Чисто нова Dacia или каран западен автомобил на същата цена?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 08 Апр 2009, 20:42

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Апр 2009, 20:45

orli_g написа:...
Съжалявам че те питам ама защо караш старо BMW , а не нова DACIA? :dunno:

Защото съм карал чисто нови лади едно време, а сега съм се возил в нови дачии - предимно таксита и знам какво да очаквам от тях. Беше шега. Такъв въпрос никога не е стоял пред мен

старши ентусиаст
Аватар

Re: Чисто нова Dacia или каран западен автомобил на същата ц

Мнение от tsb_bg » 08 Апр 2009, 20:53

orli_g написа:... Кое е по-добре?Чисто нова Dacia Logan за 13 000 лева или употрбяван западен автомобил произведен след 2000 година за същата сума от 13 000 лева? ...

Според мен въпроса не е само "НОВА" - "СТАРА", а какъв клас автомобил купувате и какво очаквате да имате (карате/поддържате) следващите 3 - 5 години (или докато притежавате колата)

Освен това се замислете и за външния вид и стойността която ще има тази кола след като решите да я смените ....

Мисля, че един запазен и поддържан "употрбяван западен автомобил" е далеч за предпочитане пред "нов" автомобил от нисък клас, който си е загубил 50% от стойността докато го регистрирате в КАТ и се е разтропал тотално докато отидете няколко пъти "да пиете кафе, или да закарате баба си до лекаря ...." и в крайна сметка се предлага "втора употреба" на цена на комплект добри гуми (и то след пазарлък и с пълен резервоар) :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 08 Апр 2009, 21:00

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11238566073625070&f1=details

ето ти отговор на въпроса колко ще струва колата 5 години по късно, тая даже има климатик...значи е била с екстри и е била малко повече от 13к като са я взимали

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Апр 2009, 21:07

Escape написа: ... ето ти отговор на въпроса колко ще струва колата 5 години по късно, тая даже има климатик...значи е била с екстри и е била малко повече от 13к като са я взимали

Май е трудна задачата да се продаде на тази цена, но пък до колкото виждам обявата е от 1-ви Април може за това и цената да е такава :mhihi:

публикувана в 9:07 часа
на 1 април, 2009 год

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 08 Апр 2009, 21:07

DACIA за служебна кола която ще се кара много, като гледам не ти трябва за това така че не ти трябва :).
DACIA-та все пак с две думи от лични наблюдения за такъв автомобил(вече 220 000 км 1.6mpi с ГИ):

Качеството-ниско, правено без много умисъл

Лукса-дачия и лукс не се връзват :)

Издържливостта и - много здрав автомобил- за горепосочените километри-водна помпа, съединител,лостче за мигачите(280лв ново добре че старото се оправ по някакъв начин), амортосьори два сменени (защото скочи върху един бордюр и тогава се лепи и картера),и беше почнала да пали трудно и да не държи обороти, но това забравих от какво беше.А бе с две думи много издръжлив автомобил.

Комфорта - не вози чак толкова лошо колкото очакват всички.

ПП тази дачия от линка си мисля че дори не е "By RENAULT" a e от по-старите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 08 Апр 2009, 21:32

абе хора много сте интересни ... значи за 13000лв да речем че си вземете една е39... обаче примерно вие очаквате че колата ще е без проблеми, да ама не почва се правенето, докато не стане перфектна... докато ако си вземете едно пежо да речем или някакъв друг икономик положението ще е съвсем различно... не ме разбирайте погрешно, просто нашата марка си иска яката поддръжка и това е факт ... но пак казвам всичко зависи от това какво иска човек- качествена возия и скъпа поддръжка или умряла градска количка на която никога нищо няма да и смените .... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Silver320 » 08 Апр 2009, 21:34

Според мен цената сама говори по себе си 13000лв Нова :confused: сигурно е и толкова "здрава" возил съм се в дачия и знам как вози . Предпочитам нещо 2-ра ръка до 13 000 от колкото нова дачия
1-во По хубаво ще вози
2-ро Ще е по красива на външен вид
3-то Ще ми е по комфортно
4-то Ще е по стабилна от Дачийте
Това си е лично мнение.
Въпреки че хората са казали Новото си е ново ама лично аз смятам че всеки би се зарадвал на е46 или е39 (перфектна с 100000 екстри ) от колкото Румънските машини :mhihi:
Изображение
Те мразят BMW Аз мразя тях

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Silver320 » 08 Апр 2009, 21:37

P1tbull Не е гаранция че като е нова не може да се счупи ;)
Тука има и нещо друго всичко е и до късмет . Имам един познат беше си взел дачия Нова от Магазина и на 2-рия ден му се скъса носача
Изображение
Те мразят BMW Аз мразя тях

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D Facelift

Мнение от orli_g » 08 Апр 2009, 21:43

Escape написа:
///Vasko написа:
orli_g написа: Непиша BMW понеже ще има пристрастни.

Ако взимаш БМВ или Мерседес на старо е по добре от Дачията, но ако е някоя друга марка на старо, по добре си вземи нова Дачия.

е тука не съм съгласен много много.... сещам се за камара коли който са по добри от Дачията.... Ситроен Ц4, Астра - последната, А3-ка много запазена, 307 дизел - много икономична кола.... изобщо има доста коли който дори и 3-4-5-6-7 годишни са много по добри от това пластмасово подобие на кола.

Абсолютно съм съгласен с колегата!Има и други марки коли които за сумата от 13000 лв предлагат добро качество и комфорт а не само BMW.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 08 Апр 2009, 22:31

такам...от къде да почнем?първо за всички ,които смятат че дачията е по-добрата оферта:цената ,на която излиза тази кола(така да се каже ) беше 5000 евро,сега след фейса сигурно 6000 евро.та за какво става дума???за тази цена можете да предположите какви материали са използвани за направата,а и да не забравяме че в тази цена влизат заплатите на работниците,както и други производствени разходи...
само за пример-цената на едно Е36 320 на времето е била ок.55 000 ДМ!има разлика ,нали?та за какво сравнение може да става дума ,като това са просто автомобили от различен свят !?някой ще каже :"да ама гаранция има!"
да ,добре,2 години,и после к'во? това не означава че всичко е безплатно,защото някои услуги се плащат въпреки всичко.а после какво,нова дачия ?и така на всеки 2 години......хмммммм,и яко се направи една проста сметка дали е толкова изгодно това 'евтино' предложение'?а който толкова държи на евтиното ново и гаранцията- ми то и ладите имат такава!а който смята че колата е единствено средство за придвижване,ми кво ще кажете за колелетата или скутерите,някоя каляска или нещо от сорта?
истината е че всеки един употребяван и поддържан няколко годишен автомобил BMW,MERCEDES,AUDI,VW ,е в пъти по -добър от новата дачия.В тези автомобили са вложени целият германски технически напредък,качество,лукс,бързина,екологичност и още много ,коли с които можете да изпитате емоции,различно удовлетворение,това са истински добри автомобили!
та като се казва че струва 13-14 000 лв ,имайте предвид че това включва ДДС и подобрни таксички.
няма как такава кола да е нещо повече от средство за придвижване,и ниюо повече!
да не говорим за дори и далечен поглед към логото на нашата любима марка 'удоволсвие от шофирането'.
действително евтиното винаги излиза по-скъпо.
за това по-добрият вариант е употребяван автомобил , вместо споменатата нова 'кола'.единственият избор за дачията е ако е за служебен автомобил...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Апр 2009, 22:42

Трябва да имам сериозно умствено увреждане за да си купя дачия или друг НОВ автомобил в ценови клас до 20к лева пред възможноста да се метна на хубаво Е46 или Е39, пък дори и ако пари трябва да използвам колата не само са посочените неща, а и за работа!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 08 Апр 2009, 22:46

Това DACIA-та кола ли беше.....нещо не се сещам... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW M? :)

Мнение от 320i_coupe » 08 Апр 2009, 22:46

Имаше анкета преди 1- 2 месеца 1. Дачия НОВА; 2. Е46; 3.Е39 и още два три отговора и познай какво стана :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ето и анкетата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%F7%E8%FF

plradev написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=131403&highlight=%E0%F7%E8%FF

;)

е браво че си ме изпреварил то така като, не чета
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 08 Апр 2009, 23:01

tsb_bg написа:
Освен това се замислете и за външния вид и стойността която ще има тази кола след като решите да я смените ....

Мисля, че един запазен и поддържан "употрбяван западен автомобил" е далеч за предпочитане пред "нов" автомобил от нисък клас, който си е загубил 50% от стойността докато го регистрирате в КАТ и се е разтропал тотално докато отидете няколко пъти "да пиете кафе, или да закарате баба си до лекаря ...." и в крайна сметка се предлага "втора употреба" на цена на комплект добри гуми (и то след пазарлък и с пълен резервоар) :D
Много точно написано колега :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата