Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от Nukem » 06 Авг 2010, 21:09

Я да ви питам - каква ви е тренировката за дадена мускулна група (примерно гърди или ръце)?

Имам предвид колко упражнения, колко серии всяко и по колко повторения?

Днес поднових тренировки след 3 седмици почивка, сега 1 месец без добавки ще се тренира натурално малко.
4 упражнения за гърди, 3 упражнения за бицепс.
Гърди.
1.Хоризонтален лег. -4 серии/загрявка,70/80/90/100кг-10повт., нещо явно без протеини и след 3 семици почивка съм загубил форма защото на 100 направих само 7 повторения, на лично тегло 73кг.
2.Дъмбел преса, наклонена лежанка- 4 серии,50/60/70/80кг.-8повт.
3.Флаис дъмбели- 4серии със смешни килограми.
4.Кофички /наведен напред/- 4серии засега без тежест.
Бицепс.
Прав щанга-3 серии 35/40/45 8повторения.
Скот/тесен хват/-3 серии 25/30/35 8повторения.
Чуково сгъване- 3 серии смешни килограми.

Знам, че са малко смешни килограмите, но за начало на новия тренировъчен сезон малко по-леко започваме. Пък и малко имаше глад 2 седмици.:)
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 08 Авг 2010, 17:16

Zagy написа:Я да ви питам - каква ви е тренировката за дадена мускулна група (примерно гърди или ръце)?

Зависи колко интензивно тренираш и на какви добавки си, как си с храната и какъв сплит ползваш :

Аз лично правя
4 упр. гърди
5 упр. гръб

4 упр. крака
3 трицепс + 3 бицепс
4 упр. рамо (3 рамо и 1 трапец).

Но тази програма е тежка и си трябва сериозно ядене и почивка.
Най- важното за въпроса ти е колко пъти седмично ходиш на фитнес (горната програма е за 5 пъти седмично) ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Авг 2010, 17:24

Ми крисо, аз ходя 3 пъти седмично и досега винаги правя 3 упражнения по 3 серии за всяка мускулна група. Та затова питам, щото ме налягат едни съмнения, че са малко малко...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 08 Авг 2010, 17:32

Zagy написа:Ми крисо, аз ходя 3 пъти седмично и досега винаги правя 3 упражнения по 3 серии за всяка мускулна група. Та затова питам, щото ме налягат едни съмнения, че са малко малко...

3 упражнения по 3 серии е достатъчно само за бицепс ;)

пробвай така:
Понеделни: Гърди + Бицепс
4 упражнения гърди Х 4 серии
3 упражнения бицепс Х 3 серии

Сряда : Гръб + трицепс
4 упражнения Х 4 серии гръб
3 упражнения Х 4 серии трицепс

Петък: крака + рамо
4 упражения крака Х 4 серии
3 упражнения рамо Х 4 серии

Корем може да правиш по 2 серии след всяка тренировка (аз правя кардио) ;)
Ако за гърди или крака ти идва малко нанагорно може последните 2 упр. да ги правиш по 3 серии, но основните ( лежанка и клек ) си е хубаво по 4 пълни серии от поне 8 повторения ;)
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Авг 2010, 10:31

Ще пробвам по твоя начин за 2-3 месеца, че и без това ми е време да сменям програмата :)
Si non confectus, non reficiat.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Авг 2010, 11:12

Nukem написа:Знам, че са малко смешни килограмите, но за начало на новия тренировъчен сезон малко по-леко започваме. Пък и малко имаше глад 2 седмици.:)

Не знам какво смешно виждаш в тия килограми... сигурно трябва да дигаш с поне х2, че да не са смешни? Я се стегни :) Аз тренирах със същите килограми (почти), а бях 118кг... стига с тия глупости, че щом си ХХ кила, то трябва да тренираш задължително с ХХХ кг... знаеш ли до какво води това в повечето случаи (и без зоб и сериозни добавки за стави, връзки и т.н.) - травми! А и от собствен опит ти казвам, че повече килограми не значи по-добра тренировка... веднъж месечно - може би.... всеки път - грешка... или ще претренираш, или ще направиш някоя травма, или ще наринеш сила, ама само това...

Когато се тренира чисто е така... кат искаш силови постижения - отивай бомбони... а освен това след месец почивка от тренировки няма как мускула да не е загубил малко тонус... мен ми е интересно при мен след 1 година без тренировки колко ли ще съм загубил... :mhihi:

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 10 Авг 2010, 12:36

да ти кажа на 118кг. с тея тежести си е смешно (ако килограмите естествено не са били в мазнини примерно :) )

Но на 75кг си е (добре не) но нормално за спортуващ ;)

Според мен важно е винаги да има баланс сила и външен вид (като аз лично предпочитам силата да е с леко приоритет щото външния вид за кво??? ) И много важно е да успеем да останем подвижни дали с кардио или друг вид спорт няма значение.

Относно травмите, не идват от големи тежести ;) а от много други фактори, погрешни подходи към нещата и т.н

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 10 Авг 2010, 13:33

Zagy написа:Я да ви питам - каква ви е тренировката за дадена мускулна група (примерно гърди или ръце)?

всичко зависи от това, какво искаш да направиш... дали тренировката е за сила, за маса, за релеф... всяка една тренировка е относителна за всеки билдер, не на всеки действат по един и същ начин дадени упражнения, добавки, зоб и т.н. трябва да се пробва и да се види как действа, всеки мускул реагира по различен начин на натоварването...
аз тренирах по 3-4 упр за гърди(зависи колко добре се чувствам)
4 упр за гръб
3 за трицепс
2 за бицепс
4 за бедра и 2 за прасци
3 за рамо и 1 за трапец ( не винаги правя трапец)

когато спортувах активно гледах да правя всяка мускулна група по 2 пъти седмично, защото на мен ми трябваше издръжливост и взривна сила. Тренирах за всяка мускулна група 2 леки тренировки и 1 тежка и ефекта беше поразяващ, но не съм тренирал от година активно, в момента ходя само плувам, тичам и понякога правя много лека тренирока с тежести, защото имам проблеми с кръста...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше М50Б20 Ванус
Мечтае да кара: Офчи Кон
Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe

Мнение от PeYo » 10 Авг 2010, 15:41

основен период тази година станах 114 кг и то доло горе замазнен макар миналата да бях 121де.... и не съм вдигал повече от 130 10-12 пъти от лег макар някой набори да вдигат 260 в залата но това е друга тема.....в този спорт е важно да усещаш тялото си и тежеста да не е повече от собственото ти тегло или 110% от него ,че преди месеци такива ядове бях брал с мъртвата тяга и загрявам поне 10 минути... тренировките са меко казано 20% от цялата сХема режим режим и пак режим извара яйца риба месо ядки мляко и суб елементи ,а един ден като имам пари ще взема нещо по сериозно :mhihi: и не най маловажното поне 9 часа сън поне за мен иначе съм умалял :ok:
Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Авг 2010, 18:08

Zaho написа:

Изглежда имаме доста различно виждане над нещата, но не мисля да го обръщаме в полемика и да съсипваме темата... :yes: Остави зоба настрана и може някой път да коментираме :) Освен това ще е добре да не четеш избирателно...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 10 Авг 2010, 18:11

Лежанката не е изцяло показателна за силата на даден атлет.

Доста по интересни движения са клек и тяга.
Когато и там имаш високи постижения е показателно.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Авг 2010, 18:18

Тя темата като цяло не е за показания и сила... щото не всичко в този спорт е сила и "ае ти колко дигаш от лежанка?" :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 10 Авг 2010, 18:44

kriso85 написа:Лежанката не е изцяло показателна за силата на даден атлет.

По въпроса за лежанката,откато започнах да я правя с дъмбели се преродих.И то с далеч по-малки тежести,отколкото на лоста.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Авг 2010, 20:22

Мдаааа... дъмбела дава много повече свобода на движението, ама при някои хора много опъва и натоварва рамената... при мен се получава така и пълен лег винаги правя с лоста, после на полулег-а се занимавам с дъмбелите..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 11 Авг 2010, 11:24

White 1913 Power написа:
kriso85 написа:Лежанката не е изцяло показателна за силата на даден атлет.

По въпроса за лежанката,откато започнах да я правя с дъмбели се преродих.И то с далеч по-малки тежести,отколкото на лоста.

Винаги е така колега, не може с дъмбели да правиш колкото с лост. Но, истината е в разнообразието. На много хора им тръгват гърди ръце след промяна от лост на дъмбели.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата