България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Според мен се визират моментите когато е видимо кой държи колоната ненужно и създава напрежение назад като не пропуска никой, а като има възможност за изпреварвания дава газ 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
vicho написа:На база на какво ще се раздават значките.. аз с 500 коня по-бърз или по-бавен съм от колоната
Няма значение колко коня караш, винаги ще се намери някой байо със служебна баничарка, който да те изпревари.

Имам си един любим път, който го карам редовно, хубава отсечка ~50км, добър асфалт, добри прави, плавни завои, но минава през 5 села...
Извън селата карам колкото ми е кеф, ако е хубаво времето и няма трафик - 160-180, но в селата държа 70 за всеки случай, да не сгазя някой цигански кон, а и да не ми вземат книжката.

Е от време на време се появява някой доставчик с Кади или Дачия, който държи твърдо 120 навсякъде и извън селата го губя в огледалото, ама в селата ме настига и иска да ме прескочи.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Don_Diego написа:Според мен се визират моментите, когато е видимо кой държи колоната ненужно и създава напрежение назад, като не пропуска никой, а като има възможност за изпреварвания дава газ

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Минавам само да кажа, че от червената настилка с повишено сцепление на Опълченска до светофара на Тодор Александров са точно 400 метра. До светофара с Партений Нишавски са 1000 метра, а до Владайска приближава цяла миля.
Опълченска в тази си вид определено е мислена да улесни спортно ориентираните шофьори на столицата, като отсечката започва с бензиностанция и при желание може да завърши пред болницата на МВР.
Васил Терзиев определено е визионер, а този ремонт ще отекне във вечността.
Опълченска в тази си вид определено е мислена да улесни спортно ориентираните шофьори на столицата, като отсечката започва с бензиностанция и при желание може да завърши пред болницата на МВР.
Васил Терзиев определено е визионер, а този ремонт ще отекне във вечността.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това с настилката с повишено сцепление е уникална глупост. Нужно е просто повдигната пешеходна пътека, а където булгаропитеците са прекалено надъхани един допълнителен легнал полицай преди нея. Който е назначен да чете форума да си го добави в записките прилежно 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ивчо написа:vicho написа:дефинирай "по-бавно от колоната" , ако колоната се движи със 100 из дефилето, а ограничението е 60 ... трябва да отбия ли
Ми кЪ я мислиш ? Регулировчик ли шЕ ставаш ? У десно и секи да лети да го ....![]()
![]()
![]()
пп Никви бонуси немаш, щото така
не разбра иронята, сефте при теб... нищо, все някога ще стоплиш възражданския реотан

dhtj написа:vicho написа:На база на какво ще се раздават значките.. аз с 500 коня по-бърз или по-бавен съм от колоната
Няма значение колко коня караш, винаги ще се намери някой байо със служебна баничарка, който да те изпревари.
според форумните бързаци има (справка мненията по-горе), ако си бавен трябва да отбиеш да мине великана

баничката е най-бързата кола, доказано отдавна... още към края на 90-те като започнаха да се появяват служебни коли

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
vicho написа:не разбра иронята, сефте при теб... нищо, все някога ще стоплиш възражданския реотан![]()
Не знам защо, сякаш си загубил чувството за шега

Ич ми не е за възраждане, ама няма значение

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Направо да слагат 40км/ч, и на който не му харесва да си **** един фишек! ...или да кара колело отстрани, ако бърза чак толкова!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
40км е твърде висока скорост , спирачния път е около 14 метра ....Ако ти скочи внезапно пешеходец или тротинетка няма шанс да избегнеш удара .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Сега слушам да говорят за приемането в НС на новите правила. Камерите на тола освен каране в аварийната ще засичали и ще се глобявало за скорост. Повтарям, казаха само скорост, не средна, не моментна или в реално време или нещо, само скорост беше думата. Тоест така казано пак го казват както преди, че ще е все едно тринога журналята и утре всеки втори на тол камерите на 50 забива на 30 както преди това кара със 100 и после айде пак. Не вярвам да засичат наистина за скорост, щеше да има голям шум.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Нямат радар, нито нещо подобно. За средна трябва да е.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Тази сутрин говориха и по радиото... За средна скорост става дума! Само, че има още някакви неща да се уредят и тогава ще започне 'глобяването' с тях...

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
vicho написа:ildivvy написа:Призовавам 'властимащите', които определено четат форумите (особено нашия) - започнете информационна кампания по призоваване на водачи, които се движат по-бавно от колоната, да ползват местата за отбиване, за да пропускат движението! Няма нищо срамно или унижаващо в това, дори е похвално и действащо в посока увеличаване на безопасността на движението по пътищата! В кампанията може също така да се призовава за поддържането на по-голяма дистанция между МПС-тата! Това дава възможност за по-предвидими реакции без изненади, както и придвижването напред на по-бързите в колоната! Просто е!
дефинирай "по-бавно от колоната" , ако колоната се движи със 100 из дефилето, а ограничението е 60 ... трябва да отбия ли
Предполагам визират, когато някой тир се движи с 50-60 на извънградско 90 и отзад стане 10-12 коли колона и почнат опитите за изпреварване от рена/опели/баничарки. Или батките с джиповете, които искат да минат всички наведнъж - няколко пъти ми се наложи да пътувам София-Търново и обратно последния месец и на няколко пъти ми се изправи косата в подобни ситуации. Не съм видял някой тир да спре на отбивка, за да се изнесат колите или дори да пусне мигач да даде знак, че може да го изпреварят - това не коства абсолютно нищо.
Направи ми впечатление въпросните пътувания, че контролът беше доста засилен, особено посока Варна. На една тринога и аз се наденах, след като този пред мен караше с 65, ама е имало да става. Бързо ги пращат, след 3 дни имах смс

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
alozavar написа:Това е другото, което не го разбирам - разбере се, че има полиция и всички заковават 60, макс 70, при ограничение 90 и се кара така, докато не се мине камера/патрулка...
Тва и аз го правя, като ми присветнат или като писне тамагочито, понеже реално не знам колко е ограничението, ако пътя не ми е познат... Съвсем вероятно е да е останало някое ограничение 50 за отбивка към бензиностанция закрита 2002-ра година при първия фалит на гриша ганчев и педалите с вмирисани кубинки да го ползват за скъпи фотосесии.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Взети са и нови 180 триноги, така че скоро ще сме пълни с камери.