СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: СПАМ ТЕМА
Аз като спомена колко ми гори извън града и не ми вярват. Допотопната 39ка съм я смъквал Търново - София - Търново на 7.2/100. До Варна 7.7 мисля ми е давала. Обикновно се движа под 8, евентуално ако сме пълна кола с 5 човека, багаж и климатик вече отивам над 8, до към 8.5. Май само веднъж ми е давала повече и то първото ми извънградско с нея.
И редовно ми се чудят как тъй горяла толкоз малко, а аз си карам доста спокойно извън града.
И редовно ми се чудят как тъй горяла толкоз малко, а аз си карам доста спокойно извън града.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Извънградско си е нормално. 523-ката ми, двоен ванос, около 7,5 ми даваше извънградско и около 8,5 магистрала. 7,2 съм имал за 500+ километра, с 10-20км градско, мерено по бележка, пълно-пълно. Бензин, разбира се. Повечето са на газ. Ако някой каже толкова на газ, няма да повярвам и аз 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Нали има една приказка- когато се хвалиш за колата- харчи 3/100 , когато обаче роднина/познат или някой друг иска да го закараш до някъде или да транспортираш нещо, гори 15/100 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
528-цата ми такси като беше на гасссс, много различно гореше. Масло около литър на 2000
но иначе пък не пушеше
а извънграда гореше 8 като и се молиш с хубав БРЦ инжекцион, това ви говоря в периода 2007-2010-та. В града работата беше 13-15, но можеше и 20, че тогава си я карах често с вратите, не колкото Е36-цата преди това, ама...
Въпреки, че онази беше 150 умрели коня с обикновена уредба и редовно гърмеше(горките гълъби по центъра
)направо беше летяща. Даже бяхме продупчили пластмасовите колектори с една голяма клапа в края и няколко малки за да може като гръмне да няма проблем.
Е39-ката влизаше на Калояново даже на събор да се пробва по пистата.

Въпреки, че онази беше 150 умрели коня с обикновена уредба и редовно гърмеше(горките гълъби по центъра

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
TNT написа:Еми да, като се натовари колата и скача разхода
По тоя повод се сещам за върха на пинтийството. Миналата година ходихме до София 4ма души, на връщане зареждат колата, с която пътуваме /на газ/, при което шофьорът седи и гледа и вика "Не може да е изгорила толкова малко, аз ще ви ги смятам по обичайния разход" или нещо в тоя смисъл.
Top Gun Maverick написа:528-цата ми такси като беше на гасссс, много различно гореше. Масло около литър на 2000но иначе пък не пушеше
а извънграда гореше 8 като и се молиш с хубав БРЦ инжекцион, това ви говоря в периода 2007-2010-та. В града работата беше 13-15, но можеше и 20, че тогава си я карах често с вратите, не колкото Е36-цата преди това, ама...
![]()
Въпреки, че онази беше 150 умрели коня с обикновена уредба и редовно гърмеше(горките гълъби по центъра)направо беше летяща. Даже бяхме продупчили пластмасовите колектори с една голяма клапа в края и няколко малки за да може като гръмне да няма проблем.
![]()
Джигит! 39ката как се държи на писта?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
За преди 15 години не беше лошо, ама сега с този мотор ще е като спряла. 

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
drifty написа:TNT написа:Еми да, като се натовари колата и скача разхода
По тоя повод се сещам за върха на пинтийството. Миналата година ходихме до София 4ма души, на връщане зареждат колата, с която пътуваме /на газ/, при което шофьорът седи и гледа и вика "Не може да е изгорила толкова малко, аз ще ви ги смятам по обичайния разход" или нещо в тоя смисъл.
Имаше един образ дето преди години ходихме за риба с него и он вика, ще ходим с моята кола - някакво субару беше на газ. Та стигаме там (малко преди Чирпан на Марица), правим каквото правим и се връщаме. Спира он да зарежда газ и вика, ходи направо плати газта и сме квит, а аз понеже зная че си бираджия ще ти взема бира.
Отивам на касата и касиерката ме пита на оная колонка с газта ли сте - 50 и няколко лева (тогава беше нещо като 95ст/л). Плащам аз като реших, че он си е напълнил бутилката и ще върне някой лев. Идва при мен и вика всичко е точно. Аз

- TNT
- младши ентусиаст
-
Гледай ся колко истории ще има с хора с електрички. Моето наблюдение е, че половината са супер стотинкаджии
Един кара 1,3 дизел, харчи по 30-35 литра месечно, не може да издумка един резервоар даже, ама ще взима електричка, че по-евтино
И то няква малка, само за градско. За по-далече щял да взима на баща му колата
Викам му, че се връща в ученическите години - "тате, може ли да отида на екскурзия ? "
Той с тоя пробег няма да може да избие зарядното вкъщи

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
2017та година с един голЕм гъзар с F10 535i ходехме по Гърция за риба. Над 100к я беше платил някаква "залежала бройка", чисто нова, голямо чудо беше тогава. Един риболовен трип си беше доста километри. Правили сме до 3000км и господин гъзар си смяташе пробега точно до километър, делено на 10 000 и ни събираше пари и за смяна на масло. т.е. 30% от едно обслужване.
На третото или четвъртото ходене го хванахме, че само като ходи с хора за риба сипва 100 октана, в останалото време си сипва 95. Там приключи ходенето с тоя.
Сигурно и маслото не е сменял точно на 10к км, сега като се замисля...
На третото или четвъртото ходене го хванахме, че само като ходи с хора за риба сипва 100 октана, в останалото време си сипва 95. Там приключи ходенето с тоя.
Сигурно и маслото не е сменял точно на 10к км, сега като се замисля...
Последна промяна empar на 14 Яну 2025, 16:38, променена общо 1 път
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- TNT
- младши ентусиаст
-
- St.Trinity
- Потребител
-
dankata написа:...
empar написа:...
Какви безкористни приятелства сте съсипали...

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Да добавя значи още една. Пак с рибарче, пак душица човек. Тръгваме от София за към Пазарджик и тоз до тунела на Траянови врата кара с 90. Няколко пъти казах, че може и повече - така харчело малко. И след тунела я загаси и пусна по инерция. До долу на равното бяхме стигнали 40км/ч и там вече не издържах. Делихме после парите разбира се. Следващият път отиваме с моето е30 и след риболова ме пита колко пари да даде със свито сърце. Като му казах, че нищо не искам, остана треснат, но доволен.
Тоя същият след една сбирка, взе 20лв, които бяхме оставили отгоре на сметката и си ги прибра. Душичка
Тоя същият след една сбирка, взе 20лв, които бяхме оставили отгоре на сметката и си ги прибра. Душичка

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
И аз имам подобна история която завърши с изтриване на тел.номер
Правим една обиколка на Европа преди години с едно семейство които имат бус.Около 6000км като оня събира всички бележки за гориво,пътни такси,паркинги и тн.
Прибираме се и идва да си оправим сметките и дели всико на две.До тук добре.И преди да тръгнем го питах и нищо не каза,питам го пак да му дам някви пари за обслужването например масло/филтри и тн, и оня ми калкулира 1/4 от парите за гориво за амортизация,демек половината на половината а тоя бус си харчеше, отделно нафтата е една цена тук а в Германия е друга
.А уж сме приятели и тн.
от тогава му казах,че повече не го познавам и до сега не си говорим ама чат пат като се засечем покарй други хора имам чувството че ми е по сърдит и от мен а си му платих 

Правим една обиколка на Европа преди години с едно семейство които имат бус.Около 6000км като оня събира всички бележки за гориво,пътни такси,паркинги и тн.
Прибираме се и идва да си оправим сметките и дели всико на две.До тук добре.И преди да тръгнем го питах и нищо не каза,питам го пак да му дам някви пари за обслужването например масло/филтри и тн, и оня ми калкулира 1/4 от парите за гориво за амортизация,демек половината на половината а тоя бус си харчеше, отделно нафтата е една цена тук а в Германия е друга