Най честите проблеми със синьосветещите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 20 Апр 2009, 9:48

В общи линии това, което знам е, че нямат право да се заяждат за грайфера на гумите.

Също така в закона изрично е упоменато, че при наличие на дясно огледало имате право да си затъмните задните стъкла.

Най-добре си носете една малка книжка със закона, която да сте научили добре, и като чичкото започне да се заяжда и кажа "И са ко праим", да можете да му покажете най-учтиво, че не е прав 8)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 20 Апр 2009, 10:02

!!Asen_X написа:Като стана въпрос за дебилщините на някои полицаи, сетих се за една история, разказана ми от приятел с е21-чка.

Та... нашият герой решил да си смени предната броня+престилката, като за целта махнал старата, но имало период, в който трябвало да кара без броня. Предния регистрационен номер съответно грижливо сложил при предното стъкло, така че да се вижда.
Докато си карал из квартала една вечер, буден софииски полицай забелязва тази толкова .... сериозна.... нередност и незабавно спира е21-цата за проверка и разбира се държи това тежко провинение да бъде наказано с подобаващ акт. Застава полицая в патрулката и по радиото изисква на мястото да бъдат изпратени катаджии, които да напишат акта, като описва и самото нарушение. След кратко радиомълчание, от диспечера се чуват крясъци "Ти луд ли си, бе? Знаеш ли колко произшествия има тая вечер та си седнал с глупости да ни занимаваш?!" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сконфузен полицаят излязъл от патрулката и заявил "Айде да мине от мене, ходи си и да не съм те видял повече да караш без номер" :mhihi:

Хацо, номера трябва да е отпред, без значение дали имаш или нямаш броня. В закона си го пише точно и ясно. Ако номера го няма или не е там където трябва да бъде, акта е 100лв и от 1 до 6 месеца без книжка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4-цилиндрово сешоарче

Мнение от S204 » 20 Апр 2009, 11:10

BMWPetar написа:В общи линии това, което знам е, че нямат право да се заяждат за грайфера на гумите.

В листовките имах такъв въпрос - колко е минималния грайфер, с който е позволено да шофирате - 2мм (мисля :uups: ). Така че...имат си право да се заяждат. :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 20 Апр 2009, 11:22

Грайфера трябва да е минимум 1,6мм и шарката на гумите да е еднаква 2х2.
Виждал съм да мерят грайфера не един път.
Също много се заяждат за пукнато предно стъкло!
Ако имате изтекъл акт не със много и особено ако трябва да бъде платен в друг град, обяснявате им най-спокойно и човешки защо не сте го направили и 90% случайте се разминавате със "айде ама да си го оправиш", е ако не е изтекъл от 6 7 месеца де :) . Мен са ме пускали с 4 месечен акт, само с обяснение :roll: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 20 Апр 2009, 13:27

Fking написа:Имат ли право да ровят в жабката и багажника?

Мисля че имат, но при мен не ровеха те. Смисъл, те ми казваха премести това, какво има тук.. това какво е, но не докоснаха нищо. Обяснявах му също така, за спортния филтър(беше в багажника), че е мазен защото, аз го омазних и т.н. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Апр 2009, 13:31

Пилев написа:Грайфера трябва да е минимум 1,6мм и шарката на гумите да е еднаква 2х2.
Виждал съм да мерят грайфера не един път.
Също много се заяждат за пукнато предно стъкло!
Ако имате изтекъл акт не със много и особено ако трябва да бъде платен в друг град, обяснявате им най-спокойно и човешки защо не сте го направили и 90% случайте се разминавате със "айде ама да си го оправиш", е ако не е изтекъл от 6 7 месеца де :) . Мен са ме пускали с 4 месечен акт, само с обяснение :roll: .

Трябва да си инзвънредно прост за да караш със под 1,6 мм граифер ... или трябва да си фен на сликовете :mhihi: Със много неща могат да се заядат , но трябва да се държиш хладно и уважително , щот ако почнеш да се праиш на гъзар , ще се заядат за 1000 глупости . Мен ме спираха и не носих контролен тално - ами разминах се със обяснение и накрая - дай си имената и айде бегай . А аз кааха вечер и 2,4 л кола , което вече е забранено за "малди шофиори" като мене . Мамка му ще направя 1 година стаж , няколко месеца преди 25тия си рожден ден хахааха .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Апр 2009, 13:37

С уважение трябва да се държиш,в момента който усетиш че е простак или прост милиционер се съгласяваш с него,правиш се на виновен и това е,аз не съм свикнал да плащам на милиционери и за последните 2 години(имам стаж от 1992 година) съм отнесъл 2 акта,за винетка на околовръсното и за превишена скорост ,като моята кола беше 3 та по ред,но това беше в Пазарджик(у чуждо село и керемидите бият)
Интересни факти:
В пловдив милицията е получила4 чисто нови гуми за ...4 автомобила...е как такъв с една нова гума щеме глоби за износени гуми(естествено аз не карам с износени гуми),както и че никоя кола на кат няма стикери лепнати на стъклото за гражданска отговорност и преглед...

Изхода е само един,всеки има телефон с камера,записваш си клипче с милиционера и го пускаш в "здравей България"-един вид го правиш медиина звезда

най-добре е тука да се отвори една тема и всеки да побликува снимки на полицаи в нарушения...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 20 Апр 2009, 13:50

На мен са ми искали полицата за автокаското..! :dunno: След като като дадож всички документи, видя, че съм с колан..! Питаше ми къде е резервната гума, ама ходи обяснявай на кука къде ти е...! :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 20 Апр 2009, 13:51

Като изключим стандартните проверки съм имал още една "спортна".
Гр. Варна 12 и нещо вечерта, 3-ма сме в колата, до автогарата. Единия приятел има среща след 15 минути и си лафим в колата....
Виждам човек на около 25-30 год. залиташ и приближаваш колата, стигна до предната дясна врата и почна нещо да говори(не го чувах), и тръгнах да отварям вратата за да го чуя.
Още не бях слязал, като се развика "икономическа полиция, не мърдай, да ви виждам ръцете" + пистолет.
Проверка лични карти, + много обяснение. Преди да си замине ми каза, друг път недей да слизаш, защото можеше да те гръмна. :shock: :shock:
Добър беше обаче, аз до последно си мислех, че е пиян. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Fr33Styl3r » 20 Апр 2009, 15:04

!!Asen_X написа:Забравих да добавя - не сваляйте колана преди проверяващия да е дошъл до прозореца и да ви е приканил да представите документите за проверка!!!

Това и аз го изпитах една вечер бях си взел книжката преди 2 месеца г/д И спира ме слизам аз от колата щотото не ми работи дясната машинка да си отвора стъклото и тоя ООООООООООООООООООООООО ма ти и без колан беше а и аз :shock: :shock: Викам свалих го за да слезна яяяяяяяяя сега да видим тука кво имаме свети с фенерчето я багажника какво има и нужното оборудване имаш ли ... Отварям а бащата беше нахвърлял някакви кашони и тоя стой и гледа къде са ? Викам е тука ако искате вада всичко :mhihi: :shock: и тоя не не бегай и другия път с колан :winky:

ентусиаст
Аватар

Re: Най честите проблеми със синьосветещите...

Мнение от flame » 20 Апр 2009, 15:39

LizarD написа: :arrow: Големината на грайферите на гумите

99% съм сигурен, че това не е вярно - веднъж хванах правилника и се разрових много здраво - пишеше, че автомобилът трябва да не е с износени гуми, НО АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ НЕ ПИШЕШЕ КОЛКО Е МИНИМАЛНИЯ РАЗМЕР НА ГРАЙФЕРА.

LizarD написа: :arrow: Стари актове.
:arrow: Резервни крушки
:arrow: Ножица с тъпи върхове

За резервни крушки се говореше, че ще променят закона, но не съм сигурен, че го приеха - някой знае ли със сигурност?

И ако може някой да ми обясни за старите актове и ножицата - те пък за какво са?! :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 20 Апр 2009, 16:47

http://dnes.dir.bg/2009/04/20/news4327706.html
Нямам думи. Винаги измислят по нещо та да черпиш. Ама докато не сложат камери на колите като в Щатите така ще е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 20 Апр 2009, 20:06

И аз си мисля че това за резервните крушки така и не се прие.
Също си мисля, че пожарогасителя трябва да се презаверява на всеки две години, иначе пак могат да ти пишат акт.
Абе с една дума ако се заядат много винаги могат да ти напишат акт за нещо.
Извинявам се за оффтопика:
Чл. 183. (4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:
5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;
Зреходни и Заключителни разпоредби КЪМ ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА АВТОМОБИЛНИТЕ ПРЕВОЗИ
(ОБН. - ДВ, БР. 85 ОТ 2006 Г., В СИЛА ОТ 20.10.2006 Г.)

ДИРЕКТИВА 89/459/ЕИО НА СЪВЕТА от 18 юли 1989 година относно сближаване на законодателствата на държавите-членки по отношение надълбочината на протекторите на гумите на някои категории моторни превозни средства и техните ремаркета
(89/459/ЕИО)

Член 1

Държавите-членки предприемат всички необходими мерки, за да се гарантира, че по време на техния срок на експлоатация по пътищата, гумите за следните категории превозни средства: М1, N1, O1 и O2, така както са определени в приложение I към Директива 70/156/ЕИО от 7 февруари 1970 г. на Съвета за сближаване на законодателствата на държавите-членки относно одобряването по вид на моторни превозни средства и ремаркета за тях [6], последно изменена с Директива 87/403/ЕИО [7], имат дълбочина на протектора в основните вдлъбнатини на протекторната площ не по-малко от 1,6 mm.

"Основни вдлъбнатини" са широките вдлъбнатини в централната част, която покрива около три четвърти от ширината на протекторната площ.

Друг е въпроса, че да караш с изтъркани гуми си е не самоубийство ами убийство!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 20 Апр 2009, 21:54

flame написа:99% съм сигурен, че това не е вярно - веднъж хванах правилника и се разрових много здраво - пишеше, че автомобилът трябва да не е с износени гуми, НО АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ НЕ ПИШЕШЕ КОЛКО Е МИНИМАЛНИЯ РАЗМЕР НА ГРАЙФЕРА.

Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е
технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
...
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на
мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм
...
Аз пък като се зачетох видях, че могат да се заядат и за РАЗМЕРА и за НАЛЯГАНЕТО на гумите. :( Та да не казвам че и за скоростния индекс на гумите могат - ако не отговаря, колата ти е технически неизправна.
Пълен филм..

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 21 Апр 2009, 11:24

flame написа:И ако може някой да ми обясни за старите актове и ножицата - те пък за какво са?! :roll:

Ти не си ли си ровил в аптечката да я видиш тая странната ножица?!
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата