Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
Re: Море 2022г.?!...
Това с водата и Черно море не е много коректно сравнение. Просто самото море е друго по състав така да кажем
, не че е толкова мизерия (и в Италия съм бил на море, където не си виждаш краката, на син флаг плаж). Сега с много сол и пречистване съответно, в Гърция има места и на 20 метра се вижда, но...
Мен това, което ме отказа от нашето е по скоро, това което Кроки споделя. Много лошо ниво, обслужване, храна и т.н. А с големите претенции и цени напоследък...
Има няколко уж интересни хотела като Wave, ама ще ме извиняват, на Ахелой, гонят 1000 лева на вечер... Аз бях на 7-800 на вечер на Сейшелите - е там вече беше един път наистина всичко...

Мен това, което ме отказа от нашето е по скоро, това което Кроки споделя. Много лошо ниво, обслужване, храна и т.н. А с големите претенции и цени напоследък...
Има няколко уж интересни хотела като Wave, ама ще ме извиняват, на Ахелой, гонят 1000 лева на вечер... Аз бях на 7-800 на вечер на Сейшелите - е там вече беше един път наистина всичко...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Rainbow написа:Това с водата и Черно море не е много коректно сравнение. Просто самото море е друго по състав така да кажем, не че е толкова мизерия (и в Италия съм бил на море, където не си виждаш краката, на син флаг плаж). Сега с много сол и пречистване съответно, в Гърция има места и на 20 метра се вижда, но...
Как 1000 лева на вечер?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Sold out e няколко месеца преди лятото. Дали има хора? То няма празно там коланга
В началото на миналия Септември бях запазил 4 нощувки апартамент с 2 стаи за 2500 ултра ол инлузив. Но поради мижаво време канселирах в последния момент, че за тоя лев и да ме вали
Викам си айде тази година пак - същата схема 800-900лв. нагоре - липса на мал шанс
Наистина е тежка цифромания, но щом е фул как да е...Тази година са го налазили яко и румънците. Другото подобно топ резортче е на Обзор - Рейна Дел Мар. Мисля да го пробвам 2023г с ранна резервация за топ цена. Това са добри дестинации за малки деца понеже има водни паркове и забавления. Тия двете са с ол инклузив, който пребивал като качество и като теглиш чертата от скъпо става не чак толкова скъпо...Не бих казал, че е оферта да водиш гаджето и да се правиш на бизнесмен докато ти пищят на глават дечурлигата 

Последна промяна bai_ILIA на 16 Авг 2022, 11:08, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
За 2500 ще ида в дубай за повече от 4 дни, а може и на Крит/Кипър където е 100 пъти по добре от който и да е български курорт 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
Нормална стая двойна е 300-400лв ултра ол инклузива на вечер. Аз не казвам, че е супер изгодно, просто като качество няма аналог в България. Там бонуса е многото басейни и водния парк. Затова е популярно. Аз ходя в БГ и в Гърция. Харесва ми и на двете. Ако трябва да избера само едното, естествено, че ще е Гърция 

Последна промяна bai_ILIA на 16 Авг 2022, 11:15, променена общо 1 път
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Деа знам, бих отишъл на др място с тия пари. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
bai_ILIA написа:............Другото подобно топ резортче е на Обзор - Рейна Дел Мар. Мисля да го пробвам 2023г с ранна резервация за топ цена. Т........:
Малко преди да свърши нашата почивка, жената ми показва постове/снимки от социалните мрежи на нейна колежка. Пирамиди от морска храна, напитки, купища бебешки храни(взимаш 300грама кутия, детето хапва 5 лъжици и хвърляш), водни забавления и т.н. В общи линии на мен ми се стори супер изхвърляне, но аз съм свикнал с по-обикновенни неща

Тръгваме си ние от нашата "скромна почивка" и тя решава да провери къде аджеба е това място и колко струва. Рейна Дел Мар Обзор... цени 1000-3000к на вечер

И двете деца бяха заспали отзад и си викам дай пък да поразгледаме България, ще минем през Обзор да видим това специално място и хората, които могат да дават 3к на вечер(бтв 7 нощувки с изхранване на мен ми струваха 1700лв и ми се струваше много).
Наближаваме Обзор и аз почвам да прехвърлям през главата си, че пред тоя хотел ще има S-класи, седмици, Макани, 911 и т.н.

Това беше един от тия моменти в които започвам да се чудя аз дали съм част от същия свят в които са и тези около мен.

Да не говорим, че изхранване с типични български готвени ястия, континенатална закуска и ротация на менюто всеки ден ми беше напълно достатъчна.

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
1-3к цени на вечер не съм виждал никъде онлайн. Да не говорим, че по телефоня дават 20% офф. Сигурно сега за сега щавят и не е реално, но като цяло цените са в пъти под цитираните. Незнам откъде идва разминаването. Имам приятел беше там за 400лв на вечер в началото на Юли месец. Като цяло и аз мисля, че се насират с цените напоследък, но явно такъв е пазарът. Туризмът е на макс след короната и сега всеки щави като за последно с оправданието инфлация
Съгласен съм, че спомени и преживявания не се купуват с пари. Просто коментираме конкретните резорти. Ествествено, че колкото и да са хубави в крайна сметка са в Българие
На Уейва плажа е на 20 метра пред хотела, но никои не ходел на него. То е според зависи кой какво търси.
2019г. бяхме в Гърция в един добър хотел, който е доста популрен сред инфлуенсъре
Тогава все още не беше толкова модерен. Бяхме в 2 Level Suite за 400лв на вечер в началото на Юни. Сега началото на Септември същата стая е 700лв
https://bluecarpetsuites.reserve-online ... rrency=BGN
Вярно е, че луксът успокоява, но и в Гърция са изтървали коня. Места където има голям интерес няма как да реагират освен да вдигнат цените...

2019г. бяхме в Гърция в един добър хотел, който е доста популрен сред инфлуенсъре

https://bluecarpetsuites.reserve-online ... rrency=BGN
Вярно е, че луксът успокоява, но и в Гърция са изтървали коня. Места където има голям интерес няма как да реагират освен да вдигнат цените...
Последна промяна bai_ILIA на 16 Авг 2022, 12:05, променена общо 1 път
Справката беше в Booking на 2ри Август. Не сме спирали да питаме или да се обаждаме.
Имаше 400лв на вечер единична стая, но двойните почваха от около 1000, ако е включен "ол инклузив". Голям апартамент, който ние определихме като апартамент за семейство с две деца + тъща
с включено всичко беше 3к.
Де да знам, може просто "гроздето да ми е кисело".
Но на мен ми се видя като друг недостижим финансово за мен свят, който освен това не е особено привлекателен.
On topic - Ние много харесваме Камчия и къде заради малките деца, къде заради мизериите с тръбата във Варна не сме ходили от много години. Тази зима(дни преди войната) реших да запазя в СОК Камчия(иначе казано при руснаците).
По стечение на обстоятелствата мястото вече не е това което е било, но и в настоящият му вид имаше какво да предложи, ако не се търси някакъв супер лукс и имате предпочитания към зеленина, гора, спокойствие и т.н. Част от нещата договорени с агенцията не се случиха(поради липсата на руснаци) и в крайна сметка имам % отстъпка при тях за бъдещи резервации. Догодина вероятно ще е още по-зле положението.
Но на мен това ми е идеала за проектиране на летен курорт, върна ме към детските ми спомени от хотел Панорама(Несебър) и паркът, който имаше тогава.
Имаше 400лв на вечер единична стая, но двойните почваха от около 1000, ако е включен "ол инклузив". Голям апартамент, който ние определихме като апартамент за семейство с две деца + тъща

Де да знам, може просто "гроздето да ми е кисело".

On topic - Ние много харесваме Камчия и къде заради малките деца, къде заради мизериите с тръбата във Варна не сме ходили от много години. Тази зима(дни преди войната) реших да запазя в СОК Камчия(иначе казано при руснаците).
По стечение на обстоятелствата мястото вече не е това което е било, но и в настоящият му вид имаше какво да предложи, ако не се търси някакъв супер лукс и имате предпочитания към зеленина, гора, спокойствие и т.н. Част от нещата договорени с агенцията не се случиха(поради липсата на руснаци) и в крайна сметка имам % отстъпка при тях за бъдещи резервации. Догодина вероятно ще е още по-зле положението.
Но на мен това ми е идеала за проектиране на летен курорт, върна ме към детските ми спомени от хотел Панорама(Несебър) и паркът, който имаше тогава.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
Букинга е ташак. Винаги по телефона и цената припада надолу. Аз имам в букинга 15% офф на всички хотели, но въпреки това ако играеш цена рецепция, доста често си на промоция.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Един авер беше във Wave (5 нощувки), началото на юли месец... 4700лв. двама възрастни и две дечица на по 2г. 

Kroki написа:Деа знам, бих отишъл на др място с тия пари.
И ние така си го мислихме, и накрая не намерихме никакво 'приемливо' море, ами стигнахме до Париж за 4 нощувки

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
bai_ILIA написа:Букинга е ташак. Винаги по телефона и цената припада надолу. Аз имам в букинга 15% офф на всички хотели, но въпреки това ако играеш цена рецепция, доста често си на промоция.
Всичко е до мястото, аз съм имал и обратния случай, на рецепция цената много нагоре, отварям на тела пред тях и им показвам по-ниска цена в букинга. Вдигат рамене и викат резервирайте от там

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Последните дни ми се затвърди мнението, че има много хора, за които да ходят на море е равно на кръчми и барче. Няма значение цената, няма значение нищо. Ще седне в най-голямата лудница да яде, дето ще чака поръчката 1 час докато му вие някоя орка фалшиво някоя ретро чалга, ще дойде гадна храна, ще се платят едни пари и толкоз. Имаме едни приятели дето в това отношение са култови - на обзор в оня много коментиран назад хотел за all inclusive се дадоха повече кинти от колкото струват готини дестинации в Африка със все билетите. После само жената, с малкия и бебето отиде на Елените, в един хотел дето е пачка, а всъщност е на майната си от плажа. Сега са във Велинград пак на лукс
Ходихме веднъж преди години прои тях на Созопол, беше ебаси и отвратителното. Ама тях си ги кефи и хвърлят доста стабилни суми там.
Ама да не съм толкова негативен, попадна ми ей това https://www.olive.villas и честно казано за парите си ми изглежда един път. Та май и аз ще се засиля към Созопол без време и просто няма да излизам от комплексчето, освен за да стигна до плажа или директно да мръдна към другия края (каваци).

Ходихме веднъж преди години прои тях на Созопол, беше ебаси и отвратителното. Ама тях си ги кефи и хвърлят доста стабилни суми там.
Ама да не съм толкова негативен, попадна ми ей това https://www.olive.villas и честно казано за парите си ми изглежда един път. Та май и аз ще се засиля към Созопол без време и просто няма да излизам от комплексчето, освен за да стигна до плажа или директно да мръдна към другия края (каваци).
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не знам защо се учудвате, че всички мега скъпи места са sold out - българина обича да се показва...на гол тумбак, чифте пищови е казал поета
Миналата година в корона кризата гледах да запазя няколко дни в Zornitza Estate...имаше свободни стаи за края на есента при средна цена 400+ на вечер
. Сега гледам някво заведение Зазу - искаш маса, няма проблем 500лв минимална консумация...и май е фулл 24/7
Онзи ден бях на плажа на Каваци, при Verano - плажа е доста добре, морето също. 25лв комплект чадър с 2 шезлонга - пак добре и огладняваш и отиваш на най-близкия ресторант и всичко хубаво приключва. Висиш сума време да те настанят, още толкова да ти вземат поръчката докато през това време ти настанят някакви 3 охлюва на масата щото нали си бил на по-голяма маса...поръчваш и дан не си гладен, че се почва същинското чакане
.
Прерязването на стомаха след това е бонус
Днес бях на централния на Лозенец - доста приятно, не беше претъпкано, чисти море (следобяд изкара малко водорасли) и пясък. Нямаше сервитьорки да ти надуват главата с въпроси за поръчки през 3 минути.

Миналата година в корона кризата гледах да запазя няколко дни в Zornitza Estate...имаше свободни стаи за края на есента при средна цена 400+ на вечер

Онзи ден бях на плажа на Каваци, при Verano - плажа е доста добре, морето също. 25лв комплект чадър с 2 шезлонга - пак добре и огладняваш и отиваш на най-близкия ресторант и всичко хубаво приключва. Висиш сума време да те настанят, още толкова да ти вземат поръчката докато през това време ти настанят някакви 3 охлюва на масата щото нали си бил на по-голяма маса...поръчваш и дан не си гладен, че се почва същинското чакане

Прерязването на стомаха след това е бонус

Днес бях на централния на Лозенец - доста приятно, не беше претъпкано, чисти море (следобяд изкара малко водорасли) и пясък. Нямаше сервитьорки да ти надуват главата с въпроси за поръчки през 3 минути.