Езикът във форума - пази боже ...
Модератор: Общи модератори
Срамно е бре, стига сте го бистрили. В Клуб Форд е доста по-рядко да попаднеш на такива неграмотни писаници. Нали пак е автомобил форум. Имаше един момент, когато се беше напълнило с таксиджии, но се пооправиха нещата
А и какво очаквате... тук е пълно с хлапета, които си мечтаят за БМВ като станат на 18...

А и какво очаквате... тук е пълно с хлапета, които си мечтаят за БМВ като станат на 18...
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring

Аз предлагам модераторите да направят място за учители като Apassionata да проверяват и с червена клавиатура да пишат оценка на дадена/пусната тема във форума ни!

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Re: Езикът във форума - пази боже ...
arabian написа:Съвсем без никакви сериозни намерения от малкото теми, които чета поради липса на време попаднах на невероятни находки що се отнася до правилното писане в нашия форум. И преди да почнете да разправяте, че това няма значение, защото сме в автомобилен форум, а не в литературен, мога да кажа, че е крайно време да унищожим митовете, че БМВ е кола за селяни, простаци, мутри, олигофрени, комплексари и т.н. Защото сега от много теми лъха точно тази атмосфера. Вижте сами и преценете и ако позволят господата отгоре, може и вие да добавите вашите находки тук, както при темата с бисерите. Ето малко, но качествени:
Джантите са Подщи нови !!!
АПАРАД З АПРОДАН
Canon 400D черно тяло с книшка зарядно капачка
НЕ МУ Е ТУИКА МЯСТОТО ДА ОПСЪЖДАМЕ ТЕМАТА
Колега не само колегата SUPER FLAI си боядисва бронтие с сиф шприс кит
В старицата пише че няма наличност!
За мен най Добрия варянт е катно на лудиягсм две 15-ки отзад
Full Support, bro!
Адски лесно е да четеш нещо, което е правилно написано. Не се затормозяваш и напрягаш в опитите си да проумееш какво е имал предвид лирическия герой ..
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Аз на доста теми бих писал 2- ... 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
cucko написа::mhihi:![]()
![]()
Аз предлагам модераторите да направят място за учители като Apassionata да проверяват и с червена клавиатура да пишат оценка на дадена/пусната тема във форума ни!![]()
Да ама тогава печкабой тотално ще го изгубим като писател във форума

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
^Joreto написа:"Српоед едно изселдвнае на Кмербидж, няма знанчеие в ккава пословлдеонатест са буиквте в енда дмуа, едивннстеото вжано нщео е пъарвта и поатеднсла бвука да бдаът на пвилнраото мстяо"
Това някой колега го беше пуснал, и в първия момент не забелязах, че е сбъркано
Толкова сме се сбъркали вече с тея кирилици/латиници, че не ни правят впечатление елементарни неща относно правописа. Аз не помна от кога не съм хващал химикал, и съм сигурен, че на клавиатура ще съм по бърз в писането, отколкото с химикала..
Това се случва не само с мен, ами с много голяма част от всички нас. SMS-и, Skype... Всеки си пише както иска... важното е да го разберат. Но т'ва определено има последствия! После като хванем химикала, не се усещаме как вместо "ъ" пишем "а"
и тнт.
И според мен на голяма част от хората това е проблема, има и друга, ако искам да напиша ся няма да напиша сега, ако искам нема ,Ако искам да е тъпа уфсъ няма да е тъпа овца и т.н.
Като искам да е на ииииии, като тилифонити и т.н. базик да стаа. и по бързо + тва. А и си признавам че бая се замислям някой път о ли е у ли с ли з ли, а че на кирилица пиша с клавиатура на латински. Ако пиша на БГ ми е гадно че нямам коректор.

Последна промяна Сондьора на 05 Дек 2008, 14:53, променена общо 1 път
Не виждам точно как ще завърши тази тема...... освен само да се видим кои ни дразни неграмотността.....
Хората, които не могат, нито ще се научат да пишат и да се изразяват, нито пък някой ще им забрани да пишат, защото затрудняват останалите....
Така че... спасение няма да има, но айде и аз да се присъединя към тези, които се дразнят от това млади хора да са неграмотни.....
Дано поне И за това да не се окаже виновен Бойко, Доган или Св.Синод....заминат ли първите 7 год, отпиши го...
А то си личи винаги, кога грешките са от бързане и кога от неграмотност..... тук определено има хора, на които аз лично не им разбирам
Освен да се забрани писането както на латиница, така и с цифри, друго не виждам какво може да направим..
Хората, които не могат, нито ще се научат да пишат и да се изразяват, нито пък някой ще им забрани да пишат, защото затрудняват останалите....
Така че... спасение няма да има, но айде и аз да се присъединя към тези, които се дразнят от това млади хора да са неграмотни.....
Дано поне И за това да не се окаже виновен Бойко, Доган или Св.Синод....заминат ли първите 7 год, отпиши го...

А то си личи винаги, кога грешките са от бързане и кога от неграмотност..... тук определено има хора, на които аз лично не им разбирам

Освен да се забрани писането както на латиница, така и с цифри, друго не виждам какво може да направим..

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Проблемът е не че на някого не му пука как пише, а че не може. Жалко е да гледам очевидно по-възрастни хора от мен как пишат с правописни грешки от 4-ти клас.
А и за хлапетиите какво да говорим - те с увеличаването на втората цифра в ЕГН-то стават все по-деградирали и тъпи.
А и за хлапетиите какво да говорим - те с увеличаването на втората цифра в ЕГН-то стават все по-деградирали и тъпи.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Archangel написа:А и за хлапетиите какво да говорим - те с увеличаването на втората цифра в ЕГН-то стават все по-деградирали и тъпи.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Направете класна стая "Голи думи" с някоя от каките тук
Направо можете да изберете учителката в тази тема, сега!

Направо можете да изберете учителката в тази тема, сега!

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Дразнещо е, наистина, най-дразнещото е когато грешките са в самото заглавие......особено в подфоруми "Продава" и "Купува", където масово се кОпуват пласТмаси и техните производни
...но това е положението....too late.... 

F**k them all!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ITK написа:Дразнещо е, наистина, най-дразнещото е когато грешките са в самото заглавие......особено в подфоруми "Продава" и "Купува", където масово се кОпуват пласТмаси и техните производни...но това е положението....too late....

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Мишел написа:Не виждам точно как ще завърши тази тема...... освен само да се видим кои ни дразни неграмотността.....
Дано поне И за това да не се окаже виновен Бойко, Доган или Св.Синод....заминат ли първите 7 год, отпиши го...![]()
Колеги,
Това, че някои си редактирате по 10-пъти мнението за да нямате грешки или пишете спокоино незначи, че останалите са неграмотни!!!
Аз понякога пиша през 100-тици документи разхвърляни по бюрото ми (а и свободното време за да гвърлям по един поглед на форума, ми е доста ограничено) и си признавам, че допускам доста грешки! Това означава ли, че съм неграмотен ?
Да не посочвам грешките в горното мнение на Мишел! Това означава ли, че е неграмотна???
Не съм си поглеждал мнението. Може да е пълно с грешки!
(Подразних се заради посочените примери. Последният е мой!)