Нос
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Както каза един колега по-горе иди в Каспела.Д-р Дойков е собственика и той прави тази операция.Аз съм със същия проблем и ходих на преглед при него,но все я отлагам тази операция,че наистина е гадна.Възстановяването е между 15-25 дни като през това време си натъпкан с някви тампони в носа.Абе кофти история.... 

- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
boris_dy написа:Както каза един колега по-горе иди в Каспела.Д-р Дойков е собственика и той прави тази операция.Аз съм със същия проблем и ходих на преглед при него,но все я отлагам тази операция,че наистина е гадна.Възстановяването е между 15-25 дни като през това време си натъпкан с някви тампони в носа.Абе кофти история....
Ей това ме спира и мене толкова години!

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
А аз пък знам ,че изкривена носна преграда не е рядко явление . И аз я имам.
3 години бях нонстоп на олинт и вече не ми действаше .Най много 1-2 часа.Вече се бях примирил , че така ще се мре.Няма дишане ,особенно през нощта е ад .Обаче нещо се разболях и отидох на лекар .
Два последователни спрея- нео-ринактив и назонекс но не помня кой беше първи и вече 1 година нямам проблем . Да не повярваш . Нов човек.
3 години бях нонстоп на олинт и вече не ми действаше .Най много 1-2 часа.Вече се бях примирил , че така ще се мре.Няма дишане ,особенно през нощта е ад .Обаче нещо се разболях и отидох на лекар .
Два последователни спрея- нео-ринактив и назонекс но не помня кой беше първи и вече 1 година нямам проблем . Да не повярваш . Нов човек.
- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
Колега,кажи още нещо по въпроса,че ако се оправя така лесно тая гадост ще те удавим в бира
,че знаеш ли колко имаме подобни проблеми!Спомни си кой е бил пръв,колко време си ги ползвал и т.н. Ще е от полза за много хора.Благодаря!

Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
Малеее , а аз си мислех че само аз съм с някакъв такъв недъг ли , де да знам. И аз го имам това кофти изкривяване, едната стена на хрущала на носа ми вече почти се е залепила и почти дишам от тази страна , а другата се е отворила кат неква яма баси. Трудно дишам понякога, особено когато спа , а като се събудя миенето ми е доста време щото тоя нос трябва да го изчистя от сополи гадории , баси. Мислех за операция , ама нито знам колко пари е , нито дали е болезнена и как преминава. Само знам , че за това изкривяване , трябва да ти счупят носа, хрущяла вътре , да го наместят и да го стабилизират и като стане това да седиш с тампоните в носа сигурно бая време, поне докато зарастне хрущяла. На 23 съм и носът ми не е чупен никога (поне аз не се сещам
). А сега като видях колко хора имат и те тоя проблем , особено и набори , ебати , дано някой даде добър съвет 

- bmw_power_x5
- Потребител
-
Аиде и аз да се вклча към отбора на хората с този проблем и аз все още се въздържам но ходих при един професор които го хвалят Бенчев в МВР болница каза че такива операции се правят след 20-тата година щото иначе пластиката не ни е напреднала и може да е неуспешна това е отностно тези под 20 но и аз не сум се престрашил още.Някои които е минал по този път да сподели за това след операцията как се чувстваш ..........
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
klintan66 написа:А аз пък знам ,че изкривена носна преграда не е рядко явление . И аз я имам.
Айде и аз да се присъединя към отбора на запушените носове...
Колега наистина ме заинтересова. Аз от много години съм на спрейчета, като лятото успявах да ги спирам за 3 месеца и после отново. Миналата година обаче за сефте не можах да ги спра. Сега съм на Муконазал (само в него няма ксилометазолин). Ебати, звуча като наркоман (то не, че не е нещо такова). Лигавицата ми вече е атрофирала и при мен действието на спрея продължава не повече от 1-1,5 ч.
Молбата ми е да си намериш рецептата ако можеш или да дадеш точно имената на спрейчетата, аз ще търся лекар да каже кой след кой да е.
Колега препоръчвам ти Токуда. Правиха операция на баба ми на очите , на най-добрия ми приятел който тренира бокс и след много пъти счупен нос се докара до там, на баща ми който имаше доста сериозен проблем със здравето , но да чукам на дърво се оправя и за всичко това се погрижиха лекарите от Токуда. Това е мястото, страшни професионалисти които знаят как да си свършат работата. Условията са идеални както за възстановяване след операция така и за самата операция. След като оперираха успешно баба ми и най-добрия ми приятел и спасиха живота на най-близкия ми човек -баща ми, им свалям шапка и искрено им благодаря
П.С Имам доста познати там ( все пак работих с фирма която внася Медицинско оборудване) , ако имаш нужда от съдействие ми пиши ЛС и ще помагам.

П.С Имам доста познати там ( все пак работих с фирма която внася Медицинско оборудване) , ако имаш нужда от съдействие ми пиши ЛС и ще помагам.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Гарантирам ,че това са лекарствата ,които ми помогнаха- Нео-ринактив и назонекс. И двете ми седят още.Vlados написа:klintan66 написа:А аз пък знам ,че изкривена носна преграда не е рядко явление . И аз я имам.
Айде и аз да се присъединя към отбора на запушените носове...
Колега наистина ме заинтересова. Аз от много години съм на спрейчета, като лятото успявах да ги спирам за 3 месеца и после отново. Миналата година обаче за сефте не можах да ги спра. Сега съм на Муконазал (само в него няма ксилометазолин). Ебати, звуча като наркоман (то не, че не е нещо такова). Лигавицата ми вече е атрофирала и при мен действието на спрея продължава не повече от 1-1,5 ч.
Молбата ми е да си намериш рецептата ако можеш или да дадеш точно имената на спрейчетата, аз ще търся лекар да каже кой след кой да е.
Нямам грам спомен кое беше първо .
Като отидох на лекар бях тотално със запушен нос .Иначе нямаше и да ида. Каза веднага да спра олинта . Но той и не ми действаше вече.
Имам котарак и алергия към него .Но и преди котарака бях зле. Кихах нонстоп сутрин и т.н ...
Така бях около 3 години . Без капки не излизах .
След лечението съм в отлично състояние . Не кихам , носа не ми е запушен . Много рядко едната ноздра , тази на коята спя, се запушва . Но нито се будя и нито веднъж не съм слагал капки .
Естествено преградата не е изправена и като пробвам едната и другата ноздра ,през едната влиза по-малко въздух .
За операция изобщо вече не помислям .
Няма буклук който да не съм вкарал в носа си , единствено това ме оправи .
Доктора се казва Петров, но не съм много сигурен. Възрастен е доста и работи в болница Хигия -Пазарджик.
Ще допълня , че след 2-3 дни след началото на лечението от синусите ми на няколко пъти излезнаха едни много гъсти ,зеленикави боклуци , чак се стреснах като ги видях в мивката .А като правих снимка синусите бяха чисти уж.
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Момчета искам само да ви кажа,че няма по-гадно нещо от операция на нос... Аз нямам крива преграда като повчето от вас, но имах стеснени конхи, които не позволяваха на втздуха да преминава през носа ми и съответно дишането беше мъка за мен до преди 4 години...
Та подложих се на операция, която трябваше да отстрани ненужната част от тея конхи, за да мога да си дишам нормално или по-скоро в моят случай да мога изобщо да дишам...Самата отперация не е кой знае какво, нито е сложна, но истинската драма настъпва след това...
Възстановяването от опериран нос трае години... Като хич не преувеличавам... Носът е лигавица и постоянно е мокър, а смятайте как заздравява рана, която постоянно е мокра... То не бяха рани, кръв, ужас.... След самата операция имах 30 см. тампони натъпкани в носа- навита марля....чак до средата на челото ми стигаше.... Абеее гадория отвсякъде.
Та съвета ми е ако можете да се оправите по някакъв начин без операция, направето го....
И като заключение да кажа само че аз не съжалявам че го направих въпреки всичко, все пак е несравнимо усещането да можеш да дишаш нормално....
Та подложих се на операция, която трябваше да отстрани ненужната част от тея конхи, за да мога да си дишам нормално или по-скоро в моят случай да мога изобщо да дишам...Самата отперация не е кой знае какво, нито е сложна, но истинската драма настъпва след това...
Възстановяването от опериран нос трае години... Като хич не преувеличавам... Носът е лигавица и постоянно е мокър, а смятайте как заздравява рана, която постоянно е мокра... То не бяха рани, кръв, ужас.... След самата операция имах 30 см. тампони натъпкани в носа- навита марля....чак до средата на челото ми стигаше.... Абеее гадория отвсякъде.
Та съвета ми е ако можете да се оправите по някакъв начин без операция, направето го....

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
Абе, аз не съм чак толкова зле живее се горе долу дишам с носа, свисти, ама минава въздух. Ако наистина е толкова ташак тая операция... ама все пак ми се иска свободно да дишам. Колко време зараства тая рана? Памук до челото??! (shock)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:...Памук до челото??! (shock)
Ами да , те каналите са бая дълги

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3