Дискусия относно една импортната тема за задно през зимата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 01 Яну 2009, 17:58

да видим като вземе жипа,кво ще се похвали
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 01 Яну 2009, 18:07

Според мен всичко опира да шофъора колата си е добре ама шофера никъв явно го нема :mhihi:
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Яну 2009, 20:24

Тва баирче дето го е показал мяза на това към Романс. Е не знам какъв недъгавец трябва да си да не можеш да го качиш, дори със 750-ка
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от nikolaaaay » 01 Яну 2009, 20:32

Брат ми кара Опел Омега 2.2 със задно предаване, при това с нормални скорости и естествено с нови гуми - Vredestein и също се оплаква от лошо сцепление на сняг.
А, иначе тук всички сте големи шофери, но се съмнявам някой от вас да кара новото 750и. Все пак ви го пожелавам! За много години!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Яну 2009, 20:34

nikolaaaay написа:Брат ми кара Опел Омега 2.2 със задно предаване, при това с нормални скорости и естествено с нови гуми - Vredestein и също се оплаква от лошо сцепление на сняг.
А, иначе тук всички сте големи шофери, но се съмнявам някой от вас да кара новото 750и. Все пак ви го пожелавам! За много години!

Коленце, ако разбираше поне малко щеше да знаеш че точно новата 750 е по-лесна за каране от Е34 525 без никви системи например... :mhihi:
А ако искаш ей сега точно идвам от Герман там пътя за манастира го качих без проблем :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 01 Яну 2009, 20:36

Може може :mhihi:
Преди 3-4 години един колега с летни гуми се опитваше да излезе с кола с предно предаване от паркинга, но толкова безуспешно, че накрая отидох да му помогна (почти нямаше наклон, а само заледено).
Плюеше колата как не можела да се кара и т.н.
Тази година и аз съм със същия модел автомобил (следваща генерация) но с нормални зимни гуми и нормално подготвен за зимата...
Ами за последните 1000км по балкани, хижи и т.н. никъде не съм срещнал проблем (сняг имаше - един колега с БМВ слага вериги на участък, където дори не ми присветна ТС или стабилизацията) и т.н.... Може да е бил с по-малък опит, или по-кофти гуми или т.н. т.н.
Но е много трудно да сравняваш 'кой откъде ще мине': аз лично бях изключително доволен от зимното поведение на една Таврия (пак предно предаване) - с всесезонни гуми, газ и първа скорост тръгвах без замисляне нагоре по поледица, при която група джипове останаха на място и започнаха да се свличат надолу....
Според мен по-голямо значение за това 'ще минеш или не' при нормални градски условия е в това какъв зимен опит има шофьора, а не толкова какъв е автомобила....

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 01 Яну 2009, 20:45

Абе що говорите глупости предното нагоре било добре?
Я да кажат специалистите къде отива тежеста на автомобила когато предницата му "сочи небето"? И като го "сочи", кой гуми зацепват повече?

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 01 Яну 2009, 20:51

Оставяйте ги да си карат Халфите,дето не доживяват да остареят,пък ние да се тормозим с това задно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 01 Яну 2009, 20:59

Аве смейте се вие.... :mhihi:
На първия сняг отивам да сменя гумите.. на поне 10 пъти светна ДСЦ-то за 5км.. ама то ясно това.. отивам на гумаджията, разбира се е мазало, ама аз не бързам. Чаках 4 часа дойде моя ред, а то там наклон... мале колко ми се смяха.. мъча я от 1200 оборота неще.. само се мята.. 3ма бутат отзад, 2ма дават акъл.. накрая само им казах момци я се махнете.. изкарах назад и със задницата се качих от воле.. признавам си това ми е първа зима като шофьор, ама да чукам на дърво за сега се справям и с лед и с потегляне по наклон и т.н

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 01 Яну 2009, 21:06

bobi_maxo написа:Абе що говорите глупости предното нагоре било добре?
Я да кажат специалистите къде отива тежеста на автомобила когато предницата му "сочи небето"? И като го "сочи", кой гуми зацепват повече?

Колега, теоретично си прав, но забравяш, че голяма част от колите с предно предаване имат значителен теглови баланс към предницата.
Тея, коли, които 'цепят мрака в зимата' с предно обикновено са лек, малък модел с голям дисбаланс към предния мост.
От там сцеплението на предните гуми на една 'небалансирана' кола с предно често е по-голямо сцеплението на задните гуми, на една 'неутрално балансирана' кола със задно.
Като добавиш и предимно по-тънките гуми на тея модели (щото БМВ с тесни гуми кой ще кара :mhihi: ) и се получава този резултат :mhihi:
Абе колеги, какво е това 'сектантско' мислене - като всяко конструктивно решение, и това с предно/задно предаване си съответните преимущества и недостатъци.
При поледица със страничен наклон например едно 'подхлъзване' на задницата при тръгване може да те 'заклини' в тесен път, докато с предно предаване можеш например да контрираш 'свличането' на предницата на колата по наклона с леко завиване на волана.
Давам го като съвсем прост пример - не трябва да се мисли едностранчиво :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535xd LCI

Мнение от Kartoff » 01 Яну 2009, 21:09

Не знам, но аз пък с моята нямам никакви проблеми и до сега тая зима не ми се е случвало да затъна някъде и да не мога да се измъкна...
Даже с летните гуми завряхме колата в един сняг с лед отдолу и с малко лашкане си излезе и айде пак задницата на ляво, на дясно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 01 Яну 2009, 21:14

-чудя се-що се вързвате на простотии...
====
-аз съм на вино/домошарка/...
-и нека да сме здрави...
:lol: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 01 Яну 2009, 21:14

Ех тези хАлфи ноо вървят....Талянски повер... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nikolaaaay » 01 Яну 2009, 21:26

Абе, немската машина гази http://www.youtube.com/watch?v=u3qP7ii3x9w
А, тук некви смешници си мислят, че могат да карат http://www.youtube.com/watch?v=vAHPMUkhj5Q

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti

Мнение от Milcho » 01 Яну 2009, 21:32

bobi_maxo написа:Абе що говорите глупости предното нагоре било добре?

По принцип си прав. На теория тежестта отива на задния мост.
Обаче аз не смея да твърдя кое е по-доброто, защото по мое мнение от това, което съм видял, много зависи от конкретния автомобил (бил той с предно или задно).
От личен опит :
- BMW E30 316 touring и Ford Sierra 1.8TD turnier - макар и двете да са със задно БМВ-то се държи доста по-добре зимата
- преди няколко дни тръгваме от нас с баща ми, той със Сиерата, а аз с Голф 3 и на първото баирче (имаше лед) - форда от 2-3 опита все стигаше до 6-7-8 метра, а аз с голфа със същата начална скорост - никакви проблеми. Малко след това и баща ми се появи горе на баирчето, все пак се качи, но в случая задното е по-затруднено.
- миналата зима останах учуден от проходимостта на E30-ката. Точно на 04.01. в големия сняг сутринта разчистих пред гаража, че да не влезе сняг като отворя вратата и си излязох от гаража, маневрирах си и излязох от улицата без проблем (по улицата ни няма почти никакво движение та снега си се задържа). Останах много впечатлен, имаше доста сняг, а бяха минали 1-2-3 коли преди мен, та си мислех, че няма да мога да изляза от улицата:) След час се връщам и даже успях да вляза в гаража. После си викам такси и като дойде, човека ме посреща с думите "абе излизайте на булеварда (една улица над нас) бе деца, как да влизаме в тия улици".... :help: После едва излезе от улицата ни и то му се наложи назад, защото напред не искаше да тръгне (Сузуки Лиана). През целия път ме убеждаваше, че БМВ не е за зимата и трябвало да се прибира в гаража и да се вади напролет и т.н. и т.н., а аз вътрешно :shock: :lol:

И може по културно да кажете на колегите от Алфа форума, ако не сте съгласни с тяхното мнение. Стига с тези обиди и злоба, моля ви :(

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата