СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: СПАМ ТЕМА
...особено и ако жена ти има някакви наранявания или оплаквания/болки !
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
ivanski_2 написа:drifty написа:Мен ми е интересно каското какво ще ми оценят за ударената броня и надрания калник на 39ката. Подозирам, че ще е няква смешна сума.
Зависи дали имаш човек. Мен като ми разбиха 35-цата ми платих около 1-2к повече от колкото ми струваше възстановяването.
Сега и на 2-те коли съм с каско с доверен сервиз и най високата опция за пътна помощ и не го мисля.
Моджо, можеш даже наскоро ми излизаше адвокат който имат опит с такива неща, ще ти драсна като ми излезне пак.
В Булстрад-а където си, пратих едно приятелче, и аз съм там вече де.
Ама при него имаше случка миналата година от Созопол му докараха колата до сервиз в София без да му вземат и лев.
Колата не беше претърпяла ПТП, просто имаше проблем в мотора и въпреки това нищо не взеха.

Та направо е избил каското за миналата година

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
drifty написа:Мен ми е интересно каското какво ще ми оценят за ударената броня и надрания калник на 39ката. Подозирам, че ще е няква смешна сума.
Лятото един олигофрен спря в кабриото докато бях спрял на СТОП. Застрахователя го заведе няква първа категория или нещо си такова, като занесох двустранен протокол, че другия е виновен. На всичко отгоре трябваше да платя останалите 3 вноски за да ми платят дребните пари.
Ядосах се, теглих им една майна и с един мейл им казах, че приключвам с тях, и каско и ГО. След няколко дена ми звънна представител на застрахователя и странно за мен ме попита какъв е проблема. Обясних, че е тъпо да се занимавам с тях и всичко около случая, и че бронята не е много зле (имаше дупка в средата), но от едната страна има скъсани уши в горната част. Човека каза, че ще изпрати екип за втори оглед. Най-странното за мен беше, че след 2 месеца (колата беше поправена с нова-оригинална броня) ми платиха всички разходи по фактура на сервиза.
Аз съм бил винаги немарлив по каското, а трябва човек да се интересува какво-как, никога не съм го ползвал освен за челни стъкла от камъчета. Даже до скоро си мислех, че доверен сервиз означава сервиз който аз посоча, а то не било така.
Моджо, надявам се жената да е ОК, но при най-малки болежки на врат или кръст на доктор.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
О, да, защото после може лека телесна поне.
А в случая може да съдиш застрахователя ако нещо не ти стига.
А в случая може да съдиш застрахователя ако нещо не ти стига.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Остави парите, здравето е важно, а даже при незначителни удари има последствия, особено ако човек е неподготвен.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Lenco написа:drifty написа:Мен ми е интересно каското какво ще ми оценят за ударената броня и надрания калник на 39ката. Подозирам, че ще е няква смешна сума.
Лятото един олигофрен спря в кабриото докато бях спрял на СТОП. Застрахователя го заведе няква първа категория или нещо си такова, като занесох двустранен протокол, че другия е виновен. На всичко отгоре трябваше да платя останалите 3 вноски за да ми платят дребните пари.
Ядосах се, теглих им една майна и с един мейл им казах, че приключвам с тях, и каско и ГО. След няколко дена ми звънна представител на застрахователя и странно за мен ме попита какъв е проблема. Обясних, че е тъпо да се занимавам с тях и всичко около случая, и че бронята не е много зле (имаше дупка в средата), но от едната страна има скъсани уши в горната част. Човека каза, че ще изпрати екип за втори оглед. Най-странното за мен беше, че след 2 месеца (колата беше поправена с нова-оригинална броня) ми платиха всички разходи по фактура на сервиза.
Аз съм бил винаги немарлив по каското, а трябва човек да се интересува какво-как, никога не съм го ползвал освен за челни стъкла от камъчета. Даже до скоро си мислех, че доверен сервиз означава сервиз който аз посоча, а то не било така.
Моджо, надявам се жената да е ОК, но при най-малки болежки на врат или кръст на доктор.
Мен ме пита кво ще я правя тая броня и аз понеже съм си добряк и ако мога да я спася, ще си я ползвам, че си е оригиналната М-броня на колата, пък втора ръка вървят по 400лв. Има едни тук дето лепят брони и би трябвало да я спасят. Писаха ми бронята за ремонт. Но ми казаха да я сваля и да се обадя за втори оглед на купето и тогава вече ще пуснат щетата за оценяване и изплащане. Не знам каква им е схемата с това, никога до сега не съм завеждал и аз щета.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Схемата е , че с броня на колата зад нея не се вижда дали има щети. Като я свалиш ако има се описват допълнително при втория оглед.
Хм,хм...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Като се затопли ще го свърша това. То беше лек удар, не вярвам да има каквито и да е щети зад бронята, ама ще се види.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На основната греда нищо ѝ няма вероятно, но може нещо да е подгънато гърнето или топлинния щит около него. Ако се е наврял отдолу, може и коритото на резервната дори.

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
По ГО и по експертна оценка по каското плащат по една методика. Залагат много ниска часова ставка/нещо от сорта на 10-12 лв./и овехтяват новите части според това колко е стара колата, съответно така излиза много ниска сумата. Иначе, ако решиш да ги съдиш, по делото се прави експертиза и вещото лице залага цена на час труд поне 20 - 25 лв. и маха овехтяването на частите. Така нещата се получават в общия случай.
Последна промяна mirko0 на 22 Яну 2025, 17:55, променена общо 1 път
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
drifty написа:Lenco написа:drifty написа:Мен ми е интересно каското какво ще ми оценят за ударената броня и надрания калник на 39ката. Подозирам, че ще е няква смешна сума.
Мен ме пита кво ще я правя тая броня и аз понеже съм си добряк и ако мога да я спася, ще си я ползвам, че си е оригиналната М-броня на колата, пък втора ръка вървят по 400лв. Има едни тук дето лепят брони и би трябвало да я спасят. Писаха ми бронята за ремонт. Но ми казаха да я сваля и да се обадя за втори оглед на купето и тогава вече ще пуснат щетата за оценяване и изплащане. Не знам каква им е схемата с това, никога до сега не съм завеждал и аз щета.
Питали са те защото обезщетението се смята по различен начин. Ако я пишат за ремонт, имаш повече часове за труд. Ако я пишат за подмяна, ще има по - малко часове, но ще начислят овехтяване на новата броня и не ясно кое ще е излезе по - изгодно.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Как така овехтяване на нова броня?
Писаха 3 часа ремонт.
Иначе ударът беше лек, движех се назад, не повече от 10тина км/ч. Не вярвам нещо друго освен бронята да е счупено. Плюс тва е от страната, където няма генерация.
Ще видя де, така и така май цялата кола отива на боя, ще сваля бронята тъкмо да си оправя и парктроника
Писаха 3 часа ремонт.
Иначе ударът беше лек, движех се назад, не повече от 10тина км/ч. Не вярвам нещо друго освен бронята да е счупено. Плюс тва е от страната, където няма генерация.
Ще видя де, така и така май цялата кола отива на боя, ще сваля бронята тъкмо да си оправя и парктроника

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
Под овехтяване се разбира амортизация. Застрахователят смята, че твоята кола е стара и амортизирана и ако ти плати пълната цена за новите части, ти ще се обогатиш за негова сметка. Тази теза, разбира се, противоречи на закона и на съдебната практика, но така си действат докато не бъдат осъдени.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Моджо написа:Колата си пали, даже си я придвижвахме снощи на собствен ход.
Великан

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Моджо написа:Схемата е , че с броня на колата зад нея не се вижда дали има щети. Като я свалиш ако има се описват допълнително при втория оглед.
Да кажа : туй , че бронята е леко охлузена/цепната е върхът на айсберга.
Може да е голямо мазало зад нея.
Нямате идея как след уж невинен лек удар се трошат разни хойни, дето струват не шапка,ами 2 с пари.
Много отдавна не давам дори и приблизителни оферти без оглед на живо ! А ако е по-сериозно-след раглобяване !
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....