Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
TheDriver написа:За кой град става въпрос?
За Русе става на въпрос... Ами примерно ако ги няма тия 100лв или изобщо какво правят всички, които ги нямат тия пари за теста? Къде отиват всички пари от дарения.. Къде е държава да закупи голям брой 10 000 теста са 1млн, което не е голяма цифра за държавата (а те няма да са по 100лв за такъв брой). Били сме на 3500 млн дефицит заради корона вируса.. къде отидоха тия пари майка им проста

ПП: явно заради това няма още положителен случай в Русе, то май няма тестове... как да има положителни

ПП2: майка ми не е възрастна, но най-вече ме дразни простотията.. били сме се справяли с вируса много добре боко се хвали, че от Щатите го похвалили

ПП3: Въвели били закон (лишаване от свобода) за разпространение на не вярна информация. Та ми е интересно кой ще определи коя информация е вярна и коя не е

Последна промяна M-coupe на 24 Мар 2020, 15:53, променена общо 3 пъти
..Bayerische Motoren Werke..

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
M-coupe написа:TheDriver написа:За кой град става въпрос?
За Русе става на въпрос... Ами примерно ако ги няма тия 100лв или изобщо какво правят всички, които ги нямат тия пари за теста? Къде отиват всички пари от дарения.. Къде е държава да закупи голям брой 10 000 теста са 1млн, което не е голяма цифра за държавата (а те няма да са по 100лв за такъв брой). Били сме на 3500 млн дефицит заради корона вируса.. къде отидоха тия пари майка им проста
ПП: явно заради това няма още положителен случай в Русе, то няма тестове... как да има
Само да добавя, че в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София, та работата е повече от малоумна.
Хора от страната нямат право да влизат в София в момента, т.е. кОр за всички българи! Общо взето хората са оставени на произвола, да се оправят...
Последна промяна zAcK на 24 Мар 2020, 17:35, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

При нас това е най-страшното - от най-безобидния вирус можеш да умреш, просто защото няма кой да те излекува.
Добре де нали уж батето поръчал лично 1 мелеОн тестове
друг е въпроса кога ши дойдат и дали ще останат толкоз хора за тестване
Незнам какъв е тоя филм сега с тестовете, всеки иска да се тества щом кихне или се изкашля. Преди седмица и нещо жената се поболя вкъщи, минахме без антибиотици за около 5-6 дена, след това малките също се накачиха въпреки че бяха изолирани в другата стая
аз покашлях 2-3 дена , та да се юрнем да си правим тестове ли ? Като нищо може да сме го изкарали тоя вирус ама си седим вкъщи и ходя единствено до магазина за хляб и вода с маска.

Незнам какъв е тоя филм сега с тестовете, всеки иска да се тества щом кихне или се изкашля. Преди седмица и нещо жената се поболя вкъщи, минахме без антибиотици за около 5-6 дена, след това малките също се накачиха въпреки че бяха изолирани в другата стая

M-coupe написа:TheDriver написа:За кой град става въпрос?
ПП: явно заради това няма още положителен случай в Русе, то май няма тестове... как да има положителни
ПП2: майка ми не е възрастна, но най-вече ме дразни простотията.. били сме се справяли с вируса много добре боко се хвали, че от Щатите го похвалили
ПП3: Въвели били закон (лишаване от свобода) за разпространение на не вярна информация. Та ми е интересно кой ще определи коя информация е вярна и коя не е
Трудно ми е да ти отговоря. От една страна ги разбирам, че нямаме капацитет нито да приложим масово тестване нито да излораме след това положителните. От друга тестовете съвсем не са точни дори и скъпия PCR. Изобщо масовото тестване изисква хабене на адски много ресурси, сериозна организация и най-вече дисциплина - не става ако ти е отрицателен теста да се помислиш за супермен и да почнеш да тичаш навън(както ще направим масово ние).
Кръв ли ти взимат или бъркат в мозъка през носа за теста както на американците ?
Гърлен секрет. Бъркат през устата с дълга клечка в гърлото.
Мисля че и кръвен предлагат, но това е въпросният бърз тест с неясни резултати.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това са много хитри твари . Направили са си добре сметката че не могат нищо да направят като хората , ако почнат да тестват ще напълнят болниците с заразени а така като си трайкат хората си го боледуват къде по тежко къде по леко . Най тежките случаи ги вкарват в инфекциозните отделения , практически това е единствения валиден критерий - колко починали ще има . Обаче винаги могат да се измъкнат с обяснения че пациента е бил с множество съпъттващи заболявания така че и там няма нужда да се прекалява с ентусиазма . Всяка коза за свой крак , както винаги си е било в България - това е метода за справяне с вируса .
Последна промяна Jordana на 24 Мар 2020, 16:34, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
>>>
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа: в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София
Това не е вярно. В Пловдив вече има на 2 места. Сигурен съм, че не само тук. Също така теста изобщо не се прави толкова сложно, както го разправят по телевизията. Да, трябва си специална машина. Да, трябва и нов софтуер. Но се прави.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:zAcK написа: в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София
Това не е вярно. В Пловдив вече има на 2 места. Сигурен съм, че не само тук. Също така теста изобщо не се прави толкова сложно, както го разправят по телевизията. Да, трябва си специална машина. Да, трябва и нов софтуер. Но се прави.
Може ли повече информация. На сайта на Рамус пише, че се прави само в София, централна лаборатория

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TNT написа:zAcK написа: в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София
пазарните сили работят

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- TNT
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:TNT написа:zAcK написа: в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София
Може ли повече информация. На сайта на Рамус пише, че се прави само в София, централна лабораторияВ кои други лаборатории се прави
https://www.hospitalpulmed.bg/%D0%9D%D0 ... 2%80%93-19)/n289?fbclid=IwAR1NcisIOPiQJp811Bz8XvJIxvJNgSQxOOYqT3r8py-GCP8ObotpSUxoQFE#
В Рамус също ще правят, но доколкото знам ще се пращат в централата в София
П.П. Доколкото ми стана ясно от леля ми (която не е медицинско лице), би трябвало да могат да правят навсякъде, където имат нужният PCR (или както там беше) апарат.
Последна промяна TNT на 24 Мар 2020, 16:59, променена общо 1 път

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Всичко де що е свързано с изследвания в медицината най-вероятно работи на пълни обороти и много скоро ще има и бързи тестове и по-добри лекарства и по-успешни терапии. До тогава се препоръчва по кротко с контактите и карантина. Поне китайците като препатили това съветват. Гледайте по-позитивно на нещата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
steeN написа:
пазарните сили работят![]()
Даже гледам и подбиват с 20лв цената

zAcK написа:TNT написа:zAcK написа: в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София
Може ли повече информация. На сайта на Рамус пише, че се прави само в София, централна лабораторияВ кои други лаборатории се прави
Bodimed ако не се лъжа.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
bioz написа:zAcK написа:TNT написа:zAcK написа: в момента и да искаш да платиш, можеш да си направиш тест само в София
Bodimed ако не се лъжа.
Трябваше да правим други изследвания, но клонът им на Бодимед до нас на Бузлуджа 19 не работи???

Нямам идея защо, ама цялата работа почва да ми прилича на някакъв цирк