да се приближат достатъчно близо. разбира се , ако не бъдат изкъртени докато го направят
това няма нищо общо с темата осфен че става дума за ВСВ.
поредната холивудска лента която става за гледане, но не показва нищо във връзка с наща тема.

St.Dilov написа:По темата мисля да не коментирам, щот сте много палавиЕто обаче, нещо което не е за пропускане http://zamunda.net/details.php?id=171844
поредната холивудска лента която става за гледане, но не показва нищо във връзка с наща тема.
- SlipKnoT
- devildriver
-
сички мнения дето не са по темата ще бъдат изтривани.. като нямате какво интересно нещо да кажете, не пишете.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Написал съм Не коментирам по тематаSlipKnoT написа:St.Dilov написа:По темата мисля да не коментирам, щот сте много палавиЕто обаче, нещо което не е за пропускане http://zamunda.net/details.php?id=171844