Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Цените на горивата 2015-2016
Винаги ми е било интересно как веднага потегля нагоре, а ако се смъква го преработват и малки мЪрмотчета го доставят по подземни тунели до тия бензиностанции
Интересното обаче е друго - стаааа някаква галимация при арабелите и рЕзко барела удря аха 90 долара ....
Колко 7 лв ще е литър гориво ????

Интересното обаче е друго - стаааа някаква галимация при арабелите и рЕзко барела удря аха 90 долара ....
Колко 7 лв ще е литър гориво ????
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Поне 3.50 лв. ще бъде литър дизел в Бг. като се върне на 90 долара барела.
Още по-лошото е че цените на храните ще се вдигнат 200 %! Защото се е вдигнал дизела...като пада с много - един лев дизела - обаче не намалят цените на храните и с пет процента! защото били много ниски разбираш ли!
Интересно защо никой не разследва и не протестира как е възможно при 75 % по-ниска цена на дизела да не мърдат надолу цените на стоките и в същото време при да речем 50 % скок на дизела моментално да се вдигат стоките със 100 процента?!
Още по-лошото е че цените на храните ще се вдигнат 200 %! Защото се е вдигнал дизела...като пада с много - един лев дизела - обаче не намалят цените на храните и с пет процента! защото били много ниски разбираш ли!
Интересно защо никой не разследва и не протестира как е възможно при 75 % по-ниска цена на дизела да не мърдат надолу цените на стоките и в същото време при да речем 50 % скок на дизела моментално да се вдигат стоките със 100 процента?!
Последна промяна Демирев на 18 Яну 2016, 11:59, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Така се генерира инфлация. В макроикономически план не е лошо в настоящата ситуация, но в микро-портфейлния план боли много, предвид, че половината население гравитира около прага на бедност.
Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Демирев написа:Поне 3.50 лв. ще бъде литър дизел в Бг. като се върне на 90 долара барела.
Билети за автобуси, влакове и такситата не падат, май само някои автобуси намалиха с 5% и казаха, че не може повече. Там където цената е пряко свързана с горивата не пада нищо, ти искаш при продуктите да падне, няма да стане..
При $27 за барел, ми е чудно колко струва само барела, без петрола. 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Те това е интересен въпрос 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
В някво градче в Мичиган вече продават галона на 0.8$... 
Ако бакшишите караха на бензин, отдавна щяхме да имаме по-нормални цени на горивата... само че понеже не им е във фокуса, че да се правят на протестиращи...

Ако бакшишите караха на бензин, отдавна щяхме да имаме по-нормални цени на горивата... само че понеже не им е във фокуса, че да се правят на протестиращи...

Примерно изготвяме един лист с въпроси от рода на :
- Защо цената на бензин/дизел/газ на една и съща верига в Варна и съответно София е различна?
- Защо няма намаление на основни продукти и тн и тн
Свързваме се с "Господари на ефира" с идеята да поискат отговори ??
Естествено само пример но няма как да не може да направим нещо, освен да си чешем пръстите на клавиатурата??
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Цените на горивата не са регулирани, тоест уж пазара ги регулира и понеже ние като народ не сме единни и за това всякакви олигархии са успешни.
А това че някой е смъкнал цените на горивата, само някой хора (работниците на тези някой) знаят каква е цената
А това че някой е смъкнал цените на горивата, само някой хора (работниците на тези някой) знаят каква е цената

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
v_p_m написа:не може ли да организираме нещо
За моженето може...ама като гледам реакциите...аз си карам за 1лв./л...аз за 1.50...къв е тоя марешки, че да му купувам бензина... и т.н.
Демек успеха на евентуална организация/протест е силно съмнителен

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
madafaka_donkele написа:v_p_m написа:не може ли да организираме нещо
За моженето може...ама като гледам реакциите...аз си карам за 1лв./л...аз за 1.50...къв е тоя марешки, че да му купувам бензина... и т.н.
Демек успеха на евентуална организация/протест е силно съмнителен![]()
![]()
Не е така!Аз бих протестирал.Какво ме грее,че си карам колата по-евтино,като ме скубят за всички останало

ПС Друг е въпроса,че протеста няма да постигне нищо,най-вероятно.И другото лошо е,че като се вдигне цената на петрола ще ни се стъжни,защото хляба сега не поевтиня,но после ще се вдигне пак

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Направо съжалявам,че споделих начин за спестяване на някой лев.Разберете,че не съм имал за цел да се направя на тарикат,а да помогна.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Купувач пробва отрицателна цена за сорта петрол North Dakota Sour
http://www.investor.bg/niuzletyri/308/a/kupuvach-probva-otricatelna-cena-za-sorta-petrol-north-dakota-sour-209676/

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring

ся като намериме нашия булгериан брент..и ше ги фалираме всички

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;