Млади срещу стари
Модератор: Общи модератори
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Абре нали знаете,че в този форум всички са големи карачи! На пътя или те "яздят" или ти "яздиш" независимо дали си стар или млад! А простотията и майсторлъка да шофираш не са подвластни на младоста,старостта или на пола на "задкормилното устройство"! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а най-влияещият параграф върху броят на ситуациите на пътя е .... изминатите и изминаваните километри...!!без значение на възрастта...!! колкото повече километри изминаваш на година-толкова повече са опасните ситуации ,в които попадаш. и толкова по-голям е шанса да се изджасаш некъде....!!
сливенски набореее....,че ни копат скоро тва младежта!

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
SKISA.... Баш това имах предвид... Не са важни годините, а километрите...Един вид размера си има значение!
А пък то и годините си казват по някое време думата, щото човек на 60+++, колкото и опитен да е, трудно би имал реакцията на 30 годишен да речем... Така че въпроса е многопластов.

А пък то и годините си казват по някое време думата, щото човек на 60+++, колкото и опитен да е, трудно би имал реакцията на 30 годишен да речем... Така че въпроса е многопластов.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Аз мога да карам,но само колкото да държа волана
базикам се мога горе долу,но все още се уча щото съм от почти 6месеца с книжка и съм на 18годинки,има доста неща които съм видял и има неща които ми предстой да видя.
Според мен колеги,няма перфектният шофъор,защото човек се учи цял живот от грешките си или от това което се случва около него.Така,че както казаха някои колеги няма значение на колко си и.
Има и още едно нещо за което не съм сигурен дали е много вярно
"Или можеш да караш или неможеш"

Според мен колеги,няма перфектният шофъор,защото човек се учи цял живот от грешките си или от това което се случва около него.Така,че както казаха някои колеги няма значение на колко си и.

Има и още едно нещо за което не съм сигурен дали е много вярно
"Или можеш да караш или неможеш"

Re: Млади срещу стари
Apassionata написа:Абе кой младее бре? Чистосърдечно си признах, че още не мога да карамМа се уча със страшни темпове, да не повярваш
Имайки предвид кви километри навъртам всеки ден напоследък
Да се чуди човек къде ги навърташ с това зверско задръстване.....

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Подкрепям напълно,но от голямо значение е и фактора кой те е учил да караш и какво си възприел.Едно време беше по-добре/визирам 80те години/А сега за 2 седмици...и те пускат да навърташ стаж.Ужас и безумие.Пълно.А колкото за младежта-нека да се пробватSKISA написа:а най-влияещият параграф върху броят на ситуациите на пътя е .... изминатите и изминаваните километри...!!без значение на възрастта...!! колкото повече километри изминаваш на година-толкова повече са опасните ситуации ,в които попадаш. и толкова по-голям е шанса да се изджасаш некъде....!!

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
Преди доста години, когато изкарах изпита за книжка инструктора ни събра тези които бяхме минали, и ни каза : "Пичове, сега взехте книжки, но не си помисляйте, че сте станали шофьори! Когато минете поне 100 000 км, тогава вече можете да се имате за такива."
Някъде на около 20 000 км стаж разбрах какво е имал предвид, когато реализирах първото ПТП по моя вина..
Някъде на около 20 000 км стаж разбрах какво е имал предвид, когато реализирах първото ПТП по моя вина..
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Ааа,видях я колежката преди няколко дни пред военна болница в едно задръстване около 19,00 и си караше много добре.Да не скромничи!Мишел написа:Apassionata написа:Абе кой младее бре? Чистосърдечно си признах, че още не мога да карамМа се уча със страшни темпове, да не повярваш
Да се чуди човек къде ги навърташ с това зверско задръстване.....![]()

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
С всяко изминало ПТП ти се опича акъла, започваш да караш с 1 на ум, 2 на ум и така нататък. Добри карачи няма, всеки може да го изненада дадена ситуация, да не реагира адекватно и да допусне грешка. Хора сме! Слави, ти пък стига си делял карачи и некарачи.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Мишел написа:Apassionata написа:Абе кой младее бре? Чистосърдечно си признах, че още не мога да карамМа се уча със страшни темпове, да не повярваш
Да се чуди човек къде ги навърташ с това зверско задръстване.....![]()
E, не е през деня. Почти всяка вечери си правя разходки извън София, ей така, да покарам. Уикендите съм по вили обикновено, и познай дали 4 човека не ходим с 4 коли нататък

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Имам легални почти 9 години зад волана, горе-долу 250000км, карал съм почти всичко и всякакви коли от хубави до таралясници, от технически перфектни, до технически разпадащи се. Мога да кажа, че реагирам адвекатно в почти всички ситуации, но немога да кажа, че съм карач, звучи ми някак си надменно, така едно самоповдигане на духа и тялото в култ, а аз не съм такъв. Виж във форума има разни самоиздигащи се , ама то товя друга тема
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
err0r написа:С всяко изминало ПТП ти се опича акъла, започваш да караш с 1 на ум, 2 на ум и така нататък. Добри карачи няма, всеки може да го изненада дадена ситуация, да не реагира адекватно и да допусне грешка.
или просто да няма какво да направи

иначе истината найстона е в изминатите километри, въпреки че има индивиди дето грам не попиват ситуацийте

колкото до възрастта, всичко е много относително защото всеки човек е индиводуаленпримерно има хора на по 60+ години които такива реакций вадят че всички ще гледаме като телета в железница

но има и такива които незнаят къде се намират на пътя

главния проблем обаче при по-старите шофиори е че те вече трудно се приспособяват към обстановката, а голяма част от тях са свикнали да карат по полупразни улиции примерно а вече движението е толкова интензивно че те създават опасности поради неправилни преценки или защото са видяли че няма коли зад тях и не са дали мигач като се изнасят, ама докато спокойно се изнасят някой засвяткал се едвам спира на 10 см от бронята му

в същото време има младоци нахъсани дето си мислят че са големите карачи, само дето нямат връзка с реалноста

най-добре е да се затегнат критерийте за взимане на книжка и да се въведат проверочни за хората над 50 години на всеки 6 месеца или година примерно и който е негоден да не кара.