Как да не плащам данък за колата на пук на скапаната държава

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 06 Авг 2008, 16:32

Да, я някой дето не плаща данъци да обади и на нас как става (може и на ЛС) :mhihi:

п.п.
Чета аз, ама кой да гледа :mhihi:

п.п.2
"
Има една врътка която става с пои старите коли,когато даваш кола на скраб ти дават бележка,че колата е разфасована и с тази бележка се отписва и нема данъци. "

Тая врътка работи ли? И какви са рисковете + и - на тая бележка (+ ясно - без данък, а минуси?)
Последна промяна ///M3-E36 на 06 Авг 2008, 17:14, променена общо 3 пъти
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Авг 2008, 16:48

бате ти не четеш ли? :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от gopi » 07 Авг 2008, 1:35

Това за данъците и дупките и на мен ми е болена тема. В началото на зимата си взех Пежо 407. Нова кола гумите летни... отиваме веднага до магазина за нови зимни... 4 нови гудиър-а. Карам ги има няма 2 седмици и 300км. и една вечер на околовръстното А :shock: ДУПКА няма бягане иначе бум в отсерщния камион. Гумата нищо не става от нея... Стискам зъби отивам до магазина искам една гума от тези... няма... Налага се да взема две други плюс изправяне на джанта 17". Цялата дупка ми излезе малко по-малко от 1000лв.
На старото БМВ две от джантите за изправяне. На новото искам да сложа спортни пружини. Как като трябва да го паркирам на 1км. от нас, че улицата е осеяна с кратери и няма минаване с по-ниска кола.

Е вие ми кажете да си плащам ли данъците?
Ако отида да им платя да им нося ли фактурите за изправяне на джантите и унищожената гума?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Авг 2008, 7:33

носи я с тебе,кога те спрат за винетки и разни такива
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 07 Авг 2008, 8:15

Нищо не плащам на скапаната държава нито пък съм си регистрирал някоя от трите коли в общината всичките си ги карам на договори за покупко продажба . Даже последната година спрях да плащам граждански , прегледи и винетки не купувам. :mhihi:
Да го духат управниците :1:
Последна промяна ИЛИЯН на 07 Авг 2008, 11:05, променена общо 1 път
Няма грозни жени, има трезви мъже!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335i
Мечтае да кара: CL 63 AMG
Детайли за колата: открадната :)

Мнение от valerio1 » 07 Авг 2008, 10:52

Turboman написа:Няма да стане,първо трябва да платиш старите си данъци.Не е трябвало въобще да я регистрираш в общината

Съжалявам, че се намесвам в темата с различно питане, но искам да питам понеже имам едно притеснение:

Та, купил съм колата миналата година и не съм я обявил в общината,т.е. не съм плащал данък за 2007 и 2008. Сега обаче ще продавам колата и ме интересува дали ще ме глобят яко затова, че не съм я обявил и лесно ли се намира нотарiuс, които да сключи договора без да му се представи бележка за платен данък. Моля някой, който е минал по този път да даде някакво мнение. Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 07 Авг 2008, 11:03

Съжалявам, че се намесвам в темата с различно питане, но искам да питам понеже имам едно притеснение:

Та, купил съм колата миналата година и не съм я обявил в общината,т.е. не съм плащал данък за 2007 и 2008. Сега обаче ще продавам колата и ме интересува дали ще ме глобят яко затова, че не съм я обявил и лесно ли се намира нотарiuс, които да сключи договора без да му се представи бележка за платен данък. Моля някой, който е минал по този път да даде някакво мнение. Благодаря.[/quote]

Отиваш в КАТ там има нотариоси доло в дъното при бариерата в зградата в дясно не при тея с масичките и колите където стоят и няма да имаш проблеми. Аз винаги там си прехвърлям колите и досега не са ми искали нито данаци, граждански или застрахователна уценка само големия талон. Ще ти излезе около 50лв. всичко. ;)
Няма грозни жени, има трезви мъже!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 07 Авг 2008, 11:05

Та, купил съм колата миналата година и не съм я обявил в общината,т.е. не съм плащал данък за 2007 и 2008. Сега обаче ще продавам колата и ме интересува дали ще ме глобят яко затова, че не съм я обявил и лесно ли се намира нотарiuс, които да сключи договора без да му се представи бележка за платен данък. Моля някой, който е минал по този път да даде някакво мнение. Благодаря.

Aз когато копувах моите предните 2 бмв-та едното беше със схеми с палномошно,другото беше с проблеми в документите и обиколих сума ти нотариуси и всички искаха бележка за платен данък,виж тук в София има колеги който са продавали без бележката ако някой ти препоръча конкретен нотарисус може и да стане схемата!Но по добре я продай с безсрочно пълномощно !
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 07 Авг 2008, 12:01

Общините в област София вече предлагат следните услуги:
ПРЯКА ВРЪЗКА С РЕГИСТРИТЕ НА КАТ.
Съвсем скоро ще отпадне подаването на заявление за регистрация на МПС.
НЕ декларирали МПС дължат 500лв. глоба
+ всички данъци за минали години
+ всички лихви

Ако това не стига, за ВИП киенти има бонус следните услуги
Предават се директно на НАП, тук големият бонус е:
неодобрение при теглене на кредити от ВСИЧКИ Банки
Запор в/у всяко недвижимо имущество, неможе да се продава.
Отказ на всякакви услуги от общината. Община Пловдив е пионер мисля от 2 години, но нямаха връзка с КАТ. СКОРО и там ще има.

Преди седмица две в. Стандарт публикува бройката на софиянци, които ще получат картички. При продажба лично се уверете, че колата не се води на ваше име, иначе данъците продължават да се трупат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viksan_1985 » 07 Авг 2008, 13:31

наи -добре е колата от как е влезнала в бг да не е завеждана в данъчното,както е в моя случеи докато не направят вразка м-у кат и общината няма ядове.... но ако решиш да продаваш колата ше ти трябва читав нотариус ,щото повечето поне в софия искат платен данък....

Потребител
Аватар

Мнение от a5sh0l3 » 15 Авг 2008, 19:08

ей за това няма никога да се оправиме .... :bgflag:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 15 Авг 2008, 19:25

Ето за това, което горе е написал колегата говорех, сега като се задействат малко и ви съдерат задниците няма да може да тарикатствате. Смешно е и ми е жал. Ако бяхте собственици на някоя западна кола тип "Трабантчето на еди-си-коя-държава" и бяхте нуждаещи се спешно от тия пари-ок. Ама за някакви кирливи 100-200-300лв. дето отиват на едно пазаруване в Билла/Метро е жалко да се правят цели теми как да се заобиколяла системата. Наистина затова никога няма да се оправим. Толкова години са му го бутали там където слънце не изгрява на българина, че той сега е решил да се пробва той на тях да им го...такова..
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 15 Авг 2008, 19:43

a5sh0l3 написа:ей за това няма никога да се оправиме .... :bgflag:
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 90 BMW E34

Мнение от stefan81 » 31 Авг 2008, 8:40

valerio1 написа:
Turboman написа:Няма да стане,първо трябва да платиш старите си данъци.Не е трябвало въобще да я регистрираш в общината

Значи аз правя така отивам в първата банка внасям си 10 лева за данък
и вече си имам бележка за пред нотариуса пробвано е работи вече 2 коли продадох така и всичко е ОК :mhihi: :mhihi: :mhihi:

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 31 Авг 2008, 10:45

vili написа::mhihi: данъци на държавата :mhihi: нищо не им плащам на тия шмекери и левче няма да им дам,просто не съм си регистрирал колата в данъчното и според тях кола нямам

това в варянта
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата