Детско столче на предна седалка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 23 Мар 2009, 10:42

атоматик написа:ще ми цитираш ли къде в правилника е забранено, щото аз не намерих. И като са ме спирали защо не казаха нищо?

е това сигурно и бебето ти го знае бре ,не се излагай човече :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 23 Мар 2009, 13:34

vladuicho, човече, ако посочиш къде пише в правилника, че на предна седалка и по посока на движението е забранено монтирането на детско кошче имаш една бира от мен!

Колега Сондьора, аз така го возя вече година големия син, но сега ще купвам по-горен клас кошче и се натъкнах на информация, която ме смути - навсякъде пише по столчетата - "Да не се монтира на седалка с еърбег" и "Возенето на предна седалка е с по-голям риск".
Проблемът не е в правилника и в КАТ, а в статистиката и техничските експериментите. Друг е въпросът, че никой не е изследвал какво се получава ако возиш две столчета и възрастен човек отзад между тях. Как ще слиза този човек е друг въпрос.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 23 Мар 2009, 14:39

съгласен съм да ударим по бира :D аз моя пич си го возя зад мен и детското столче е вързано със задните колани,мисля че това е достатъчно.....за какво ти е да мислиш за някакви бегове незнам :roll: след като не си сигурен по добре не рискувай ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Мар 2009, 16:33

чета много добре ;) и това което съм ти написал си остава непроменено.

две седалки отзад и възрастен (визирам жена ти?) по средата е много трудно за възрастния отзад както казаха.

но ако имаш 3 колана отзад можеш да сложиш детските столчета във средата и края а жена ти да седне в другия край. проблема е че децата може да се бият, но може да ги научиш да се занимават вместо да се бият...

другата възможност е жената отпред, децата отзад. няма да й е много удобно да се извръща за детето зад нея и ще трябва да се протяга за детето дето й е по диагонал, но... това е решението.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 23 Мар 2009, 21:29

alx, не може да се сложи седалка в средата, защото колана е двуточков, а всички столчета изискват триточков колан. То ако можеше, тази тема нямаше да я има. :mhihi:
Днес пробвах едно столче и се оказа, че и отзад също не ляга много добре, заради облегалката за главата. Така ги правят и колите и столчетата. Не искам да махам облегалката и ще го мислим още.

Аз пожелавам на повече хора от този форум да мислят как да сложат детски столчета в BMW. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Мар 2009, 21:56

това за двуточковия колан- сигурен ли си? провери във упътваневто на столчето защото моите наблюдения са че само LATCH системата е триточкова. ако използваш колан той просто си минава през основата на столчето и двуточков колан е ок..

за подглавника- съгласен. но какъв е проблема да го махнеш?
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 23 Мар 2009, 22:37

Последните 2 дена проучих повечето модели столчета и навсякъде срещах изискване за триточков колан. Не че не може някак да се пригоди и двуточков, но няма да е същото и не е според изискванията. Освен това в средата седалката е изпъкнала и допълнително внася нестабилност. А за опорите причините са две. Първо те са още една опора при падане на таван (да не дава Господ), и второ, сваля ли ги като нищо ще ги загубя. Те не трябва да се намират в купето отново от съображения за сигурност.
Ние май ще напишем цяла дисертация за безопаснотта на децата в купе е34. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 23 Мар 2009, 23:57

атоматик написа:alx,

Аз пожелавам на повече хора от този форум да мислят как да сложат детски столчета в BMW. :mhihi:

Ами колега то е измислено бе! Оригиналното на БМВ с Isofix
Аз взех това: www.bmw.bg/bg/bg/owners/accessories/chi ... ction.html
и съм много доволен, даже и детската количка ни е БМВ :D :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 24 Мар 2009, 1:08

Детското столче в БМВ е много важен елемент :D :D :D :D Особено ако се появи така на националния събор :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 24 Мар 2009, 10:50

***BMW-FEN*** написа:Детското столче в БМВ е много важен елемент :D :D :D :D Особено ако се появи така на националния събор :)

В камор продават детски столчета на БМВ, ама струват колко е30ка
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Мар 2009, 10:56

Venkata написа:

кви пари е това столче??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 24 Мар 2009, 20:36

Около 400 евро / Дизайн и емблемите на BMW F1 /

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 24 Мар 2009, 21:59

Е, аз взех Джордани и стои добре на задната седалка. Даже може да се минава през него и да се сяда в средата. Само 209 лева, но е стандарт 44/04.

Потребител
Аватар

Мнение от sissey » 01 Авг 2009, 0:01

Venkata написа:

Isofix li si si vzel?
az dnes kupih isofix ,no malkia mi ne iska da mu stoi postavkata vurhu krakata ...
a i tazi postavka mu stiga do bradichkatA...ne znam moje da sme malkia za tozi stol ili az da ne postaviam pravilno ....
:(

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Авг 2009, 1:13

кирилицата е задължителна. ако нямаш на компа използвай кирилизатора на сайта.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата