С постоянно включени светлини от 2011г.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Сеп 2008, 5:25

err0r написа:При BMW дневните светлини са на геле очите, нали?

Точно така, но с гарнитурата отдоло.. ;)
Между другото вдигат от 10 на 50 лв. глобата за мръсна рег. табела.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 26 Сеп 2008, 8:05

Това е добра идея. Наистина се вижда по-отдалеч, особено в сумрак или мрачно време.
Но най-важното е да налагат високи глоби за нерегулирани фарове. Това е най-гадното нещо, някой д а ти кара зад теб с фарове биещи точно в твойто огледало за задно виждане (да не кажа и в трите, щото половината карат с 100вата крушки, ксенони на фарове без лупи и т.н.).
Също и ксенон-а на фар без лупа трябва да го забранят.
Просто техн. преглед трябва да стане като хората, а не само да ти земат 25 кинта :confused:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 26 Сеп 2008, 8:53

това с регулирането е доста относително. аз като метна нещо наистина тежко в комбинезона и става ПВО осветление и Явор като не ми е монтирал копче за регулиране, щото било гадно си грея :mhihi:
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Сеп 2008, 11:43

Le Transporteur написа:
err0r написа:При BMW дневните светлини са на геле очите, нали?

Точно така, но с гарнитурата отдоло.. ;)

Само дето не мисля, че CCFL-а ще ти го признаят.... май само оригиналните АЕ, и то на по-новите коли... при по-старите може да ти се заяждат, че караш на "габарити" :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 26 Сеп 2008, 11:47

Те хубаво са го измислили това правило ама дали са отчели, че тия фарове вдигат консумацията на гориво.Може да е незначително, но като се има в предвид, че цяла Европа ще е така вече става значително.Завишената консумация на гориво води до по-голямо отделяне на вредни емисии.Айде с тия диоди пак се ядва, но не всеки разполага с тях, а докато се обнови автопарка ще мине време.Мисля, че това е нож с две остриета и не всичко е обмислено до края.

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 26 Сеп 2008, 12:39

Абе вие се радвайте,че още не са се сетили и електромери да ни сложат и да събират пари!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Сеп 2008, 12:53

Mpower84 написа:Те хубаво са го измислили това правило ама дали са отчели, че тия фарове вдигат консумацията на гориво.Може да е незначително, но като се има в предвид, че цяла Европа ще е така вече става значително.Завишената консумация на гориво води до по-голямо отделяне на вредни емисии.Айде с тия диоди пак се ядва, но не всеки разполага с тях, а докато се обнови автопарка ще мине време.Мисля, че това е нож с две остриета и не всичко е обмислено до края.
с колко се качва разхода? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Сеп 2008, 12:55

аз съм съгласен!!! по-добре да ме видят и да не се изджасам,отколкото 50гр гориво на 100км повече!! едва ли е разхода отгоре...

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 26 Сеп 2008, 13:24

Bogat-Beden написа:
Mpower84 написа:Те хубаво са го измислили това правило ама дали са отчели, че тия фарове вдигат консумацията на гориво.Може да е незначително, но като се има в предвид, че цяла Европа ще е така вече става значително.Завишената консумация на гориво води до по-голямо отделяне на вредни емисии.Айде с тия диоди пак се ядва, но не всеки разполага с тях, а докато се обнови автопарка ще мине време.Мисля, че това е нож с две остриета и не всичко е обмислено до края.
с колко се качва разхода? :roll:

Е с колко нямам представа...незначително малко, но аз имам в предвид, че глобално погледнато ще е много.Примерно 1 грам да се качва разхода.Чукни само в София колко ще нарасне консумацията на гориво.Айде зарежи горивото ами вредните емисии...

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 26 Сеп 2008, 13:38

///MapTo написа:Е,аз си карам от както съм взел книжка винаги на къси...че последната една година през деня и дългите включвам... :roll: ужким да съм по-забележим...ма кел файда,конете с капаци и тях не виждат

знаеш ли колко ги псувам тия дето карат през деня на дълги...
толкова дразни че не е истина...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Сеп 2008, 13:43

По скандинавско си е задължително 24/7 :roll: Ако не се бъркам и в Австрия май :roll:
п.п -Бях чел че най-малко катастрофи процентно имало с червени коли,явно се забелязват чуствително по-добре :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Сеп 2008, 13:52

Bogat-Beden написа:По скандинавско си е задължително 24/7 :roll: Ако не се бъркам и в Австрия май :roll:
п.п -Бях чел че най-малко катастрофи процентно имало с червени коли,явно се забелязват чуствително по-добре :roll:

в унгария извън града също е задължително на фарове...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 26 Сеп 2008, 19:39

съгласен съм напълно!лично и с голям късмет(бях пасажер в този случай) се убедих че е много по добре и намлява риска

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 26 Сеп 2008, 19:52

Transportera написа:От 2011 е късно,трябва още от утре да влезе този закон че аман от пестеливи хора дето не си включват проклетите светлини :evil:
:!:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 26 Сеп 2008, 20:36

Ogi написа:знаеш ли колко ги псувам тия дето карат през деня на дълги...
толкова дразни че не е истина...

Знаеш ли колко не ми пука...
докато има индивиди,които мислят,че могат да карат а незнаят как да държат правилно волана и да си координират движенията,аз ще карам така,че да се пазя до колкото мога от тях...!!!
Излизайки на улицата,аз не пазя себеси,пазя другите от себеси! ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата