Детско столче на предна седалка
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
vladuicho, човече, ако посочиш къде пише в правилника, че на предна седалка и по посока на движението е забранено монтирането на детско кошче имаш една бира от мен!
Колега Сондьора, аз така го возя вече година големия син, но сега ще купвам по-горен клас кошче и се натъкнах на информация, която ме смути - навсякъде пише по столчетата - "Да не се монтира на седалка с еърбег" и "Возенето на предна седалка е с по-голям риск".
Проблемът не е в правилника и в КАТ, а в статистиката и техничските експериментите. Друг е въпросът, че никой не е изследвал какво се получава ако возиш две столчета и възрастен човек отзад между тях. Как ще слиза този човек е друг въпрос.
Колега Сондьора, аз така го возя вече година големия син, но сега ще купвам по-горен клас кошче и се натъкнах на информация, която ме смути - навсякъде пише по столчетата - "Да не се монтира на седалка с еърбег" и "Возенето на предна седалка е с по-голям риск".
Проблемът не е в правилника и в КАТ, а в статистиката и техничските експериментите. Друг е въпросът, че никой не е изследвал какво се получава ако возиш две столчета и възрастен човек отзад между тях. Как ще слиза този човек е друг въпрос.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
чета много добре
и това което съм ти написал си остава непроменено.
две седалки отзад и възрастен (визирам жена ти?) по средата е много трудно за възрастния отзад както казаха.
но ако имаш 3 колана отзад можеш да сложиш детските столчета във средата и края а жена ти да седне в другия край. проблема е че децата може да се бият, но може да ги научиш да се занимават вместо да се бият...
другата възможност е жената отпред, децата отзад. няма да й е много удобно да се извръща за детето зад нея и ще трябва да се протяга за детето дето й е по диагонал, но... това е решението.

две седалки отзад и възрастен (визирам жена ти?) по средата е много трудно за възрастния отзад както казаха.
но ако имаш 3 колана отзад можеш да сложиш детските столчета във средата и края а жена ти да седне в другия край. проблема е че децата може да се бият, но може да ги научиш да се занимават вместо да се бият...
другата възможност е жената отпред, децата отзад. няма да й е много удобно да се извръща за детето зад нея и ще трябва да се протяга за детето дето й е по диагонал, но... това е решението.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx, не може да се сложи седалка в средата, защото колана е двуточков, а всички столчета изискват триточков колан. То ако можеше, тази тема нямаше да я има.
Днес пробвах едно столче и се оказа, че и отзад също не ляга много добре, заради облегалката за главата. Така ги правят и колите и столчетата. Не искам да махам облегалката и ще го мислим още.
Аз пожелавам на повече хора от този форум да мислят как да сложат детски столчета в BMW.

Днес пробвах едно столче и се оказа, че и отзад също не ляга много добре, заради облегалката за главата. Така ги правят и колите и столчетата. Не искам да махам облегалката и ще го мислим още.
Аз пожелавам на повече хора от този форум да мислят как да сложат детски столчета в BMW.

това за двуточковия колан- сигурен ли си? провери във упътваневто на столчето защото моите наблюдения са че само LATCH системата е триточкова. ако използваш колан той просто си минава през основата на столчето и двуточков колан е ок..
за подглавника- съгласен. но какъв е проблема да го махнеш?
за подглавника- съгласен. но какъв е проблема да го махнеш?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Последните 2 дена проучих повечето модели столчета и навсякъде срещах изискване за триточков колан. Не че не може някак да се пригоди и двуточков, но няма да е същото и не е според изискванията. Освен това в средата седалката е изпъкнала и допълнително внася нестабилност. А за опорите причините са две. Първо те са още една опора при падане на таван (да не дава Господ), и второ, сваля ли ги като нищо ще ги загубя. Те не трябва да се намират в купето отново от съображения за сигурност.
Ние май ще напишем цяла дисертация за безопаснотта на децата в купе е34.
Ние май ще напишем цяла дисертация за безопаснотта на децата в купе е34.

- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
атоматик написа:alx,
Ами колега то е измислено бе! Оригиналното на БМВ с Isofix
Аз взех това: www.bmw.bg/bg/bg/owners/accessories/chi ... ction.html
и съм много доволен, даже и детската количка ни е БМВ

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
***BMW-FEN*** написа:Детското столче в БМВ е много важен елемент![]()
![]()
![]()
Особено ако се появи така на националния събор
В камор продават детски столчета на БМВ, ама струват колко е30ка
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Venkata написа:атоматик написа:alx,
и съм много доволен, даже и детската количка ни е БМВ![]()
![]()
кви пари е това столче??
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Venkata написа:атоматик написа:alx,
и съм много доволен, даже и детската количка ни е БМВ![]()
![]()
Isofix li si si vzel?
az dnes kupih isofix ,no malkia mi ne iska da mu stoi postavkata vurhu krakata ...
a i tazi postavka mu stiga do bradichkatA...ne znam moje da sme malkia za tozi stol ili az da ne postaviam pravilno ....

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3