СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Е.Димитров » 04 Дек 2024, 8:29

Nickelback написа:Дайте акъл, моля, кой е най-ефективния метод за справяне с паркиралите като идиоти по тротоарите?
Къде се подава сигнал (група или там каквото ще препоръчате) и действат що годе бързо и ефективно с подобни?

За конкретен един и същ 70+ годишен индивид става въпрос, който рЕзко от две-три седмици просто така си реши да спира, 'щото с такава рядка безподобна наглост явно си "гарантира" "паркомясто" :banghead:
Да, и други спират, ама тоя избива рибата вече...
Блокира изцяло, по абсолютно един и същи начин, един и същи сегмент, от така и така, тесния тротоар наоколо, по който става вече абсурдно да мине нормален човек без да си почупи краката по бордюрите. Да не говорим пък за трудно подвижни хора и майки с колички.

Ни' е да го псуваш, ни' е да го биеш, ни... нищо. Не вдява от дума и това си е... Той "тука си живеел, в тая България - виж как другите са паркирали! Къде да бил паркирал?!" - предавам буквално думите му. И "нито съм му бил на годините, нито на възпитанието"! :dunno:

Дебил безподобен :help: :banghead:

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Отиваш в общината и подаваш писмен сигнал.
Гарантирано, че отиват и лепят глоба на нарушителя.
Разбира се, украсяваш малко нещата, като не забравяш да включиш следните думи : "Майки с колички, деца" и че следва сигнал в медиите.
Гарантирано отиват и го щавят въпросният.
Само има една особеност - горят всички паркирали по някакъв неправилен начин на тази улица! (което според мен си е добре)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Дек 2024, 8:58

Единия комшия по офис звъни на градска мобилност..предполагам , може и на инспектората да е. Месеци наред дигаха коли на поразия...вече никой не спира на тротоара. От местните. Некой заблуден може да спре, но оня дебне..до 20 минути са дошли и са го дигнали. А нашата улица дори не е някаква натоварена и тротоара не се ползва много много. Ма пенсионер човека по цял ден дебне :))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Дек 2024, 9:25

Значи можело, благодаря, колеги :yes: Със саморазправа не ми се занимава, въпреки че такъв "пъзел" мога да му спретна, че няма да му се вярва какво се случва. Не знае с кой си има работа просто :mhihi: Ама с дребни душици не ми се занимава, а и без това е едва жив като го гледам :roll:

Както казах, снощи го видях кой е точно и му направих забележка. Ако пак спре там, втора няма да има, а директно ще звъня, на който трябва :yes: И по нашата улица е имало 1-2 пъти акция и бяха се кротнали да спират като идиоти дъъълго време. Доста се замисляха и изключително рядко някой да го е правил. Но последните месеци нещо пак са се разпуснали :dunno: А тоя просто счупи тъпомера :banghead: Явно чат-пат трябва ударно да им се напомня :roll:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 04 Дек 2024, 9:40

Ти не беше ли в някаква малка кооперация с двор? Или бъркам?

Или тоя е в някой от близките блокове около вас?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Дек 2024, 10:04

STEVAL написа:
Don_Diego написа:Ние точно за него ще ходим, че заради много работни ангажименти не можах да завърша организацията за коледни базари около езерото Комо

Къде си запази нощувка?

https://www.hotelprestigecraiova.ro

Само тук имаше нужния брой стаи, че пътуваме компания с няколко коли и сме повечко хора и държахме да сме на едно място всички
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Дек 2024, 10:51

drifty написа:Ти не беше ли в някаква малка кооперация с двор? Или бъркам?

Или тоя е в някой от близките блокове около вас?

Правилно си запомнил, така е - проблеми с комшии аз нямам. А тоя е околните блокове.

Парадоксалното е, че е баща на моя съученичка от едно време (2-ри до 7-ми клас), която беше една от отличничките в класа - много възпитана и прилежна. Явно майка ѝ я е възпитавала, та е станала човек, сестра ѝ - също. Тоя мързел е бил "баща за цвят" само, като го гледам/знам какво представлява :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 04 Дек 2024, 10:55

При мен пък е другата крайност...общината най-накрая реши да оправи тротоарите и подстъпите към метростанцията от нашата страна на квартала и съответно затвориха тротоарите с колчета и вече им е невъзможно на съседите да си паркират колите там.
Миналата година ние пък разчистихме и заравнихме част от двора и сега буквално всяка седмица ме питат дали не искам да им направя паркинг и да плащат по 30-40лв за да паркират вътре :mhihi: :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 04 Дек 2024, 11:03

30-40 лв? Да не сме 2013г... по скоро 130-40 лв. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 04 Дек 2024, 11:11

Аз пак се радвам, че предложиха да си плащат :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Дек 2024, 13:45

Днеска гледам продължава да се коментира обявата за смазаната 340-ка. Половината мнения отдолу са "е кво като е блъскана", "кво ти пречи", "зависи как е оправена", "аз не виждам проблем, че е блъскана" и т.н. Еми заслужаваме си този пазар на автомобили :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 04 Дек 2024, 13:58

В интерес на истината аз при покупката на моята 39ка не съм забелязал ремонта след удара и лека полека откривам доказателствата за това. Още след като я купих в талона пишеше, че е с "нестандартен номер на рама", който се оказа, че е защото бомбето, на което е рамата, е имало нужда от ремонт и е щампирана наново рамата. Тоест е имала приличен удар. А си спомням, че тая отметка в талона я видях, но не видях нищо нередно в рамата на бомбето. Ама кой да погледне, че едното бомбе е матово, а другото лакирано като отвън.. Миналата година свалях таблото да сменя вентилатор купе, пак видях следи от намеса на колоната отпред. И преди 2 седмици като слагах предните гуми се загледах в носачите - левите носачи отпред всичките са оригиналните от 2000г, а всички десни са пак оригинални, но от 2003г. Та заключих, че 2003г е преживяла кофти удар, но е била все още скъпа и си е струвало да я оправят..
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Дек 2024, 14:01

Nickelback написа:Със саморазправа не ми се занимава, въпреки че такъв "пъзел" мога да му спретна, че няма да му се вярва какво се случва. Не знае с кой си има работа просто :mhihi:

може - да. аз също знам за приятели/ познати които звънят на градска мобилност и онези се отзовават много бързо. дори и на мене са ми го правили тоя номер като бях спрял на улицата пред една бакалия и докато вляза и изляза (20-тина минути?) ми бяха написали глоба.

"не знае с кого с има работа"... явно знае щом в прав текст в очите ти е казал да си таковаш таковата един вид...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 04 Дек 2024, 14:07

Напротив, българина като му направиш учтиво и аргументирано забележка започва да те гледа с насмешка и започва да се държи още по-просташки, мислейки че е повече от теб защото следваш някакви правила и обществени норми.

Наскоро имах сблъсък с подобен индивид, но моят правеше почти всяка вечер заря след 23:00 в жилищен район. Устна забележка - нищо, полиция - пак не се впечатли, като дори се ежеше в присъствието на полицаите. След това вече го отнесохме през кварталния към прокуратурата и той да му мисли какво и що ще се оправдава, но всеки път когато този въпросни забележи мен или брат ми на улицата започва едно присмиване (незнайно защо) и обиждане. Били сме под наем в квартала (родата от страна на баща ми е от над 120 години в квартала :lol: ), излизам вечер от вкъщи отивал съм нощна смяна на работа и подобни.
Е писна ми и накрая му беше обяснено кой съм по-точно и да видиш как изведнъж рЕзко му се смени поведението, че и маршрута на движение и избягва да минава пред нашата къща вече :mhihi: . Заря също не е имало скоро
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Дек 2024, 14:47

спомних си за...

vicho 4-ти Ноември 2019 написа:скоро един чичо на 60+ караше срещу мен в забранена за него улица, спряхме... минаха 30 секунди... тоя слезе...

отворих си прозореца и го попитах дали е сериозен и дали знае, че кара срещу знак забранено влизането

отговор: "момче, и да ми четеш морал, все тая..."

тарикатите са повече от балъците... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Дек 2024, 14:50

vicho написа:спомних си за...

vicho 4-ти Ноември 2019 написа:скоро един чичо на 60+ караше срещу мен в забранена за него улица, спряхме... минаха 30 секунди... тоя слезе...

отворих си прозореца и го попитах дали е сериозен и дали знае, че кара срещу знак забранено влизането

отговор: "момче, и да ми четеш морал, все тая..."

тарикатите са повече от балъците... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

има го и тоя момент да ти кажа- с години започваш да не ебаваш за нищо и за никого... става ти удобно в собствената ти кожа и почваш да не цепиш басма... освобождаващо и определено покачва качеството на живота, но често за сметка на тези около тебе...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата