Автокаско в ДЗИ, ПТП и отказ - мения
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
ще ти напиша как бих постъпил аз при такова събитие:
става, квото става - удрям бордюр (скъсана гума, крива джанта, крив амортисьор, шенкел, носач и т.н.), обаждам се на кат- пътна полиция, казвам кво е станало, има два вариянта, или ти пращат патрулка и те пишат протокол за птп на място, или ти дават номерче за дежурния на кат (той изобщо не е дежурен, щото работи само от 8.30 до 12 и след това от 1 до 16.30
), той издава протокол в рамките на 5 работни дни, та в зависимост от това дали вече имам протокол или ще ми бъде издаден отивам и завеждам щетата, пиша си всичко обстойно и не се притеснявам, за това съм си платил пари за каско, записваш колата за оглед на място (понеже не е в движение, другия вариянт е да използваш безплатната пътна помощ към каското, но тя влиза в играта, само ако полицаите са дошли на място да напишат протокола) минава ти огледа, на него ще ти напишат само джанта, гума (никога повече от 95% от стойността), амортисьор, след това майсторите ти разглобяват колата и пак викаш оглед, пишат ти шенкел и носач, ако има нещо друго и него (в дзи имаш право на 2 огледа без писменно предупреждение, ако имаш нужда от още огледи това става с молба), след това казваш, че искаш щетата да бъде изпратена за оценка, през това време си правиш колата и така..
това е реда, по който се свършват работите по идентична с твоята щета в софия
става, квото става - удрям бордюр (скъсана гума, крива джанта, крив амортисьор, шенкел, носач и т.н.), обаждам се на кат- пътна полиция, казвам кво е станало, има два вариянта, или ти пращат патрулка и те пишат протокол за птп на място, или ти дават номерче за дежурния на кат (той изобщо не е дежурен, щото работи само от 8.30 до 12 и след това от 1 до 16.30

това е реда, по който се свършват работите по идентична с твоята щета в софия
No bling at the Ring
- Vankoto_
- Потребител
-
- Кара: Кабрио
- Мечтае да кара: Кабрио на задно
На мен за надран заден калник, който реално е половината част от "страницата" на колата, ми платиха всичко на всичко 90 лв. по експертна оценка. Еб&ти експертната оценка и по-точно еб&ти и експертите, пълни некадърници, хабер си нямат кое колко струва, експерти са за това как да прецакат клиента. И на всичкото отгоре и процента, който им плащаш е много висок. Дадох им 5 стотака за оценена кола на 6100, направо не мога да се побера в кожата си. Сега се чудя към коя компания да мина, че вече изтече "каското" ми към ДЗИ. При тях никога повече за нищо.
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм застраховател, но не в ДЗИ.
Проблема е, че още когато си уведомил агента той не ти е обяснил правилно какво да направиш. По принцип трябва веднага да уведомиш за събитието на дежурен телефон и да бъдеш записан! След това при получаване на протокола отиваш, завеждаш щетата и ти правят оглед. В случая мога да те посъветвам да отидеш лично в ДЗИ, да провериш дали наистина щетата е за отказ и ако е така пишеш една молба за преразглеждане, в която обясняваш че си направил точно каквото ти е казал застрахователния агент - посочваш кой е той и още по-добре приложи разпечатка от телефона си кога точно си му се обадил! Така трябва да стане, защото в крайна сметка вината не е у теб, а в невежеството на агента ти!
PS: И помисли дали ще се застраховаш пак при този застрахователен агент!
Ако има още нещо пиши или дай направо на лични да ти дам телефона си и да се чуем!
Проблема е, че още когато си уведомил агента той не ти е обяснил правилно какво да направиш. По принцип трябва веднага да уведомиш за събитието на дежурен телефон и да бъдеш записан! След това при получаване на протокола отиваш, завеждаш щетата и ти правят оглед. В случая мога да те посъветвам да отидеш лично в ДЗИ, да провериш дали наистина щетата е за отказ и ако е така пишеш една молба за преразглеждане, в която обясняваш че си направил точно каквото ти е казал застрахователния агент - посочваш кой е той и още по-добре приложи разпечатка от телефона си кога точно си му се обадил! Така трябва да стане, защото в крайна сметка вината не е у теб, а в невежеството на агента ти!
PS: И помисли дали ще се застраховаш пак при този застрахователен агент!
Ако има още нещо пиши или дай направо на лични да ти дам телефона си и да се чуем!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Vankoto_ написа:Сега се чудя към коя компания да мина, че вече изтече "каското" ми към ДЗИ. При тях никога повече за нищо.
Булстрад... никъв не съм с тях, но вече три години им ползвам услугите за две по-малки и една голяма щета и съм повече от доволен... поне няма да имаш подобни проблеми като тия педали от ДЗИ... тва да се обаждаш на застрахователя още в деня на събитието си е абсурд... в повечето компании искат да отидеш на оглед до 3 дни след събитието... мен така ми отказаха от Булстрад една щета, ма щото не знаех, че трябва да отида в рамките на тия 3 дни.. после се оказа, че поне трябва да ги уведомиш в рамките на 3 дни...
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
Здравейте отново... мерси за многото отговори и съвети по темата
Днес си взех документите от районното, срещнах се със застрахователя си, говорих с адвокат, говорих и с друг агент - на всичи становището беше едно и също - нямат основание. подготвих си документите за да мога да подам жалба когато получа отговора.
Мерси много на bebekrisss много добър съвет, за който не се бях сетил. В понеделник ще изкарам и това. В заявлението имам и описан свидетел. Дано да не се стига до големи разправии, но ще ви уведомявам как се развиват нещата по темата, за да може ако на някой се наложи да има малко първоначална информация от горчивия ми за сега опит.
Иначе, както обещах ето я бимата след ремонта, с нови джанти и гуми:

Днес си взех документите от районното, срещнах се със застрахователя си, говорих с адвокат, говорих и с друг агент - на всичи становището беше едно и също - нямат основание. подготвих си документите за да мога да подам жалба когато получа отговора.
Мерси много на bebekrisss много добър съвет, за който не се бях сетил. В понеделник ще изкарам и това. В заявлението имам и описан свидетел. Дано да не се стига до големи разправии, но ще ви уведомявам как се развиват нещата по темата, за да може ако на някой се наложи да има малко първоначална информация от горчивия ми за сега опит.
Иначе, както обещах ето я бимата след ремонта, с нови джанти и гуми:

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2