За смъртта и защо се случва
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Любо брат, в общи линии, един се ражда, друг умира, давам ти директен пример, на 04.03 ми се роди дъщеричка, най-прекрасното нещо което може да се случи на един човек, но 42 дни по-късно почина баща ми, най-гадното нещо което може да се случи на човек. Просто когато се радвам на месечината на малката, 12 дни по-късно паля свечика на гроба, къса ми се сърцето. Но това което мога да ти кажа е, че бог няма, няма светии и каквотот и да е било, според мен всичко това е измислено преди хилядолетия, за да имат хората страхопочитание от някой, за да няма анархия, за да има нещо което да ни води, за мен това е най-великата манипулация на човечеството, но знам, че има някаква сила, има нещо по-висше от нас, нещо което ни е създало. Според Татко, ние сме усаваршенстван компютър, създадени сме от извънземните и сме експеримент. Аз в това не вярвам, просто всеки си вярва в нещо и толкоз. Въпреки, че казвам, че за мен няма бог, а това е манипулация, аз съм кръстен, ходя на църква, ходя на гробища и не пропускам великден без църковната камбана, имам уважението на тези образи и страхопочитанието. А за смърта, колега по-нагоре го каза, това е естествения завършек на един индивид. Например, на нас като ни умре компа или миксера, в кофата и айде, но те не носят душа. в следващия момент, колите ни, ние им придаваме живот, даваме им душа, даваме им любов, ако щеш вярвай, но съм влизал в църква и съм палил свещ на кола, когато влезнах си казах, ако свеща загасне, буса, няма да изкара годината, ако не загасне, ще го бъде, е да де, ама свеща загасна, запалих 6-7 свещи за всички близки и запалих най-голямата за буса, да де ама от всички, само тя загасна и естествено 5 месеца по-късно, буса приключи в моргата. Та да се върна на душевността, на колите им даваме живот, когато тръгнеш да се разделяш с колата си, страдаш, а когато не дай си боже колата е тотал, сме като парцали, плачем понякога, тъпо ни е, отнесено ние. А когато се разделим с близък човек, това е просто психологически крах, една черна дупка в която изпадаш, в една летаргия. Нормално е, този близък е роден с душа, а не му е дадена като на автомобила ти. ето тук някъде е разковничето и отговора на твоя въпрос, това е вечна тема. С майка ми говорехме скоро и тя каза, че преди време е имала една книга, но не може да я намери сега, казва се Пиша ти майко от оня свят. Попринцип не вярвам в това или поне не на 100%, но ще ми е интересно да я прочета. Става дума за това, че умира младо момче, след време изведнъж, вътрешна сила кара майката да вземе лист и молив и да започне да пише, започва да пише с почерка на своя син, и дефакто той и диктува, какво се случва с него в отвъдното. Духа на Татко е вкъщи, постоянно, любимите му храни ги разсипваме, постоянно ми се струва, че е до мен. Има сила, но лошото е, че никой не се е върнал оттам, където ще отидем и ние, за да разкаже какво е.
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Не мисля, че биологичният завършек на голям брой от хората, споменавани в многото новинарски, а и тукашни теми, би могъл да бъде наречен "естествен"... но със сигурност може да бъде наречен "смърт"... уви!
Във всеки случай е по-добре, ако след смъртта на един човек се въздиша с тъга и съжаление, а не с облекчение...
Във всеки случай е по-добре, ако след смъртта на един човек се въздиша с тъга и съжаление, а не с облекчение...

"... _ _ _ ..."
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Icco® написа:...
Ице , като се замислих оня ден и след разговора неска с Ванко 1. Не искам вече да се държа както съм се държал до преди 3 - 4 седмици. Аз съм друг човек , не на такъв на какъвто се правих.
Сони , даваш ми до някъде мира на съзнанието ми . Просто неска си мислих защо подяволите стават такива неща. Идват едни и си заминават други незабравими хора. Явно такъв е кръговрата. И аз съм кръстен но не вярвам в повечето неща.
Просто исках да видя има ли еднакво мислене сред хората. Този форум се посещава един вид от по олегнали и здраво мислище хорица. Повечето го разбираме като едно и също нещо има и такива които си мислят че е поредния маитап. Е НЕ Е МАИТАП , ТОВА Е СЕРИОЗНА ТЕМА !

Абе не знам как е но имам неприятен спомен.През 1980 почина дядо ми,лека му пръст.До неговата смърт бях почти постоянно до него ,беше огромен мъж с бели коси и винаги седеше на един стар фотьойл ,четеше вестниците и пушеше цигари.Та три дни след погребението се прибирам от училище и още на входната врата усетих пушек от цигара,помислих ,че баща ми се е върнал от Кувейт заради смърта на дядо,затичах се към стаята и като влязох той беше там,пушеше цигара и държеше вестник в ръка.Повика ме галено и тогава изпаднах в истерия,после беха нужни месеци да се оправя.По секакъв начин се опитваха да ме обеждават ,че не е имало нищо аз съм сигурен ,че беше там.

GVT написа:Абе не знам как е но имам неприятен спомен.През 1980 почина дядо ми,лека му пръст.До неговата смърт бях почти постоянно до него ,беше огромен мъж с бели коси и винаги седеше на един стар фотьойл ,четеше вестниците и пушеше цигари.Та три дни след погребението се прибирам от училище и още на входната врата усетих пушек от цигара,помислих ,че баща ми се е върнал от Кувейт заради смърта на дядо,затичах се към стаята и като влязох той беше там,пушеше цигара и държеше вестник в ръка.Повика ме галено и тогава изпаднах в истерия,после беха нужни месеци да се оправя.По секакъв начин се опитваха да ме обеждават ,че не е имало нищо аз съм сигурен ,че беше там.
Знам квмо ти е, щото аз и до сега вдигам телефона да се обадя на Татко, да го питам нещо, не ме питай какво ми е като му звънне телефона и като му влезна в стаята, още се усеща дима на цигарите
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
простата истина е - тунинг,или еволюция на вида - пренася го гените

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
Малко по темата и не толкова по нея!!?.......................................Осъзнах че хората се връщат към истинското си аз когато се случи някакво нещастие.Странно нали.Примерно смърт, почине роднина.И тогава те всички се замислят върху живота.И тогава се питат кога се изгубих от "верния път"?Когато бях малък/малка мечтаех ли за пари ,коли,яхти,самолети,власт ? Кога точно се пречупих?И си обещават да се променят ,да направят нещо,да обичат малко повече.Разбират че времето е малко а са можели да дадат толкова много.И всичко това до другия ден.Или до по другия.Просто се събуждат тръгват и отново се губят..................Тъжно
ГЛЕДАИ СА смърта си е биологично нещо умираш болезнено или за миг ,и краи от утре животът продължава на замята без теб, няма живот след смътта няма нищо единствения смисъл е да създадеш наследство на което да подсигуриш добър според човешките разбирания стандарт на живот и това е поне аз така съм възпитан .да струва си да се живее има много неща които усмислят живота наи малкото покажи на останалите че можеш да се справяш сам с трудностите и ти си този които заслужава да живее и прогресира .
баси аз ако не е детето сигурно щях да си сърбъм по кръчмите ма то ме стимулира да търся по добра работа и да се стремя към всичко по добро , баси кофти е смърта наи малкото да другите им е кофти 1-2г случва се защото сме същества които зависят от много фактори за да живеят бе като всички живи организми на планетатА няма как рибата умира без вода ти от болест и така аз също съм мислил по тази тема и сам за себе си РАЗБРАХ чЕ ЖИВЕЯ ЗА ДА РАДВАМ ТЕЗИ ОКОЛО МЕН
баси аз ако не е детето сигурно щях да си сърбъм по кръчмите ма то ме стимулира да търся по добра работа и да се стремя към всичко по добро , баси кофти е смърта наи малкото да другите им е кофти 1-2г случва се защото сме същества които зависят от много фактори за да живеят бе като всички живи организми на планетатА няма как рибата умира без вода ти от болест и така аз също съм мислил по тази тема и сам за себе си РАЗБРАХ чЕ ЖИВЕЯ ЗА ДА РАДВАМ ТЕЗИ ОКОЛО МЕН

- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Често си мисля как всички сме погълнати от сивото ежедневие от работата и проблемите и не ни остава време да се забавляваме, да се радваме на хубавите неща, любимите ни хора и живота, защото в крайна сметка помним хубавите дни в които сме били добре и сме се забавлявали. Иначе какво е живота блъскаш за да си подсигуриш по-добър живот, правиш невъзможни неща само и само всички покрай теб да са добре, лишаваш се от адски много неща пак заради другите макар и да изпитваш някакво удволетворение накрая свършваш два метра под земята адски тъпо
Затова забавлявайте се колкото можете повече и не му мислете толкова живота е един той е сега в този момент и както казваше Краси Радков в един от образите си "Днес ни има, утре ни няма ,Славчо"...

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Re: За смъртта и защо се случва
LuBo1 написа:Някои може ли да ми даде точен отговор ?
Да, психиатъра на 4-ти километър или клиниката в Бухово ...

sonny написа:Според Татко, ние сме усаваршенстван компютър, създадени сме от извънземните и сме експеримент. Аз в това не вярвам, просто всеки си вярва в нещо и толкоз.
И аз това съм си го мислел. Някой астролози познават с огромна точност разни работи, особено характера на човека. И за целта използват датата на раждане с точност до минути ако е известна. А бебетата обикновено не се раждат абсолютно точно след 9 месеца... мисълта ми е, че при момента на раждане нищо съществено не се случва с бебето, то е готово вече, просто излиза. И ми се струва странно, че гледат момента на раждане, а не на зачеване. А наистина много познават и някак си нагласена работа ми изглежда...
Ако тая теория е вярна, дано смъртта да е изхода от нивото, а не деструктиране на обекта.
We love you Ronnie!
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3