MYTHBUSTERS или истината за дизела, който ни зареждат...
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=123267
Малко видео по темата.
Малко видео по темата.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
- cypher_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact M41D17
- Мечтае да кара: Подводница.
asasin18 написа:бензина ще е същия боклук, ама той поне не замръзва и не може да направи беля по двигателя
Преди две седмици, на едно приятелче колата нещеше да запали (7:30 сутринта

Пича отвори капака и в горивния филтър ледец...

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Сутринта в седем и нещо го гледах предаването на живо и останах втрещен. Г-н Петър Костадинов от главна дирекция "Контрол на качеството на течните горива" направо си каза на черното бяло и че не били прави зашото в дирекцията имали най-съвременната техника за измерване. Е да де ама тая най-съвременна техника не ми задвижва колата - задвижва я един прост петцилиндров дизелов агрегат, при който от проведените опити става ясно, че ще ме предаде (не по собствена вина) под -13 градуса
Наистина вече май е време официално да си сменим името на държавата на "Абсурдистан"

Наистина вече май е време официално да си сменим името на държавата на "Абсурдистан"

Ма питайте бе колеги ще ви кажа защо да не ви кажа.
Лично сме носили в лукойл зимно време замръзнал маркуча на нафтата барабар с нафтата вътре при шефа дето се кълнеше,че проблемите били в колонката която ние подържаме,а не в горивото.
А маркучето камък та камък.Влизаме ние оня те така
.
И после ама нещо е станало,ама това онова.И те такива работи.
Истината е че нафтата под -13 хич не я търси в БГ.С газът работата е същата.Там обаче се получава тъй наречената тежка газ.Пропана и бутана не са 50-50 ами бутана е повече.И колата невърви,харчи,може да сипете повече гориво от колкото бутилката ви е събирала през летните месеци и така.И не си мислете че не ви сипват горивото.
То е там просто бутилката събира над максималния си капацитет.
И те такива работи.А относно горивата на Еко мога да кажа,че работата е на късмет.Ако уцелите гръцко гориво нещата са идеални,ако е румънско обаче !
А относно добавките моля не си мислете,че химика дето ги е бъркал може да прави чудеса от въздух!
Просто защото неможе.
Айде лека ви и се молете да не става под -13!
Лично сме носили в лукойл зимно време замръзнал маркуча на нафтата барабар с нафтата вътре при шефа дето се кълнеше,че проблемите били в колонката която ние подържаме,а не в горивото.
А маркучето камък та камък.Влизаме ние оня те така

И после ама нещо е станало,ама това онова.И те такива работи.
Истината е че нафтата под -13 хич не я търси в БГ.С газът работата е същата.Там обаче се получава тъй наречената тежка газ.Пропана и бутана не са 50-50 ами бутана е повече.И колата невърви,харчи,може да сипете повече гориво от колкото бутилката ви е събирала през летните месеци и така.И не си мислете че не ви сипват горивото.
То е там просто бутилката събира над максималния си капацитет.
И те такива работи.А относно горивата на Еко мога да кажа,че работата е на късмет.Ако уцелите гръцко гориво нещата са идеални,ако е румънско обаче !

А относно добавките моля не си мислете,че химика дето ги е бъркал може да прави чудеса от въздух!

Просто защото неможе.
Айде лека ви и се молете да не става под -13!

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
© написа:бензина по-скоро ще има някакви други свойства които да съсипват двигателите отколкото вода
твърде елементарно звучи, след като дори не може да се смеси
ако някой иска да прави далавери едва ли ще използва вода
Аз ще ти кажа един случай,ти размишлявай над него

3 години съм работил на бензиностанция от който 2 като супервайзер(управител на една от бензиностанцийте във веригата).Лично аз съм зареждал резервоарите на бензиностанцията от камионите на фирмата.Технологията за проверка беше следната:преди да почне да се зарежда с какъвто и да е вид гориво,първо се източват 3-4 тенекий гориво директно от камиона.Това са към 60-80л.Ако има вода или някакви утайки те са на дъното и излизат първи.Не ме питай какви лайна (без извинение) съм виждал.Изчакват се няколко часа да се утаи каквото има в тенекийте и ако всичко изглежда нормално се изливат в резервоара.Тук е момента да уточня,че през този период,моята кола не знаеше какво е колонка и пистолет за бензин

От тогава насетне и на себе си си нямах доверие...

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Ми евала обаче аз не виждам нито контролирам и затова ми е интересно да се направи тест 

I'm slowly drifting

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2