Големи ЖАНТИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Мар 2009, 12:40

acho.rs написа:
civic написа:слагай смело, няма да имаш проблеми

Проблема е финансов , защото отделените пари за джанти отидоха за каско+карета+машиники за предните джамове(не че не работят,но въженцата са скъсани , а машиниките капсоловани :evil: ) .
Но от друга страна , гумите ми са зле , а нови 15" гуми не ми се зимат ... май ще търся нещо втора ръка , че комплекта 17" май излиза 1500+ :confused:
Та в тоя ред на мисли - колко струват качствени джанти - щом викате че в маргела са ментена а те там са по 250 бройката ...
И зависи ли здравината на джантата от формата ?

Ми влизаш в сайта на производителя, харесваш си модел и търсиш в ценовите листи на българските продавачи. Все пак втора ръка запазени оригинални 17'' е по-добре от нови китайки от Маргел.
Но за да не плюч само по тях ще кажа следното - купих си колата със 17'' ки, Е46 М-модела, реплики са от Маргел. Оставих си ги за зимата, цяла зима - неравности и дупки от лед, коловози и не знам какво, миналото лято съм ги карал 15 хиляди километра - не са кривени и са перфектни. Според мен от формата зависи адски много дали ще се кривят - тези с повече "спици" би трябвало по-трудно да се деформират. Но пък М-ковият модел е само с пет дебели "спици", оформящи нещо като триъгълник между тях - а триъгълникът както знаем е най-здравата форма във вселената.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 12:44

Archangel написа: Но за да не плюч само по тях ще кажа следното - купих си колата със 17'' ки, Е46 М-модела, реплики са от Маргел. Оставих си ги за зимата, цяла зима - неравности и дупки от лед, коловози и не знам какво, миналото лято съм ги карал 15 хиляди километра - не са кривени и са перфектни. Според мен от формата зависи адски много дали ще се кривят - тези с повече "спици" би трябвало по-трудно да се деформират. Но пък М-ковият модел е само с пет дебели "спици", оформящи нещо като триъгълник между тях - а триъгълникът както знаем е най-здравата форма във вселената.

И аз съм с такива джанти и съм много доволен - за сега само баланс съм правил
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 06 Мар 2009, 12:44

Аз съм с 18ки BBS 245/40 отзад и 235/40 отпред. Веднъж вече изправях джанта заради един кратер. :evil: Оригиналните джанти имат лошото свойство, явно заради материала, да си връщат формата ако не се задържат достатъчно на пресата :mhihi: Возията на 5цата си е достатъчно хубава, така че не правя разлика с 18ките в комфорта, нито в разхода Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i/E46 320d

Мнение от vlado_78 » 06 Мар 2009, 13:34

Слагай няма да съжаляваш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 13:43

AGD написа:В събота сложих пак летните гуми 235/45 R 17

Тоя размер е идеален за 5цата - като стъпи на магистралата и няма излизане от пътя!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от isa » 06 Мар 2009, 13:57

Летните ми са 17-ки, съдрах се да карам с тях по Бг пътищата и съм нямала никакваи проблеми. Преди да ги сменя със зимните(16) ги балансирах само. Не разбирам много от гуми и джанти, но знам, че са ми оригинални(и много красиви) и не ги сменям за нищо на света. Разликата във возията не е голяма според мен.
Без подпис

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 06 Мар 2009, 14:16

И окачването има много голямо значение :) На мен по дупките бая си ми подрусва със 17-ки и М-тех окачване.... Боли ме сърцето чак ! :( :mhihi: :mhihi: :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 06 Мар 2009, 14:21

acho.rs написа:Но от друга страна , гумите ми са зле , а нови 15" гуми не ми се зимат ... май ще търся нещо втора ръка , че комплекта 17" май излиза 1500+ :confused:

Може би не е добре да правиш компромис със собствената и на другите около теб сигурност и да взимаш гуми втора употреба само защото 17-цоловите джанти са по-красиви. На практика със старите гуми ще загубиш и голяма част от по-доброто поведение на пътя заради лошо сцепление. А ниско-профилни гуми по нашия лунен пейзаж - незнам за мен става една голяма мъка в това постоянно да си нащрек да не уцелиш някоя по-голяма дупка. Щото каквито и да са джантите деформацийте са почти неизбежни. Абе не е много гот по нашите пътища, особенно както казваш, че пътуваш по много. По-добре си вземи по-широки 15-ки, чисто нови от реномирана марка. Е ако това как изглежда колата е най-важното за теб тогава напразно съм писъл :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 06 Мар 2009, 14:23

:OT: Извинявам се на колегата че ми спамя темата, но тъй като на мен ми предстои взимане на първите летни гуми -16" цола ще са. Ако може колегите да споделите от къде взимате гуми за София и колко ще излезе добър комплект гуми (Мишелин, Йокохама примерно) :roll: В момента отзад съм с 215х55х16 отпред са на 205 добри размери ли са това за е36 според вас :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 06 Мар 2009, 15:10

Преди зимата си купих 205/45/16 - 717 лв. с ДДС и включен монтаж, демонтаж, баланс. Kumho зимни чисто нови от магазина.
Селото се оказа точно във града

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 15:12

Garribaldi написа:И окачването има много голямо значение :) На мен по дупките бая си ми подрусва със 17-ки и М-тех окачване.... Боли ме сърцето чак ! :( :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И аз съм така, ама не усещам кой знае каква разлика

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Мар 2009, 17:18

какво е жанта?

френска джанта?

по въпроса ти:

1. 17" ки ще возят много по-твърдо от 15ки.
2. 17" ки ако не са някакви качествени джанти ще ги изкривиш много лесно. ако са качествени ще ги изкривиш пак толкова лесно, но ще е по-скъпо да ги правиш
3. 2" ще спънат и 150 и 600 коня.

4. изглеждат добре - да, но във родината аз мисля че са чиста гъзария и само главоболия.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Мар 2009, 17:34

alx написа:какво е жанта?

френска джанта?

по въпроса ти:

1. 17" ки ще возят много по-твърдо от 15ки.
2. 17" ки ако не са някакви качествени джанти ще ги изкривиш много лесно. ако са качествени ще ги изкривиш пак толкова лесно, но ще е по-скъпо да ги правиш
3. 2" ще спънат и 150 и 600 коня.

4. изглеждат добре - да, но във родината аз мисля че са чиста гъзария и само главоболия.

Ебах ти - старото куче , ми разби мечтите :mhihi:

ПС: жанта е джанта на форумски диалект ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 06 Мар 2009, 17:43

Зимните ми са 16", летите 18"

С 18ките друса тъкмо 2 пъти повече, най-малкото защото са ниски и трябва да са помпат на поне 2.5 атмосфери :)

Ако ще слагаш джанта ЗАДЛЪЖИТЕЛНО трябва да бъде оригинал.
С хубава джанта и добре надути гуми с борд ще бъдеш много изненадан колко са устойчиви дори и по нашите пътища.

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Мар 2009, 20:12

17ки е оптималният вариант, почти като стандартните джанти
от там нагоре става страшно /специално за 3-серия/

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата