СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: СПАМ ТЕМА
damian2112 написа:Аз от както съм с X5-цата си правя разни експерименти, примерно колко най-малко може да харчи. София - Пловдив 7/100 от B58 375 коня добре ли е? Разбира се, това е с много нежно каране и в Eco Pro режим, същия маршрут на връщане 10/100 с нормално каране (и все пак малко повече положителна денивелация). Иначе относно Мазда и скъпите и дюзи, понеже съм карал Мазда 6 дизел, още 2011-та година една дюза беше около 2000лв за дизеловия 2.0 двигател, та бих казал, отчетено към инфлацията от тогава, даже в момента са по-евтини? Не бих казал, че Мазда през 2024-та година е толкова скъпа за поддръжка, дори да пръднат 4 дюзи едновременно (което няма как да се случи), на фона на 9 бона за рейка за G30...
Ето затова говоря, ако ти кажем , " браво евала това е невроятен разход , браво " по-добре ли ще се чувстваш от този тип валидация

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ivanski_2 написа:damian2112 написа:Аз от както съм с X5-цата си правя разни експерименти, примерно колко най-малко може да харчи. София - Пловдив 7/100 от B58 375 коня добре ли е? Разбира се, това е с много нежно каране и в Eco Pro режим, същия маршрут на връщане 10/100 с нормално каране (и все пак малко повече положителна денивелация). Иначе относно Мазда и скъпите и дюзи, понеже съм карал Мазда 6 дизел, още 2011-та година една дюза беше около 2000лв за дизеловия 2.0 двигател, та бих казал, отчетено към инфлацията от тогава, даже в момента са по-евтини? Не бих казал, че Мазда през 2024-та година е толкова скъпа за поддръжка, дори да пръднат 4 дюзи едновременно (което няма как да се случи), на фона на 9 бона за рейка за G30...
Ето затова говоря, ако ти кажем , " браво евала това е невроятен разход , браво " по-добре ли ще се чувстваш от този тип валидация, един вид ето глупаците карат 150-200 коня а аз 375 и ни гори едакво и затова съм the best и съм хванал ....
Много се напрягаш по тая тема.

Няма нищо лошо хората да си говорят за разхода.
Това е показател за техническия напредък, за покачването на КПД-то и че новите мотори са много по-съвършени от старите. Имах 2.0 бензин 155 коня 98 година, гореше колкото актуалното м3...
За колегата с Х5цата съм склонен да му повярвам че е постигнал 8 в едната и 10 в другата посока ако е използвал 0.05 нютона сила на натиск върху десния педал, защото наистина б58 е икономичен мотор ако се кара леко. Ако се кара яко и ако е с тунинг, естествено че гори 30-40-50/100.

Сподели и ти, какъв минимален разход показва американеца.
Аз с гранда по нанадолното посока София от към Перник съм виждал 8 на борда….за момент…иначе си гореше 30+градско и между 17-20 извън града.С 5.9 магнум 98г толкова.
В интерес на истината докато бе с монтиран чарджър гореше по-малко ако се кара бавно…ама аз така май не съм го карал.
В интерес на истината докато бе с монтиран чарджър гореше по-малко ако се кара бавно…ама аз така май не съм го карал.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Имайте предвид, че максималната мощност е такава, само когато е натиснат педала до дупка и оборотите са на макс (почти). При равномерно движение с 90-150км/ч мощността, която се ползва не е максималната..., нали? Т.е. колкото и да е мощна колата, при това положение друго диктува разхода.
На колегата Х5-та с М57 286кс с лек ремап и стейджове на кутията, с разумно каране, но носещо удоволствие и радост от шофирането, ако ме разбирате, за 1000км е на 8/100км . Добре е!
На колегата Х5-та с М57 286кс с лек ремап и стейджове на кутията, с разумно каране, но носещо удоволствие и радост от шофирането, ако ме разбирате, за 1000км е на 8/100км . Добре е!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

dhtj написа:
Mного леко караш май![]()
На 37 човека им гори 14,46 средно.
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
Да, главно се кара сама. Мен сценария за нея ми е по-различен от на повечето, щото е главно магистрала и даже тия 20% градско половината е по магистрали поне и рядко хващам трафик по платените ленти. В началото я карах повече по каньоните на яко газ, сега рядко с нея. Първата година средния ми беше 11.3 и после прогресивно падна до 10.2. Не ме интересува разхода, та не съм гледал инцидентно колко е на здраво каране, но средния ми седи винаги на таблото и не го нулирам. Като заредя на дълго, ми дава 1000км обхват с 80 литра.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Не е баш така ,максималната мощност идва при определен въртящ момент ,а тва не винаги значи макс обороти .А при различните предавки скоростта на движение е различна ,може да изкараш макс въртящ момент ии на 2-ра предавка (при ръчната скоростна кутия) но пък скоростта на движение няма да е висока заради високото предавателно число и разхода ще е огромен .Принципно повечето коли са най-икономични на най-висока предвака и стрелката на километража е по средата на скалата ,разбирай имаш 6 степенна кутия и 240 макс на километраж и икономията е на 6-та и 120 км/ч.Това при идеални условия на пътя ,климатичните условия ,хубави гуми с препоръчаните размери,качествени горива ,аеродинамика на мпс-то .
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ивайло Димов написа:Не е баш така ,максималната мощност идва при определен въртящ момент ,а тва не винаги значи макс обороти .А при различните предавки скоростта на движение е различна ,може да изкараш макс въртящ момент ии на 2-ра предавка (при ръчната скоростна кутия) но пък скоростта на движение няма да е висока заради високото предавателно число и разхода ще е огромен .Принципно повечето коли са най-икономични на най-висока предвака и стрелката на километража е по средата на скалата ,разбирай имаш 6 степенна кутия и 240 макс на километраж и икономията е на 6-та и 120 км/ч.Това при идеални условия на пътя ,климатичните условия ,хубави гуми с препоръчаните размери,качествени горива ,аеродинамика на мпс-то .
Това се опитах да кажа и аз, но не успях... Идеята е, че тогава не се ползва максималната мощност! Виж, колегата, който се е забавлявал по каньоните, е ползвал максималната мощност през повече време, натискайки колата яко под товар (ускорявайки) през повечето време от карането...

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Е той се е правел гъдела ,със сигурност не го е вълнувал разхода
.Старата максима "Кефа цена няма " .Изначално идеята да се мери разход е когато мпс-то се ползва в различни работни режими ,различни условия ,различни климатични особеност и винаги се определя средният разход .Не просто да минеш 100 км по магистрала щото едно е магистрала Тракия или Хемус ,друго некой немски аутобан .Или пък чисто градски пробег ,ама в кой град -тоя с 10 кръстовища или 5 светофара или голям като София .Много условия има в уравнението 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ивайло Димов написа:Е, той си е правел гъдела ,със сигурност не го е вълнувал разхода...
Примера беше за използваната мощност!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
slatanic написа:Аз с гранда по нанадолното посока София от към Перник съм виждал 8 на борда….за момент…иначе си гореше 30+градско и между 17-20 извън града.С 5.9 магнум 98г толкова.
Не е така, аз един път му бях достигнал 16/100 (Гранд Чероки 5.9) на магистрала с бавно каране

Вече (от много време) мразя подобни разходи . Това са буквално пари на вятъра!
Сега разход повече от 8/100 ме изнервя

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
ivanski_2 написа:damian2112 написа:Аз от както съм с X5-цата си правя разни експерименти, примерно колко най-малко може да харчи. София - Пловдив 7/100 от B58 375 коня добре ли е? Разбира се, това е с много нежно каране и в Eco Pro режим, същия маршрут на връщане 10/100 с нормално каране (и все пак малко повече положителна денивелация). Иначе относно Мазда и скъпите и дюзи, понеже съм карал Мазда 6 дизел, още 2011-та година една дюза беше около 2000лв за дизеловия 2.0 двигател, та бих казал, отчетено към инфлацията от тогава, даже в момента са по-евтини? Не бих казал, че Мазда през 2024-та година е толкова скъпа за поддръжка, дори да пръднат 4 дюзи едновременно (което няма как да се случи), на фона на 9 бона за рейка за G30...
Ето затова говоря, ако ти кажем , " браво евала това е невроятен разход , браво " по-добре ли ще се чувстваш от този тип валидация, един вид ето глупаците карат 150-200 коня а аз 375 и ни гори едакво и затова съм the best и съм хванал ....
Аз изначало писах, че експериментирам с разхода, та не знам защо се тригерира толкова, че и ми вкарваш думи или мисли, които не съм казал? Целта на упражнението колегите по-надолу обясниха, може би по-добре от мен, колата ми е нова и искам да разбера в какви условия колко харчи, да я сравня с предишни коли, които съм карал.
За протокола, средния ми разход за последните 1500км е 9,1/100 (смесено 50/50 градско/извънградско). Този вариант на B58 е 48V mild hybrid, което явно дава доста добро отражение на разхода, като градско в София за момента не съм виждал повече от 12/100 (но и София беше относително празна, взех колата точно преди празниците).
dhtj написа:За колегата с Х5цата съм склонен да му повярвам че е постигнал 8 в едната и 10 в другата посока ако е използвал 0.05 нютона сила на натиск върху десния педал, защото наистина б58 е икономичен мотор ако се кара леко. Ако се кара яко и ако е с тунинг, естествено че гори 30-40-50/100.
120km/h на темпомат, eco pro и плавни ускорения. Пределно ми е ясно, че може да харчи и 30/100, даже следващия експеримент мисля да бъде същия маршрут на sport+

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Е.Димитров написа: Вече (от много време) мразя подобни разходи . Това са буквално пари на вятъра!
Сега разход повече от 8/100 ме изнервя
Не знам защо, но и при мен стана така...а не е като да съм свикнал само на нисък разход

Преди изобщо не се впечатлявах колко гори дадена кола, даже се кефех като е повече

Видя ли нещо над 10 и направо ми се срива психиката

С метановото Ауди това упражнение го правя за около 120лв с връщането до София и каране където колкото може

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Аз познавам хора дето ако колата вдигне разхода с 1-2 кила и почват да търсят причина в ДВГ ,гуми ,влошена аеродинамика зарад неколко курешки на капака
.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
София - Пловдив или Пловдив - София има бая разлика.
Пешеходец, това 5,7 в какво е ? В Секвоя ли ?
Фиат Типо... на един приятел баща му си взе преди 2-3 месеца такава. 1,4 мотор мисля, бензин, ръчка, 85 или 95 коня, на 27к реални километри с оставаща гаранция 1 месец. Не помня коя година точно. Голям мерак, врътна ѝ бързо 3000км, оказа се, че харчи масло. Тая кола на 100к ще е баси маслояда. Както говорим колко са чупени новите БМВ-та и Мерцедеси, евтините марки са си направо еднодневки.
Цените на горивата са като през 2011-2013 някъде. Отдавна не е чак такъв фактор колко харчи колата, при положение, че един ремонт може да те върне с горивото за 2 години назад. Аз за бая неща се сещам, дето могат да се счупят, и струват повече от годишния ми разход за гориво. За електричките по-добре да не коментираме 1 батерия колко години назад връща.
Пешеходец, това 5,7 в какво е ? В Секвоя ли ?
Фиат Типо... на един приятел баща му си взе преди 2-3 месеца такава. 1,4 мотор мисля, бензин, ръчка, 85 или 95 коня, на 27к реални километри с оставаща гаранция 1 месец. Не помня коя година точно. Голям мерак, врътна ѝ бързо 3000км, оказа се, че харчи масло. Тая кола на 100к ще е баси маслояда. Както говорим колко са чупени новите БМВ-та и Мерцедеси, евтините марки са си направо еднодневки.
Цените на горивата са като през 2011-2013 някъде. Отдавна не е чак такъв фактор колко харчи колата, при положение, че един ремонт може да те върне с горивото за 2 години назад. Аз за бая неща се сещам, дето могат да се счупят, и струват повече от годишния ми разход за гориво. За електричките по-добре да не коментираме 1 батерия колко години назад връща.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Карал съм такова Типо два пъти за по седмица и общо 2к км.
Не е по-различно от Дачия във всяко отношение.
Има доста коли, които са еднакви, само емблемата е различна.
Не е по-различно от Дачия във всяко отношение.
Има доста коли, които са еднакви, само емблемата е различна.