Големи ЖАНТИ
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
acho.rs написа:civic написа:слагай смело, няма да имаш проблеми
Проблема е финансов , защото отделените пари за джанти отидоха за каско+карета+машиники за предните джамове(не че не работят,но въженцата са скъсани , а машиниките капсоловани) .
Но от друга страна , гумите ми са зле , а нови 15" гуми не ми се зимат ... май ще търся нещо втора ръка , че комплекта 17" май излиза 1500+![]()
Та в тоя ред на мисли - колко струват качствени джанти - щом викате че в маргела са ментена а те там са по 250 бройката ...
И зависи ли здравината на джантата от формата ?
Ми влизаш в сайта на производителя, харесваш си модел и търсиш в ценовите листи на българските продавачи. Все пак втора ръка запазени оригинални 17'' е по-добре от нови китайки от Маргел.
Но за да не плюч само по тях ще кажа следното - купих си колата със 17'' ки, Е46 М-модела, реплики са от Маргел. Оставих си ги за зимата, цяла зима - неравности и дупки от лед, коловози и не знам какво, миналото лято съм ги карал 15 хиляди километра - не са кривени и са перфектни. Според мен от формата зависи адски много дали ще се кривят - тези с повече "спици" би трябвало по-трудно да се деформират. Но пък М-ковият модел е само с пет дебели "спици", оформящи нещо като триъгълник между тях - а триъгълникът както знаем е най-здравата форма във вселената.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Archangel написа: Но за да не плюч само по тях ще кажа следното - купих си колата със 17'' ки, Е46 М-модела, реплики са от Маргел. Оставих си ги за зимата, цяла зима - неравности и дупки от лед, коловози и не знам какво, миналото лято съм ги карал 15 хиляди километра - не са кривени и са перфектни. Според мен от формата зависи адски много дали ще се кривят - тези с повече "спици" би трябвало по-трудно да се деформират. Но пък М-ковият модел е само с пет дебели "спици", оформящи нещо като триъгълник между тях - а триъгълникът както знаем е най-здравата форма във вселената.
И аз съм с такива джанти и съм много доволен - за сега само баланс съм правил
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Аз съм с 18ки BBS 245/40 отзад и 235/40 отпред. Веднъж вече изправях джанта заради един кратер.
Оригиналните джанти имат лошото свойство, явно заради материала, да си връщат формата ако не се задържат достатъчно на пресата
Возията на 5цата си е достатъчно хубава, така че не правя разлика с 18ките в комфорта, нито в разхода 

- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
AGD написа:В събота сложих пак летните гуми 235/45 R 17
Тоя размер е идеален за 5цата - като стъпи на магистралата и няма излизане от пътя!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Летните ми са 17-ки, съдрах се да карам с тях по Бг пътищата и съм нямала никакваи проблеми. Преди да ги сменя със зимните(16) ги балансирах само. Не разбирам много от гуми и джанти, но знам, че са ми оригинални(и много красиви) и не ги сменям за нищо на света. Разликата във возията не е голяма според мен.
Без подпис
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
И окачването има много голямо значение
На мен по дупките бая си ми подрусва със 17-ки и М-тех окачване.... Боли ме сърцето чак !

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
acho.rs написа:Но от друга страна , гумите ми са зле , а нови 15" гуми не ми се зимат ... май ще търся нещо втора ръка , че комплекта 17" май излиза 1500+![]()
Може би не е добре да правиш компромис със собствената и на другите около теб сигурност и да взимаш гуми втора употреба само защото 17-цоловите джанти са по-красиви. На практика със старите гуми ще загубиш и голяма част от по-доброто поведение на пътя заради лошо сцепление. А ниско-профилни гуми по нашия лунен пейзаж - незнам за мен става една голяма мъка в това постоянно да си нащрек да не уцелиш някоя по-голяма дупка. Щото каквито и да са джантите деформацийте са почти неизбежни. Абе не е много гот по нашите пътища, особенно както казваш, че пътуваш по много. По-добре си вземи по-широки 15-ки, чисто нови от реномирана марка. Е ако това как изглежда колата е най-важното за теб тогава напразно съм писъл

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Garribaldi написа:И окачването има много голямо значениеНа мен по дупките бая си ми подрусва със 17-ки и М-тех окачване.... Боли ме сърцето чак !
![]()
![]()
![]()
И аз съм така, ама не усещам кой знае каква разлика
какво е жанта?
френска джанта?
по въпроса ти:
1. 17" ки ще возят много по-твърдо от 15ки.
2. 17" ки ако не са някакви качествени джанти ще ги изкривиш много лесно. ако са качествени ще ги изкривиш пак толкова лесно, но ще е по-скъпо да ги правиш
3. 2" ще спънат и 150 и 600 коня.
4. изглеждат добре - да, но във родината аз мисля че са чиста гъзария и само главоболия.
френска джанта?
по въпроса ти:
2. 17" ки ако не са някакви качествени джанти ще ги изкривиш много лесно. ако са качествени ще ги изкривиш пак толкова лесно, но ще е по-скъпо да ги правиш
4. изглеждат добре - да, но във родината аз мисля че са чиста гъзария и само главоболия.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:какво е жанта?
френска джанта?
по въпроса ти:
Ебах ти - старото куче , ми разби мечтите

ПС: жанта е джанта на форумски диалект

- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Зимните ми са 16", летите 18"
С 18ките друса тъкмо 2 пъти повече, най-малкото защото са ниски и трябва да са помпат на поне 2.5 атмосфери
Ако ще слагаш джанта ЗАДЛЪЖИТЕЛНО трябва да бъде оригинал.
С хубава джанта и добре надути гуми с борд ще бъдеш много изненадан колко са устойчиви дори и по нашите пътища.
С 18ките друса тъкмо 2 пъти повече, най-малкото защото са ниски и трябва да са помпат на поне 2.5 атмосфери

Ако ще слагаш джанта ЗАДЛЪЖИТЕЛНО трябва да бъде оригинал.
С хубава джанта и добре надути гуми с борд ще бъдеш много изненадан колко са устойчиви дори и по нашите пътища.
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4