Проблем с регистрирано BMW, обявено за крадено???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 10 Авг 2008, 10:04

Има друга схема , че колата докато не се отчисли от там не мои си я регистрираш тук !!! :D Така че ми е много интересно как става тоя номер ...
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 10 Авг 2008, 10:20

Той я взема Февруари миналата година, регистрира я и след един месец е подаден сигнала, а чак сега стига до тук, има нещо гнило в цялата работа, но не знаем какво.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 10 Авг 2008, 10:34

gothic_fan написа:Колеги, много благодаря за отговорите... За човека няма проблем колата да си остане "вечно негова", важното е да му я върнат да си я кара, пък тия от Интерпол да разследват каквото си искат, по статистика 90% от кражбите остават неразкрити... Въпросът е колко ще го бавят с връщането...От полицията му казали че прокурора би трябвало да прекрати преписката до една седмица тъй като нямало извършено престъпление на територията на БГ, но от друга страна колата е "обект на престъпление", а там няма БГ, няма Италия....

Прокурора ще я прекрати до една седмица, ако са минали вече 4-5 седмици... иначе наистина е така - ще я прекрати поради липса на престъпление (както казах стига да не се окаже пипана).

gothic_fan написа:Той я взема Февруари миналата година, регистрира я и след един месец е подаден сигнала, а чак сега стига до тук, има нещо гнило в цялата работа, но не знаем какво.

Често става така - италианеца продава колата, след това заявява, че му е открадната и си взима и застраховката... затова е подаден сигнала след месец, а стига тук след няколко месеца, щото на някой му е много трудно да работи...
За това едно, при първоначална регистрация даваха временно талонче и сле като направят проверки в Интерпол, тогава ти я регистрират... сега даже и при пререгистрация колата не ти искат... след години пък какво реване ще настане, като решат колите пак да минават през каналите...
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Авг 2008, 11:17

gothic_fan написа:Той я взема Февруари миналата година, регистрира я и след един месец е подаден сигнала, а чак сега стига до тук, има нещо гнило в цялата работа, но не знаем какво.

Тогава проблеми няма, въпроса е, наще мили дознатели и прокурори да си свършат работата като хората и в срок ;)

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 10 Авг 2008, 21:30

Значи казах на човека какво сте написали, утре ще се види какво ще стане, то се е видяло че ще се въртят телефони, дано да му върнат количката по-скоро, благодаря на всички !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 10 Авг 2008, 21:44

Точно сащия случаи се случи на мои познат!Само че тои си го купи регистрирано БМВ-то и след 2 месеца го превикаха в полицията и се оказа че е купил крадена кола,и до ден днешан БМВ-то си стои в полицията и няма изгледи да му го варнат!незнам по-нататак какво ще се случва? :confused:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 10 Авг 2008, 22:06

А знае ли се от къде е откраднат автомобила, в смисъл българският собственик ли го е обявил за издирване или? Предполагам с БГ регистрация е била колата...

Така, какво имаме до тук... Тъй като колата на моя познат има талон и изобщо италианските документи са изрядни (те са в КАТ ), това значи че италианеца собственик е направил дубликат, няма друг вариант просто... Което пък значи, че трябва да се гони той, защото са подправени ТАМ, тук в БГ няма престъпление.. Следователно колата се връща на последния собственик а те да си търсят виновника....Просто и ясно...Обаче не знам от правна гледна точка какво става....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 11 Авг 2008, 16:41

gothic_fan написа:А знае ли се от къде е откраднат автомобила, в смисъл българският собственик ли го е обявил за издирване или? Предполагам с БГ регистрация е била колата...

Така, какво имаме до тук... Тъй като колата на моя познат има талон и изобщо италианските документи са изрядни (те са в КАТ ), това значи че италианеца собственик е направил дубликат, няма друг вариант просто... Което пък значи, че трябва да се гони той, защото са подправени ТАМ, тук в БГ няма престъпление.. Следователно колата се връща на последния собственик а те да си търсят виновника....Просто и ясно...Обаче не знам от правна гледна точка какво става....

Ползваи услугите на адвокат! ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 11 Авг 2008, 17:19

Ползвай адвокат и ще ти върнат колата, преди време ми бяха запорирали джип поради същата причина. Държаха го 2 месеца докато има следствие и после ми го върнаха. Не можа да се докаже, че това е въпросната кола която е обявена за издирване ....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 11 Авг 2008, 22:35

Как да не може да се докаже, нали издирването става по номер на рамата, който е уникален?

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 12 Авг 2008, 2:00

LuBo1 написа:Има друга схема , че колата докато не се отчисли от там не мои си я регистрираш тук !!! :D Така че ми е много интересно как става тоя номер ...

казал ти е някой че не можеш... я ми докарай кола от Италия с номера и без да е анулирано либретото да видиш как се регистрирам без жокери в кат без нищо... даже може по някой лев бас да сложим
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 12 Авг 2008, 2:12

И тъй като зачестиха май този вид измами... Какво трябва да направим ние, за да не попаднем в същата ситуация?! То човек да не си купува вече нов внос кола ебаси... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 12 Авг 2008, 8:21

Ами като се замисля няма как да си сигурен, ДОРИ ПРИ ПОКУПКА НА РЕГИСТРИРАН АВТОМОБИЛ защото: при първа регистрация КАТ задължително прави проверка дали не е крадена, а тя е чиста в този момент. Дори ако се изиска проверка в Интерпол за 50лв. няма да има проблем. Проблемът идва от това, че сигналът е подаден СЛЕД регистрацията в БГ, по тази логика няма застрахован автомобил!!!!! Нищо не пречи на хитрия италианец да подаде сигнала след 1-2-3 6 месеца! Интересното е че се консултирахме с юрист и се оказва че казусът е супер заплетен!!! Доброто в случая е че колата поне е с БГ регистрация, което е в полза на сегашния собственик...

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 13 Авг 2008, 9:01

Ама защо си купувате коли с Декларация за продажба от Италия, аз там като купя такава кола, веднага я завеждам в собственостите или там както се казва счетоводно на името на фирмата и после я продавам с фактура, по този начин и клиентите са по-сигурни а и аз нося отговорност за сделката....
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 13 Авг 2008, 9:47

Nasti написа:Ама защо си купувате коли с Декларация за продажба от Италия, аз там като купя такава кола, веднага я завеждам в собственостите или там както се казва счетоводно на името на фирмата и после я продавам с фактура, по този начин и клиентите са по-сигурни а и аз нося отговорност за сделката....

Ето това е начина!!!
Всички други хитрини са ясни, какво като ви направят този договор и спестявате 2.5% в данъчното, а ако някой като колегата NAsti ви даде ф-ра ще платите тези %-ти!
Заради тази тарикатлъщина сега....

По темата, имам един приятел със същия случай, пак подписва този договор точно преди 3м, само че марката е Опел! Е него го спряха още на каналите и му взеха колата, купувана пак от виден търговец на коли, е вече 3м тази кола си седи в КАТ.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата