ФИШ... от новите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от lukabrazy » 17 Яну 2009, 10:48

Не го плащай колега, щом не са ти взели талона. Аз имам 3 акта от преди две-три години и няколко фиша, нищо не съм платил. Само че тогава при акт си вземаш талона без да плащаш. Давноста при актовете беше 2 или 3 години.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от hsr » 17 Яну 2009, 11:03

lukabrazy написа:Не го плащай колега, щом не са ти взели талона. Аз имам 3 акта от преди две-три години и няколко фиша, нищо не съм платил. Само че тогава при акт си вземаш талона без да плащаш. Давноста при актовете беше 2 или 3 години.

И аз съм така само че при мен годините са повече и когато ходих да си взимам талона от последния акт (който вече трябваше да платя, за да си взема талона) ми искаха парите само за него, не и за старите.
Та затова питам дали се прехвърлят към данъчните, понеже намам и кола на мое име и съответно и оттам нищо не са ми искали, да не би някой ден да ме изненадат с някоя огромна сума :roll:
MatriX_Fucked написа:Кофтито е, че във форума има и бая народ - сектанти. Сектанта, другари, признава само неговото виждане, отрича всичко друго! Сектанта е човек, готов да признае, че Е36 316i е по-спортна кола от примерно Ланча Делта Интеграле, щот видиш ли, Ланчата е сглобено от италиански цигани с по една парализирана ръка. Това са хора, отричащи цялото италианско спортно наследство! От 131-та титли в моторния спорт на Алфа Ромео, до Италианското спупер спортно наследство! Това са хора, за който 1993-та година не фигурира в календара им (Годината в която 155-цата триумфира в DTM).
Това са хора, носещи ми вода от 99 кладенца, само и само да докажат, че БМВ са спортна марка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 17 Яну 2009, 14:06

Значи да не се притеснявам за неплатените си актове и фишове от преди 2-3 години, когато връщаха талона без да се плаща, така ли ? :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от MartiX5 » 18 Яну 2009, 1:07

аз четох в кат една табелка напечатана на лист наскоро, която гласеше че за смяна на книжка, добавяне на категория, и други такива процедури се иска вече и бележка от данъчното за платени такива актове отпреди 2-3 години та да не се изненада някой неприятно от джакпот с натрупване когато му се наложи да прави нещо в кат и трябва да плати всичко накуп :)

Потребител
Аватар

Мнение от lukabrazy » 18 Яну 2009, 4:23

Няма натрупване! Мине ли давност КРАЙ!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е70 35sd
Мечтае да кара: x5 m50d
Детайли за колата: много хубава,много гиздава

Мнение от smeltera » 18 Яну 2009, 11:05

3 години е давноста,и не се прехварлят в даначното,поне в Сливен
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 29 Май 2009, 14:42

Я пак за фишовете, че не стана ясно. На фиша отдолу пише, че трябва да се плати в 7 дневен срок, а след него какво? И ако не го плащам какво?
Последна промяна Kristopher на 29 Май 2009, 16:20, променена общо 1 път
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiqdancho » 29 Май 2009, 15:52

Имах два акта за без колан от 2003/2004 г.. Ходих миналата година да си правя справка на точките и глобите но се оказа че тези двата са дали фира :mrgreen:
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 29 Май 2009, 20:09

hsr написа:....
Та затова питам дали се прехвърлят към данъчните, понеже намам и кола на мое име и съответно и оттам нищо не са ми искали, да не би някой ден да ме изненадат с някоя огромна сума :roll:

Фишовете в КАТ ги въвеждат директно и в системата на НАП...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: ФИШ... от новите

Мнение от Мишу » 29 Май 2009, 20:49

Ogi написа:Здравейте колеги... снощи ми написаха Фиш и понеже още не съм се сблъсквал с тези нови фишове не ми е ясно...
полицаят ми каза че трябва задължително в 7 дневен срок да се плати... не че няма да го платя но какви са последиците ако не го платя примерно... някой знае ли :roll:

е що не даде на човека 20лв ами са се чудиш ко да праиш кажи му : баце аз тези фишове не ги разбирам аре да го платите вместо мене така и така ще ходите до там ;) мен само във варна ме разочероваха преди 2г .Хора и милиционерите са хора и те за море се готвят бъдете съпричастни и им помогнете

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 29 Май 2009, 21:19

Kristopher написа:Я пак за фишовете, че не стана ясно. На фиша отдолу пише, че трябва да се плати в 7 дневен срок, а след него какво? И ако не го плащам какво?

Ми то и на старите го пишеше ама няма кой да прочете.Иначе по въпроса,като не си платиш дадена глоба отива в прословутата Агенция за държавни вземания ,която за наша радост не си и мърда пръста.Другото което е,че определени глоби имат давност и най вече всички без изключение не се облагат с лихви.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Май 2009, 22:34

да използвам тази стара тема да попитам нещо
може ли да ми пишат фиш/акт ако ме няма в колата?
гледам, че слагат някакви "покани" на паркирани неправилно коли да се явят в полицията?
ами ако някой го изхвърли преди да съм дошъл до колата дори няма да разбера, че е имало такава покана?
каква е системата?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 30 Май 2009, 10:03

Аз също имам писан фиш около Плевен за превишена скорост на стойност 30лв. Да на него пише да се плати в седем дневен срок, но като поразпитах един полицай, този фиш отива в данъчното и ако не го платиш и ти трябва удостоверение, че нямаш липси и задължение примерно, този фиш ще излезне. Лихва не се трупа, ако се сетя ще го сканирам други ден, за да видите как изглежда.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 30 Май 2009, 14:37

Kristopher написа:Я пак за фишовете, че не стана ясно. На фиша отдолу пише, че трябва да се плати в 7 дневен срок, а след него какво? И ако не го плащам какво?

Преди няколко дни ми написаха фиш за превишена скорост вместо акт и ми обясниха , че ако не го плата в 7 дневен срок става акт, и ще получа писмо , за да си взема наказателното постановление , чрез което взимат и точки. Също и ми обясниха , че ако го платя в СИ Банк е по евтина таксата за превод. :D

Потребител
Аватар

Мнение от Илко К.Д. » 01 Юни 2009, 18:46

Колеги утре ще пиша какво става ако не го платиш до 7 дни щото моя ве4е изте4е :confused:
Ако си глупав, очаквай бой :maad:
гър-р-р
По-добре в село чорбаджия, отколкото в град кюмюрджия.;)

http://vbox7.com/play:04c3934f

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата