Протести на полицията!
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
А за заплатите, който си мисли че взимат много или достатъчно....мисля че е в заблуда.
Абе аз немам нищо против и кукерите и всички да вземате заплата по 10 бона. Ама е малко тъпо общински директор например, също на държавна служба, с два пъти повече изисквания и пет пъти повече отговорности да взема два пъти по - малко от един кукер, дето по цял ден клати краката в патрулката и като вижда, че отляво на патрулката се бият, се обръща на дясната страна.
Казах, че са сравнително добре платени ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ. Те даже са прекалено добре платени за такива. Иначе заплатите им не знам дали стигат.
И не знам какви чак толкова привилегии имат...безплатен градски транспорт, лев и нещо порционни на ден за храна??? право на еди колко си отпуск и някакви е такива...Страшна облага нема що..
Безплатен стол, пари за дрехи. Едиколкото си отпуск го започват от 40 дни платен(и се увеличава и имат и възможността да си го ползват), което ще рече минимум два месеца платен отпуск годишно, отделно празниците, съботи и недели. Ако запишат и висше, отпускът им става към цяла година

Пропуснах ли нещо?
Със сигурност да, и аз не съм идеален.
Привилегиите им са доста по - големи от заплатите.
Обаче те дори и да искат да работят повече системата не го позволява, поради една или друга причина...
По - скоро бих се съгласил, че системата е така изградена, че да не им позволява да израстват прекалено много. Твърде ... мизерни са условията на работа там, не откъм материална база... Много тъпанари, много даже бивши разбойници - ако има бивши такива... Всек ите подслушва, топи и докладва. Всички други са идеални, само ти не си. Освен това шефовете си имат собствени игрички, политически или престъпни и ти ги играеш... Тва е.
Та от тая гледна точка, наистина много леш.
Но "да им пречат да си свършат работата"... Тва е глупост. Кво му пречи на кукера да тръгне да преследва или поне да извика на крадеца да спре, който ти му посочваш? Кво им пречи на кукерите като си им свършил ти тяхната работа - намерил си откраднатите вещи, местоположението и обекта - заложна къща, и си уредил даже да получат по официален път това, което те считат за доказателство - какво им пречи да отидат пе*ерасите и да ги вземат вещите. Системата? Ае кажи, кво им пречи?
Нищо... Мозъка им пречи.
Има в целата система едни 2-3, но не повече от 5 % читави... Ама те са сбъркали местото си и или още не са го осъзнали, или са вързани с договори или живеят в неква идилия. И заради тях да подкрепям награждаване на всички и най - вече на най - големите измамници и машинатори сред тях... Мерси.
Лично мнение.
Поздрави!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
D3BEP написа:Има в целата система едни 2-3, но не повече от 5 % читави... Ама те са сбъркали местото си и или още не са го осъзнали, или са вързани с договори или живеят в неква идилия. И заради тях да подкрепям награждаване на всички и най - вече на най - големите измамници и машинатори сред тях...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
ДЗВЕР-о не ми се спори баш пък с теб ама...
Безплатен стол вече нямат, имат ниско палтен стол, но не е безплатен... А парите им за храна на ден са лев и нещо (знам го щото миналата година учих полицейако право в унито). Парите им за дрехи също са некви 20-30 лв на година. Е сори, ама дори от Илиенци ще си купиш макс неква блузка за тея пари и дънки, ако имаш късмет и си с цицестото си гадже там и арабела или къвто е там цветнокож се заплесне. Транайста заплата имат почти всички държавни служители, да не говорим че тая година МВР-то май май няма да има такова. Безплатните телефони не са кой знае какъв кяр щото са им безплатни само помежду им... Демек мое си говориш с Пешо от другата стая без пари...дето сте цял ден заедно с него
Ма ако искаш да се обадиш на жената си плащаш
Тва е мерене на дребно дето си го казал преференциално тва и онова... Глупости:)
И иначе точно системата им пречи. Няма да казвам откъде знам, ама точно шефовете им пречат да хванат тоя или оня. Защото като го хванат и го докарат и оня почва да крещи ама как можахте, ама защо, зама тва и онова, защото шефа му е казано че тоя не бива да се пипа... Затва казвам че системата е опорочена, а пък най-малките са най-необлагодетелствани. Защото шефа ако взел някой друг лев, за да нареди на малкия да не пипа тоя и оня, малкия нищо не е взел... Малкия само му се казва после че нищо не върши, ама и никой не му казва как аджеба да върши нещо като това не може и онова не може.... Системата френд е тотално сдухана. Тва е
Аз немам нищо лично, ама се дразня че заради някаква система се слагат много хора под един нож...Единствено са виновни, че са знаели най-вероятно каква е системата и въпреки това са се набили там. Е това е грешката на полицаите, на тея обикновенните.
И не защитавам конкретно тях, щото наистина има много големи копелета в МВР и много, които си мислят че като имат пищов и са хванали оня-дет-го-няма за шлифера, ама... То къде ли не е така. У нас всеки, който може злоупортребява със служебно положение. Всеки....
А иначе си прав, че има мноооооооооого плява там...много! Но то и кой пък много свестен да отиде... ? И за кво?
Поздрави и от мен!
Безплатен стол вече нямат, имат ниско палтен стол, но не е безплатен... А парите им за храна на ден са лев и нещо (знам го щото миналата година учих полицейако право в унито). Парите им за дрехи също са некви 20-30 лв на година. Е сори, ама дори от Илиенци ще си купиш макс неква блузка за тея пари и дънки, ако имаш късмет и си с цицестото си гадже там и арабела или къвто е там цветнокож се заплесне. Транайста заплата имат почти всички държавни служители, да не говорим че тая година МВР-то май май няма да има такова. Безплатните телефони не са кой знае какъв кяр щото са им безплатни само помежду им... Демек мое си говориш с Пешо от другата стая без пари...дето сте цял ден заедно с него

И иначе точно системата им пречи. Няма да казвам откъде знам, ама точно шефовете им пречат да хванат тоя или оня. Защото като го хванат и го докарат и оня почва да крещи ама как можахте, ама защо, зама тва и онова, защото шефа му е казано че тоя не бива да се пипа... Затва казвам че системата е опорочена, а пък най-малките са най-необлагодетелствани. Защото шефа ако взел някой друг лев, за да нареди на малкия да не пипа тоя и оня, малкия нищо не е взел... Малкия само му се казва после че нищо не върши, ама и никой не му казва как аджеба да върши нещо като това не може и онова не може.... Системата френд е тотално сдухана. Тва е

Аз немам нищо лично, ама се дразня че заради някаква система се слагат много хора под един нож...Единствено са виновни, че са знаели най-вероятно каква е системата и въпреки това са се набили там. Е това е грешката на полицаите, на тея обикновенните.
И не защитавам конкретно тях, щото наистина има много големи копелета в МВР и много, които си мислят че като имат пищов и са хванали оня-дет-го-няма за шлифера, ама... То къде ли не е така. У нас всеки, който може злоупортребява със служебно положение. Всеки....

А иначе си прав, че има мноооооооооого плява там...много! Но то и кой пък много свестен да отиде... ? И за кво?
Поздрави и от мен!
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Системата им пречи ама друг път...
те са системата, айде дай на някой гладен журналист фактите, да видиш кво става
те са системата, айде дай на някой гладен журналист фактите, да видиш кво става

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
оня ден гледах филма "Фалконе", е това ни трябва на нас
който го е гледал знае за какво говоря а който не да си го дръпне да го гледа

който го е гледал знае за какво говоря а който не да си го дръпне да го гледа

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Re: Протести на полицията!
Vlados написа:...
Vlados, не знам дали имаш представа какъв автогол си вкарваш с тази тема. За времето прекарано в полицията, би трябвало да си разбрал, че общественото мнение никак не е в полза на полиция, следствие, прокуратура, съд и като цяло на държавните институции. И единственото, което ще получиш за тази тема са освирквания и обиди. Първо медиите като цяло градят образ на тези служби като на институции пълни с мързеливи и некомпетентни хора и второ хората, които са имали контакт с нашата работа не са доволни от това, което виждат. И до голяма степен са прави. За човек, който няма общо с нашите структури не е нормално за това, че са му разбили мазето да се води разследване в продължение на пет години, примерно. През това време той да бъде викан най - малко четири пъти на по институциите - веднъж поне, от оперативния, един път от следователя или дознателя за да бъде разпитан, отново от същия човек, за да му се предявят материалите по разследването и още един път от съда, ако делото въобще стигне до съд. За обикновения човек не е нормално да бъде вкаран в една стая, заедно с още няколко мангала, за да бъде разпитан като свидетел, за него не е нормално да виси два часа на пропуска, защото точно когато е трябвало да го качиш, някой началник се е присетил за теб или са те пратили спешно да вършиш нещо, което не си планирал, за нормалния човек не е нормално да отиде в съда и виси като прани гащи три часа пред съдебната зала, защото съдът видиш ли нямал свободни зали и съдията си насрочва по пет заседания за един час. За нормалния човек не е нормално да бъде разпитван сто пъти за един случай, за който той се води пострадал, защото той няма за казване сто неща, той има да ни каже единствено това, че му е разбито мазето и иска от нас да направим нещо по въпроса. И след като бъде направен на маймуна заради това, че са му откраднали компотите или бормашината, следващия път просто ще ни тегли по една майна и даже няма да се обади в РПУ-то, за да съобщи за престъплението. Защото ще се е убедил, че държавата го прави на маймуна (също както прави на маймуни и нас, но това нито би могъл да го знае, нито го интересува). Нормалният човек вижда това, че примерно двойка патрулиращи пропуска скъпата лимузина, която се движи със 150 по бул. България, но спира него, който се движи с 90 по същия път. И го е яд. И е нормално да го е яд. Нормалния човек вижда това, че много от служителите на МВР паркират по уличките около съдебната палата, около районния съд, около РПУ-тата, без да плащат за синя зона и без да им вдигат и закопчават колите и го е яд. Той няма от къде да знае, че масата от полицаите ползват личните си автомобили, за да вършат служебни задачи. Нормалният човек си смила предницата по дупките и когато поиска държавата да направи нещо за това, идва полицаят и му пише акт, за това, че карал с несъобразена скорост. Нормалният човек се обажда на 166 и дежурният му казва да отиде в РПУ-то за да пусне писмена жалба. След това се чуди за какво въобще е този телефон 166. На нормалния човек му обират дома или му крадат колата и пристигналата на място дежурна група се надпреварва да му обяснява как едва ли ще намерят извършителя. Нормалният човек няма как да знае, истинското измерение на думата "претоварване с работа" в полиция, следствие, съд, прокуратура. Той няма как да знае, че примерно аз през 2006 год. съм имал на бюрото си 80 дела, най малкото от които е било 10 тома, всяко с двумесечен срок, което означава, че за да се приключат тези дела в срок, аз имам да работя по всяко дело по малко от ден. Той чува по радиото или по телевизията, че делата не се приключват в срок и за него това е достатъчно за да смята, че съм мързеливец или некадърник. Нормалният човек няма как да знае колко преписки имаш ти на бюрото си. Чува само, че разкриваемостта е спаднала, а преди това е била още по-ниска и за него това е достатъчно за да смята, че ти също си мързеливец или некадърник. Нормалният човек няма как да знае, че масата от униформените за всичкото време прекарано на работа в полицията не са взели и една стотинка подкуп, но той вижда, чува или сам дава подкуп на някой КАТ-аджия и за него това е основание да смята, че всички униформени са подкупни. Нормалният човек няма как да знае в какъв мизерен кабинет работиш, че нямаш нула на служебния телефон, че нямаш служебен компютър, че нямаш служебен автомобил на разположение винаги, когато ти се налага да отидеш някъде, че дори и да намериш служебен автомобил, той вероятно ще е с изчерпан лимит за гориво и ще трябва ти сам да сипеш бензин, че за да призовеш някой от друг квартал, трябва да напишеш сто листа и да чакаш поне две седмици, че нямаш право да си изпращаш сам преписките, а трябва да минат за подпис при началника ти, и всички останали неща, които ти пречат да работиш.
Нормалният човек не е и длъжен да знае всичко това. Той просто иска да живее нормално и да има колкото се може по-малко контакти с нас. И тъй като винаги, когато нормалният човек се сблъска с нас, се случва така, че му губим времето и нервите, и се чувства като идиот а той самият с години не вижда резултат от работата ни, смята, че от нас няма полза.
Нормалният човек няма как да знае и не е длъжен да знае, че причината за всичко това е тъпата наказателноправна политика на държавата. Тъй като държавата е абстрактно понятие, в неговите очи държавата сме ние. Той не прави разлика между нас и нея. И поради това не приема оправданието ни, че държавата и пречела да работим, защото въпреки, че това е самата истина, на него това му звучи абсурдно.
Нормалният човек иска едно простичко нещо - човекът, който му е разбил мазето и му е откраднал компотите, заедно с човекът, който му свали халогените и човекът, който разби апартамента на родителите му и им открадна телевизора, да влязат в затвора. До момента, в който той не види това да се случва, той ще продължава да смята, че ние сме мързеливи и некомпетентни и никое наше оправдание, че няма условия за работа, че такива са законите, че този или онзи бил корумпиран, че ние сме ги хващали, пък съдът ги пускал, няма да го накара да вярва в обратното.
Докато нормалният човек продължава да вижда сегашната реалност, той няма да подкрепи нито вас, нито нас, нито прокуратурата и съда в което и да е наше искане за подобряване на условията за работа и ще злорадства, когато чуе, че закриват следствените служби (защото и това ще се случи много скоро) без да си дава реална представа какво означава това, а ще си каже "Така им се пада на хрантутниците!"
Така че Vlados, подкрепа от обществото не търси...няма смисъл.
И между другото, поради идиотските условия на работа в МВР, системата е пълна с много идиоти от всякакви разновидности. За съжаление...
А иначе по същество по темата - смятам, че служителите на МВР трябва да получават много по-високи заплати, трябва да работят при много по-добри условия, и трябва да имат много повече социални придобивки. След като държавата заявява, че борбата с престъпността е един от главните и приоритети то би следвало да налее много пари в основния си инструмент за борба с престъпността. Трябва да направи така, че униформеният на улицата да е уважаван, така, че дознателят да не се чувства като парцал, когато разпитва в копторчето си на личния си компютър и на цапащия си принтер някой тарикат, чийто парфюм струва колкото месечната му заплата, трябва да направи така, че работата в МВР сама по себе си да е ценност за работещите в МВР, а не както сега масата от униформените да се срамуват да казват, че са служители на министерството. Държавата трябва да направи така, че да е унизително за който и да е униформен да проси 10 лева от прегрешил шофьор, за да може да върже семейния бюджет. Държавата трябва да направи така, че едно министерство да започне да работи като часовников механизъм. Тогава може би ще се появи и първият нормален човек, който ще е доволен от работата на правоохранителните органи.
И да, ако полицаите намерят някакъв начин, незабранен от закона, по който да покажат на държавата, че искат всичко това да се случи, смятам, че ще са прави.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
може би ще ги подкрепя когато започнат да си вършат работата и да гонят истинските престъпници... а не да сме на границата да се сбием заради това че не съм си сложил колана...
има свестни които наистина се опитват... но повечето са мърша...
има свестни които наистина се опитват... но повечето са мърша...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Добре ве someone... Ти добре си го написал.
Не съм съгласен с това, че обвиняваш правната ни система за тея проблеми, тя според мен е най - читавото в цялата работа, щото е добре преписана от работещи системи, просто ние сме "по - изобретателни" отколкото трябва, но както и да е.
Но хайде, обясни ми едно, дето не ми стана ясно.
След като системата е толкова ужасна, претоварена, всеки те мачка и ти пречи да си свършиш работата...
ТИ ЩО ЩЕШ ТАМ?
Ае обясни ми това. Мани стачки, оставки, поставки...
Мани нормалния човек.
Според мен, за да седиш там, си има причина.
Явно не е вярата в закона, щото първо него отрече.
Явно не е вярата в системата, щото обосноваваш, че тя ти пречи.
Явно не е да помагаш на хората, защото твърдиш, че по обективни причини не го можете...
Е тогава ква е?
Не съм съгласен с това, че обвиняваш правната ни система за тея проблеми, тя според мен е най - читавото в цялата работа, щото е добре преписана от работещи системи, просто ние сме "по - изобретателни" отколкото трябва, но както и да е.
Но хайде, обясни ми едно, дето не ми стана ясно.
След като системата е толкова ужасна, претоварена, всеки те мачка и ти пречи да си свършиш работата...
ТИ ЩО ЩЕШ ТАМ?
Ае обясни ми това. Мани стачки, оставки, поставки...
Мани нормалния човек.
Явно не е да помагаш на хората, защото твърдиш, че по обективни причини не го можете...
Е тогава ква е?
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Re: Протести на полицията!
someone написа:.....
За съжаление самата истина. Едва ли някои тук ще успее да разясни по-добре системата от теб!

Наистина колкото и да обясняваш няма кой да те разбере и как да те разбере освен, ако не се е докосвал по един или друг начин до там...

Аз съм обикновен човек, но с малко по-необикновени интереси и това е причината горе-долу да знам нещата, които ти си казал и наистина знам че всяка една казана дума е болезнена истина. И за вас и за нас.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- someone
-
D3BEP написа:Не съм съгласен с това, че обвиняваш правната ни система за тея проблеми, тя според мен е най - читавото в цялата работа, щото е добре преписана от работещи системи
Това и е най лошото на правната ни система. Наистина е добре преписана, но от други правни системи. Няма синхрон между отделните закони...а в случая, щото си говорим за наказателно право става въпрос за два кодекса и три закона. Правят се промени в НПК, с които уж се цели ускоряване на процеса, а всъщност единственото, което се постига е неговото затлачване. Предлагат се текстове на закони и цели закони, писани и преписани от хора, окито никога не са работили тази работа и нямат представа кои проблеми трябва да се разрешат и какви нови проблеми създават с творението си...но това май е много различна тема, няма смисъл да продължавам.
D3BEP написа:Мани нормалния човек.
Е тогава ква е?
D3BEP аз съм следовател. Не работя в МВР, а в следствена служба.
Това означава, че работя в съдебната власт, а не в изпълнителната.
Месечната ми заплата е колкото на трима - трима и половина униформени.
Преди държавата да ни преметне леко тази година получавахме и по четири допълнителни заплати, плюс евентуално 13-та заплата преди Коледа.
Всяка година получавам пари за дрехи в размер на две средни работни заплати за страната.
Трудът ми се води първа категория.
Получавам допълнително по 2% над основната си заплатата, за всяка година в следствието.
Всички осигуровки ми се поемат от държавата. От заплатата ми не се удържа и стотинка за социално и здравно осигуряване.
Имам статут на магистрат от окръжно ниво, което означава че съм равен на всеки прокурор в окръжна прокуратура и по-висок по ранг от всеки прокурор в районна прокуратура.
Имам имунитет срещу наказателно преследване за престъпления извършени при или по повод изпълнение на служебните ми задължения и такова може да започне срещу мен единствено с разрешение на ВСС. (това, означава, че ако нещо не се нравя на бай-мангал, той не може да ме вкара лесно в приключение с една елементарна жалбичка до Военна Прокуратура)
Имам 30 дни платен годишен отпуск, плюс 1 допълнителен за всяка година в следствието.
Извънредният ми труд се заплаща и при тази заплата можеш да пресметнеш колко ми е надницата за дежурство в почивен ден.
В ЗСВ има близо два пъти по-малко основания, на които мога да бъда освободен от длъжност, отколкото всеки друг държавен служител.
Работя сам в кабинет.
Имам служебен компютър.
Имам нула на служебния си телефон.
Служебните ни автомобили са достатъчно за хората, които в момента са на работа при нас и са с добре разчетен лимит за гориво. Карат ги шофьори, а аз само се возя.
Не, не съм идеалист и не работя в следствието заради някакъв батмански идеал, че ще се справя с престъпността и ще набия лошите. Имам си задължения, както всеки друг наемен работник и правя всичко възможно да ги изпълнявам, доколкото ми позволява закона, срещу което получавам това, което ти описах по-горе.
Това е положението от 2006-та насам. Преди това условията на работа бяха почти същите като на служителите в МВР, като изключим заплатата и статута на магистрат. В началото на 2006-та бяхме 200 следователи. Сега сме 90. В същото съотношение беше намален броят и на съдебните служители при нас - деловодители, администрация, шофьори, призовкари.
От същата година бюджетът ни беше увеличен. При многократно намаляване на работата. Бяхме преместени в новоремонтирана сграда в Овча Купел.
От същата година бяхме оставени да довършваме старите си дела и да разследваме престъпления срещу държавата като шпионство и диверсия, както и престъпления срещу използването на атомната енергия за мирни цели. Както и разследвания срещу държавни служители в МВР, когато не са извършени при или по повод изпълнение на служебните им задължения, което прави около 1 - 1,5% от близо 15 000 новообразувани дела на година, които са разследвани в нашата служба преди това. В началото на следващата година предстои закриването на следствените служби и преназначаване на служителите в прокуратурата и съда, а на тези от нас, които не искат да бъдат преназначени, освобождаване от длъжност след изплащане на добро обезщетение.
Мисля, че от това можеш да разбереш първо що ща в следствието, второ защо дознателят в МВР, който върши или ще върши същата като моята работа не е мотивиран да го прави и трето, след като разделиш 15000 на 200, да разбереш за каква натовареност ставаше въпрос преди 2006-та година и защо следствието също както МВР в момента не можеше да работи нормално. Същото е в момента и в МВР, ако не е и по зле.
Сега искам да те помоля нещо. Бих искал да те помоля да ме разбереш правилно - не искам да споря с никой, който смята, че че цялата правоохранителна система не работи, не искам да убедя никой, че съм много работлив и умен и компетентен. Не искам някой да застане на моята позиция. От работата ми в тази структура съм стигнал до някакви изводи и ги споделих. Основно исках да убедя Vlados и други честни момчета в полицията като него, че няма полза от това да искат подкрепата на обществото, защото обществото не е доволно от полицията, следствието, прокуратурата и съда и поради тази причина никой няма да подкрепи полицаите в исканията им за по добри условия за работа, както никой не подкрепи нас в борбата ни против закриването на следствието, както никой няма след време да подкрепи прокуратурата когато тръгнат да ги местят в изпълнителната власт. Това е.
Последна промяна someone на 10 Дек 2008, 13:45, променена общо 1 път
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аха... Е не беше нужно чак толкоз данни да изнасяш, просто останах с впечатление че пишеш от името на структурите на МВР, може би на някакво по - високо ниво.
Както казах, нямам нищо против полицаите да получават повече пари.
Поводът да ти пиша, беше друг, не че си ми написал защо да подкрепя стачката на МВР, аз нито мога да я подкрепя, нито да я отхвърля, само мога да кажа какво мисля.
Значи, аз колегата Vlados го уважавам... Ти си пускал ... закачки по мой адрес, но не мога да кажа, че нещо лично диря към тебе. Думата ми е за МВР и работата му.
Провокира ме това, че - аз наистина нямам чак такъв поглед върх службите като теб.
Но ми е ясно, че това е работа, в която винаги се намесваш в чужди проблеми.
Че често влизаш в чужди игри и хватки и винаги някой се опитва отнякъде да те излъже или натопи.
Че често трябва да употребяваш насилие....
Прости ме за опростената идея за нещата, но...
Според мен за да оцелееш в една такава ситуация, трябва да ВЯРВАШ в това, което правиш.
Иначе или ставаш луд, или заприличваш на твоите рецидивисти, за които насилието е вид удоволствие.
Е та от твоят пост аз разбрах, че ти не вярваш в нищо фундаментално, за което се сещам.
И те питах ти в какво вярваш? Кой е, както се изрази, "батманският ти идеал". Трябва да го има един човек, който постоянно работи с пълни уроди, не мислиш ли?
Сега, ти се оказва, че не си точно от системата за която говорим, ок.
Но, искам да питам аз, ако полицаите вярват толкова в собствената си система, това не значи ли че всичко, отгоре до долу е корумпирано? В смисъл не с рушвети, но развалено, разложено?
Ако полицаят не вярва в това, коеот прави, какво влага в него?
Та за съжаление и аз мисля, че повечето полицаи не вярват... Те вярват в стоп палката, заплатата на първо и аванса на 15-то число и годишната отпуска. И искат увеличение.
Не че имам против да живеят по - добре, но искам и аз.
Както казах, нямам нищо против полицаите да получават повече пари.
Поводът да ти пиша, беше друг, не че си ми написал защо да подкрепя стачката на МВР, аз нито мога да я подкрепя, нито да я отхвърля, само мога да кажа какво мисля.
Значи, аз колегата Vlados го уважавам... Ти си пускал ... закачки по мой адрес, но не мога да кажа, че нещо лично диря към тебе. Думата ми е за МВР и работата му.
Провокира ме това, че - аз наистина нямам чак такъв поглед върх службите като теб.
Но ми е ясно, че това е работа, в която винаги се намесваш в чужди проблеми.
Че често влизаш в чужди игри и хватки и винаги някой се опитва отнякъде да те излъже или натопи.
Че често трябва да употребяваш насилие....
Прости ме за опростената идея за нещата, но...
Според мен за да оцелееш в една такава ситуация, трябва да ВЯРВАШ в това, което правиш.
Иначе или ставаш луд, или заприличваш на твоите рецидивисти, за които насилието е вид удоволствие.
Е та от твоят пост аз разбрах, че ти не вярваш в нищо фундаментално, за което се сещам.
И те питах ти в какво вярваш? Кой е, както се изрази, "батманският ти идеал". Трябва да го има един човек, който постоянно работи с пълни уроди, не мислиш ли?
Сега, ти се оказва, че не си точно от системата за която говорим, ок.
Но, искам да питам аз, ако полицаите вярват толкова в собствената си система, това не значи ли че всичко, отгоре до долу е корумпирано? В смисъл не с рушвети, но развалено, разложено?
Ако полицаят не вярва в това, коеот прави, какво влага в него?
Та за съжаление и аз мисля, че повечето полицаи не вярват... Те вярват в стоп палката, заплатата на първо и аванса на 15-то число и годишната отпуска. И искат увеличение.
Не че имам против да живеят по - добре, но искам и аз.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Мисля, че колежката kOnPuBkA и колегата someone са повече от изчерпателни и явно запознати, но идеята на темата не е да се търси подкрепа за полицията, а исках да видя какво мислят хората тук и дали въобще правят разлика между КАТ и различните полицейски служби (не случайно съм го написал изрично, ама явно на някои не им стига нещо, за да разберат...)
someone е прав, че обикновения човек вижда КАТ-аджията, който му иска някой лев и униформения полицай, който се обръща на другата страна и оттам си вади извод за цялата система. Но когато собственик на БМВ прочете в някой форум например, че "тея с БМВ-тата са комплексари и карат безразсъдно", тогава се сеща, че във всяко нещо има изключения и почва да храни на ред, защото тогава е безрезервно прав (все пак безразсъдни шофьори с БМВ няма...)
Друга идея, която имах като пуснах темата е да видя колко от посетителите на форума мислят трезво (радвам се, че има доста) и биха написали някакво конкретно свое мнение, а не поредния си пост в гонене на "старши ентусиаст" или размислите на "един възрастен 18-годишен мъж". Оказва се, че има хора, които неподозирано са в час с нещата и наистина се учудих (ако някой не се сеща, говоря за колежката със жарещия ник), за someone е ясно. ДЗВЕР пък наистина ме учуди с "леко" изкривените (според мен) знания за безплатната храна, безплатните телефони, дрехи многомесечните отпуски и т.н. (за които не бях чувал до момента), но всеки има право на мнение.
!!Asen_X е прав, че трябва цялостна реформа в МВР и съдебната система, но малко ли реформи се правиха за последните 19 г.? Всичките основни, а се оказват козметични. Тези реформи явно трябва някой от вън да ни ги направи, за да имат някакъв положителен ефект. Тука едните направят нещо, следващите идват и казват: Тея щом са го направили така, значи ние ще го променим, но дали е правилно?... Според мен, някои хора нямат интерес от добре работеща правораздавателна система, защото така са си недосегаеми. Затова се радвам, че от вън ни натискат и има светлина в тунела...
someone е прав, че обикновения човек вижда КАТ-аджията, който му иска някой лев и униформения полицай, който се обръща на другата страна и оттам си вади извод за цялата система. Но когато собственик на БМВ прочете в някой форум например, че "тея с БМВ-тата са комплексари и карат безразсъдно", тогава се сеща, че във всяко нещо има изключения и почва да храни на ред, защото тогава е безрезервно прав (все пак безразсъдни шофьори с БМВ няма...)
Друга идея, която имах като пуснах темата е да видя колко от посетителите на форума мислят трезво (радвам се, че има доста) и биха написали някакво конкретно свое мнение, а не поредния си пост в гонене на "старши ентусиаст" или размислите на "един възрастен 18-годишен мъж". Оказва се, че има хора, които неподозирано са в час с нещата и наистина се учудих (ако някой не се сеща, говоря за колежката със жарещия ник), за someone е ясно. ДЗВЕР пък наистина ме учуди с "леко" изкривените (според мен) знания за безплатната храна, безплатните телефони, дрехи многомесечните отпуски и т.н. (за които не бях чувал до момента), но всеки има право на мнение.
!!Asen_X е прав, че трябва цялостна реформа в МВР и съдебната система, но малко ли реформи се правиха за последните 19 г.? Всичките основни, а се оказват козметични. Тези реформи явно трябва някой от вън да ни ги направи, за да имат някакъв положителен ефект. Тука едните направят нещо, следващите идват и казват: Тея щом са го направили така, значи ние ще го променим, но дали е правилно?... Според мен, някои хора нямат интерес от добре работеща правораздавателна система, защото така са си недосегаеми. Затова се радвам, че от вън ни натискат и има светлина в тунела...
- someone
-
D3BEP написа:заплатата на първо и аванса на 15-то число и годишната отпуска. И искат увеличение.
Дзвер, повярвали си полицаи и работещи в структурите свързани с полицията има много. Пример за това е онази девойка Атанасова, мисля и беше ника, от 112, която предлагаше на хората от форума да им пуска сигналите приоритетно. Така, че в тези системи не е много здравословно да вярваш, а е в пъти по-добре да имаш трезв и разумен поглед върху нещата. Защото сещаш се - имаш достъп до лични данни на хората, оръжие, неминуемо се срещаш с хора от престъпния свят...и ако те води само вярата ти в нещо рано или късно или загазваш или ставаш жалък и смешен...Познавам хора, кора, които до такава степен наивно и глупаво са повярвали в себе си и в системата, че със служебна карта в ръка, застанали по средата на улицата са спирали движението по Раковска, за да може колегата им да си изкара колата от редицата с паркирали автомобили...или отново със служебната карта напред и скандали са претендирали за по-бързо бослужване по общини и други институции...
А за заплатата, аванса и отпуската...не мисля, че някой от нас, (включително и ти) работи за друго. Всеки иска да има хляб на масата, топло през зимата, море през лятото и евентуално ски като падне снега. Хич и не твърдя, че всички полицаи са света вода ненапита и не идеализирам никого и нищо. Работата ни неминуемо ни променя - и нас и полицаите, но ако си разумен и имаш мозък в главата си не заприличваш на никой от рецидивистите си, нито пък ставаш луд...просто си оставаш обикновен човек, който вечер се прибира уморен в задръстванията, иска да види жена си, иска да отгледа децата си нормално, да има хляб на масата, топло през зимата...и т.н. и т.н.
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4