Акт за скорост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Авг 2008, 10:11

Е кво ти пука да не би с икаруса караш над ограничението :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Авг 2008, 10:13

Ба Вие си се смейте и си плащайте, явно сте големи юристи щом ви се струва смеяно ;)

Браво на пича пуснал жалбата!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 26 Авг 2008, 13:21

Мога да проверя точно на какви честоти са тези радари и да им занеса хиляди страници текстове, но такива опити и измервания не са меродавни в съда, ако не ги е правил компетентен орган.
Описал съм си ситуацията, както я виждам аз. Нямам право да изнасям точни данни, до които по принцип мога да се добера, защото нещата ще загрубеят и жална ми майка тогава.
Това за снимката ми го казаха, че било наистина проблем за органите и предполагам, че съвсем скоро ще почнат да ги правят. Аз за това и съм писал, че ако има снимка въобще и няма какво повече да оспорвам.
Надявам се да приемат, че е възникнала грешка и ако не свалят обвинението поне да изтърпя по-ниското наказание (ако си превишил до 30км/ч). Няколко пъти минах от там по-късно и го сметнах, че съм бил с около 65-70.
Ако не уважат нито едно искане - здраве да е. ;)
Спираме да спамим темата на човека. Като мине делото, ще пиша.
Благодаря на колегите, пожелали ми успех. :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318IA Cabrio

Мнение от paco_sf » 26 Авг 2008, 15:47

Успех колега и от мен. Полицайте само гледат как да ти приберат парите, не че се оплаквам сега и аз съм правил нарушения и съм минавъл по тънката лайсна, но просто по някои път гледат само да ти вземат паричките и явно този е бил такъв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 26 Авг 2008, 16:52

Хора стига сте нападали човека, той е споделил за жалбата, която е пуснал с помоща на адвокат, за да имаме представа, какво, как и защо може да оспорваме. Защото съм сигурен, че много от вас са превишавали скоростта, и със сигурност не им е било приятно, когато са били глобявани, защото на места просто е безопасно да се вдигне 60-70 в града, което и на мен се е случвало, но попринцип не гледам да превишавам скоростта. До сега не са ме глобявали, но съм малко предубеден от към начина на измерване и спиране.

Например ако две коли се движат успоредно една на друга, и например тази в лявата лента се движи с 20км повече от тази в дясната лента, и полицаите тръгнат да спират този от лявата лента, обаче той за да спре, трябва да застраши другите участнци в движението, и реално не се знае кой са искали да спрат полицаите, и спира този от дясната лента, но реално как може да сме сигурни, че показанието на радара е точно от моята кола ? Според мен трябва по някакъв начин да вграждат в номерата нещо като код, и когато радара отчита стойността този код да го има наличен, но даже незнам дали съществуват такива радари.

Идеята е, че на полицаите не им дреме особено, важното е да приберат некой лев в джоба ако водача е по-склонен, ако пък не може и акт да ти напишат, дреме им на тях дали си бил в нарушение. Нали радара е отчел няква стойност, а ти не си сигурен точно с каква скорост си се движел, и ако не изразиш възражение, пък дали са отчели твойта скорост, и дали е точно отчетена един бог знае. Т

Даже имаше няква история, където някои от форума го бяха спряли, и същевремнно профучал някав скъп автомобил с бясна скорост, и на въпроса, защо не го спряхте този състезател, катаджиите отговорили, че той сам ще се спре в някой стълб или нещо от тоя род. Ами нали точно за това работат, да не позволят това да стане.

По никакъв начин не защитавам хората, които превишават скоростта и карат като състезатели на тесни, оживени и опасни места, но също така и не съдя тези, които я превишават малко, но безопасно, на определени места, където ограничението просто не съответства на пътните условия, не говоря само за града.

Такаче, смятам че момчето просто е искало да помогне, защото аз лично не виждам къде отиват парите от актове, които със сигурност не са малко, при положение, че в кат става лудница пред гишетата за нарушения. Това, че той обжалва акта, е почти равносилно на това, когато минаваме по "тънката лайсна" с 10 лева, не разбирам защо му се подигравате. Да, наистина може би не си заслужава да хвърлиш толкова пари по адвокати, и нерви по съдилища, но пък няма и да ти вземат книжката, пък не съм и сигурен дали ако възраженията ги изложиш добре на място, може и да не го въведат акта. Не съм сигурен точно каква е процедурата..

И за последно искам само да кажа, моля ви не разчитайте на това, че евентуално може да обжалите актовете за скорост и те да отпаднат, да карате като ненормални и да застрашавате живота на другите хора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

Мнение от lop_88 » 26 Авг 2008, 18:03

По принцип и ние нямаме право да надвишаваме ограниченията ама го правим (се пак затова сме си взели тези коли):Д .Затоваче и те нямат право да се крият ама го правят(за наша безопастност по пътя и за минувачите).И какъв е извода , че сме квит(ние се кефим от скороста , а те от улова ) :Д .Ама за наша сметка :Д и в всички случаи ние сме се набутани и се в кюпа :Д , защото ние си го поравим за да ни спират никои др не е виновен

лично мнение
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Авг 2008, 18:33

Не не в това въпроса!
След като тая държава ме цака, ще я цакам и аз! То не бяха сменяване на номера, то не са абсурдни закони, които просто НЯМА как да спазиш!
Затва евала на пича, давай само така!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 27 Авг 2008, 14:32

Адвокатът е сестрата на приятелката ми. :mhihi:
Тя само ми оформи стилово жалбата. Текстът изцяло е писан от мен. Проблемът е, че съм инжинер (почти) и не съм много наясно с правото. Целта ми беше да си опиша от моята гледна точка ситуацията, тъй като в съда ще ходя сам.
Относно това до колко е безопасно там с тази скорост ... минавал съм и с много повече, с което не се гордея. Минавали са покрай мен с Мурсиелаго с поне 150 ... но това НИКОГА не оправдава. Законът си е закон и казва 50.
Аз, обаче, питам нормално ли е да се крият под дърветата, да изскачат в тъмното от кола без светлини и да ми покажат измерване, което трябва да се извършва по коренно различен начин.
Може и да не съм прав, но си струва да опитам.
Малко се учудих, че тази жалба събуди толкова противоречиви мнения, но все си има право на мнение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 27 Авг 2008, 18:24

Айде и аз да се оплача! Аз съм споменавал и преди де, ама темата е точно за това.
01.06.2008год. часът е 01:52.. Околовръстен път, ОМВ гонките. Само че състезателите вече ги няма. Минавам аз със 50км/ч покрай една патрулка и си понастъпвам леко, скороста отива към 100 и в същия момент, изкача нашия човек, през малкия прозорец на патрулката едва ли не :D. Писах възражение, щото пред мен имаше и други коли, ама ... няма шанс. Малко жалби минават в КАТ особенно като нямаш и свидетел.
Ама ако ми кажете, вечерта на 4 ленти и идеален асфалт, как да караш с 50км/ч нз... :mhihi:
Равносметката на 10 октомври трябва да занеса 250лв и да оставя 12 точки и ми връщат книжката :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Авг 2008, 18:52

Според мен няма да мине номера-едно техническо средство като трафик-радар е минало през куп изпитания, докато е одобрено, а и как ще докажеш, че си прав-ако нямаш неоспорими доказателства се вярва на акта :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

Предишна

Назад към Извън Темата