корекция на зрението с ЛАЗЕР

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 14 Апр 2009, 20:48

Близък приятел си направи такава операция във "Вижън" миналата година и е супер доволен. За цифра, мисля, че нещо около 3000 лева спомена. От сестра ми пък, която работеше там известно време знам, че техниката в тази клиника е най-модерната в България... Аз лично бих си направила такава корекция пред алтернативата да нося очила или лещи. Ако чакаме всичко ново да се наложи, изпита, докаже и пр.... ще си остареем с ... очила Изображениеи ... увиснали цици Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 14 Апр 2009, 20:48

Колега, и аз съм с астигматизъм и в началото (1-2 месеца) имах чувството, че ще се побъркам с очилата, но с малко повече инат (в носенето) свикнах. Предполагам , че като ходиш наравно имаш чувството, че стъпваш в дупки, а по стълби наклона ....., но се свиква. От ноември си купих и цветни лещи с диоптър и точно за седмица - две свикнах да ги слагам за минутка, а свалянето е още по-лесно. Подръжката им също е елементарна, а иначе за проба можеш да си купиш едномесечни - мисля по 10 лв. беше едната леща ;)
За операция и аз съм се замисляла , но определено като прочетох минусите/рисковете и .... не бих рискувала поне на този етап.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Апр 2009, 20:52

Apassionata написа:Близък приятел си направи такава операция във "Вижън" миналата година и е супер доволен. За цифра, мисля, че нещо около 3000 лева спомена. От сестра ми пък, която работеше там известно време знам, че техниката в тази клиника е най-модерната в България... Аз лично бих си направила такава корекция пред алтернативата да нося очила или лещи. Ако чакаме всичко ново да се наложи, изпита, докаже и пр.... ще си остареем с ... очила Изображениеи ... увиснали цици Изображение

Абе друго си е някоя невинна душичка да те гледа под очилца :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 14 Апр 2009, 20:55

стига да може ще си направя, да цената навсякъде където гледах е към 3000лв за двете очи,аз съм си свикнал с очила, но просто ме дразнят- пречат ми на работата и тн като ги сваля картинката е грозна виждам размазано оцобено привечер, интерисуваше ме главно какви са изискванията за да можеш да си направиш лазерна корекция.
а за лещите мисля че не са 10лв бр. гледах едни от хидрогел на известна фирма към 160-170 лв 6бр. едномесечни.
и дали има такива които се носят по цял месец без да се свалят или няма такива?
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 14 Апр 2009, 21:03

Наскоро ходих и в 2те най-модерни клиники във Варна за консултации - "Света Петка" и "Николай Чудотворец" . Процедурата се казва LASIK. Реших да си направя тази операция, но немога да избера при коя от 2те клиники да я направя. В едната ми казаха 800 евро, в другата 1000 евро. Преди това се правят пълни изследвания които са за настройка на лазера. Струват 100-120 лева. Кофтито е, че си направих очила в едната клиника и ми казаха да се опитвам да ги нося, а в другата клиника - няма смисъл от тях :shock:

прочети статията http://www.st-petka-eyeclinic.bg/lazer.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 14 Апр 2009, 21:18

глеи са да не каже некои че е реклама срещу вма има една клинаика вижън там техникаа е последно поколение и докторите знаят защо са там отиди там ако те интересува улицата точно ще ти кажа но наистина са много добри

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 14 Апр 2009, 21:30

stambo_81dg написа:с
а за лещите мисля че не са 10лв бр. гледах едни от хидрогел на известна фирма към 160-170 лв 6бр. едномесечни.
и дали има такива които се носят по цял месец без да се свалят или няма такива?

Като ти казах за 10лв. на леща имах предвид обикновенни с 45% водно съдържание, които се свалят всяка вечер. Аз първо си взех такива, докато се науча да ги слагам и свалям и да видя дали ще свикна и има ли смисъл да инвестирам в хубави лещи ;) Иначе доколкото знам има и такива, които не се свалят (незнам точно колко дълго време), но не мисля , че е удачен вариант да си легнеш с чуждо тяло в окото. Колкото и да е окото има и нужда от кислород, което лещата го възпрепятства.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 14 Апр 2009, 21:47

крив кюнец написа:Наскоро ходих и в 2те най-модерни клиники във Варна за консултации - "Света Петка" и "Николай Чудотворец" . Процедурата се казва LASIK. Реших да си направя тази операция, но немога да избера при коя от 2те клиники да я направя. В едната ми казаха 800 евро, в другата 1000 евро. Преди това се правят пълни изследвания които са за настройка на лазера. Струват 100-120 лева. Кофтито е, че си направих очила в едната клиника и ми казаха да се опитвам да ги нося, а в другата клиника - няма смисъл от тях :shock:

прочети статията http://www.st-petka-eyeclinic.bg/lazer.html

а тази във В.търново, тука има и разценки. и тя е Св. петка
http://www.st-petka-eyeclinic.bg/center_tarnovo.html
в турция имало няква ултра модерна клиника а цените били по ниски от нашите
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 14 Апр 2009, 22:03

Знам, че на такъв малък диоптер не правят операции.
Другото, което е, че трябва поне 2-3 години да си задържиш диоптъра и евентуално тогава операция.
Аз вече съм с -2.75/-2.25. Никога не съм си помисляла за операция...ако ще и 5 лв. да струва, ако ще да е най-модерната технология....очите не си ги давам за нищо на света.
От 4 години нося лещи,някак си ми е по-удобно, а и вече си ми е навик да си бъркам в очите :mhihi: . С очилата не ми е удобно, а да не говорим за шофиране...сигурно защото съм свикнала твърде много с лещите. Нося pure vision и за мен това е най-доброто за момента.
Иначе имам алергия от пухчетата през пролетта и тогава искам...не искам...слагам очилата, щото ставам като зомби... :mhihi:

Та...така, виж дали си заслужава да си направиш операция предвид ниския ти диоптър.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 14 Апр 2009, 22:11

Поинтересувайте се и тук във Варна...знам за една клиника(не зная името и, при интерес ще го намеря) един приятел си е оперирал очите там и сега вижда доста добре(чете ми табела която аз виждам че пише нещо но немога да различа) :shock:
Цената май че е 120 лв за преглед и 2400 лв за операция.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 14 Апр 2009, 23:03

За Варна съм чувала прекрасни отзиви за Света Петка.
Но като цяло е хубаво да провериш на няколко места.
Има някой неща които са общовалидни.И най-важното е че за да е "сигурна" работата в последно време преди корекцията не трябва да има промяна на късогледството,дългогледството или астигматизма.Този период от време го чух в много варианти от една до три години.НО...винаги има НО.Радостно или Не в някой клиники се наемат да оперират при всяко положение.Според мен ако въпроса не е на "живот и смърт" бягай от такива.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 14 Апр 2009, 23:08

Правят се и предварителни изследвания 100 кинта някъде бяха за да определят дали си подходящ за операция.Цената на операцията е около 2500лв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 14 Апр 2009, 23:41

Здравей,аз имах същия проблем като при теб.За лещи дума не може да става,опитвал съм хиляди пъти и не става,не мога да си бръкна в окото.Очилата ме дразнят страшно много.Имам асигматизъм 1,5/1,75 и преди да си купя очила повече виждах отколкото сега с очила.В смисъл сега като ги махна и направо ужас,много размазано,а преди не беше така.Да не говорим пред компютъра,някои по-дребен шрифт,никакъв шанс.Та така,преди 6 месеца някъде си направих тази лазерна операция в,според мен,най-добрата очна клиника в БГ,а именно "Светлина",намира се в 7-ма поликлиника май беше,до централна гара.Самата операция нищо не е,няма и 5 мин и нищо не усещаш.Преди операцията трябва да ходиш до там два три пъти за изследвания,а след това първите 1-2 дни е гадно,трябва да слагаш едни капки и е хубаво през деня да си със слънчеви очила,иначе е много гадно.Но от тогава до сега съм супер доволен.Никакви забележки нямам.Цялото това удоволствие ми излезе към 2500лв общо,включително изследванията.След 10-20 години,ще кажа дали има някакви странични ефекти,но за сега съм страшно доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 14 Апр 2009, 23:58

Здравей,колега.Съвета ми е да си носиш очилата поне 1-2 години.Направи си няколко изследвания в различни клиники.Все още смятам,че нашите лекари са едни прекрасни бизнесмени.Режат и шият за щяло и нещяло.Важно е да падат кинти.На сина ми направихме операция преди 4 години във Варна и не ми взеха и 1стотинка.Операцията мина успешно и съм много доволен.Но се консултирахме на няколко места.
Относно лещите...Нося очила от 25 г.Пробвал съм с лещи,но ми създават сериозен дискомфорт особено при шофиране.При отворен прозорец или при пуснат климатик се налага да мигам (за да овлажня лещата) като за световно.Все пак е въпрос на навик.Пробвай и ще намериш правилното решение.Но за операция не бързай.Все пак не пъст нито г*з.
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Апр 2009, 0:47

Аз съм опериран с лазер от късогледство и астегматизъм през далечната 1997г в София, кв. Лозенец, при професор Гугучкова.
Тогава ми излезе към 1100 долара, бях към 9 диоптера :shock:
Трябваше да не слагам повече очила но след 3-4 години възвърнах към 2 диоптера, сега съм с лещи / меки, швейцарски, 14лв/бр /
Моят съвет е да се оперираш, няма страшно!
Имай обаче в предвид че при очите гаранция НЯМА!

Гаранция има при хладилниците! Могат да ти го сменят, окото немогат :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата