Спазвате ли закона за движение по пътищата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Авг 2008, 23:13

и сигурно има задръствания заради нарушенията!!!
има още едно култово нарушение....: не се навлиза в кръстовище ако няма как да се изтеглиш от него!!!т.е. ако има задръстване и в кръстовището има коли дори да ти свети зелено не трябва да навлизаш ,а да изчакаш да се изтеглят другите и тогава да опиташ да минеш!!!!! а питай ме кога ше минеш на хладилника сутрин към 9ч или вечер към 18ч ако не влезеш вътре и да се посбуташ с другите!!!питай ме!!! знаеш ли кога!?!?!? никога!!! ще те намерят там мумифицирана!!! и понеже не искам да умра в колата си на хладилника-навлизам в кръстовището ,защото и напречните навлизат и се опитвам с някакви маневри да се промуша и да си мина по пътя.... имам още много примери!!
и аз гледам като паднал от марс като се прибера от пътуване в чужбина!!ма се оказа ,че свиквам бързо!!! и на мен не ми е приятно ,както и на теб ,че нарушавам правилника,че софия се напълни с коли и никой не прави сметка как ще се движат и надойдоха хора от цел свет тука ,че тука бил хлеба ,ма тва е!! джунгла!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 21 Авг 2008, 23:18

Старая се да ги спазвам, обаче някой път не се получава....е за червеното ясно - не минавам, предимство винаги спазвам, на пешеходна пътека гледам да спирам...но виж за бус-лентите, маркировката, спирането тук-там и някой-друг обратен завой не винаги става, просто има места, които те принуждават да си в нарушение....

Иначе съм напълно съгласен с колежката че безумните задръствания много често се дължат на идиоти, минаващи в последния момент от крайна дясна в крайна лява или обратното, от некадърното престрояване, от блеещи малоумници и от разни тарикати, които карат не в лентата, в която трябва, а в тази, която им се струва че върви по-бързо, е вчера един кретен с некво прогнило фордче по Евл. Георгиев, аз карам в средна лента, щото на 2-3 светофара съм си направо, той кара пред мен, после мина в лявата, след това се върна пак в средна пред мен пак и накрая се оказа че ще прави десен и ще хваща Др. Цанков, та в последния момент мина и вдясно, и то там, където вече от Смирненски се включват другите....ами идиотски и безсмислени 3-4 маневри дето само забавят всички, включително и най-вече самият тъпак....
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lidiyailieva » 21 Авг 2008, 23:20

SKISA, надявам се не си се обидил. Когато дадох турбо дупетата за пример, не съм визирала теб като такъв в случая. Не ме разбирай погрешно. Някак си ми се иска да вярвам, че въпросната джунгла за която говориш е по-добре да се промени, отколкото да ни принуждават да се адаптираме в нея.

Аватар

Мнение от SKISA » 21 Авг 2008, 23:28

не се обиждам...! лошото е ,че моят "скромен" опит показва обратното! опитвал съм се да донкихотствам-не стаа...,оптивал съм се всякакви работи-не стаа...!ако ти можеш и успееш-евала!ще ползвам и аз плодовете на усиленият ти труд. аз нямам сили да се боря вече и за това греба по течението.
и искам да уточня ,че въпроса не беше спазвате ли по-важните правила за движение ,а въобще спазвате ли всички правила! мога да се хвана на бас ,с който пожелае /включително и с колежката/,че въпреки ,че ще иска-няма да може да отиде на работа без да наруши поне едно правило!! едно отиване на работа и ще намеря няколко нарушения...!! просто ако ще сме точни -нека си кажем нещата истински...!! или караш по абсолютно....ама абсолютно всички правила - или не казваш на другите ,че не спазват! щото за едни може да е жизненоважно само червеният светофар и истопа,а за други да е важно да се спазват лентите или спирането на повече от 5м от кръстовище...!!! така че нека не бъдем наполовина чисти пред закона или наполовина мръсни....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lidiyailieva » 21 Авг 2008, 23:45

Една птичка, пролет не прави. Там е проблема...

Аватар

Мнение от SKISA » 21 Авг 2008, 23:47

е ми и аз понеже не ща да съм тая птичка.....!!!си летя с ятото...!! гадно е и е нихилистично,и адски профанско,ма...!!и аз не ща да съм бялата врана да ме изкълват гарваните!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Авг 2008, 23:59

ако кажа "да" то означава, че всяко едно пътуване ще се превърне в мъчение
говоря за извънградското - поставени са всякакви знаци, табели маркировки полицаи и какво ли още и никой не е помислил, че трябва да има нормален път и все пак трябва да се придвижиш до там до където си тръгнал
Представям разстояние от 300-400км със само на места 90км/ч защото иначе има други знаци колко време ще го пътувам .. :shock: :help:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Авг 2008, 0:00

Мисля че имаше и преди такфаз тема.. :roll: Аз го спазвам(генерално казано) и не правя абсолютно никакви тарикатщини да изнервям другите допълнително :roll: Това,което съзнателно и без угризения нарушавам,е че превишавам ограничението,за да не става опашка зад мен и понякога не спирам на пешеходна,за да не създам риск за пешеходците и на второ по важност място -за задницата на кошера... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 22 Авг 2008, 0:11

Аз твърдо не ги спазвам! Признавам си един голям нарушител на София съм аз и не само на София. Може да ме ругаете, но така карам аз, а и работата до преди време ми беше да стигам бързо то точка А до точка Б.
Защо не ги спазвам колежке, ами защото не става.
Ти казваш как може в Германия, Австрия, Унгария дори, ами може обаче първо виждаш ли там пътищата, виждали ли с колко платна са, че там полицая не дебне зад храста да ти вземе парите, нищо че 1 кръстовище по-нагоре е лудница, него това не го притеснява!
Т.е. никой не го притеснява, защото той ще отиде, ако някой му заповяда, защото и аз да съм на негово място няма да отиде, защото за 600лв след 10г стаж не се работи, този човек има жена, деца, апартамент, разходи е как да ги плаща.
Дали давам пари на полицайте -винаги!!!
Защото така знам, че отиват при него, в неговия шеф и тн, а не в държавната хазна, защото аз помагам на този обикновен човек, а не на някой дебелосерко от тъпия парламент! Защото още не мога да ми проумее главата, как падна сградата в центъра на Сф, умряха 2 момичета на по 21г, разбра се че Костов я е продал за жълти стотинки, а не е имал право, заради староста на сградата и този човек пак го гледам по телевизията!
Дали съм си обявил колата в Данъчното не не съм- защото там ме гледат все едно съм им изял закуската, а аз отивам пари да дам!!!
Правилата не ги спазвам, защото нямаме пътища, всичко е ровове, докарах кола с ТЮВ от Германия преди година, в Камор казаха такава кола рядко се вижда за 9г, е сега вече започвам да сменям глупостите по предницата! Защото има заспали шофьори, защото той не е шофьор, в белите държави, който не може да кара използва такси. Не може да си на 40г и да караш от 20г и да не можеж да караш, имам ги тия примери в блока, е кво значи -то не ти се отдава, той бави всички, той е заспал.
Обаче да ти кажа напоследък забелязвам, че повечето с така наречените хубави коли си спазват правилата, а рейсърите не ги спазват. Не може с тъпия ти пробит голф или опел или бмв от тези на по 20г да ми се правиш на рейсър, защото нито ще спреш, нито нищо!
Защото аз като карам по-стара кола, и не се опитвам да правя работи като този с 6-серия, защото има Ауди на 20г също и си карам като баба! Ето от тук идва проблема!
Българина е изнервен човек, всичко в последно време го изнерви - това е другия ф-р!
Както каза колегата SKISA, до утре можем да пишем тук!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 22 Авг 2008, 0:27

Аз се старая да карам човешки. До морето и обратно почти всички ограничения си ги спазвах. Не само защото имах две малки деца в колата, а и защото много по-спокойно се кара така. И е вярно - от тук до морето се изморих по-малко, отколкото да кажем Надежда - Дружба.

В София положението е страшно. Не само заради лошите пътища. Не само заради недомислените кръстовища. Прекалено много коли има. Там е проблема. София не може да поддържа сегашния си трафик.

Физически невъзможно е от точка А до точка Б да не се направи поне едно нарушение. Колкото и желание да имаш.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 22 Авг 2008, 0:50

Единствено камерите ще ни оправят. Няма друг лек. Много камери с огромни глоби. И ще станем по-прилежни от всички.

Иначе и аз мисля, че карам в рамките на разумните дребни нарушения от типа на споменатите на SKISA. Ма ако знам, че дръпката с някой киселяк, ще ми коства стотачка, да речем, сам ще отида някъде да ми сложат ограничител на скоростта ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 22 Авг 2008, 1:12

И аз не спазвам закона на 100%, въпреки че си мисля че съм примерен шофьор, нямам нито 1 акт, не се правя на тарикат по кръстовищата, не съм рейсър, но просто няма как да се спазва с тоя трафик и безбройните тарикати...някак си не ме кефи аз да съм най-простия на пътя и да изчаквам всички и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Спазвате ли закона за движение по пътищата?

Мнение от Diavolo » 22 Авг 2008, 10:19

Колежке, Скиса ти го обясни най-точно положението за джунглата и приспособимостта ни в нея. Във всяка една система или се приспособяваш, или биваш отхвърлен. И аз искам да карам по всички правила, но няма как. Както ги спазвам, така и ги нарушавам, когато се налага и не е опасно според моя преценка.

Питаш
lidiyailieva написа:Карала съм в Германия, в Австрия /сигурна съм повечето от вас също/.... е такова чудо като тук няма! Какви са тези закони там, че принуждават водачите да спазват правилника не знам, но ги искам и тук!

Ами и тук си имаме закони както там. Нашите са взаимствани от чуждите, обаче там се спазват, защото в противен случай има наказуемост, а тук не. Това е разликата. Дисциплина се налага с наказания/глоби - повече и по-солени!

п.с. И стига с тези заплати кой колко взимал. Българина си е бай Ганьо. Дребен тарикат. Не 600, ами 2600лв. да взимат, пак ще работят за "почерпките", но няма да си мръднат задника да въведат ред.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 22 Авг 2008, 10:31

Преди време в Тройката по радио Витоша се разискваше тая тема. Обади се един слушател и каза "Да, и аз нарушавам законите, защото ако не го правя никога няма да пристигна навреме на работа." - и допълни - "Карайки кола в София или си простак, или пък глупак".
За себе си ще кажа, че не съм келеш, който се ръга в лентата за ляв завой, при положение, че съм направо. Не се престроявам в последния момент. Почти винаги пропускам пешеходци, когато сметна, че мога да ги видя как пресичат спокойно до отсрещния тротоар. Почти винаги пускам престрояващи се пред мен коли, стига шофьорите им да не са хипер нагли, но в същото време продължавам да минавам на жълто-червен сигнал на светофара, карам по трамвайните релси и не спазвам ограничението на скоростта.
Всичко е комплексно. Все си мисля, че ако имахме нормални условия за движение, нямаше да наглеем из пътните платна.... ако... ако... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 22 Авг 2008, 10:33

Ако се спазвам закона на 100% или ще направя катастрофа, или ще ми трябва 2 пъти повече време да се придвижа от точка А до т. Б
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата