i-phone или N95

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ajaxus » 11 Сеп 2008, 15:10

да HTC-то има доста добри модели, единственото което може би им куца е слабата батерия. Но горе долу при всички смартфони е така... Наистина не можеш да сравняваш нокията с другите защото са съвсем различен клас.

Казваш че искаш да ползваш интернет и тн... еми windows базираните телефони са за това, всичко става с няколко клика и имаш всичко познато от компютъра ти: скайп, експлорър и тн :)

Аз в момента продавам ETEN X500+(има още гаранция от Плесио) http://www.gsmarena.com/eten_glofiish_x500+-1986.php само че черен, ако те интересува ми пиши.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Сеп 2008, 15:11

SpUd3r написа:и кое точно му се чупи или брачеда на сестрата нас тринката на най-добра ти приятелка чула, че на един нейн познат му се счупил?
Аз примерно съм гледал клипче как ифона го слагат в плик с пирони, габарчета и кво ли не тръскат няколко минути и няма и драскотинка телефона.

Баща ми го имаше iphone-а. Вярно, че като дизайн е много хубав, лек и т.н, но даваше много грешки, може и да е било защото беше от Америка и тука бая зор видя, докато го разкодират...не знам...но откъм функции лично на мен н95 ми харесва повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 11 Сеп 2008, 15:14

И двата съм имал,Нокията е мноооого по добра ;)
С приложенията за Iphone ще имаш ядове щото са доста по дефицитни,а за Symbian са навсякъде в нета.
Ако искаш изчакай малко за N96.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 11 Сеп 2008, 15:24

((:BuKcu:)) написа:
SpUd3r написа:и кое точно му се чупи или брачеда на сестрата нас тринката на най-добра ти приятелка чула, че на един нейн познат му се счупил?
Аз примерно съм гледал клипче как ифона го слагат в плик с пирони, габарчета и кво ли не тръскат няколко минути и няма и драскотинка телефона.

Баща ми го имаше iphone-а. Вярно, че като дизайн е много хубав, лек и т.н, но даваше много грешки, може и да е било защото беше от Америка и тука бая зор видя, докато го разкодират...не знам...но откъм функции лично на мен н95 ми харесва повече.

тва, че дава грешки и че се чупи две еднакви неща ли са за теб ?
иначе грешки дава да и всичко е заради отключване, джеилбрейкове и т.н., защото нашите оператори са прекалено големи, че да отидат те при Ейпъл, а чакат Ейпъл да ги потърсят да ги продават легално и тука :evil:
Tux0 Ca !
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 11 Сеп 2008, 15:28

Бе аз на сестра ми за рождения ден и взех i-Phone. Знам, че по принцип имат проблеми с разкодирането, но един приятел го направи и стана перфектен телефона. Тя специално много му се радва, много е доволна... Колкото и да съм фен на Нокиа, аз лично бих предпочел i-Phone-a.

П.П. Има го от май месец, до сега нищо не се е строшило и никаква грешка не е дал.
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 11 Сеп 2008, 15:34

Иначе Тонка да знаеш, че 3G модела още не може да се отключи, демек, можеш само за програмки и т.н. да го ползваш, нод а говориш по него в България още не може.

Това не е верно..! Iphone 3G можеш да си го ползваш в Бг, стиага да е купен разкодоран, т.е да е купен от Италия, Белгия... :)

С приложенията за Iphone ще имаш ядове щото са доста по дефицитни,а за Symbian са навсякъде в нета.

Тук не съм съгласен..! Почти всички приложения за iPhone ги има кракнати и можеш да си човъркаш, колкото искаш...! ето виж тук

За мен iPhone-a е много по-добър откъм всичко, само камерата е малко съкс, но тфа не е дер... Като искаш да снимаш и да си правиш качествени снимки, имаш си фото апарат...! Така че, без да се замисляш взимай ябълката и си готов...! Независимо коя, 2G или 3G... :)

П.С Аз имам iPhone почти от година и нещо, и мога да кажа, че нищо не се е чупило...! Всичко си е здраво и работи на 6+..! За повече информация можеш да видиш тук, и също в форума там...!

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 11 Сеп 2008, 15:41

още един глас за Н95

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 11 Сеп 2008, 15:43

vesko06 написа:Това не е верно..! Iphone 3G можеш да си го ползваш в Бг, стиага да е купен разкодоран, т.е да е купен от Италия, Белгия... :)

прекалено скъпо излиза и няма особен смисъл, да го купиш разкодиран, по-добре да се изчака крак, ма тука всичко си е въпрос на финанси и дали на някой му се дават ;)
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 11 Сеп 2008, 15:46

SpUd3r написа:
vesko06 написа:Това не е верно..! Iphone 3G можеш да си го ползваш в Бг, стиага да е купен разкодоран, т.е да е купен от Италия, Белгия... :)

прекалено скъпо излиза и няма особен смисъл, да го купиш разкодиран, по-добре да се изчака крак, ма тука всичко си е въпрос на финанси и дали на някой му се дават ;)

То винаги опира до финанси...! :) Ако може да си го позволи, го взима, а ако не, взима си стария, макар, че освен в дизайна, друга разлика няма в двата телефона-стария и новия..! В Бг никой не ползва 3G, а и е прекалено скъпо..! Дано колегата, как му беше ник-а "Fil", май да види темата и да се включи и той :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 11 Сеп 2008, 15:47

[quote="SpUd3r"]
тва, че дава грешки и че се чупи две еднакви неща ли са за теб ?
иначе грешки дава да и всичко е заради отключване, джеилбрейкове и т.н., защото нашите оператори са прекалено големи, че да отидат те при Ейпъл, а чакат Ейпъл да ги потърсят да ги продават легално и тука :evil: [/quotе]
Грешката е моя, че не съм се изразила правилно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Сеп 2008, 15:47

ajaxus написа:да HTC-то има доста добри модели, единственото което може би им куца е слабата батерия. Но горе долу при всички смартфони е така... Наистина не можеш да сравняваш нокията с другите защото са съвсем различен клас.

Казваш че искаш да ползваш интернет и тн... еми windows базираните телефони са за това, всичко става с няколко клика и имаш всичко познато от компютъра ти: скайп, експлорър и тн :)

Аз в момента продавам ETEN X500+(има още гаранция от Плесио) http://www.gsmarena.com/eten_glofiish_x500+-1986.php само че черен, ако те интересува ми пиши.

Това за батерията излезе като приказка в самото начало, явно има нужда да поработи. След 2- 3 седмици работа батерията си държи около 3 дни и нормално разговори, 2- 3 часа wi-fi и навигация, а и скоро се очаква официалната по- голяма батерия ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 11 Сеп 2008, 16:26

vesko06 написа:Дано колегата, как му беше ник-а "Fil", май да види темата и да се включи и той :winky:

Включвам се тутакси. iPhone vs Nokia?

Моментално казвам - iPhone. Винаги.

Защо?
1. Екрана му е в пъти по-голям. Много по-удобно за интернет браузване. Ако пак не стига - допираш два пръста едновременно на екрана и ги раздалечаваш. Хоп! Зуум!

2. Дизайн. Тук изобщо да почвам ли? iPhone, и изобщо Apple, е години напред в дизайна.

3. Качество. Освен теста с пироните, аз лично съм го изпускал от ухото си (аз съм метър и 85) върху теракота вкъщи. Наведох се, вдигнах го до ухото си и продължих разговора.

4. Софтуер. Някой виждал ли е списъка на приложенията в Installer преди? B Cydia сега? В AppStore? В момента гледам в AppStore само игрите са 773. Вярно, повечето са платени, струват по долар парчето, но ако не щете и толкова да платите - винаги се намират и кракнати.
Нека не се ангажирам с мнение, но в момента, в Сydia и Appstore можете да намерите може би общо поне пет хиляди различни програми за каквото се сетите. И всичките са на едно място, по категории.

5. Мултимедия. Пълноценен плеър за Quicktime форматите. МР3. ААС. Видео стрийминг. Youtube. Скоро направиха и програма, която плейва и avi с всичките кодеци - divx, xvid, ac3 и т.н.

6. Функционалност. Дотолкова се свиква с него, че в момента ми е гадно да си гледам сиди-то в колата, щото има копчета. On-Screen QWERTY клавиатура с БГ фонетична подредба. Всичко се прави просто с пръст. Няма стилуси, няма писалки, няма такива неща.

Изобщо плюсовете му са толкова много, че дори не мога да се сетя за всички.

Най-големият му минус от това, с което сме свикнали, е че блутута не работи с други апарати. Върши си чудесна работа за хендс-фри устройства обаче. А и честно, на мен блутут не ми е трябвал поне от две години. Всичко става през нета вече.

Камерата? Само два мегапиксела? Че кво й е? Това е телефон все пак, който желае професионалнни снимки, да си носи професионална техника.

Най-хубавото на iPhone е, че идва почти празен. Ти сам си решаваш какви приложения да си наслагаш. Не като разните Симбиани или Windows Mobile, които, в стремежа да покажат колко са добри, ти идват натъпкани до козирката с какви ли не простотии, които никога няма да използваш, но те са там, заемат ценно място и ресурси. И после защо падала бързо батерията...

http://www.apple.com/iphone/guidedtour/

Гледайте. Четете. Вижте.

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 11 Сеп 2008, 17:26

iPhone е невероятно телефонче небих го заменил за никои симбиан или виндоус телефон

Имам го от няколко месеца и мога да каже че не ми е забил никога нито веднъж не съм го 4акал да зареди меню просто с него се работи толко лестно и бързо 4е един път ползва6 ли го ве4е неможеш да погледнеш друг телефон !

а за камерата мога да ви покажа снимки които може и да не повярвате че са правени с "ябълката"

Колега това е наи добрия избор за интернет през телефона ако ползваш Wi Fi иначе ти трябва новия модел които има 3G подръжка

За програми има толко, че с 4асове си ка4вам и тествам програми кракнати и безплатни и от месеци о6те не съм пробвал вси4ки които съм си свалил за6тото ми се са сторили интересни заради името примерно

За конкретния ти въпрос никога не бих предпочел Нокия Н95 пред iPhon -a 8)

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 11 Сеп 2008, 18:05

Фил написа:
vesko06 написа:Дано колегата, как му беше ник-а "Fil", май да види темата и да се включи и той :winky:

Включвам се тутакси. iPhone vs Nokia?

Моментално казвам - iPhone. Винаги.

Защо?
1. Екрана му е в пъти по-голям. Много по-удобно за интернет браузване. Ако пак не стига - допираш два пръста едновременно на екрана и ги раздалечаваш. Хоп! Зуум!

2. Дизайн. Тук изобщо да почвам ли? iPhone, и изобщо Apple, е години напред в дизайна.

3. Качество. Освен теста с пироните, аз лично съм го изпускал от ухото си (аз съм метър и 85) върху теракота вкъщи. Наведох се, вдигнах го до ухото си и продължих разговора.

4. Софтуер. Някой виждал ли е списъка на приложенията в Installer преди? B Cydia сега? В AppStore? В момента гледам в AppStore само игрите са 773. Вярно, повечето са платени, струват по долар парчето, но ако не щете и толкова да платите - винаги се намират и кракнати.
Нека не се ангажирам с мнение, но в момента, в Сydia и Appstore можете да намерите може би общо поне пет хиляди различни програми за каквото се сетите. И всичките са на едно място, по категории.

5. Мултимедия. Пълноценен плеър за Quicktime форматите. МР3. ААС. Видео стрийминг. Youtube. Скоро направиха и програма, която плейва и avi с всичките кодеци - divx, xvid, ac3 и т.н.

6. Функционалност. Дотолкова се свиква с него, че в момента ми е гадно да си гледам сиди-то в колата, щото има копчета. On-Screen QWERTY клавиатура с БГ фонетична подредба. Всичко се прави просто с пръст. Няма стилуси, няма писалки, няма такива неща.

Изобщо плюсовете му са толкова много, че дори не мога да се сетя за всички.

Най-големият му минус от това, с което сме свикнали, е че блутута не работи с други апарати. Върши си чудесна работа за хендс-фри устройства обаче. А и честно, на мен блутут не ми е трябвал поне от две години. Всичко става през нета вече.

Камерата? Само два мегапиксела? Че кво й е? Това е телефон все пак, който желае професионалнни снимки, да си носи професионална техника.

Най-хубавото на iPhone е, че идва почти празен. Ти сам си решаваш какви приложения да си наслагаш. Не като разните Симбиани или Windows Mobile, които, в стремежа да покажат колко са добри, ти идват натъпкани до козирката с какви ли не простотии, които никога няма да използваш, но те са там, заемат ценно място и ресурси. И после защо падала бързо батерията...

http://www.apple.com/iphone/guidedtour/

Гледайте. Четете. Вижте.

малии колко глупости наведнъж .
HTC .. няма триумене.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2008, 18:29

HTC ползвам от една година! сега го смених и взех новият Тъч Про ,който е като даймънд ,но т куерти клавиатура.
тва е една доста готина играчка,а за работа с нета просто няма никакви проблеми. имаш си истинска клавиатура ,а не на екрана и всичко върви добре и интуитивно. една от големите екстри,която я няма в епълския и-фон е навигацията. тва просто си е все едно още едно устройство!!!и най-важното е ,че работи и няма никакви проблеми!!! просто е наистина добър ,а пред нокията води със сигурност откъм джипиес навигация,а за другите приложения -не знам не съм тествал!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата