Въпрос за PayPal...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Апр 2009, 23:13

Имаш 0 във акаунта на paypal.
След като сам се verify ти връщат и ще пише 1.5 Euro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 19 Апр 2009, 1:28

///peter написа:Имаш 0 във акаунта на paypal.
След като сам се verify ти връщат и ще пише 1.5 Euro

Да, но по принцип в картата имам $хххх....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 19 Апр 2009, 1:51

Колега , PayPal не ти показва сумата която ти е във банковата карта , той служи да се прехвърлят пари между продавча и този който купува . Като купуваш нещо ( примерно от Ибей) и дойде момента да платиш не ти се налага да попълваш имена , детайли на картата ти и тн , просто плащаш чрез PayPa, където вече си ги попълнил веднъж . Просто казано всичко е направено за улеснение .

П.п Внимавай ако продаваш нещо онлайн и ти платят чрез ПайПал ще те таксуват и то дебеличко , така че избягвай да приемаш плащания в големи размери :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 19 Апр 2009, 2:34

best_buy написа:Колега , PayPal не ти показва сумата която ти е във банковата карта , той служи да се прехвърлят пари между продавча и този който купува . Като купуваш нещо ( примерно от Ибей) и дойде момента да платиш не ти се налага да попълваш имена , детайли на картата ти и тн , просто плащаш чрез PayPa, където вече си ги попълнил веднъж . Просто казано всичко е направено за улеснение .

П.п Внимавай ако продаваш нещо онлайн и ти платят чрез ПайПал ще те таксуват и то дебеличко , така че избягвай да приемаш плащания в големи размери :)

Не ми трябва за продаване, а само за купуване, и от Америка :) А в такъв случай защо е необходимо това verify-не? Само за да има лимит ли? :) Питам, защото трябва да купя нещо спешно, което надвишава лимита от $150? Може ли на два пъти, така да се нарече? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 19 Апр 2009, 3:47

mad_presley написа:Банковата разпечатка е официален документ (за теб може и да не е, но за много хора, на които им трябва си е такъв), не можеш да си го вземаш от банкомат.От PаyPаl ти вземат 1 евро, точно за да се отрази в разпечатката ти, след като въведеш кода ти ги връщат.

Спокойно, никой не се опитва да те чарджи ;)

Прав си за мен не е.В Лондон си я взимам от банкомат на банката към която ми е сметката.Pay pal не са ми вземали нито връщали пари за verify никога.А и лимита при unveryfed е доста по висок.Явно за БГ условията са други.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 19 Апр 2009, 13:52

Колега за да няма изненади разгледай и прочети рейтинга на продавача. Виж колко пари ще ти струва доставката и след това поръчвай. Самата система PayPal ,чрез която се извършва транзакцията е за сигурност! Така ,че някой "хакер" да не ти запише числата от картата която си регистрирал и ще ползваш за плащане. До 100$ и то един път можеш да купиш нещо,над 100 -НЕ!
След като те чарджи 1.50$ или еуро /колкото ти пише там/ след около седмица или поне 5 раб.дни отиваш до банката която ти е издала картата,казваш че чакаш 4 цифрен код от PayPal и го въвеждаш!
успех :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Апр 2009, 16:24

AGT написа:...Прав си за мен не е.В Лондон си я взимам от банкомат на банката към която ми е сметката.Pay pal не са ми вземали нито връщали пари за verify никога.А и лимита при unveryfed е доста по висок.Явно за БГ условията са други.

Бъркаш се. Взимали са ти пари, просто не си усетил. Условията са еднакви навсякъде. На PayPal не им пука от коя държава си. 4-цифровия transaction verification може да бъде видян или в банка или при онлайн банкиране в записите за миналите транзакции.

Така че, или си пускаш онлайн банкирането, или чакаш първия работен ден и отиваш в банката да им поискаш записа.

Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 19 Апр 2009, 17:24

Мерси много :) Ей сега се пробвах да пратя пари, при не verify-ната карта, не става... При лимит $150, аз пращам $110, но не става :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Апр 2009, 19:49

AGT написа:Прав си за мен не е.В Лондон си я взимам от банкомат на банката към която ми е сметката.Pay pal не са ми вземали нито връщали пари за verify никога.А и лимита при unveryfed е доста по висок.Явно за БГ условията са други.

Ако не ти вземат въпросното 1 евро, няма как да се отрази в месечната ти разпечатка, следователно няма как да разбереш 4 цифрения код.Важи за абсолютно всички държави без изключение.След като въведеш този 4 цифрен код, ти връщат еврото.

Така както говориш, ми се струва, че нямаш SMS известяване при транзакция през картата ти.Съветвам те да си пуснеш тази така полезна услуга, защото ако някой реши да тегли без твое знание, ще разбереш на момента и ще вземеш мерки ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 19 Апр 2009, 21:37

best_buy написа:.....

Обратното! Колкото по-голям месечен оборот правиш, толкова по-ниски са комисионните, които ти удържат. А самите комисионни са напълно разумни. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 21 Апр 2009, 16:03

Изображение

Защо се получава така? Картата е verify-ната, а лимита е $500..?? :confused: Не съм пращал никакви пари до сега... :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 22 Апр 2009, 13:23

Никой ли не знае защо се получава така? :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 22 Апр 2009, 15:03

vesko06 написа:Никой ли не знае защо се получава така? :confused:

Колега по спокойно, в България нещата стават в пъти по-бавни от колкото в нормалните държави, за да можеш да плащаш суми на 100 евро или 100 долара трябва да си вземеш 4 цифрения код, който се намира на разпечатката от банката в кояти ти е картата. При регистрация в Paypal ти взимат 1,5 евро след един месец отиваш в банката и казваш да ти дадът разпечатката на която се намира този 4 цифрен код( може да ги питаш къде е кода, ще ти оградат в химикал :mhihi: ), след това въвеждаш този 4 цифрен код в твоя Paypal-акаунт и тогава Paypal ти връща тези 1,5 евро който ти е взел в началото на регистрация ти.

п.с. Просто се изчква дълго време за да ти се отрази тази(един вид транзакция) в сметката ти. Поне при мен беше така. Аз съм към Първа Инвестициона Банка, може при твойта банка да е по-бързо.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Апр 2009, 19:07

Кода идва сравнително бързо- 3- 4 работни дни, просто хората в банката в болшинството случаи не знаят какво да гледат. След като го потвърдиш в Пейпал вече може да си променяш и лимитите. Ако не се лъжа за обикновен акаунт беше 2000 евро на транзакция. Премиер и бизнес са по-високи, но едва ли ще имаш нужда, защото малко търговци приемат такива големи плащания по Пейпал заради високите такси. Ако ще получаваш по-крупни суми се приготви да ти зададат някои въпроси от някаква Европейска комисия против прането на пари :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vesko06 » 23 Апр 2009, 13:47

Кода е въведен още в Понеделник...! Не е това....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата