СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
Re: СПАМ ТЕМА
peshehodetz написа:slatanic написа:Там само надписа е нейн...![]()
Все едно да кажа,че на Дакар карат Tenere World Raid като моето...карат те...ама не знам дали освен блока и главата имат нещо общо,а и за тях не съм сигурен.
Колега, какво стана с теб да не би и ти да си в тази група ?
Интересува ме понеже ми трябва някой с такава като си дойда след няколко месеца, искам да премерим дали ще влезе в гаража ми пък ще почерпя.
Абсолтно.Продадох мотора и купих друг...почти нов.
За кола още съм тука...тука..
Не карам достатъчно,че да си заслужава покупката,а същевременно съм достатъчно доволен от колите си въпреки това,че не са нови.
Аз така или иначе колкото и да се напъвам Секвоя по-нова от 2010-12 няма да мога да взема.
А и пак казвам...с 10К пробег на година файда от това да гние на двора,защото със сигурност няма да ми влезе в гаража.
И пак ще трябва да имам нещо малко като яриса за паркиране по тесни места из София.
Та...в момент на изчакване съм.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Не знам, разбирам ви аргументите но повечето са "един приятел каза..." ,аз лично макар да взех маздата без никакво проучване съм срашно доволен, а и не разбирам защо там 6 000 - 8 000 за дюзи или каквто и да е трябва да те плашат при положение че караш кола 2020 егати, сега знам че масово хората се надскачат и взимат неща над възможностите, ама го правят с бмв , мерцедес, не знаех че и с някаква не реномирана кола като мазда е така....
И от доджа съм си доволен, особено днес

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
https://youtu.be/8lLRtf78HVo?si=hDPEiTa4K0UzqRpt
Абе защо все има някакви ревльовци, които не знаят какво и защо си купуват? Купил милионник по някое време и о, боже мой, ама той се счупил, че не струват и частите колкото на Дачия.
Щял да го тотализира в друг клип.
Абе защо все има някакви ревльовци, които не знаят какво и защо си купуват? Купил милионник по някое време и о, боже мой, ама той се счупил, че не струват и частите колкото на Дачия.

Щял да го тотализира в друг клип.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
От друга страна още един осъзнал се, че старо бмв не е рентабилно да се кара 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Напълно съм съгласен , няма как да кажа на бялото черно.In_Memoriam написа:Колата си има характер, но това далеч не е нейния хабитат
Въпреки това се позабавлявх
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
ivanski_2 написа:Не знам, разбирам ви аргументите но повечето са "един приятел каза..." ,аз лично макар да взех маздата без никакво проучване съм срашно доволен, а и не разбирам защо там 6 000 - 8 000 за дюзи или каквто и да е трябва да те плашат при положение че караш кола 2020 егати, сега знам че масово хората се надскачат и взимат неща над възможностите, ама го правят с бмв , мерцедес, не знаех че и с някаква не реномирана кола като мазда е така....
Е, моят колега реши просто да извади нова кола от магазина, да не чака маздата да кихне за някой голям ремонт, дето за него са грешни пари.
Сигурен съм, че си се накефил на доджа и без да си поставил рекорд на пистата.

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Разход на гориво на V8 5.7 при 120 км/ч на круз контрол. Това за 204 мили пробег или 327 км. По колонка дори беше леко една идея по долу.
Не за друго ма понеже някои разправят легенди как тези коли давали 20, дори в клипа по горе юнаците разправят че 14 било не възможно.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Не за друго ма понеже някои разправят легенди как тези коли давали 20, дори в клипа по горе юнаците разправят че 14 било не възможно.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Напълно реален разход! Много зависи и от терена и стила на каране (нищо, че е на 'круиз'). Моята Тойота, макар и по-малка ми даде 8,5-9 при Пловдив-Перник-Пловдив с подобна скорост...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
drifty написа:ivanski_2 написа:Не знам, разбирам ви аргументите но повечето са "един приятел каза..." ,аз лично макар да взех маздата без никакво проучване съм срашно доволен, а и не разбирам защо там 6 000 - 8 000 за дюзи или каквто и да е трябва да те плашат при положение че караш кола 2020 егати, сега знам че масово хората се надскачат и взимат неща над възможностите, ама го правят с бмв , мерцедес, не знаех че и с някаква не реномирана кола като мазда е така....
Е, моят колега реши просто да извади нова кола от магазина, да не чака маздата да кихне за някой голям ремонт, дето за него са грешни пари.
Сигурен съм, че си се накефил на доджа и без да си поставил рекорд на пистата.
И после следващия я взима , пръдват дюзите и почва по форумите " новите коли са бахти боклуците, само се чупят не като едно време ехее

Ако остане новия додж за мен ще проверя тази теория като го покарам 10-тина години

Иначе разбирам колегата ти де, не го съдя, може ако съм на негово място да постъпя по същия начин.
Даа, като човек който досега не е притежавал по различен автомобил ( ама наистина различен не просто чипосано 400-коня бмв..) наистина се накефихме максимално, като изключим че жената издържа при мен няколко обиколко и и се догади и слезна

А и то беше непланирано, имахме време за убиване след ангажимент в региона и така.
peshehodetz, замислял ли си се защо хората не вярват че на някой колата му гори толкова, и защо това като цяло е тема на спорт? Защо е някакво национално геройство твоята кола да харчи по-малко от на съседа, от на братовчера... ( не визирам теб разбира се) .... според мен нещата са прости , колата N харчи X- можеш ли да си го позволиш, ако да супер - това е твоята кола, ако не - не се мъчи и я смени.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Това с разходът на гориво е същото като онова как всякакви котори ги кръщават, че вървят с 220+. Тя от завода излиза със 190, но някой си "видял" щото даже се возил вътре, ама реално е била някъде бая отдолу, като сложиш и лъженето на километража, нещата си идват на местата.
С разходът пък не знам как ги разправят всякакви хуморески като то се мери на отиване и връщане в един и същи ден даже, че иначе не се знае вятъра как е.
Според мен най-сигурно може да видиш колко гори една кола с пробег поне 1000 километра и записване с химикалчето за да се знае всичко.
Иначе атмосферен двигател на дълъг път може да даде буквално смешен разход. Е60-ката с V10 съм пускал снимки на някакви километри как съм я свалял и под 8 едно време. Но това е с едва допрян крак на педала и без да изпреварвам, и скорост 80 някъде или малко отгоре. В града обаче под 25 нямаше как да даде.
При нормално извънградско каране гореше 15+. Стигала е и до 40 извънградско. 
Ф10 с V8 не можеше да даде ниския разход под 8 на атмосферката ивънграда, необяснимо за мен. Но когато се караше нормално пък гореше малко по-малко, в града също.
С разходът пък не знам как ги разправят всякакви хуморески като то се мери на отиване и връщане в един и същи ден даже, че иначе не се знае вятъра как е.

Иначе атмосферен двигател на дълъг път може да даде буквално смешен разход. Е60-ката с V10 съм пускал снимки на някакви километри как съм я свалял и под 8 едно време. Но това е с едва допрян крак на педала и без да изпреварвам, и скорост 80 някъде или малко отгоре. В града обаче под 25 нямаше как да даде.

Ф10 с V8 не можеше да даде ниския разход под 8 на атмосферката ивънграда, необяснимо за мен. Но когато се караше нормално пък гореше малко по-малко, в града също.
Ф90ката средния ми разход за 120К км е 10.2. 20/80 градско/магистрала. На дълго е стабилно 8 при каране с трафика на автопилот и около 130 средна скорост. 1000км на зареждане. Много впечатляващо, предвид коне, тегло и 4х4.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Spunky написа:Ф90ката средния ми разход за 120К км е 10.2. 20/80 градско/магистрала. На дълго е стабилно 8 при каране с трафика на автопилот и около 130 средна скорост. 1000км на зареждане. Много впечатляващо, предвид коне, тегло и 4х4.
Mного леко караш май

На 37 човека им гори 14,46 средно.
https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Това с разходът на гориво е същото като онова как всякакви котори ги кръщават, че вървят с 220+. Тя от завода излиза със 190, но някой си "видял" щото даже се возил вътре, ама реално е била някъде бая отдолу, като сложиш и лъженето на километража, нещата си идват на местата.
С разходът пък не знам как ги разправят всякакви хуморески като то се мери на отиване и връщане в един и същи ден даже, че иначе не се знае вятъра как е.Според мен най-сигурно може да видиш колко гори една кола с пробег поне 1000 километра и записване с химикалчето за да се знае всичко.
Иначе атмосферен двигател на дълъг път може да даде буквално смешен разход. Е60-ката с V10 съм пускал снимки на някакви километри как съм я свалял и под 8 едно време. Но това е с едва допрян крак на педала и без да изпреварвам, и скорост 80 някъде или малко отгоре. В града обаче под 25 нямаше как да даде.При нормално извънградско каране гореше 15+. Стигала е и до 40 извънградско.
Ама аз изобщо не съдя хората, просто ми е интересно, та аз самият до преди няколко месеца може и година да мина, споделях тук колко малко ми гори опела , но сега се замислям защо, защо това е нещо важно което дискутираме, защо е по-важно да ти гори по малко от .... не знам понеже последния месец имах срещи и си пих кафето по бизнес и не бизнес начинания с , турци, американци, руснаци, немци, испанци, грузинци и то не аверидж джо, ами успешни , интелигентни доказали се хора , ми е супер интересно защо за нашия бит разни такива теми са толкова значими, че дори и извън форума разни хора на съседните маси в заведение ги дискутират ..... днес ги чух в Бесо, където вън като паркирам доджа и не е нищо интересно или скъпо ,все едно паркираш голф 4... та се запитах абе защо парикраш кола за 300к евро и те интересува кое колко си горяло ... та ще се радвам ако някой с повече интернационален опит( та дори и без) сподели неговата гледна точка

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Аз от както съм с X5-цата си правя разни експерименти, примерно колко най-малко може да харчи. София - Пловдив 7/100 от B58 375 коня добре ли е? Разбира се, това е с много нежно каране и в Eco Pro режим, същия маршрут на връщане 10/100 с нормално каране (и все пак малко повече положителна денивелация). Иначе относно Мазда и скъпите и дюзи, понеже съм карал Мазда 6 дизел, още 2011-та година една дюза беше около 2000лв за дизеловия 2.0 двигател, та бих казал, отчетено към инфлацията от тогава, даже в момента са по-евтини? Не бих казал, че Мазда през 2024-та година е толкова скъпа за поддръжка, дори да пръднат 4 дюзи едновременно (което няма как да се случи), на фона на 9 бона за рейка за G30...