корекция на зрението с ЛАЗЕР
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Близък приятел си направи такава операция във "Вижън" миналата година и е супер доволен. За цифра, мисля, че нещо около 3000 лева спомена. От сестра ми пък, която работеше там известно време знам, че техниката в тази клиника е най-модерната в България... Аз лично бих си направила такава корекция пред алтернативата да нося очила или лещи. Ако чакаме всичко ново да се наложи, изпита, докаже и пр.... ще си остареем с ... очила
и ... увиснали цици 

- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
Колега, и аз съм с астигматизъм и в началото (1-2 месеца) имах чувството, че ще се побъркам с очилата, но с малко повече инат (в носенето) свикнах. Предполагам , че като ходиш наравно имаш чувството, че стъпваш в дупки, а по стълби наклона ....., но се свиква. От ноември си купих и цветни лещи с диоптър и точно за седмица - две свикнах да ги слагам за минутка, а свалянето е още по-лесно. Подръжката им също е елементарна, а иначе за проба можеш да си купиш едномесечни - мисля по 10 лв. беше едната леща
За операция и аз съм се замисляла , но определено като прочетох минусите/рисковете и .... не бих рискувала поне на този етап.

За операция и аз съм се замисляла , но определено като прочетох минусите/рисковете и .... не бих рискувала поне на този етап.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Apassionata написа:Близък приятел си направи такава операция във "Вижън" миналата година и е супер доволен. За цифра, мисля, че нещо около 3000 лева спомена. От сестра ми пък, която работеше там известно време знам, че техниката в тази клиника е най-модерната в България... Аз лично бих си направила такава корекция пред алтернативата да нося очила или лещи. Ако чакаме всичко ново да се наложи, изпита, докаже и пр.... ще си остареем с ... очилаи ... увиснали цици
Абе друго си е някоя невинна душичка да те гледа под очилца

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
стига да може ще си направя, да цената навсякъде където гледах е към 3000лв за двете очи,аз съм си свикнал с очила, но просто ме дразнят- пречат ми на работата и тн като ги сваля картинката е грозна виждам размазано оцобено привечер, интерисуваше ме главно какви са изискванията за да можеш да си направиш лазерна корекция.
а за лещите мисля че не са 10лв бр. гледах едни от хидрогел на известна фирма към 160-170 лв 6бр. едномесечни.
и дали има такива които се носят по цял месец без да се свалят или няма такива?
а за лещите мисля че не са 10лв бр. гледах едни от хидрогел на известна фирма към 160-170 лв 6бр. едномесечни.
- крив кюнец
-
Наскоро ходих и в 2те най-модерни клиники във Варна за консултации - "Света Петка" и "Николай Чудотворец" . Процедурата се казва LASIK. Реших да си направя тази операция, но немога да избера при коя от 2те клиники да я направя. В едната ми казаха 800 евро, в другата 1000 евро. Преди това се правят пълни изследвания които са за настройка на лазера. Струват 100-120 лева. Кофтито е, че си направих очила в едната клиника и ми казаха да се опитвам да ги нося, а в другата клиника - няма смисъл от тях
прочети статията http://www.st-petka-eyeclinic.bg/lazer.html

- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
stambo_81dg написа:с
Като ти казах за 10лв. на леща имах предвид обикновенни с 45% водно съдържание, които се свалят всяка вечер. Аз първо си взех такива, докато се науча да ги слагам и свалям и да видя дали ще свикна и има ли смисъл да инвестирам в хубави лещи

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
крив кюнец написа:Наскоро ходих и в 2те най-модерни клиники във Варна за консултации - "Света Петка" и "Николай Чудотворец" . Процедурата се казва LASIK. Реших да си направя тази операция, но немога да избера при коя от 2те клиники да я направя. В едната ми казаха 800 евро, в другата 1000 евро. Преди това се правят пълни изследвания които са за настройка на лазера. Струват 100-120 лева. Кофтито е, че си направих очила в едната клиника и ми казаха да се опитвам да ги нося, а в другата клиника - няма смисъл от тях
а тази във В.търново, тука има и разценки. и тя е Св. петка
http://www.st-petka-eyeclinic.bg/center_tarnovo.html
в турция имало няква ултра модерна клиника а цените били по ниски от нашите
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Знам, че на такъв малък диоптер не правят операции.
Другото, което е, че трябва поне 2-3 години да си задържиш диоптъра и евентуално тогава операция.
Аз вече съм с -2.75/-2.25. Никога не съм си помисляла за операция...ако ще и 5 лв. да струва, ако ще да е най-модерната технология....очите не си ги давам за нищо на света.
От 4 години нося лещи,някак си ми е по-удобно, а и вече си ми е навик да си бъркам в очите
. С очилата не ми е удобно, а да не говорим за шофиране...сигурно защото съм свикнала твърде много с лещите. Нося pure vision и за мен това е най-доброто за момента.
Иначе имам алергия от пухчетата през пролетта и тогава искам...не искам...слагам очилата, щото ставам като зомби...
Та...така, виж дали си заслужава да си направиш операция предвид ниския ти диоптър.
Другото, което е, че трябва поне 2-3 години да си задържиш диоптъра и евентуално тогава операция.
Аз вече съм с -2.75/-2.25. Никога не съм си помисляла за операция...ако ще и 5 лв. да струва, ако ще да е най-модерната технология....очите не си ги давам за нищо на света.
От 4 години нося лещи,някак си ми е по-удобно, а и вече си ми е навик да си бъркам в очите

Иначе имам алергия от пухчетата през пролетта и тогава искам...не искам...слагам очилата, щото ставам като зомби...

Та...така, виж дали си заслужава да си направиш операция предвид ниския ти диоптър.
За Варна съм чувала прекрасни отзиви за Света Петка.
Но като цяло е хубаво да провериш на няколко места.
Има някой неща които са общовалидни.И най-важното е че за да е "сигурна" работата в последно време преди корекцията не трябва да има промяна на късогледството,дългогледството или астигматизма.Този период от време го чух в много варианти от една до три години.НО...винаги има НО.Радостно или Не в някой клиники се наемат да оперират при всяко положение.Според мен ако въпроса не е на "живот и смърт" бягай от такива.
Но като цяло е хубаво да провериш на няколко места.
Има някой неща които са общовалидни.И най-важното е че за да е "сигурна" работата в последно време преди корекцията не трябва да има промяна на късогледството,дългогледството или астигматизма.Този период от време го чух в много варианти от една до три години.НО...винаги има НО.Радостно или Не в някой клиники се наемат да оперират при всяко положение.Според мен ако въпроса не е на "живот и смърт" бягай от такива.
Здравей,аз имах същия проблем като при теб.За лещи дума не може да става,опитвал съм хиляди пъти и не става,не мога да си бръкна в окото.Очилата ме дразнят страшно много.Имам асигматизъм 1,5/1,75 и преди да си купя очила повече виждах отколкото сега с очила.В смисъл сега като ги махна и направо ужас,много размазано,а преди не беше така.Да не говорим пред компютъра,някои по-дребен шрифт,никакъв шанс.Та така,преди 6 месеца някъде си направих тази лазерна операция в,според мен,най-добрата очна клиника в БГ,а именно "Светлина",намира се в 7-ма поликлиника май беше,до централна гара.Самата операция нищо не е,няма и 5 мин и нищо не усещаш.Преди операцията трябва да ходиш до там два три пъти за изследвания,а след това първите 1-2 дни е гадно,трябва да слагаш едни капки и е хубаво през деня да си със слънчеви очила,иначе е много гадно.Но от тогава до сега съм супер доволен.Никакви забележки нямам.Цялото това удоволствие ми излезе към 2500лв общо,включително изследванията.След 10-20 години,ще кажа дали има някакви странични ефекти,но за сега съм страшно доволен.
- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
Здравей,колега.Съвета ми е да си носиш очилата поне 1-2 години.Направи си няколко изследвания в различни клиники.Все още смятам,че нашите лекари са едни прекрасни бизнесмени.Режат и шият за щяло и нещяло.Важно е да падат кинти.На сина ми направихме операция преди 4 години във Варна и не ми взеха и 1стотинка.Операцията мина успешно и съм много доволен.Но се консултирахме на няколко места.
Относно лещите...Нося очила от 25 г.Пробвал съм с лещи,но ми създават сериозен дискомфорт особено при шофиране.При отворен прозорец или при пуснат климатик се налага да мигам (за да овлажня лещата) като за световно.Все пак е въпрос на навик.Пробвай и ще намериш правилното решение.Но за операция не бързай.Все пак не пъст нито г*з.
Относно лещите...Нося очила от 25 г.Пробвал съм с лещи,но ми създават сериозен дискомфорт особено при шофиране.При отворен прозорец или при пуснат климатик се налага да мигам (за да овлажня лещата) като за световно.Все пак е въпрос на навик.Пробвай и ще намериш правилното решение.Но за операция не бързай.Все пак не пъст нито г*з.
От всички педали най-много харесвам на газ-та!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Аз съм опериран с лазер от късогледство и астегматизъм през далечната 1997г в София, кв. Лозенец, при професор Гугучкова.
Тогава ми излезе към 1100 долара, бях към 9 диоптера
Трябваше да не слагам повече очила но след 3-4 години възвърнах към 2 диоптера, сега съм с лещи / меки, швейцарски, 14лв/бр /
Моят съвет е да се оперираш, няма страшно!
Имай обаче в предвид че при очите гаранция НЯМА!
Гаранция има при хладилниците! Могат да ти го сменят, окото немогат
Тогава ми излезе към 1100 долара, бях към 9 диоптера

Трябваше да не слагам повече очила но след 3-4 години възвърнах към 2 диоптера, сега съм с лещи / меки, швейцарски, 14лв/бр /
Моят съвет е да се оперираш, няма страшно!
Имай обаче в предвид че при очите гаранция НЯМА!
Гаранция има при хладилниците! Могат да ти го сменят, окото немогат

65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5