Нос

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 09 Фев 2009, 23:40

имам 4овека, който търси сериозно да ми пи6е аз със с нов "фейстлив

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 10 Фев 2009, 15:46

Както каза един колега по-горе иди в Каспела.Д-р Дойков е собственика и той прави тази операция.Аз съм със същия проблем и ходих на преглед при него,но все я отлагам тази операция,че наистина е гадна.Възстановяването е между 15-25 дни като през това време си натъпкан с някви тампони в носа.Абе кофти история.... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 10 Фев 2009, 17:11

Много се събрахме. И аз съм с такъв проблем от 4-5 години...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Фев 2009, 0:42

boris_dy написа:Както каза един колега по-горе иди в Каспела.Д-р Дойков е собственика и той прави тази операция.Аз съм със същия проблем и ходих на преглед при него,но все я отлагам тази операция,че наистина е гадна.Възстановяването е между 15-25 дни като през това време си натъпкан с някви тампони в носа.Абе кофти история.... :mhihi:

Ей това ме спира и мене толкова години! :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 11 Фев 2009, 1:56

А аз пък знам ,че изкривена носна преграда не е рядко явление . И аз я имам.
3 години бях нонстоп на олинт и вече не ми действаше .Най много 1-2 часа.Вече се бях примирил , че така ще се мре.Няма дишане ,особенно през нощта е ад .Обаче нещо се разболях и отидох на лекар .
Два последователни спрея- нео-ринактив и назонекс но не помня кой беше първи и вече 1 година нямам проблем . Да не повярваш . Нов човек.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

Мнение от Батька Махно » 18 Фев 2009, 17:58

Колега,кажи още нещо по въпроса,че ако се оправя така лесно тая гадост ще те удавим в бира :bchug: ,че знаеш ли колко имаме подобни проблеми!Спомни си кой е бил пръв,колко време си ги ползвал и т.н. Ще е от полза за много хора.Благодаря!
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

Потребител
Аватар

Мнение от Fixxxer » 18 Фев 2009, 18:26

Малеее , а аз си мислех че само аз съм с някакъв такъв недъг ли , де да знам. И аз го имам това кофти изкривяване, едната стена на хрущала на носа ми вече почти се е залепила и почти дишам от тази страна , а другата се е отворила кат неква яма баси. Трудно дишам понякога, особено когато спа , а като се събудя миенето ми е доста време щото тоя нос трябва да го изчистя от сополи гадории , баси. Мислех за операция , ама нито знам колко пари е , нито дали е болезнена и как преминава. Само знам , че за това изкривяване , трябва да ти счупят носа, хрущяла вътре , да го наместят и да го стабилизират и като стане това да седиш с тампоните в носа сигурно бая време, поне докато зарастне хрущяла. На 23 съм и носът ми не е чупен никога (поне аз не се сещам :D ). А сега като видях колко хора имат и те тоя проблем , особено и набори , ебати , дано някой даде добър съвет :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_power_x5 » 18 Фев 2009, 21:15

Аиде и аз да се вклча към отбора на хората с този проблем и аз все още се въздържам но ходих при един професор които го хвалят Бенчев в МВР болница каза че такива операции се правят след 20-тата година щото иначе пластиката не ни е напреднала и може да е неуспешна това е отностно тези под 20 но и аз не сум се престрашил още.Някои които е минал по този път да сподели за това след операцията как се чувстваш ..........

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 18 Фев 2009, 21:18

klintan66 написа:А аз пък знам ,че изкривена носна преграда не е рядко явление . И аз я имам.
3 години бях нонстоп на олинт и вече не ми действаше .Най много 1-2 часа.Вече се бях примирил , че така ще се мре.Няма дишане ,особенно през нощта е ад .Обаче нещо се разболях и отидох на лекар .
Два последователни спрея- нео-ринактив и назонекс но не помня кой беше първи и вече 1 година нямам проблем . Да не повярваш . Нов човек.

Айде и аз да се присъединя към отбора на запушените носове...
Колега наистина ме заинтересова. Аз от много години съм на спрейчета, като лятото успявах да ги спирам за 3 месеца и после отново. Миналата година обаче за сефте не можах да ги спра. Сега съм на Муконазал (само в него няма ксилометазолин). Ебати, звуча като наркоман (то не, че не е нещо такова). Лигавицата ми вече е атрофирала и при мен действието на спрея продължава не повече от 1-1,5 ч.
Молбата ми е да си намериш рецептата ако можеш или да дадеш точно имената на спрейчетата, аз ще търся лекар да каже кой след кой да е.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 18 Фев 2009, 22:04

Колега препоръчвам ти Токуда. Правиха операция на баба ми на очите , на най-добрия ми приятел който тренира бокс и след много пъти счупен нос се докара до там, на баща ми който имаше доста сериозен проблем със здравето , но да чукам на дърво се оправя и за всичко това се погрижиха лекарите от Токуда. Това е мястото, страшни професионалисти които знаят как да си свършат работата. Условията са идеални както за възстановяване след операция така и за самата операция. След като оперираха успешно баба ми и най-добрия ми приятел и спасиха живота на най-близкия ми човек -баща ми, им свалям шапка и искрено им благодаря :bowdown: :bowdown:

П.С Имам доста познати там ( все пак работих с фирма която внася Медицинско оборудване) , ако имаш нужда от съдействие ми пиши ЛС и ще помагам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 19 Фев 2009, 3:18

Vlados написа:
klintan66 написа:А аз пък знам ,че изкривена носна преграда не е рядко явление . И аз я имам.

Айде и аз да се присъединя към отбора на запушените носове...
Колега наистина ме заинтересова. Аз от много години съм на спрейчета, като лятото успявах да ги спирам за 3 месеца и после отново. Миналата година обаче за сефте не можах да ги спра. Сега съм на Муконазал (само в него няма ксилометазолин). Ебати, звуча като наркоман (то не, че не е нещо такова). Лигавицата ми вече е атрофирала и при мен действието на спрея продължава не повече от 1-1,5 ч.
Молбата ми е да си намериш рецептата ако можеш или да дадеш точно имената на спрейчетата, аз ще търся лекар да каже кой след кой да е.
Гарантирам ,че това са лекарствата ,които ми помогнаха- Нео-ринактив и назонекс. И двете ми седят още.
Нямам грам спомен кое беше първо .
Като отидох на лекар бях тотално със запушен нос .Иначе нямаше и да ида. Каза веднага да спра олинта . Но той и не ми действаше вече.
Имам котарак и алергия към него .Но и преди котарака бях зле. Кихах нонстоп сутрин и т.н ...
Така бях около 3 години . Без капки не излизах .
След лечението съм в отлично състояние . Не кихам , носа не ми е запушен . Много рядко едната ноздра , тази на коята спя, се запушва . Но нито се будя и нито веднъж не съм слагал капки .
Естествено преградата не е изправена и като пробвам едната и другата ноздра ,през едната влиза по-малко въздух .
За операция изобщо вече не помислям .
Няма буклук който да не съм вкарал в носа си , единствено това ме оправи .

Доктора се казва Петров, но не съм много сигурен. Възрастен е доста и работи в болница Хигия -Пазарджик.
Ще допълня , че след 2-3 дни след началото на лечението от синусите ми на няколко пъти излезнаха едни много гъсти ,зеленикави боклуци , чак се стреснах като ги видях в мивката .А като правих снимка синусите бяха чисти уж.

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 19 Фев 2009, 9:38

Момчета искам само да ви кажа,че няма по-гадно нещо от операция на нос... Аз нямам крива преграда като повчето от вас, но имах стеснени конхи, които не позволяваха на втздуха да преминава през носа ми и съответно дишането беше мъка за мен до преди 4 години...

Та подложих се на операция, която трябваше да отстрани ненужната част от тея конхи, за да мога да си дишам нормално или по-скоро в моят случай да мога изобщо да дишам...Самата отперация не е кой знае какво, нито е сложна, но истинската драма настъпва след това...

Възстановяването от опериран нос трае години... Като хич не преувеличавам... Носът е лигавица и постоянно е мокър, а смятайте как заздравява рана, която постоянно е мокра... То не бяха рани, кръв, ужас.... След самата операция имах 30 см. тампони натъпкани в носа- навита марля....чак до средата на челото ми стигаше.... Абеее гадория отвсякъде.

Та съвета ми е ако можете да се оправите по някакъв начин без операция, направето го.... ;) И като заключение да кажа само че аз не съжалявам че го направих въпреки всичко, все пак е несравнимо усещането да можеш да дишаш нормално....
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Фев 2009, 10:18

Абе, аз не съм чак толкова зле живее се горе долу дишам с носа, свисти, ама минава въздух. Ако наистина е толкова ташак тая операция... ама все пак ми се иска свободно да дишам. Колко време зараства тая рана? Памук до челото??! (shock)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар

Мнение от Fixxxer » 19 Фев 2009, 11:19

acer написа:...Памук до челото??! (shock)

Ами да , те каналите са бая дълги :roll: Ама виж сега , кофти не кофти ще си заслужава , година-две мъки , после ще си свежарка (до следващото чупене на носа :D шегичка). Значи колкото и да е гадна операцията след това , аз съм навит на нея , защото след време не се знае на какво дередже ще бъда с тоя нос. Но все пак , всеки човек си е индивидуален , да си прави каквото пожелае и каквото мисли, че ще е добре за него 8)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 19 Фев 2009, 11:32

При желание мога да те свеържа с най-добрия естет в българия - др. Сердев. Пиши на лс.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата