Пак за полицаите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 24 Авг 2008, 22:09

Anthony_J написа:И аз това го бях чул. Ако ти се сторят съмнителни може и да не им спираш, но си длъжен да отидеш в полицията на най-близкото населено място и да съобщиш. Не знам какво ще стане обаче, ако тръгнат да те преследват след като не си спрял. Най-вероятно ще го отнесеш. Може би е най-добре да звъннеш на 166, ако не си им спрял и да кажеш, че са се крили и са изглеждали подозрителни и с престъпни намерения (не че истинските куки не изглеждат и те така :mhihi: ).
Не е вярно, че са само с Астри. Има вече и доста жандармерия, а те имат всякакви коли. И също имат право да те спират, но за радост нямат радари :)

Така обясняваше човека по ТВ-то. Обясни, че това е първото което трябва да гледаме. Става дума за извънградско. В града е ясно че има всякакви коли.

И не всички имат право да те гонят.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 24 Авг 2008, 22:12

И аз за извънградско говоря. Сега около морето беше пълно с Нива и какво ли не. Жандармерия. И спираха масово.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 24 Авг 2008, 22:32

Anthony_J написа:И аз за извънградско говоря. Сега около морето беше пълно с Нива и какво ли не. Жандармерия. И спираха масово.

Ами ебеш ли му майката. Говорят едно правят друго...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 24 Авг 2008, 23:08

Sharo написа:е има.. върху едни бели кочинки са монтирани с по две прасенца в тях
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 24 Авг 2008, 23:21

Относно колегата с акта нека ти кажа какво ти е наказанието!
А то е 3месеца без книжка при положение,че си превишил скороста с до 51км(а ти си с 52 което е лошо),12 точки и 250 лева глоба.
Сигурен съм защото през март ми писаха акт за превишаване с 51 при ограничение 50 т.е със 101,но при тебе с това 52 току виш ти сложили и 6те месеца и по-голяма глоба(нямам идея дали могат),
Последното го казвам във връзка защото полицайте ми казаха,че ще ми отнемат книжката за 2месеца и около 150 лева акт,но като отидох в кат с изтеклия акт и като ми излезе решението след това :shock:
3 месеца,250 лева и 12 точки.И това при положение,че ми е първо нарушение за 3 години!
Т.е при всеки май си праскат каквито актове си преценят.
Но в най-лекия случай това е глобата.
Айде дано съм помогнал и карайте по-леко,че ми писна да гледам простотии по новините! :!: :evil:

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 24 Авг 2008, 23:50

ja написа:
Anthony_J написа:И аз за извънградско говоря. Сега около морето беше пълно с Нива и какво ли не. Жандармерия. И спираха масово.

Много интересни работи са изписани тук... едва ли не по-добре да те прострелят, но да не спираш, ако се съмняваш... да не се порзват други коли, щото някой нещо чул..., трябва да раздават листовки преди КПП-та и т.н. .....
ja, а на тебе ако ти кажат, че няма ти пишат акт, ако се забиеш със 120 в дърво, ще го направиш ли? ...
Не е ли по-лесно правилно да се четат закони и правилници, отколкото да се слушат новините (все пак трябва с нещ ода си запълват времето, особено в почивните дни)... или най-малкото да се спазват донякъде ограниченията... колегата с 52 км/ч отгоре, какво може да очаква - да му отворят студена бира...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 25 Авг 2008, 0:15

да това с табелките за радар е сигурно,и това за извънградско през ноща също дори с астри да са може да не спираш.а говорят едно правят друго,като им спираме ше си правят квото искат.не спирайте щом по телевизията са казали да не спираме става по лесно пък на жандармерия ме питай как ще спра ако не е барикадиран пътя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 25 Авг 2008, 10:03

Vlados написа:
ja написа:

Много интересни работи са изписани тук... едва ли не по-добре да те прострелят, но да не спираш, ако се съмняваш... да не се порзват други коли, щото някой нещо чул..., трябва да раздават листовки преди КПП-та и т.н. .....
ja, а на тебе ако ти кажат, че няма ти пишат акт, ако се забиеш със 120 в дърво, ще го направиш ли? ...
Не е ли по-лесно правилно да се четат закони и правилници, отколкото да се слушат новините (все пак трябва с нещ ода си запълват времето, особено в почивните дни)... или най-малкото да се спазват донякъде ограниченията... колегата с 52 км/ч отгоре, какво може да очаква - да му отворят студена бира...

Не съм казал да не се спазва правилника. Обаче всеки водач си има права които трябва да знае иначе ще ни правят на маймуни. На всеки му се е случвало да го спрат и да се почне едно изнудване за пари щото иначе я книжката ще му вземат, я талона или пък ще спират колата от движение... кое колко е вярно не се знае щото ти не знаеш на изуст наказателния кодекс ама и на полицаите не можеш да вярваш щото те просто те лъжат понякога заради една двайсетачка.
Знаеш ли колко нарушения прави един полицай като те спира за проверка. Ама на никой не му се разправя щото на глава трудно се излиза с тях...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Авг 2008, 10:14

ja написа:Знаеш ли колко нарушения прави един полицай като те спира за проверка. Ама на никой не му се разправя щото на глава трудно се излиза с тях...

в съда май всички са равни, дори и да не стигнат до там. Един приятел се съди в момента и полицайте и другата страна от катастрофата не са се явявали по 2 пъти - първия път 250лв глоба, втория - 500лв глоба и третия път с белезници са ги докарали всичките, и полицайте и другите участници в ПТП-то.

ПС аз съм свидетел :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 25 Авг 2008, 10:24

Колега, като ти изскочат така от тъмното (иззад храст, след завой), изчакваш да ти напишат акта и като ти го представят за подпис, пишеш там във възраженията това, което си описал тук 1 към 1 - служителят изскочи иззад храста, с което ме принуди да направя рязка маневра, с която застраших идващия след мен автомобил.
Това е пример просто. Важното е да ИМАТЕ ВЪЗРАЖЕНИЯ. След което се подписвате. Подписът ви значи, че сте запознати със съдържанието на акта, а не че сте съгласни с написаното в него.
Тези там 2 реда за възражения са за да се ползват, не се притеснявайте да ги ползвате. Ако не ви стига мястото, имате срок от 3 работни дни да представите всички възражения пред КАТ по местоживеене. По местоживеене значи че няма нужда да ходите до там, където са ви съставили акта.
Колега vili, можеш ли да напишеш тук в коя наредба го има това за табелите радар? Питам, понеже ми предстои явяване пред съд за акт за скорост, и това може да ми помогне значително (а и на много от хората тук).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Авг 2008, 10:34

Georgieff написа:Колега vili, можеш ли да напишеш тук в коя наредба го има това за табелите радар? Питам, понеже ми предстои явяване пред съд за акт за скорост, и това може да ми помогне значително (а и на много от хората тук).

и също така до какво разстояние след знака важи предупреждението!!!
това е адски важна вратичка :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Авг 2008, 10:59

Докато става дума за радари - тия магистралните са се изхитрили и се опитват да "пробутват" показания... мене ония ден се опитаха да ми кажат, че съм карал с 150 (при реална скорост не повече от 135) и като се заядох да видя часа и ми казаха да си ходя... някой черпи и после следващия (може да) яде дървото... нещо яко са се отворили тия дни...

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 25 Авг 2008, 18:52

vili написа:да това с табелките за радар е сигурно,и това за извънградско през ноща също дори с астри да са може да не спираш.а говорят едно правят друго,като им спираме ше си правят квото искат.не спирайте щом по телевизията са казали да не спираме става по лесно пък на жандармерия ме питай как ще спра ако не е барикадиран пътя :mhihi:

Нали се сещаш, че като ти напишат акт за скорост и не е имало знак за радар или ти напишат акт за неподчинение на подаден сигнал за спиране от полицаи с Крайслер например, ти ще си на ход да докажеш, че не са прави, затова би ли цитирал законното основание (нормативния документ) за тези работи (не къде е чуто или кой го е казал). Сигурен съм, че ще са полезни на много хора... а и ако се стигне до оспорване на акт или обжалване на наказателно постановление, трябва да има как да се обосноват (не върви: "Ама те казаха по БТВ, че..." с това има да се смеят в съда...) ... а и ако има изискване за цвета на Астрите, моля да го напишете, да не се объркват хората.
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 25 Авг 2008, 23:27

Ново 20-се...
Спряха ме към 20.30 на "проверка"...бил съм минал на червено...нали..дежурното...искаха да отворя багажник - ядосаха се,изряден беше...после се почна с арогантно отношение от тяхна страна с тънък намек да давам пари - не разбирам от намеци...после почнаха да стават по-директни и казах да си пишат акта,аз ще си напиша във възраженията,че за мен те се държат неадекватно и се съмнявам в уотреба на алкохол и оттам започна цирка...единия ми вика ела тук от другата страна на астрата и се хвана за гумената палка...викам ако ще белезници да ми сложиш няма да отида там...това било полицеиско неподчинение,викам ок,знам..акта е на стойност 20лв,напиши го,но аз там няма да отида тъй като чуствам живота си застрашен...и тея смешници викнаха некфа оперативна кола да ми пишела актове,тъй като те нямали право...дойдоха,написаха ми акт за минаване на "червено" и междувременно тия от оперативната кола използваха думи като "изрод" "мърдър" "пикльо" към мен,при опит да задам въпроси към тях...как да процедирам оттук натам?
отидох в шибаното 7мо районно и исках да говоря с офицера,той пък взе че ги викна същите палячовци и тия фанаха дрегера да ми покажат,че са 0.00 и двамата...оттук нататък как да процедирам?
още утре ще ходя да пиша възражения... :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 26 Авг 2008, 17:42

много смотани типове са полицайте.
Ако имаш некви връзки може и да направиш нещо иначе трудно
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата