Старо vs Ново строителство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ново vs старо

старото
61
45%
новото
59
43%
панела
17
12%

Общо гласове : 137

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Ное 2008, 9:20

има едни еврейски кооперации в центъра -повечето са удряни директно при бомбардировките през войната и не са мръднали...! старото масивно строителство/не говоря за панелките/ е много по-качествено изпълнено и здраво от новото в 99% от случаите. да сте видели да е паднала мазилка на кооперация в центъра строена преди десетки години!? няма! а на новите се лющи след 1г. ако са на близка цена старото е 300 пъти за предпочитане.
а "здравите" панели ,дето били противоземетръсни до 20та по рихтер на големото във вранча 77ма падаха цели стени и етажи ,а старото само се люля и паднаха неколко керемиди в центъра....

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Ное 2008, 9:24

Оф, само като гледам някои колко неграмотно пишат и са ми ясни... Много ясно, че новото, но всичко зависи от фирмата. Има фирми и фирми, за мен най-добрата е калисто мати, страхотно качество, ама цените са им.... Сега искам да се преместя, ама парите не ми достигат и то доста за тяхен апартамент и ще трябва да се примеря и да рискувам с някоя новоизлюпила се фирма. Който гласува за старо, няма пари, кво се лъжем. :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Ное 2008, 9:32

реклама на фирми ли ше правиме...!???! и понеже немам пари си купувам панелки ,ма даже и палатки,щото новото ми е кисело и високо...!!
давам ти пример -обори го ако можеш!ходя всеки ден на строежи и знам кво се прави и как се прави. технологията за полагане на мазилка и шпакловка е да се изчака да изсъхне бетона и плочите поне месец ,ма понеже народа напира на околовръстното и кинтите треа се земат се прави след 2дни. и познайте колко е здраво. ако ще мазилка на марс да бъркат си има технологично време да стане,което не се спазва...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 19 Ное 2008, 9:33

Ново строителство под 1500 евра на квадрат е компромис с качеството в всяко отношение!
Все пак ще гласувам за ново строителство ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 19 Ное 2008, 9:43

acer написа:Оф, само като гледам някои колко неграмотно пишат и са ми ясни... Много ясно, че новото, но всичко зависи от фирмата. Има фирми и фирми, за мен най-добрата е калисто мати, страхотно качество, ама цените са им.... Сега искам да се преместя, ама парите не ми достигат и то доста за тяхен апартамент и ще трябва да се примеря и да рискувам с някоя новоизлюпила се фирма. Който гласува за старо, няма пари, кво се лъжем. :mhihi:

:ahah:
Хубаво е следващия път да си малко по-подготвен, попочел малко, видял това онова и тогава.... ;)
Те затова "новите" готини фирми забогатяха, заради заблудени като тебе....
Който има пари, знае как да ги харчи и за какво да ги дава, няма какво да се лъжем, затова и има ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 19 Ное 2008, 9:45

SKISA написа:реклама на фирми ли ше правиме...!???! и понеже немам пари си купувам панелки ,ма даже и палатки,щото новото ми е кисело и високо...!!
давам ти пример -обори го ако можеш!ходя всеки ден на строежи и знам кво се прави и как се прави. технологията за полагане на мазилка и шпакловка е да се изчака да изсъхне бетона и плочите поне месец ,ма понеже народа напира на околовръстното и кинтите треа се земат се прави след 2дни. и познайте колко е здраво. ако ще мазилка на марс да бъркат си има технологично време да стане,което не се спазва...

СКИСА, излишно е......
Нито са видели как се прави, нито знаят как трябва да се прави....няма смисъл да им обясняваш ;)
Нека да си купуват новите апартаменти дето за една зима са на груб строеж.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 19 Ное 2008, 9:53

Гласувах за старо щото съм сиромах :mhihi:
В момента имам два апартамента - стар, соц -35 год. тухлен (в който си живея), и нов, 10 годишен, е извинете, в новия комшията отдолу като се изпърди се чува бе :shock: ..и кухнята няма тераса :shock:
Сега правим още два, но аз лично от стария си няма да мръдна....
Блока с/у кабинета ми като го строиха изливаха бетон при -5/-10 градуса, не съм строителен инженер, но според мен трябва да има некви технологични граници спрямо температурите...
+ олющените фасади на 5-6 годишни блокчета из Младост....
+ споменът от един офис в шик кооперацийка на Богатица в Лозенец, в която почнеше ли някой да готви, аз (на 1 етаж) разбирах какво точно готви, как го приготвя и какви подправки слага....

за кво да гласувам тогава :?:
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 19 Ное 2008, 10:00

Старото естествено. Новото са пълни глупости.
Имам близък приятел в гранити, та съм ги чувал технологиите, сухо, изолационно, некви сглобливи панелки, незнам си какво, но според мен са си чист маркетинг, а не здравина. Лесни за строене и пестящи материал - това е предимството им. С готова изолация в тухлата, алабала, вар, хоросан не трябва... Но това не е здраво, а е просто лесно!

Бетонът и тухлата, колеги, са технология на 2500 години и там още имаме да гоним древният Рим.
Ако си мислите, че за 20 години в България сме постигнали повече, отколкото за 3000 години в целия свят... Да ви имам оптимизма.

Отделно самото строителство.
Старите - дори панелки - не са мръднали, въпреки че според спецификациите с имного от тях вече са извън срока на планиран живот.
Отделно аз имам един апартамент тука на пъпа. Не знам как ги измерихте тея 1500 евро, според мен те не са никакво мерило. Може и повече да е. Ново строителство. Реномирана фирма, построила е жилищата в половиния център. Кооперацията е на 3 години.

Вече е потънала с няколко сантиметра от нивото си!!! Има фуги спрямо тротоара!!!
Кво показва туй?
Показва, че фундамента на строителството нещо куца.

И не само старо строителство, но и стария строй в това отношение. Щото такива проблеми, самосрутванки нямаше.
А днес кооперацията уж е в гаранция.
Отиваш при строителя, той вика "да, да , да!" чака да си тръгнеш и повече не го виждаш.
Отиваш при институциите, пишеш, пишеш... И накрая ти викат "ми ний ко да напрайм?" и вдигат ръце...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Ное 2008, 10:21

В случая как се дели на старо и ново-преди и след 89та ли? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Ное 2008, 10:23

За "капацитетите" старото е панелката ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 19 Ное 2008, 10:25

Панелката е отделен вид, Петьо, дадена е така в анкетата.
Панелката е по принцип евтиното, нискокачествено строителство.
А както казах в горния пост: и в новото има панелки.
Само че само в новото има сграда от плочи и колони със стени от гипсокартон...
Последна промяна D3BEP на 19 Ное 2008, 10:26, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Ное 2008, 10:25

.......за капацитета колегата ,пуснал темата е отделил панела от старото! и според мен старо е преди 89та...! а още повече преди 44та...!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Ное 2008, 10:28

SKISA написа:.......за капацитета колегата ,пуснал темата е отделил панела от старото! и според мен старо е преди 89та...! а още повече преди 44та...!
а преди 30та не е ли предимно "пруски свод"-т.е. метален гредоред? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 19 Ное 2008, 10:45

acer написа:Оф, само като гледам някои колко неграмотно пишат и са ми ясни... Много ясно, че новото, но всичко зависи от фирмата. Има фирми и фирми, за мен най-добрата е калисто мати, страхотно качество, ама цените са им.... Сега искам да се преместя, ама парите не ми достигат и то доста за тяхен апартамент и ще трябва да се примеря и да рискувам с някоя новоизлюпила се фирма. Който гласува за старо, няма пари, кво се лъжем. :mhihi:

Преди няколко години оглеждахме апартаменти с жената, в Пловдив, като качество на изпълнение на довършителните работи няма да говоря, но като функционалност! :shock: На такива архитектурни извръщения се нагледах, че ми се препрака! Спални без един един прав ъгал с големината на кибритена кутия и т.н.! Като здравина - в зората на демокрацията много нови жилищни сгради се постройха с матеряли, меко казано със съмнително качество!
Да не дава господ по-силно земетресение, че ще е голямо мазало!
Взехми си апартамент строен шейсета година, на който тази година сменяхме канализацията и правата вода! Етажните плочи са около 50см дебели, толкова са и стените, водопроводчеците два пъти удължаваха крайния срок и повишиха и цената съответно!
Изводите сами си правете!
ПС Новите технологий няма кой да ги оспори стига да са съблюдавани всички изисквания!
Последна промяна Tod на 19 Ное 2008, 10:49, променена общо 1 път
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 19 Ное 2008, 10:48

Ново!
Немаш си на идея колко пари ще фръкнат да го направиш ново, да не говорим, че един ден ще трябва да будаш и да даваш за ново.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата