Собствен бизнес със заем За и Против -препоръки
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
99ufo99 написа:е то ако мястото е подходящо и имаш нужните средства, кво ти пречи ?
То неможе да си и готвач и сервитьор и барман и чистач и мияч
Така или иначе ще ти трябва персонал, важно е да имаш идея как да направиш интериора, да е на хубаво място, да отговаря на санитарните изисквания за категория на такъв тип заведение, и най-основното КИНТИТЕ !то друго не остана

С 20 000 е невъзможно да отвориш заведение.
krystal написа:99ufo99 написа:е то ако мястото е подходящо и имаш нужните средства, кво ти пречи ?
То неможе да си и готвач и сервитьор и барман и чистач и мияч
Така или иначе ще ти трябва персонал, важно е да имаш идея как да направиш интериора, да е на хубаво място, да отговаря на санитарните изисквания за категория на такъв тип заведение, и най-основното КИНТИТЕ !то друго не остана
![]()
С 20 000 е невъзможно да отвориш заведение.
За голям град може и да неможе

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
За София става вапрос колеги и колежки
и по-точно за Младост
Незнам трябва да се измисли нещо днеска си сметнах разходите и приходите
1000лв -доходи
- 200лв заеми
- 100лв ток ала бала телефон
- 100лв цигари
- 300лв манджа и кафенце
- 200лв диско миско тунджа
=100лв в + е на това му се вика печалба -една разходка до пловдив нещо кафенце и заминават
добре че поработвам малко частно иначе едвам закрепвам 2та края

Незнам трябва да се измисли нещо днеска си сметнах разходите и приходите
1000лв -доходи
- 200лв заеми
- 100лв ток ала бала телефон
- 100лв цигари
- 300лв манджа и кафенце
- 200лв диско миско тунджа
=100лв в + е на това му се вика печалба -една разходка до пловдив нещо кафенце и заминават
добре че поработвам малко частно иначе едвам закрепвам 2та края
Последна промяна saint85 на 18 Фев 2009, 0:23, променена общо 1 път
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Вече далавера от интернет кафетата нема
Но от кафета има,както и от заведения за бързо хранене,но за тях трябва поток от хора,в тази криза не е времето за започване ан бизнес,като игледам лихвените проценти на банките ми прилошава 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- saint85
- младши ентусиаст
-
Аз не съм се йокнал сега просто ми идват някакви идей има време просто трябва да се прави нещо за мене има 2 варианта
1. Бизнес
2. Да бегаш навънка да работиш
Аз България няма да я напусна това си е моята страна и тука си оставам тъй че бизнес му е майката
1. Бизнес
2. Да бегаш навънка да работиш
Аз България няма да я напусна това си е моята страна и тука си оставам тъй че бизнес му е майката

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Re: Собствен бизнес със заем За и Против -препоръки
saint85 написа:Здравейте колеги в тая държава не се живее -ниски доходи и високи разходиимам една идея за собствен бизнес имам на разположение помещения на добър наем и около 5-6 компа за които няма да плащам мисля да си отворя интернет - кафе с около 10-15 машини което ще има и сервиз за компютри имам достатъчни познания в областа мога да си поддържам сам машините и тн. мисля да дръпна едни 20-25 хил. лв. Искам да попитам според вас има ли хляб в тоя бизнес и какво струва на човек да си отвори фирма, ако може малко подробности(за 24 часа работно време, лицензи,рушвети
и тн. какво трябва)
Благодаря предварително
Колега откажи се ! Още от сега ти го казвам и ще се обоснова защо?
Ако беше в първите години -в зората на интернета някъде от 1998 до 2002 щеше да имаш сметка,но сега наистина няма смисъл ....
От личен опит ти го казвам . Аз и един мой приятел преди години или казано точно през 1997 година направихме първата интернет зала в Асеновград. Започнахме с два компютъра, после станаха 4 след това ги направихме 8 .Но тогава интернета беше по 3 лв. за 1 час и вечер аз се прибирах с повече пари отколкото баща ми изкарваше за целият месец

А повярвай ми глъчката наистина ще е голяма - ако знаеш колко много интернет срещи ще се състоят между разни пуберчета нищо чудно дори клубчето ти да се превърне в кафе за интернет запознанства особено ако се окаже ,че в твоета зала идват много момичета да чатат...

Е, така беше в онези години ,но сега .... Бих те посъветвал да вложиш парите си в друга дейност пък и компютрите са най-бързо остаряващата техника ти на всеки 3 или 4 месеца трябва да влагаш допълнително пари за upgrade на системи , дъна и т.н.
Наистина се ориентирай към нещо друго и не толкова бързо остаряващо . Иначе за момента в България много трудно се прави бизнес ,защото има много бумащини , данъци който ти трябва да платиш преди да започнеш с всичко ,а хванеш ли се веднъж на хорото повярвай ми не трябва да се пускаш ... Иначе някой беше казал ,че ставало с желание , да ама само желание не стига ,а трябват и пари защото още в момента ,в който официално се регистрираш като фирма и се започват разходите ...Тъй ,че наистина си помисли хубаво ..Ако питаш мен по-добре вкарай малко пари в една автомивка.... Много повече ще печелиш и по-бързо ще си избиеш разходите отколкото в разни интернет зали .....А това за кръчмите също не е лоша идея стига да не плащаш наем за помешението , защото тогава наистина ще ти е доста трудно .Ако имаш наем нали се сещаш ,че наемодателя винаги ще ти брой по колко човека влизат в кръчмето ти и веднага ще започне да те притиска искайки по-висок наем ....Повярвай ми и през това съм преминал ..Друг е въпроса и до колко разбираш от сервитьорство.. Ако си мислиш,че като си вземеш управител и ще ти решат проблемите - жестоко се лъжеш .В крайна сметка той може такава комбина да стане с персонала ти , че в крайна сметка на края на сезона те да се окажат с повече пари от теб самият ....
По принцип колега с каквото и да решиш да се захванеш е твърде относително както зависи от местоположението ти така и от много други случайни фактори ...
Все пак ти желая успех в начинанието ти -каквото и да е било то и се надавям ,че съм ти бил полезен с мнението си ...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Кръчма с 20000лв е абсолютно невъзможно да се направи.
Но и да се направи най- голямия проблем е ПЕРСОНАЛА . Дори и да не краде трудно можеш да го накараш да работи СЪВЕСТНО и в твой интерес.
Преди години ,като исках да започна собствен бизнес всички викаха- ти си луд. Обаче аз си вярвах , не знам защо. И то взе ,че стана работата.
Един лесен и евтин бизнес е павилион за весници . Ако имаш 3-4 павилиона по спирки или някъде на по -оживени места ще останеш много доволен.
Но и да се направи най- голямия проблем е ПЕРСОНАЛА . Дори и да не краде трудно можеш да го накараш да работи СЪВЕСТНО и в твой интерес.
Преди години ,като исках да започна собствен бизнес всички викаха- ти си луд. Обаче аз си вярвах , не знам защо. И то взе ,че стана работата.
Един лесен и евтин бизнес е павилион за весници . Ако имаш 3-4 павилиона по спирки или някъде на по -оживени места ще останеш много доволен.
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Re: Собствен бизнес със заем За и Против -препоръки
sineok_pi4_ написа:saint85 написа:..
...
Много добре,иначе все пак той го обясни принципно,но трябва да огледаш твоя район и сам да прецениш дали липсва или се нуждаят от нещо...иначе на практика няма нищо лесно..всичко ще ти виси на главата но с кое ще е по-добре трябва да знаеш и да виждаш нещата не само за момента а и за в бъдеще..с което да ги развиеш...т.е. ти трябва да установиш какво точно търсят клиентите...и затова трабва да се примириш да започнеш с това за да имаш по-голям успех...иначе ако питаш мен аз бих предпочел да си получавам 1000 лв. заплата и да нямам никакви отговорности от колкото да се занимавам с такъв вид дейност..
Все пак ако мислиш да ставаш много богат....т.е. това е много трудно и не всеки може да го постигне...защото в Бг. винаги се намесва конкуренцията за каквото и да било..идеята е да преживяваш нормално.. и от всичко по-малко

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Всичко ок,идея имаш желание имаш място имаш......ама 1 не ми стана ясно....в тая криза коя банка смяташ че ще ти отпусне 20000лв?????????????
Re: рре
евала,че няма да се ОПИТАШ да правиш нещо което не разбираш.А от такива СОБСТВЕНИЦИ има стотици в България...забелязал съм,че всеки се занимава/или се опитва по-точно/ стова което далеч не му се отдава...saint85 написа:Нали не забравяш, че ти трябва и легален софтуер?
дам това съм го сметнал Поликомп е официален вносител на Майкрософта със Пулсар за игрите че се разбереме нали съм им редовен клиент
Смятах до сега и майче сте прави няма фаидъ
А па ако отвора една механа какво пиене ще падне ама лошото е че неразбирам от механи а от компютри -кофти да бях станал готвач или сервитъор щеше механа да е ама аз съм на мнение че трябва да се занимаваш с това от което разбираш. Сега ще сметна и механата ха ха
за механа-доста е сложно и деликатно ако искаш да имаш доволни клиенти...да разполагаш с приятно местенце,добра кухня... и добър сервиз... а според моя шеф сервиза е 80% от цялостното впечатление за едно заведение...

- saint85
- младши ентусиаст
-
Всичко ок,идея имаш желание имаш място имаш......ама 1 не ми стана ясно....в тая криза коя банка смяташ че ще ти отпусне 20000лв?????????????
Колега има все още такива банки въпреки че лихвите са много високи -дадоха вече веднъж, ще дадът и 2ри пък и аз се ползвам малко с преференции. Ако ли не има Банки които дават кредит срещу бизнес план незнам точно каде ама съм чувал и виждал уш да се подпомогне бизнеса в България ако и това не стане от познати ще зема или ще продам лозята на село . Вапроса е да съм сигорен в това което правя да няма после мяууууууу
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3