България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Никой друг не може да бракува МПС, освен собственика! Носи документите и номерата в КАТ, там го бракуват, дупчат талоните и ти взимат номерата! Искат бележка, че колата е депо за скрап или се пише декларация, че е на твой имот! Разбира се, детето няма как да го знае... АПИ трябва да ги съдят до дупка за тази мантинела! Станалото, станало! Въпроса е да има развитие, наказани и взети мерки!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
И аз не знам каква е тая морга, която ще му вземе номерата и ще бракува БЕЗ ПЪЛНОМОЩНО.
Нашите тука изобщо не искат да чуят да им оставиш кола без да е бракувана, а тия наглите и номерата ще вземат, че ще кажат как остават при тях.
Иначе да, колата е веществено доказателство и трябва да се пази до приключване на делото ако някой друг е виновен и ще плаща, плюс още няколко ако, ако, ако...
Иначе да, колата е веществено доказателство и трябва да се пази до приключване на делото ако някой друг е виновен и ще плаща, плюс още няколко ако, ако, ако...
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Трима души са загинали в тежка катастрофа при изхода на Монтана в посока Враца. Инцидентът е станал около 12:30 часа между таксиметров автомобил и сметоизвозващ камион.
БНР съобщава, че загиналите са пътували с таксиметровия автомобил, който е бил спрял, когато е блъснат от камиона. Шофьорът на таксито е в тежко състояние и е откаран в болница. Водачът камиона е тестван за алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни.
Припомняме, че 51-годишен мъж загина при катастрофа тази нощ на АМ "Хемус" в района на Провадия.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Вчера в града го думнаха един колега, в болница е, някакъв дядка му отнел предимството, с няколко ученици в колата, единия е със счупена ръка, друг със съмнения за комоцио, че си ударил главата, макар тука да пише, че няма сериозно пострадали, после в болницата се установи, че има:
https://presstv.bg/regional/%D0%BA%D0%B ... %B8%D0%BC/
Всички еърбегове вън.
За празниците казаха от МВР, 1000 патрулки ще следят. Буквално казаха 1000. Одеве видях една такава следяща тука с камера, скрити зад вендинг машина. Напече го слънцето вътре и мръдна под орехче горкия. Извикал един негов приятел да си след колата малко пред патрулката, че да я закрива и да я видиш когато е късно. Тарикати.
https://presstv.bg/regional/%D0%BA%D0%B ... %B8%D0%BC/
Всички еърбегове вън.
За празниците казаха от МВР, 1000 патрулки ще следят. Буквално казаха 1000. Одеве видях една такава следяща тука с камера, скрити зад вендинг машина. Напече го слънцето вътре и мръдна под орехче горкия. Извикал един негов приятел да си след колата малко пред патрулката, че да я закрива и да я видиш когато е късно. Тарикати.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ейййй, родната милиция е много пекана, поредната хранилка си заформиха на тунел "Траянови врата". В посока София преди няколко месеца ограничението 80 свършваше на входа на паркинга след тунела. След това го дръпнаха веднага след тунела, викам си някой мисли, но преди 3-4 седмици го изтеглиха далеч след входа на паркинга и яко работи камера на входа на паркинга. Изключително "опасно" място.
Ето още една причина да им свалям шапка:
https://news.bg/regions/globyavat-stoli ... orost.html
По-възрастните сигурно помнят филма "Куче в чекмедже" с цитата:
"Баща ми ще ми купи колело, АМА ДРУГ ПЪТ!"
В наши дни:
- Държавата ще оправи пътищата и смъртността, ама друг път. Сега няма пари.
- А пък си купи БМВ-та.
- Обаче BMW M340i с xDrive и B58.
https://www.youtube.com/watch?v=O22Q1ai362k&t
В наши дни:
- А пък си купи БМВ-та.
Lenco написа:Ейййй, родната милиция е много пекана, поредната хранилка си заформиха на тунел "Траянови врата". В посока София преди няколко месеца ограничението 80 свършваше на входа на паркинга след тунела. След това го дръпнаха веднага след тунела, викам си някой мисли, но преди 3-4 седмици го изтеглиха далеч след входа на паркинга и яко работи камера на входа на паркинга. Изключително "опасно" място.
В наши дни:
- А пък си купи БМВ-та.
Даже го коментирахме тук първото адекватно преместване.
Преди няколко вечери минах от там и се озъртах за знака, но уви както казваш преместен е надолу.
Ще трябва да се внимава, лошото е, че в трафика бях единственият, който не ускори и направо ме прескачаха.- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хората бяха отвикнали да си пресветкат за камери, явно всеки беше на максимата, че трябва да се спазва. Сега гледам явно от многото изгорели, пак са започнали да светят.
Вероятно ги е доядяло как ни доят и вече пак ще си светят. Така с това майстривоство на КАТ да се крие, май ще амбицират хората да прибягват до всякакви хитрини.
Вчера един клиент ме пита защо просто не тези опасните кръстовища не сложели стационарни камери и хората щеши да намалят. Викам му защото целта не е да намалят...явно.
Като се замислиш ако се поставят стационарни камери и знак преди това камера, колко хора ще минат с превишена скорост?
Нека си оставят случайния контрол, ама по не толкова груб начин.
Вчера един клиент ме пита защо просто не тези опасните кръстовища не сложели стационарни камери и хората щеши да намалят. Викам му защото целта не е да намалят...явно.
Като се замислиш ако се поставят стационарни камери и знак преди това камера, колко хора ще минат с превишена скорост?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа: Нека си оставят случайния контрол, ама по не толкова груб начин.
но. 4

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз за себе си отдавна съм намерил няколко решения, според случаите и настроението.
Та скалата съм я минал, ама масово хората не са, но масово нямат и избор, просто ще спазват почти винаги.
Та скалата съм я минал, ама масово хората не са, но масово нямат и избор, просто ще спазват почти винаги.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Регресира на но. 2 сега 
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Като си говорехме за железния кон онзи ден:
https://blitz.bg/intsidenti/zversko-mel ... 81576.html
На около 15-16км. е от тук, преди две вечери минавах, бариерите са така направени, че малко усилия трябва да положиш за да минеш, тоест може би е застанал леко настрани да мине и не знам какво го е видял, казаха ми отляво го е ударил във вратата точно и бая влачене е било.
28-годишен бил разправят...
На около 15-16км. е от тук, преди две вечери минавах, бариерите са така направени, че малко усилия трябва да положиш за да минеш, тоест може би е застанал леко настрани да мине и не знам какво го е видял, казаха ми отляво го е ударил във вратата точно и бая влачене е било.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Такова е изискването за бариерите:
Предполагам е направено за да се измъкне някой ако е останал между бариерите, но българина го използва и да минава когато му е кеф, а борбата между железния кон и пътно превозно средство винаги е с един победител.
Гредите на бариери преграждат само дясната половина
на път с двупосочно движение, като краят на бариерата може да не достига средата на
пътното платно най-много с 1,00 м.
Предполагам е направено за да се измъкне някой ако е останал между бариерите, но българина го използва и да минава когато му е кеф, а борбата между железния кон и пътно превозно средство винаги е с един победител.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:Хората бяха отвикнали да си пресветкат за камери, явно всеки беше на максимата, че трябва да се спазва. Сега гледам явно от многото изгорели, пак са започнали да светят.![]()
И на мен ми прави впечатление
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Top Gun Maverick написа:Като си говорехме за железния кон онзи ден:
Доста нелеп начин да си отидеш. Дори да има място да минеш, винаги може да се случи нещо, като например да ти угасне колата и да остане точно на релсите, техника е.. Ще кажеш ,че няколко минути ще променят нещо в живота като спестиш чакането..

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
drifty написа:28-годишен бил разправят...
Доста нелеп начин да си отидеш. Дори да има място да минеш, винаги може да се случи нещо, като например да ти угасне колата и да остане точно на релсите, техника е.. Ще кажеш ,че няколко минути ще променят нещо в живота като спестиш чакането..
на тоя са му го променили...
аминче
бок да пази иисуската
You said: "Time will change!" What if it changes you?