Климатик за вкъщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 25 Фев 2009, 13:47

Заповядай,това е официалния представител на Митсубиши за България.
Виж моделите,адреса и направо на място ще те консултират ;)

http://www.condex.bg/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E46 320d

Мнение от gold_1 » 25 Фев 2009, 22:50

24-ки са прекалено големи за 15-20 кв. м. Аз ползвам за стая, която е около 17 кв. м. 25-ца Daikin (което е така наречените 9-ки) и ми е предостатъчнa за отопление. Но има значение, каква е стаята, какво изложение има, има ли изолация и т.н. По принцип най-голямо значение има отдаваната номинална мощност. Най-грубо казано за 20 кв.м стая, която предполагаме е около 50 куб. м. по 80 вата = 4kВ. Необходим ти е климатик с 4 кВ отдавана номинална мощност. Така, че една хубава 9-ка или 12-ка ще свърши идеална работа.
Най-добре попитай тук: http://forum.setcom.bg/index.php?board=60.0 ще те упътят по-добре... ;)

@ ©: http://www.general-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=7
http://www.terigroup.com/air_conditions.html

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 25 Фев 2009, 23:10

Аз със 12-ка стоплям за нула време 20 кв.м. хол. Ако ще правиш сушилня, можеш да си вземеш по-голям ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 26 Фев 2009, 1:22

Климатиците се оразмеряват на кубици а не на квадрати. При нормални условия е препоръчително да се предвидят по около 100 вата на кубичен метър. В случая ако е стандарен тавана на помещението -2,60 метра се получава приблизително около 5 и нещо киловата необходима мощност което е горе долу осемнайска. Но ефективността тоест СОР-а намалява с намаляването на външната температура и при -16,-17 градуса отдаваната мощност вече няма да е същата като при нула градуса. Отделно загубата на топлина през стените и дограмата ще се увеличи поради по-голямата температурна разлика. И всичко това комбинирано с висока влажност на въздуха, което ще предизвика по-бързо заледяване на външното тяло и от там повече цикли на дефрост през които климатика няма да топли и ще вземе да се окаже че на моменти осемнайската няма да е достатъчна за предвиденото помещение. От дуга страна ако е инвертор, то машината има запас от мощност и може да работи за известен период от време с повишена мощност, така че да компенсира. Като че ли много завързано стана обяснението ми. Най-просто баджанака когато си купуваше климатик и продавача му изчисли че му трябва девятка каза:
-Абе пич я ми дай тогава една дванайска, защото може и малко и много.
Та в случая леко преоразмеряване не е излишно, тоест 24-ка. Недостатъкът на по мощният климатик е цената, но в случая с Фуджицу инвертор разликата при мен беше 70 лева, така че ги прежалих пред алтернативата да мръзна в някоя мъглива нощ при минус 17 градуса. При инвертора разхода на ток е променлив и се влияе от оборотите на компресора, които зависят от конкретните условия, но не мисля че ще харчи повече ток. Само при двадесет и четворката е по-силен вентилатора, но има и тиха степен, та и това не е проблем.
Моят съвет е вземай 24-ка от високия клас климатици и ще забравиш че го имаш. Просто му настройваш някаква температура и не мислиш за нищо. Ако минеш на нискобюджетен вариант две, три седмици от годината ще береш ядове, а през останалото време ще си те топли и студи арабийската. Преценката заслужава ли си за 20-тина дни от годината да дадеш 2000 лева отгоре е лична. И не се подлъгвай по някакви екстри като антибактериални филтри и други глупости. Аз като ги имам нито по-здрав станах, нито по-умен, нито цветята разцъфнаха през зимата в къщата ми. А и баба ми доживя до 90 години без йонизатор и специални пречистващи филтри. :mhihi: :mhihi: Само да спомена и че Дайкин, Фуджицу, Тошиба, Митсубиши и други топ марки ги признават за енергийно ефективни и може да се кандидатства за кредит по програмата за енергийна ефективност.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 26 Фев 2009, 1:33

ако изкаш да ти топли и зимата си вземи ниско темперетурен аз на пример съм със ОСАКА и съм много доволен но съм си взел точно такъв ниско темперетурен и зиамта до -30 ти гарантирам няма проблем със топлото моя не е24-ка а 12ка и топля около 20кв.м и не харчи много ток но в никакъв случеи не си взимаи ИНВЕРТУРЕН
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 26 Фев 2009, 1:41

cherveia написа:ако изкаш да ти топли и зимата си вземи ниско темперетурен аз на пример съм със ОСАКА и съм много доволен но съм си взел точно такъв ниско темперетурен и зиамта до -30 ти гарантирам няма проблем със топлото моя не е24-ка а 12ка и топля около 20кв.м и не харчи много ток но в никакъв случеи не си взимаи ИНВЕРТУРЕН

Защо да ни си взима инверторен? :shock:
Та те са най-икономични.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 26 Фев 2009, 14:06

cherveia написа:ако изкаш да ти топли и зимата си вземи ниско темперетурен аз на пример съм със ОСАКА и съм много доволен но съм си взел точно такъв ниско темперетурен и зиамта до -30 ти гарантирам няма проблем със топлото моя не е24-ка а 12ка и топля около 20кв.м и не харчи много ток но в никакъв случеи не си взимаи ИНВЕРТУРЕН

Много си в грешка братле,и за марката и за вида ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 26 Фев 2009, 15:06

sambeto написа:

Много си в грешка братле,и за марката и за вида ;)

:yes:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Фев 2009, 15:15

специално за ОСАКА не е в грешка
инверторните климатици на Осака са някакво недоразумение - не изключват, но като достигнат температурата започват да духат студено :mhihi: По-добре неинверторен при тях, за сериозните марки е ясно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 26 Фев 2009, 16:34

Panasonic са наи добри. Взимаи една 24-ка панасоник и забравяш , даже и да не е инверторна не е голяма загуба, по малко електроника съответно по малко ремонти и по евтина цена.
It`s party time !

Потребител
Аватар

Мнение от emo1980 » 26 Фев 2009, 17:06

Evelin Cotsev написа:Panasonic са наи добри. Взимаи една 24-ка панасоник и забравяш , даже и да не е инверторна не е голяма загуба, по малко електроника съответно по малко ремонти и по евтина цена.

:shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 26 Фев 2009, 17:59

Evelin Cotsev написа:Panasonic са наи добри. Взимаи една 24-ка панасоник и забравяш , даже и да не е инверторна не е голяма загуба, по малко електроника съответно по малко ремонти и по евтина цена.

:shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 26 Фев 2009, 20:07

какво ви е толкова чудно ?
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 26 Фев 2009, 20:55

Evelin Cotsev написа:какво ви е толкова чудно ?

Панасоник са добри,ама пък най добри..... :nono:
И то добри са тия дето са правени в Малайзия (Японски е абсурд да намериш),докато китайския Панасоник......не става за нищо

А това "по малко електроника = по малко проблеми"
То по добре един вентилатор братле :P

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 26 Фев 2009, 22:46

хехе. Остави китаиския панасоник да не става за нищо. В нас имам 3 18ки , 2 12ки и 2 9ки китаиски панасоник от преди 5 години . Няма ни един от тях дето да е мръднал или някога да е не е работил. Хубави са митсубиши , ама са много скъпи. Даикин се сглобява в бг , в фабриката на Атаро клима. А Осака ... хехе не искам да я коментирам. LG са здрави , ама са зле с топлото. Самсунг топлат добре , ама се развалят. Някои производители казват ето вижжжж марков компресор ... ми то няма климатик с не марков компресор...
It`s party time !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата