БМВ изгоря напълно до НДК след сблъсък
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
По БНТ 1 дадоха кадри от любителски клип, заснет с мобилен телефон. Никъде не се виждаше друга кола и видимо нямаше следи от удар никъде по колата. По-скоро се е запалила и някои зяпачи са се ударили, ама пуста журналистическа сензация...
- lordofthedance
- кандидат ентусиаст
-
пичове,колата е моя.да ви кажа,че пишат пълни глупости и въобще не е имало катастрофа.колата се запали от само себе си просто ей така изведнъж,а 5 минути след това на десет метра от мен се удариха някаква лада с един друг,но и двата инцидента нямат нищо общо.експерта от пожарната каза,че вероятно е имало теч на гориво или че нещо е дало на късо в ел.инсталацията.все едно въпреки моите усилия да напрая нещо с пожарогасителя тип дезодорант нищо не се получи и огънят бързо се разрасна,особено след като гръмнаха и се възпламениха и предните две гуми и се запали самата боя.по принцип колата има каско към армеец и сега тепърва почват разправиите,но всеки случай за мен от това повече кола не става.колата няма газова уредба и никога не е имала по принцип.това е общо взето
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
- The Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 96 coupe
Е добре де... как никой от околните СЕЙРДЖИИ не слезе да ти помогне с гасенето... прост народ сме - ти гориш, а те те отминават зяпайки... За твой лош късмет е нямалко колеги с БМВ-та - за тях поне е сигурно, че са щели да ти помогнат... Съжалявам за автомобила ти и мога само да пожелая на никой да не му се случва.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
аз знам че при такива случеи от каското изплащат на 100% щетата... дано да ти се усмихне късмета и да изкараш някой лев поне 

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Дано от Армеец ти изплатят колата. По принцип знам, че плащат ако някой я запали умишлено. При повреда в самата кола е малко спорна работата и зависи от протокола от пожарната.
Сега се сещам за един друг случай. Запалва се кола и собственика си я гаси докато дойде пожарната. Те идват и не му дават протокол, защото колата е била загасена вече. Съответно застрахователите отказват да платят без протокол. Простотията е пълна - ако се запали да я оставя да изгори или да поддържам огъня докато дойде пожарната ли???
Да не се случва на никой
Сега се сещам за един друг случай. Запалва се кола и собственика си я гаси докато дойде пожарната. Те идват и не му дават протокол, защото колата е била загасена вече. Съответно застрахователите отказват да платят без протокол. Простотията е пълна - ако се запали да я оставя да изгори или да поддържам огъня докато дойде пожарната ли???
Да не се случва на никой
Е как така ще се запали ..... не е била гледана добре ли какво. Това значи ли, че утре аз ще се запаля ей така без нищо.

Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"
Да ви кажа само че който е работил като пожарникар или е ставал свидетел на горене на кола знае ... изгаря мноого бързо ама много, всичко дето не е железо, гума пластмаса тесктил значи до основи изгаря за около 5-6 минути, винаги е така и пожарогасител не е достатъчна а пожарна за такова време не може да дойде практически.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
alexand написа:Е как така ще се запали ..... не е била гледана добре ли какво. Това значи ли, че утре аз ще се запаля ей така без нищо.![]()
Еми палят се човек, нужно е 1 маркуче да ти е напукано и да тече гориво върху, колекторите за да стане белята. Ами и от кабел може да стане, примерно ако предпазителя му е по голям от квадтарурата, натоварва жицата и вместо да изгори предпазителя кабела се самозапалва.
Другото е че наистина момчета по пожарогасителите тип дезодорант които продават (често в комплект с аптечка и триъгълник) не са достатъчни да я изгасиш, когато се разпали бързо и хубаво. Може би стават в един начален етап ако преедолееш шока, от топлината дима и потенциалната заплаха за самия себе си.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Колега, много кофти случка, но всяко зло за добро.Ще си купиш по-хубава и следващия път си купи скъп пожарогасител.И на мен преди години ми се запали колата в движение (Корса 89г.) поради теч на бензин от менте бензинови маркучи.Три пожарогаситела изпръсках от тези по 4-5лв като дезодорант и нямаше никакъв ефект.Един пич ми даде истински пожарогасител и само с три пръскания всичко изгасна.Пламъците преди това излизаха над капака и всички вече се разбягаха.Несъм изразходвал и половината от въпросния пожарогасител.Следващия път недей да икономисваш при покупка на пожарогасител!
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- lordofthedance
- кандидат ентусиаст
-
мерси за съчувствието колеги!а иначе колата си беше в перфектно състояние,винаги всичко и е сменяно на време и никога не съм имал изненадващи проблеми,та и аз останах направо изумен как е възможно това да стане.а относно пожарогасителя си знам,че тези тип дезодорант не могат да ти свършат никаква работа при нужда,но понеже не заемат никакво място почти всеки тях ги купува,а и не на последно място всеки се надява на него да не му се случи злото.
имал съм изненадващ теч на бенз от маркуче до двигателя и знам какво е да си безсилен, добре че не беше маркуча над стартера и колата беше студена, че не ми се мисли, а бях далеко от всякаква помощ
затова си монтирах от най-малките пожарогасители под предната седалка. размерите му са 10-12см диаметър и 30-35см дължина.
пасва екстра на е36-цата-неговата стойка я хванах с 3 свинско опашки за седалката и така се вади за 2секунди и се връща за толкова
цената е към 20-30лв

затова си монтирах от най-малките пожарогасители под предната седалка. размерите му са 10-12см диаметър и 30-35см дължина.
пасва екстра на е36-цата-неговата стойка я хванах с 3 свинско опашки за седалката и така се вади за 2секунди и се връща за толкова
цената е към 20-30лв
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
съжалявам за колата...!! през живота си съм гасил 4 коли от пожар-само една беше на приятел-другите просто на пътя....!!! всичките ги изгасихме с мой пожарогасител ,като след една ми потрябва след два дни пожарогасител в къщи и се оказа празен и ми изгоря лятната кухня!! пак бих спрял да помогна ,но просто ,хора.....купувайте си читави пожарогасители!!цената на хубав прахов е 30лв....!! дезодорант имам в жабката за гасене на фас на мокета под седалката-иначе имам два по 5кг отзад!!! след толкова гледки на огньове в коли не смея да рискувам с някакви дезодоранти...!!! тва е едно от нещата в кола ,които са задължителни не поради закона ,а поради нуждата на пътя....
Лично ми се запали е23ката преди две години в гаража докато си сменям горивните маркучи, просто докато го вадех маркуча се спука на сдруго място, пръсна в лампата и се запали, а бях отворил и резервоара и пламна като факла, а пламна и канала защото има разлято масло и бензин в него. В колата имах пожарогасител то тези средно голямите, струват по 20лв, с две пръскания загасих всичко, оттогава само такъв в колата. Даже сега ще си сложа поне два. А и от известно време знам, че бензинови маркучи се сменят редовно, и не се жалят пари за тях
Иначе колега, дано вземеш пари и да си намериш по-добра колица та да не те много яд

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кажете нещо като колко кг да е поне минимум,или марка или де да знамsonny написа: В колата имах пожарогасител то тези средно голямите,

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3