катастрофа на 4 камиона...
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Аз затова много много не се навирам по камионите!Имах един случай онзи път когато пътувах за София на един път около Ловеч си карам в дъждовно време с 10-20 км/ч. по-малко от ограничението!Който ме подминава да ме подминава!Настигам един стар бус нормален но изглежда някак си натоварен!Така си карам зад него и се чудех дали да го изпреварвам защото имах непрекъсната лента а имах долу горе видимост защото той се движеше с около 60 км/ч. докато в един момент се отказах да го изпреваря,изключих от скорост и си настаних крака на спирачката докато направя нужа дистанция за всеки случай бях на около 20-25 метра!Докато в един момент гледам задно ляво колело започва някак да се разширява и снижава за момент си помислих две неща-или има дупки или гумата му се спуква!Докато вече бях на 3-та без газ(леко надолнище)в един момент гледам как едновременно започва да излиза цяло колело и задния му мост почва да стърже(искри) по асфалта!Веднага натиснах нормално спирачката с готовност да спра и се обърнах едновременно да погледна лявото огледало-гледам един бус(чисто нов) бързащ за някъде се залепнал зад мене с готовност да ме изпреварва,а зад него един голф4!Започвам постепенно да правя паузи на спирачките но в бързо темпо-ту спирам ту отпускам и така около 10 пъти докато накрая спра малко по в дясно и пусна аварийките а на буса пред мен му превклучвам 5-6 пъти дългите фарове!
Обаче в момента на погледа ми от лявото огледало и спирачките се обърнах веднага отпред(още не бях спрял напълно-някъде 20-30 км/ч) гледам как лявото колело се търкаля точно пред мен и изчезна на дясно извън пътя и то с голяма скорост се търкаляше!
Следва да пропусна идващите срещу мен и се присъединих до буса,като че ли валеше си смъкнах само десния джам-викам му на шофьора че колелото изхвърча ей там по-нагоре!А той още не е слязал отвори вратата и като погледна изтръпна!
Продължих си да карам спокойно-не бях толкова уплашен и през целия път си мислех какво ме накара да направя така дистанция при което ако не беше тази дистанция колелото направо под мен и от там нататък не знам какво щеше да следва!
Хора спазвайте дистанции на пътя с отворени очи!
Обаче в момента на погледа ми от лявото огледало и спирачките се обърнах веднага отпред(още не бях спрял напълно-някъде 20-30 км/ч) гледам как лявото колело се търкаля точно пред мен и изчезна на дясно извън пътя и то с голяма скорост се търкаляше!
Следва да пропусна идващите срещу мен и се присъединих до буса,като че ли валеше си смъкнах само десния джам-викам му на шофьора че колелото изхвърча ей там по-нагоре!А той още не е слязал отвори вратата и като погледна изтръпна!
Продължих си да карам спокойно-не бях толкова уплашен и през целия път си мислех какво ме накара да направя така дистанция при което ако не беше тази дистанция колелото направо под мен и от там нататък не знам какво щеше да следва!
Хора спазвайте дистанции на пътя с отворени очи!
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2