СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: СПАМ ТЕМА
Nickelback написа:Дайте акъл, моля, кой е най-ефективния метод за справяне с паркиралите като идиоти по тротоарите?
Къде се подава сигнал (група или там каквото ще препоръчате) и действат що годе бързо и ефективно с подобни?
За конкретен един и същ 70+ годишен индивид става въпрос, който рЕзко от две-три седмици просто така си реши да спира, 'щото с такава рядка безподобна наглост явно си "гарантира" "паркомясто"
Да, и други спират, ама тоя избива рибата вече...
Блокира изцяло, по абсолютно един и същи начин, един и същи сегмент, от така и така, тесния тротоар наоколо, по който става вече абсурдно да мине нормален човек без да си почупи краката по бордюрите. Да не говорим пък за трудно подвижни хора и майки с колички.
Ни' е да го псуваш, ни' е да го биеш, ни... нищо. Не вдява от дума и това си е... Той "тука си живеел, в тая България - виж как другите са паркирали! Къде да бил паркирал?!" - предавам буквално думите му. И "нито съм му бил на годините, нито на възпитанието"!
Дебил безподобен![]()
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Отиваш в общината и подаваш писмен сигнал.
Гарантирано, че отиват и лепят глоба на нарушителя.
Разбира се, украсяваш малко нещата, като не забравяш да включиш следните думи : "Майки с колички, деца" и че следва сигнал в медиите.
Гарантирано отиват и го щавят въпросният.
Само има една особеност - горят всички паркирали по някакъв неправилен начин на тази улица! (което според мен си е добре)
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Единия комшия по офис звъни на градска мобилност..предполагам , може и на инспектората да е. Месеци наред дигаха коли на поразия...вече никой не спира на тротоара. От местните. Некой заблуден може да спре, но оня дебне..до 20 минути са дошли и са го дигнали. А нашата улица дори не е някаква натоварена и тротоара не се ползва много много. Ма пенсионер човека по цял ден дебне
)

Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Значи можело, благодаря, колеги
Със саморазправа не ми се занимава, въпреки че такъв "пъзел" мога да му спретна, че няма да му се вярва какво се случва. Не знае с кой си има работа просто
Ама с дребни душици не ми се занимава, а и без това е едва жив като го гледам
Както казах, снощи го видях кой е точно и му направих забележка. Ако пак спре там, втора няма да има, а директно ще звъня, на който трябва
И по нашата улица е имало 1-2 пъти акция и бяха се кротнали да спират като идиоти дъъълго време. Доста се замисляха и изключително рядко някой да го е правил. Но последните месеци нещо пак са се разпуснали
А тоя просто счупи тъпомера
Явно чат-пат трябва ударно да им се напомня 

Както казах, снощи го видях кой е точно и му направих забележка. Ако пак спре там, втора няма да има, а директно ще звъня, на който трябва

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Ти не беше ли в някаква малка кооперация с двор? Или бъркам?
Или тоя е в някой от близките блокове около вас?

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
STEVAL написа:Don_Diego написа:Ние точно за него ще ходим, че заради много работни ангажименти не можах да завърша организацията за коледни базари около езерото Комо
Къде си запази нощувка?
https://www.hotelprestigecraiova.ro
Само тук имаше нужния брой стаи, че пътуваме компания с няколко коли и сме повечко хора и държахме да сме на едно място всички
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
drifty написа:Ти не беше ли в някаква малка кооперация с двор? Или бъркам?
Правилно си запомнил, така е - проблеми с комшии аз нямам. А тоя е околните блокове.
Парадоксалното е, че е баща на моя съученичка от едно време (2-ри до 7-ми клас), която беше една от отличничките в класа - много възпитана и прилежна. Явно майка ѝ я е възпитавала, та е станала човек, сестра ѝ - също. Тоя мързел е бил "баща за цвят" само, като го гледам/знам какво представлява

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
При мен пък е другата крайност...общината най-накрая реши да оправи тротоарите и подстъпите към метростанцията от нашата страна на квартала и съответно затвориха тротоарите с колчета и вече им е невъзможно на съседите да си паркират колите там.
Миналата година ние пък разчистихме и заравнихме част от двора и сега буквално всяка седмица ме питат дали не искам да им направя паркинг и да плащат по 30-40лв за да паркират вътре

Миналата година ние пък разчистихме и заравнихме част от двора и сега буквално всяка седмица ме питат дали не искам да им направя паркинг и да плащат по 30-40лв за да паркират вътре

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
30-40 лв? Да не сме 2013г... по скоро 130-40 лв. 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Днеска гледам продължава да се коментира обявата за смазаната 340-ка. Половината мнения отдолу са "е кво като е блъскана", "кво ти пречи", "зависи как е оправена", "аз не виждам проблем, че е блъскана" и т.н. Еми заслужаваме си този пазар на автомобили 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
В интерес на истината аз при покупката на моята 39ка не съм забелязал ремонта след удара и лека полека откривам доказателствата за това. Още след като я купих в талона пишеше, че е с "нестандартен номер на рама", който се оказа, че е защото бомбето, на което е рамата, е имало нужда от ремонт и е щампирана наново рамата. Тоест е имала приличен удар. А си спомням, че тая отметка в талона я видях, но не видях нищо нередно в рамата на бомбето. Ама кой да погледне, че едното бомбе е матово, а другото лакирано като отвън.. Миналата година свалях таблото да сменя вентилатор купе, пак видях следи от намеса на колоната отпред. И преди 2 седмици като слагах предните гуми се загледах в носачите - левите носачи отпред всичките са оригиналните от 2000г, а всички десни са пак оригинални, но от 2003г. Та заключих, че 2003г е преживяла кофти удар, но е била все още скъпа и си е струвало да я оправят..

Nickelback написа:Със саморазправа не ми се занимава, въпреки че такъв "пъзел" мога да му спретна, че няма да му се вярва какво се случва. Не знае с кой си има работа просто![]()
може - да. аз също знам за приятели/ познати които звънят на градска мобилност и онези се отзовават много бързо. дори и на мене са ми го правили тоя номер като бях спрял на улицата пред една бакалия и докато вляза и изляза (20-тина минути?) ми бяха написали глоба.
"не знае с кого с има работа"... явно знае щом в прав текст в очите ти е казал да си таковаш таковата един вид...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Напротив, българина като му направиш учтиво и аргументирано забележка започва да те гледа с насмешка и започва да се държи още по-просташки, мислейки че е повече от теб защото следваш някакви правила и обществени норми.
Наскоро имах сблъсък с подобен индивид, но моят правеше почти всяка вечер заря след 23:00 в жилищен район. Устна забележка - нищо, полиция - пак не се впечатли, като дори се ежеше в присъствието на полицаите. След това вече го отнесохме през кварталния към прокуратурата и той да му мисли какво и що ще се оправдава, но всеки път когато този въпросни забележи мен или брат ми на улицата започва едно присмиване (незнайно защо) и обиждане. Били сме под наем в квартала (родата от страна на баща ми е от над 120 години в квартала
), излизам вечер от вкъщи отивал съм нощна смяна на работа и подобни.
Е писна ми и накрая му беше обяснено кой съм по-точно и да видиш как изведнъж рЕзко му се смени поведението, че и маршрута на движение и избягва да минава пред нашата къща вече
. Заря също не е имало скоро
Наскоро имах сблъсък с подобен индивид, но моят правеше почти всяка вечер заря след 23:00 в жилищен район. Устна забележка - нищо, полиция - пак не се впечатли, като дори се ежеше в присъствието на полицаите. След това вече го отнесохме през кварталния към прокуратурата и той да му мисли какво и що ще се оправдава, но всеки път когато този въпросни забележи мен или брат ми на улицата започва едно присмиване (незнайно защо) и обиждане. Били сме под наем в квартала (родата от страна на баща ми е от над 120 години в квартала

Е писна ми и накрая му беше обяснено кой съм по-точно и да видиш как изведнъж рЕзко му се смени поведението, че и маршрута на движение и избягва да минава пред нашата къща вече

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
спомних си за...
vicho 4-ти Ноември 2019 написа:скоро един чичо на 60+ караше срещу мен в забранена за него улица, спряхме... минаха 30 секунди... тоя слезе...
отворих си прозореца и го попитах дали е сериозен и дали знае, че кара срещу знак забранено влизането
отговор: "момче, и да ми четеш морал, все тая..."
тарикатите са повече от балъците...![]()
![]()
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:спомних си за...vicho 4-ти Ноември 2019 написа:скоро един чичо на 60+ караше срещу мен в забранена за него улица, спряхме... минаха 30 секунди... тоя слезе...
отворих си прозореца и го попитах дали е сериозен и дали знае, че кара срещу знак забранено влизането
отговор: "момче, и да ми четеш морал, все тая..."
тарикатите са повече от балъците...![]()
![]()
има го и тоя момент да ти кажа- с години започваш да не ебаваш за нищо и за никого... става ти удобно в собствената ти кожа и почваш да не цепиш басма... освобождаващо и определено покачва качеството на живота, но често за сметка на тези около тебе...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила