Новото А5/S5 с мек покрив.
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
paxaH написа:Сгъваем покрив - тип купе/кабриолет е доста усложнен и създава проблеми при експлоатация - поне в български условия. Малко е неприятно да оставиш в магазина над 120 000 лв. и да скърца каросерията при движение.
Това от личен опит или "казал ти някой"... За Е93 говоря

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Предпочитам с твърд покрив. Имам кабрио с мек, и постоянно тръпна дали някой ден няма да го намеря срязан. Има хора, които биха го направили ей така, за кеф. Веднъж ми надраха колата с ключ, от калник до калник, и то няколко резки...
Освен това мекия покрив си е малко кофти през зимата. Сега кабриото зимата не го карам, стои си в гараж, но преди винаги ми беше гадно, като навали голям сняг - имам предвид над една педя, и натисне платнения гюрук.. Снега доста си тежи, особено ако е мокър.
Освен това, колкото и да е скъп и звукоизолиран, в кола с платнен гюрук винаги е по-шумно, отколкото в кола с твърд.
Друг проблем, за който се сещам - цигарите.. Когато паркирам с кабриото, винаги гледам да не съм под балкони и прозорци, защото една изхвърлена от балкона незагасена цигара прави дупка на гюрука.
Твърдия покрив спестява всички тези ядове.
Според мен рано или късно и Ауди ще минат на твърди покриви. Просто пазара го налага. Иначе допреди да излезе 3-ка кабрио с твърд покрив, и от БМВ бях чувал подобни изказвания, че кабриото задължително трябвало да бъде с платнен покрив, иначе се разваляло чувството, дрън дрън дрън...
Освен това мекия покрив си е малко кофти през зимата. Сега кабриото зимата не го карам, стои си в гараж, но преди винаги ми беше гадно, като навали голям сняг - имам предвид над една педя, и натисне платнения гюрук.. Снега доста си тежи, особено ако е мокър.
Освен това, колкото и да е скъп и звукоизолиран, в кола с платнен гюрук винаги е по-шумно, отколкото в кола с твърд.
Друг проблем, за който се сещам - цигарите.. Когато паркирам с кабриото, винаги гледам да не съм под балкони и прозорци, защото една изхвърлена от балкона незагасена цигара прави дупка на гюрука.
Твърдия покрив спестява всички тези ядове.
Според мен рано или късно и Ауди ще минат на твърди покриви. Просто пазара го налага. Иначе допреди да излезе 3-ка кабрио с твърд покрив, и от БМВ бях чувал подобни изказвания, че кабриото задължително трябвало да бъде с платнен покрив, иначе се разваляло чувството, дрън дрън дрън...
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
paxaH написа:...Малко е неприятно да оставиш в магазина над 120 000 лв. и да скърца каросерията при движение.
Ти ако си мислиш, че платнените не скърцат... Платнения не можеш да си представиш колко лостчета, гредички, болтчета, жила и т.н. има. И чисто нова да е колата, след няколко месеца пак почва да скърца.
В Ауто Билд на тестовете за издържливост се оплакваха, че още към 20к км панорамния покрив на 3-ка комби почнал да скърца гадно, и така и не можаха да го оправят, дори и след няколко посещения на сервиза. И тук говорим за покрив от 2-3 панела, а представи си за кабрио...

Колкото до теглото - да, твърдият покрив е по-тежък, но не много. Например при единствената кола, която в момента се предлага с мек и твърд сгъваем покрив по желание - Мазда МХ5 - разликата е само 50кг. За сметка на това, кабриото с твърд покрив има по-добра аеродинамика.
Абе преди време гледах колко тежи таванът с баш всичко което го задвижва на Е93 М3 и сравняваха колко тежи този на Е46 М3 и разликата беше доста малка?
Обаче точно това което цитирам не е същото за което говоря...
Обаче точно това което цитирам не е същото за което говоря...
Couple that with the fact that after years of hard work, BMW had managed to engineer a hard-top with a weight penalty the same as the soft-top's – about 200 kg – and you have the new model, known internally as E93 and to us as the 328i and 335i.
Последна промяна MaXimal на 09 Дек 2008, 19:22, променена общо 1 път
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
Koliu написа:ACCELERATOR написа:Предпочитам с твърд покрив. Имам кабрио с мек, и постоянно тръпна дали някой ден няма да го намеря срязан. ...
Колега, кажи ми, че опитът ти не е от ГОЛФ 1 Кабрио, а от някоя нова кола...
Колега, остави тия приказки на кой какъв му е опита, а напиши с кое точно не си съгласен... Да, шумоизолацията на новите меки покриви е в пъти по-добра, отпреди, но пак не може да се сравнява с твърдия покрив. И да, дори и да имам Голф 1, това не значи, че не съм се качвал в други коли. Голфа почти не го карам, държа го за удоволствие - за мен това е класика, и тази кола не е за продан, имам сантиментални чувства към нея. Тук обаче не говорим за моето или твоето кабрио, а за твърд срещу мек покрив. За мен твърдия е по-добре, и съм се аргументирал. Остава и ти да се аргументираш защо мекият ти харесва повече.

Единственото предимство е, че е МАЛКО по-лек (че е по-опростен - не съм съгласен - и двете конструкции са достатъчно сложни). За друго не се сещам. А недостатъците са доста.
Ето това ми е аргументът:
E 93 170 к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 9.4 c
Снаряженная масса автомобиля 1700 кг
E46 Cabrio 170к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 8.6 с
Снаряженная масса автомобиля 1565 кг
А 4 Кабрио 163 к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 9.0 с
Снаряженная масса автомобиля 1540 кг
Z 4 Кабрио 170 к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 7.7 с
Снаряженная масса автомобиля 1325 кг
И както писах в началото - в България никога не бих си купил кабрио с мек таван.
Идеята ми е да сравним двете концепции и най-вече да поспорим защо АУДИ продължвата да правят кабрио с мек таван. Ясно е, че не е защото не могат, а защото не искат...
E 93 170 к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 9.4 c
Снаряженная масса автомобиля 1700 кг
E46 Cabrio 170к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 8.6 с
Снаряженная масса автомобиля 1565 кг
А 4 Кабрио 163 к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 9.0 с
Снаряженная масса автомобиля 1540 кг
Z 4 Кабрио 170 к.с.
Время разгона (0-100 км/ч) 7.7 с
Снаряженная масса автомобиля 1325 кг
И както писах в началото - в България никога не бих си купил кабрио с мек таван.
Идеята ми е да сравним двете концепции и най-вече да поспорим защо АУДИ продължвата да правят кабрио с мек таван. Ясно е, че не е защото не могат, а защото не искат...
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Joro_Paveto написа:...а за АЛДИ...ако си купувахте нужник едва ли бихте го предпочели с платнен покрив...
Мани, ебати нужниците... гледам, не ги карат много, сигурно е заради това!

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Е това ве4е е малко безсмислен спор мисля'по вкус и по цвет тавариш4и нет'
всеки един от двата си има + и -
soft-a си е класика за мен,а и кой е казал 4е с hard нескърца.Колкото за А5 мисля 4е е безсмислено да го има с твърд при полужение,4е като модел има само купе.
всеки един от двата си има + и -
soft-a си е класика за мен,а и кой е казал 4е с hard нескърца.Колкото за А5 мисля 4е е безсмислено да го има с твърд при полужение,4е като модел има само купе.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
exotique написа:тук е момента да попитам,верно ли че в камор имат 20%намаление на няколко бройки чисто нови коли ,1,3,5,х5 поръчани ма отказаниможе и некое кабрио с твърд таван да изпадне
Тук е момента да споделя, че в момента Камор правят доста добри цени на 1-чката и Х3, за Е93... няма нито една налична, скоро са продали сивата, която беше изложена там...не се и очаква и да пристигне никаква до месец. Отстъпки - никакви. Актуален бил модела. Инфо отпреди седмица.
Apassionata написа:exotique написа:тук е момента да попитам,верно ли че в камор имат 20%намаление на няколко бройки чисто нови коли ,1,3,5,х5 поръчани ма отказаниможе и некое кабрио с твърд таван да изпадне
Тук е момента да споделя, че в момента Камор правят доста добри цени на 1-чката и Х3, за Е93... няма нито една налична, скоро са продали сивата, която беше изложена там...не се и очаква и да пристигне никаква до месец. Отстъпки - никакви. Актуален бил модела. Инфо отпреди седмица.
Иди в Мкар имат 1ци кабрио и 3ки кабрио...
Че май и едно М3 кабрио имат

- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Apassionata написа:exotique написа:тук е момента да попитам,верно ли че в камор имат 20%намаление на няколко бройки чисто нови коли ,1,3,5,х5 поръчани ма отказаниможе и некое кабрио с твърд таван да изпадне
Да продължа с

И аз малко реклама да направя:
БОВА КАР - БУРГАС
E 93 Цвят Arctic 320i
Ако има интерес - пишете ми на лични.
Гарантирам, че такав цена няма да дадат никъде. А сравнено с КАМОР ще е МНОГО % по-ниска.
И отсега да предупредя - с този двигател E 93 е много куца.
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4