Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: iOS тема
Samsung SSD 840 EVO са железни! Имаме 8 половин терабайтови такива в raid0 от половин година, като им се пада средно на денонощие да си презаписват еднократно целия обем, докато едновременно с това за същия период го изчитат 100-кратно и няма никакви грижи.
Имаме и същата конфигурация, но с новите Samsung SSD 850 PRO по 1 терабайт всеки, но са от 2 месеца само и освен че са още по бързи не мога да кажа друго.
С някаква страшна Vertical NAND технология са 850-ките, докато 840-ките са с 3-bit MLC NAND - нещо нетипично за SSD дискове.
Зверове общо взето ...
Имаме и същата конфигурация, но с новите Samsung SSD 850 PRO по 1 терабайт всеки, но са от 2 месеца само и освен че са още по бързи не мога да кажа друго.
С някаква страшна Vertical NAND технология са 850-ките, докато 840-ките са с 3-bit MLC NAND - нещо нетипично за SSD дискове.
Зверове общо взето ...
Only dead fish follow the stream...
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Аз преди 3 дни си взех Macbook Air, базовата версия с 128 SSD и 4GB RAM.
Засега съм супер доволен, машината лети, има свободни към 120 ГБ, които за момента мисля че ще са ми ОК. В смисъл филми и клипове, по-стари снимки и музика, която слушам супер рядко са на външен хард диск, на Мак-а държа само документи, с които работя и няколко ГБ музика, която слушам почти постоянно.
С две думи - адски съм доволен за момента, за моето ползване нямаше смисъл да давам повече пари за по-голям хард или пък евентуално за MBP (освен ретината, разбира се, но там цената отива на друго ниво).
Засега съм супер доволен, машината лети, има свободни към 120 ГБ, които за момента мисля че ще са ми ОК. В смисъл филми и клипове, по-стари снимки и музика, която слушам супер рядко са на външен хард диск, на Мак-а държа само документи, с които работя и няколко ГБ музика, която слушам почти постоянно.
С две думи - адски съм доволен за момента, за моето ползване нямаше смисъл да давам повече пари за по-голям хард или пък евентуално за MBP (освен ретината, разбира се, но там цената отива на друго ниво).
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Samsung SSD 840 EVO са железни! .
А имаш ли идея за някакво TLC NAND memory issue. Гледам, че го спрягат често като става въпрос за 840 и 840 ево, както и 128бг iP6+.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Доста се спекулира с TLC (3-bit) NAND паметите, понеже на теория гарантираните цикли на презапис са 2-3 пъти по-малко от тези на MLC (2-bit) NAND и като цяло записа е по-бавнен, НО не и четенето. Това на хартия обаче, защото когато производителя на SSD-ата си произвежда сам и чиповете и контролера както в случая Samsung, може да си оптимизира работата достатъчно за да може крайния продукт да е много по-издържлив от написаното в спецификацията.
А и съвременните SSD-та като цяло с нормално workstation натоварване надживяват останалата част от хардуера - и морално и физически.
Ще ги видим нашите след още половин година как ще са, но издържат ли 2 години по начина, по който ги експлоатираме, останалото е бонус.
840-ките им пуснаха нов firmware по някое време и за мен все още са отличен избор като съотношение цена - обем - скорост - издържливост.
850-ките ги продават с 5 годишна лимитед гаранция!
След 5 години в лаптопа най-работещият компонент сигурно ще е SSD-то та ако ще и Apple да е...
А и съвременните SSD-та като цяло с нормално workstation натоварване надживяват останалата част от хардуера - и морално и физически.
Ще ги видим нашите след още половин година как ще са, но издържат ли 2 години по начина, по който ги експлоатираме, останалото е бонус.
840-ките им пуснаха нов firmware по някое време и за мен все още са отличен избор като съотношение цена - обем - скорост - издържливост.
850-ките ги продават с 5 годишна лимитед гаранция!
След 5 години в лаптопа най-работещият компонент сигурно ще е SSD-то та ако ще и Apple да е...
Последна промяна MadChicken на 14 Ное 2014, 19:00, променена общо 2 пъти
Only dead fish follow the stream...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Преди няколко дни дъщеря ми, която е на 1г се добрала до телефона и деинсталирала Гугъл мапс. Погледнах, че липсва някаква икона на екрана, но не разбрах коя точно. В следващите няколко дни батерията в края на деня беше +20%. Първоначално си помислих, че е от джейлбрейкването
, обаче в последсвие забелязах, че всъщност го няма Гугъл мапс. Това приложение точи страшно батерията. Много съм свикнал с него, но предпочитам да го деинсталирам поне докато не извадят някоя по-нормална версия
Другото, което го конкурира в usage е AppCake, но то е по-специфично и едва ли е инсталирано при всички. Махнах и него и сега не мога да си позная телефона, оставям го постоянно на 3G и вечерта съм на 30-40%, ако ползвам само 2G може да се пробвам и да не го заредя някоя вечер

Другото, което го конкурира в usage е AppCake, но то е по-специфично и едва ли е инсталирано при всички. Махнах и него и сега не мога да си позная телефона, оставям го постоянно на 3G и вечерта съм на 30-40%, ако ползвам само 2G може да се пробвам и да не го заредя някоя вечер
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мапса ако не го ползваш не би трябвало да точи батерията. Моят си изкарва 48 часа с нормално ползване без да изключвам никога 3г и уайърлеса.
bum_bum написа:Мапса ако не го ползваш не би трябвало да точи батерията. Моят си изкарва 48 часа с нормално ползване без да изключвам никога 3г и уайърлеса.
И аз така си мислех, но все пак бяха пуснати са всякакви локализации към гугъл(Google - синя икона, Google+, Google maps) и може би за това се случва така. Ако му забраня background refresh и използването на мобилни данни на заден план, може би няма да е същото, но не съм пробвал с такива настройки.
Става въпрос за гугъл мапс, а не за стандартния ios maps
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
То за maps-а вече няма background refresh. Махнат е от 2-3 версии насам. Иначе аз тая функция съм я спрял тотално, щото не виждам никаква разлика в апповете като е пусната или като е спряна, все по един и същ начин се държат 

Синия гугъл взаимодейства със всички програми на гугъл - мапс, драйв, календар и т.н. Май на него трябва да му се спре рефреш-а, защото той е основния виновник за батерията. От друга страна обединява всички услуги на гугъл през интернет, гласово търсене на български и т.н. и за това не съм го махнал, но в комбинация с гугъл мапс бие всички рекорди по разход на батерия
Иначе благодарения на джейлбрейка съм с BetterWifi7&8 и съм много доволен от обхвата на WiFi. Полезен е също SwipeSelection за движение на курсора, CCSettings и друго не ползвам. Като цяло джейла бива, не бих го махнал.
Чакам нещо за информация при заключен екран и 3G бутон да се появи
Иначе благодарения на джейлбрейка съм с BetterWifi7&8 и съм много доволен от обхвата на WiFi. Полезен е също SwipeSelection за движение на курсора, CCSettings и друго не ползвам. Като цяло джейла бива, не бих го махнал.
Чакам нещо за информация при заключен екран и 3G бутон да се появи
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, някой може ли да помогне на калъф тип джоб за 6 Plus
Ходих по магазини няма в нета почти не намирам или ако има са и за други
модели което ме навежда на мисълта че ще има някакви проблеми.
За инфо моята батерия издържа над 60 часа с ровене и разговори разбира се спирах 3G като нямам нужда от него.
Предварително благодаря

модели което ме навежда на мисълта че ще има някакви проблеми.
За инфо моята батерия издържа над 60 часа с ровене и разговори разбира се спирах 3G като нямам нужда от него.
Предварително благодаря
http://www.senacases.com/catalog/?q=ultraslimi6
Струва си!
Аз съм с такъв за 5-ица. Един колега ме зариби. Неговият е на 2 години и е като нов.
Колкото до батерията: 48 часа спокойно при никакво спиране на 3g и WiFi, постоянно пуснат мейл, календар и синхронизации, но не на Push, няколко часа разговори на ден и не повече от 20 минути Facebook и чатове на ден. Нямам Facebook Msgr.
Струва си!
Аз съм с такъв за 5-ица. Един колега ме зариби. Неговият е на 2 години и е като нов.
Колкото до батерията: 48 часа спокойно при никакво спиране на 3g и WiFi, постоянно пуснат мейл, календар и синхронизации, но не на Push, няколко часа разговори на ден и не повече от 20 минути Facebook и чатове на ден. Нямам Facebook Msgr.
WiFi не е никакъв проблем, но ако започнеш да сваляш/качваш през 3G сигурен съм, че това ще може да го прави максимум 5-6 часа независимо от модела
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Днес ми пристигна Спигена. Доста по-прилично качество от тоя, дето имах за 5-цата. И все пак прекалено много пари за тва кирливо парче пластмаса.