Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: iOS тема

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2014, 14:09

Таа тема ма кара да давам пари за глупости :mhihi:
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 07 Ное 2014, 15:23

Samsung SSD 840 EVO са железни! Имаме 8 половин терабайтови такива в raid0 от половин година, като им се пада средно на денонощие да си презаписват еднократно целия обем, докато едновременно с това за същия период го изчитат 100-кратно и няма никакви грижи.
Имаме и същата конфигурация, но с новите Samsung SSD 850 PRO по 1 терабайт всеки, но са от 2 месеца само и освен че са още по бързи не мога да кажа друго.
С някаква страшна Vertical NAND технология са 850-ките, докато 840-ките са с 3-bit MLC NAND - нещо нетипично за SSD дискове.

Зверове общо взето ...
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI

Мнение от IceMan_SF » 07 Ное 2014, 17:40

Аз преди 3 дни си взех Macbook Air, базовата версия с 128 SSD и 4GB RAM.
Засега съм супер доволен, машината лети, има свободни към 120 ГБ, които за момента мисля че ще са ми ОК. В смисъл филми и клипове, по-стари снимки и музика, която слушам супер рядко са на външен хард диск, на Мак-а държа само документи, с които работя и няколко ГБ музика, която слушам почти постоянно.

С две думи - адски съм доволен за момента, за моето ползване нямаше смисъл да давам повече пари за по-голям хард или пък евентуално за MBP (освен ретината, разбира се, но там цената отива на друго ниво).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2014, 21:11

MadChicken написа:Samsung SSD 840 EVO са железни! .

А имаш ли идея за някакво TLC NAND memory issue. Гледам, че го спрягат често като става въпрос за 840 и 840 ево, както и 128бг iP6+.
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 07 Ное 2014, 22:47

Доста се спекулира с TLC (3-bit) NAND паметите, понеже на теория гарантираните цикли на презапис са 2-3 пъти по-малко от тези на MLC (2-bit) NAND и като цяло записа е по-бавнен, НО не и четенето. Това на хартия обаче, защото когато производителя на SSD-ата си произвежда сам и чиповете и контролера както в случая Samsung, може да си оптимизира работата достатъчно за да може крайния продукт да е много по-издържлив от написаното в спецификацията.
А и съвременните SSD-та като цяло с нормално workstation натоварване надживяват останалата част от хардуера - и морално и физически.
Ще ги видим нашите след още половин година как ще са, но издържат ли 2 години по начина, по който ги експлоатираме, останалото е бонус.

840-ките им пуснаха нов firmware по някое време и за мен все още са отличен избор като съотношение цена - обем - скорост - издържливост.

850-ките ги продават с 5 годишна лимитед гаранция!
След 5 години в лаптопа най-работещият компонент сигурно ще е SSD-то та ако ще и Apple да е...
Последна промяна MadChicken на 14 Ное 2014, 19:00, променена общо 2 пъти
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2014, 23:47

Макбуците изкарват и по 8-9 години :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Ное 2014, 14:03

Преди няколко дни дъщеря ми, която е на 1г се добрала до телефона и деинсталирала Гугъл мапс. Погледнах, че липсва някаква икона на екрана, но не разбрах коя точно. В следващите няколко дни батерията в края на деня беше +20%. Първоначално си помислих, че е от джейлбрейкването :mhihi: , обаче в последсвие забелязах, че всъщност го няма Гугъл мапс. Това приложение точи страшно батерията. Много съм свикнал с него, но предпочитам да го деинсталирам поне докато не извадят някоя по-нормална версия
Другото, което го конкурира в usage е AppCake, но то е по-специфично и едва ли е инсталирано при всички. Махнах и него и сега не мога да си позная телефона, оставям го постоянно на 3G и вечерта съм на 30-40%, ако ползвам само 2G може да се пробвам и да не го заредя някоя вечер

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2014, 14:07

Мапса ако не го ползваш не би трябвало да точи батерията. Моят си изкарва 48 часа с нормално ползване без да изключвам никога 3г и уайърлеса.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Ное 2014, 14:11

bum_bum написа:Мапса ако не го ползваш не би трябвало да точи батерията. Моят си изкарва 48 часа с нормално ползване без да изключвам никога 3г и уайърлеса.

И аз така си мислех, но все пак бяха пуснати са всякакви локализации към гугъл(Google - синя икона, Google+, Google maps) и може би за това се случва така. Ако му забраня background refresh и използването на мобилни данни на заден план, може би няма да е същото, но не съм пробвал с такива настройки.
Става въпрос за гугъл мапс, а не за стандартния ios maps

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Ное 2014, 23:36

То за maps-а вече няма background refresh. Махнат е от 2-3 версии насам. Иначе аз тая функция съм я спрял тотално, щото не виждам никаква разлика в апповете като е пусната или като е спряна, все по един и същ начин се държат :dunno:

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Ное 2014, 9:56

Синия гугъл взаимодейства със всички програми на гугъл - мапс, драйв, календар и т.н. Май на него трябва да му се спре рефреш-а, защото той е основния виновник за батерията. От друга страна обединява всички услуги на гугъл през интернет, гласово търсене на български и т.н. и за това не съм го махнал, но в комбинация с гугъл мапс бие всички рекорди по разход на батерия

Иначе благодарения на джейлбрейка съм с BetterWifi7&8 и съм много доволен от обхвата на WiFi. Полезен е също SwipeSelection за движение на курсора, CCSettings и друго не ползвам. Като цяло джейла бива, не бих го махнал.
Чакам нещо за информация при заключен екран и 3G бутон да се появи

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 13 Ное 2014, 0:21

Здрасти, някой може ли да помогне на калъф тип джоб за 6 Plus :( Ходих по магазини няма в нета почти не намирам или ако има са и за други
модели което ме навежда на мисълта че ще има някакви проблеми.
За инфо моята батерия издържа над 60 часа с ровене и разговори разбира се спирах 3G като нямам нужда от него.

Предварително благодаря

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Ное 2014, 0:31

http://www.senacases.com/catalog/?q=ultraslimi6
Струва си!
Аз съм с такъв за 5-ица. Един колега ме зариби. Неговият е на 2 години и е като нов.

Колкото до батерията: 48 часа спокойно при никакво спиране на 3g и WiFi, постоянно пуснат мейл, календар и синхронизации, но не на Push, няколко часа разговори на ден и не повече от 20 минути Facebook и чатове на ден. Нямам Facebook Msgr.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Ное 2014, 8:11

WiFi не е никакъв проблем, но ако започнеш да сваляш/качваш през 3G сигурен съм, че това ще може да го прави максимум 5-6 часа независимо от модела

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Ное 2014, 18:44

Днес ми пристигна Спигена. Доста по-прилично качество от тоя, дето имах за 5-цата. И все пак прекалено много пари за тва кирливо парче пластмаса.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата