България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Е.Димитров » 07 Юли 2025, 7:57

Вчера по магистрала Тракия минах по новият участък , дето го правеха след стара Загора посока Бургас...
Ми вълнообразен е, баси "неножачите"!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Юли 2025, 8:50

Е.Димитров написа:Вчера по магистрала Тракия минах по новият участък , дето го правеха след стара Загора посока Бургас...
Ми вълнообразен е, баси "неножачите"!

Аз, щото съм вече дзен, както ми препоръчахте, ще кажа - хубава работа, ама марсианска! :ok: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Юли 2025, 9:21

zAcK написа:
ildivvy написа:В Кърджали доказват, че са истински българи! След сума ти години бездействие и брутално раздънен централен булевард, който пресича града с целия транзитен трафик през него, най-накрая решават да го разкопаят точно в топ-сезона! Резултата е пълен мазаляк с движението в момента! Евалла!

Сега с целия трафик към Маказа и гръцкото море там ще стане чудничко :mhihi:
То и преди си беше турбо БГ простотия, целият трафик да минава през центъра на града и през един скапан мост над Арда, ама сега ще стане ТОП :ok:

Честито на тия, дето минават за Гърция от там :wave:

Колко време планират да го правят, че на 1-ви ще минавам от там... :paranoid:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 07 Юли 2025, 10:02

Нямам представа, но ще отнеме месеци, според мен! Има някакъв вариант за обхождане и излизане на кръстовището след моста, но не го знам. Трябва да се гледа 'мапс'-а...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 07 Юли 2025, 10:46

Top Gun Maverick написа:Е аз къде написах, че не е навлезнал другия? Това имах предвид, малко е неясно може би, но човека с Шкодата можеше да нацели някой друг в не толкова горещ ден, ама факта си е факт, нямаше да нацели този тир ако него го нямаше на пътя и можеше никой да не нацели изобщо.
Да, да, да, можеше и някоя друга кола да нацели, но можеше и не, въпроса тука е защо тирове, които трябва да стоят извън пътя се движат? Пак ли някой Ушев си е затворил очите защото го мързи да излезе изпод сянката да не го напече случайно в смяната му слънце? Преди си бършеха потта с левчета и ги криеха по кубинките, сега това почти секна изцяло(само в София още е по-рзпространено)ама ги накараха да клечат с камерите да събират пари за нови коли и бачкат нон стоп на климатик. Пак ли са недоволни? Преди години събираха по 2-5 лева нощем от такситата тук за бензин на Астрата, сега да сте чули подобно нещо? Тогава не им даваха да работят колите защото няма бензин, сега работят всяка нощ! Шкодите Рапид даже не успяха да остареят и взеха нови Кодиаци, гоУфове и Баварци, ама пак не искат зор да си дават след като колите им са далеч над средния парк за страната, поне на катаджиите са такива!

Аз оставях приятели горе на Предела за нощния поход тази година и качвах Боаза откъм Търново - трафикът беше супер спокоен. Това между 16:00 и 17:30 някъде. Аз хем бях доста внимателен, защото съм с чисто нови спирачки, но абсолютно никакви проблеми, не се сещам да е имало преценячи, нито нагоре, нито надолу наобратно, хем аз карах по-бавно на спускането да не ползвам много спирачките. На отиване се разминах със съседа и баща му на моторите, после спомена, че е имало катастрофа, но явно не беше спряно движението. :dunno:

А Тирове не се сещам да имаше, видях полицаи да ги отбиват по отбивките наред.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 07 Юли 2025, 10:52

Аз като видя мапса в червено и оранжево в Кърджали и на сфетофара на Комотини, десен мигач и Златоград... за който не се притеснява от тесен път и завои 15 км. :driving:

Предишна

Назад към Извън Темата