Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от TNT » 02 Апр 2013, 20:38

Всички мразят комунистите, но всички искат равенство :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Апр 2013, 20:58

Равенството пред закона викаш е комунистичеслки идеал :mhihi: ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 02 Апр 2013, 21:45

Binev_OuT написа:Никой на никого не може да забрани да прави деца,ама после не са виновни управляващите.Уреди си живота,после уреждай на детето си.
На какво се обрича един 24 годишен шофьор с висяща работа,без образование на квартира с дете?На какво обрича и детето си?
Зависим си от всичко

това е абсолютно така, само че.... ако българите следват този модел, ще изчезнем след 50-100 години.

90% от хората по общия модел няма никога да могат да уредят живота си... И съответно да могат да отгледат децата си спокойно. Но се борят въпреки това. Сигурен съм, че не им е приятно, не спят спокойно, но се борят. Мога само да ги поздравя за което...вместо да ги критикувам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 02 Апр 2013, 22:31

sub_eleven написа:
Binev_OuT написа:Никой на никого не може да забрани да прави деца,ама после не са виновни управляващите.Уреди си живота,после уреждай на детето си.
На какво се обрича един 24 годишен шофьор с висяща работа,без образование на квартира с дете?На какво обрича и детето си?
Зависим си от всичко

това е абсолютно така, само че.... ако българите следват този модел, ще изчезнем след 50-100 години.

90% от хората по общия модел няма никога да могат да уредят живота си... И съответно да могат да отгледат децата си спокойно. Но се борят въпреки това. Сигурен съм, че не им е приятно, не спят спокойно, но се борят. Мога само да ги поздравя за което...вместо да ги критикувам.

Кой е общия модел?Значи по времето на Баща ми примерно модела е бил такъв - основно,средно образование задължително в техникум,после технически университет,после диплома за инженер.Следва ЗЗУ,апартамент.Жена,две деца.Значи той на 24 годишна възраст е имал две деца,апартамент,Москвич и добра работа.
Но сега не е такъв модела.Сега са други времена.Много е важно кой какво прави по време на средното и следващите там 2 3 годинки какво ще предприеме.Може би тук идва отговорността на държавата за образователната система която,не е от сполучливите със сигурност.
Нека се организират баскетболни турнири,футболни първенства.Нека профи отборите набират таланти директно от училищата.
Нека се провеждат повече олимпиади - математика,информатика,нека им покажат как аджеба е направен тоз фейсбук,може и те да си направят.
При подобни заетости детето нема да има време пък и нужда да се чуди къде да се скрие да изпуши една цигара.До 13-14 годишна възраст всяко дете ще е показало къде е силно и кое го влече,родителите от там му помагат по пътя и от него става завършен човек още на 20.Или поне така е в по-напредналите страни.
Две поколения да се завъртят и приръста ще тръгне на горе,може да си сигурен.
Ся кво е ?Свинщина!
И не критикувам никой,че си е направил дете - та за това е направен човека все пак.Просто си изказвам мнението. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 02 Апр 2013, 23:02

steeN написа:Равенството пред закона викаш е комунистичеслки идеал :mhihi: ?

Цитирай къде съм казал такова нещо. С 3,30 диплома трудно ще учиш висше. С 5,70 обаче можеш да станеш архитект. Народа иска всички да са равни и да имат еднакво. Защо архитекта трябва да има колкото общия работник? Общия работник ще има ли финансовите средства да образова своя син примерно? А двамата си сина? На архитекта не би трябвало да е проблем. В България всеки иска да е шеф и да кара Х5, това е ясно.

П.П. Трябва да има все пак и общи работници, не може само специалисти и шефчета.
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 02 Апр 2013, 23:33

Petrolhead написа:някъде да съм написал не прави деца?
ниското образование повече ти помага или повече ти пречи в живота?

Ми... не съм забелязал да ми пречи :D . И двамата с жена ми работим в големи фирми, получаваме добри заплати и то ги получаваме редовно. Живеем нормално, позволяваме си да ходим на море, на планина. И двамата имаме по една кола, щото се налага. То на жената не е кола, ми форд, ама както и да е. Уредили сме си един нормален живот. Не висим на родителите си и не чакаме от тях, дори им помагаме с каквото можем. Ама забелязвам нещо друго - около мен е пълно с висшисти, които дърпат количките, мятат кашони или са общи работници. То, срамна работа няма, ама не виждам това как им помага за трупането на стаж и как се отразява на портфолиото им при кандидатстването за друга работа. Накъдето и да се обърнеш, все висшисти. Даже и на сергията от която си пазарувам зеленчуци. Или мениджъри в магазина. Менажират щандовете за колбаси и мляко. Мдааа. Сещам се за моя позната с три висши - социология, журналистика а, в Оксфорд какво завърши не знам, ама знам, че не може да си намери работа защото е прекалено квалифицирана за позицията за която кандидатства. Работи лятото на морето като рецепционистка и в момента пак е безработна. Има два разбити брака зад гърба си и дете което живее при баща си. Ае, кажи ми на нея с какво й е помогнало всичкото това учене :winky: . Сестра ми завърши магистратура по психология и не може да си намери работа. Ах, даааа. Има нужда и от сервитьорки, ама с висше, нали!!!

ПС: Успокоих се, като разбрах че мога да правя деца, щото по твоята логика моя син не трябваше да съществува.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 02 Апр 2013, 23:35

Димитров спри с алабанистките, за тва толкова те хранят и аз ще те нареча пълен глупак и комунист, ако ми кажеш че БСП и другите слуги на русия са по-добре от герб!

не ме вълнува герб са направили, достатъчно ми е че са единствената партия подкрепяна от ЕС лидери. достатъчно ми че тяхните кражби не могат да се равняват и на 1/1000 от това което окрадоха тройната! достатъчно ми е че спряха отвличанията, спряха кражбите в белене и че някой като сгафи в герб, както дончева каза "дават го на вълнците".
Значи някой да си получи заслуженото според нея е "ДАВАНЕ НА ВЪЛЦИ", е до толкова са шизофрениците в бсп, думите справедливост нищо не им говорят.

Хейтър можеш да наричаш себе си, миналия декември съм дарил 7000лв за инжекции на ендо момче. Всъщност съм хейтър към една дадена прослойка, сега ги наричат тарикати, преди са били просто болшевци, аз ги наричам пиявици.. тия заради, които всички сме в това положение, пляю на тях!! щот мерка в кражибите нямат, нагли Социопати!!

и спри с киломеричните си албанистики, има 2 освновни партии бсп и герб нищо друго. или си за комунистите или не си за тях. сам каза че бсп не били направили нищо толкова лошо.. вземи пусна една тема "бсп не са направили нищо толкова лошо" да видиш как ще се стовари целият форум върху темата да редим ФАКТИ. после бил гласувал за герб, някой ти повярвал :kuku:

и имат си мечтаят 21% за дясна партия, по-скоро 31%. 2009-та се повтаря, гласуваме за зло, да не дойдат ония дето 65г ни мачкат.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 02 Апр 2013, 23:40

ОК, имаш право. Закриваме училищата. Очевидно може и без тях.

Да сте живи и здрави, ти и семейството ти. Идеята е че колко недоучили младежи успяват да наредят живота си?

Само да уточним, коя диплома ти е 3.33, тази от средното училище или от университета?
Последна промяна Petrolhead на 02 Апр 2013, 23:41, променена общо 1 път

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 02 Апр 2013, 23:41

TNT написа:
steeN написа:Равенството пред закона викаш е комунистичеслки идеал :mhihi: ?

Цитирай къде съм казал такова нещо. С 3,30 диплома трудно ще учиш висше. С 5,70 обаче можеш да станеш архитект. Народа иска всички да са равни и да имат еднакво. Защо архитекта трябва да има колкото общия работник? Общия работник ще има ли финансовите средства да образова своя син примерно? А двамата си сина? На архитекта не би трябвало да е проблем. В България всеки иска да е шеф и да кара Х5, това е ясно.

П.П. Трябва да има все пак и общи работници, не може само специалисти и шефчета.

Пич, с 3.00 можеш да учиш каквото си висше искаш, стига да си цакаш, нали знаеш :winky: . То, по-големия процент "висши специалисти" са точно такива. А, щом има мама и тате да плащат семестрите и изпитите, що па трябва да се напъва??? Важна е дипломата за вишу. А, дали мама и тате гледат крави на село или имат фирми за импорт-експорт в случая няма значение. Парите са си пари.

ПП: Трябва да има и кой да копае на село и да рине на кравите и прасетата, за да можем да папкаме.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 02 Апр 2013, 23:41

Petrolhead написа:ОК, имаш право. Закриваме училищата. Очевидно може и без тях.

Да сте живи и здрави, ти и семейството ти. Идеята е че колко недоучили младежи успяват да наредят живота си?

Само да уточним, коя диплома ти е 3.33, тази от средното училище или от университета?

Не отговори на въпросите ми...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 02 Апр 2013, 23:46

Т.е. според теб повечето висшисти са с купени дипломи или в платени университети, където "много трудно" се минава ?

Това, че вие сте изключение, не значи, че общата картинка е такава и че образованието няма значение.
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 03 Апр 2013, 0:00

TNT написа:Т.е. според теб повечето висшисти са с купени дипломи или в платени университети, където "много трудно" се минава ?

А, че не е ли така???
Знаеш ли колко се смях с един колега, завършил инженерна физика, като го попитах за трите закона на Кирхов??? Каза ми двата, защото те са само два, и почна да измисля трети. Бе, все специалисти са около мен :mhihi: . И, както вика един колега - като се знам какъм съм майстор, ме е страх да отида на лекар :mhihi: . Що ли???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2013, 0:05

Това колко знаят след като вземат дипломата е съвсем различно от това, което ти казваш. Като четеш всяка година бисери с правописни грешки от матури... за теб нормално ли е тези хора да достигат до 12 клас? Но това е съвсем различно от "купена диплома" и "платен изпит". Това, че си си платил семестрите, за мен не значи, че си с купена диплома. А и все още има университети, където хич не става толкова лесно минаването...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 03 Апр 2013, 0:07

разказваш за личния си живот с гордост, задаваш въпроси свързани с частни случаи. Няма как да знам отговорите.
Моля те кажи какво си завършил с 3.33, и дали ако не беше учил в по-добро училище и беше имал по-добри резултати нямаше да се справяш още по-добре и вместо Форд жена ти да караше бентли

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 03 Апр 2013, 0:22

TNT написа:Това колко знаят след като вземат дипломата е съвсем различно от това, което ти казваш. Като четеш всяка година бисери с правописни грешки от матури... за теб нормално ли е тези хора да достигат до 12 клас? Но това е съвсем различно от "купена диплома" и "платен изпит". Това, че си си платил семестрите, за мен не значи, че си с купена диплома. А и все още има университети, където хич не става толкова лесно минаването...

Пич, темата е съвсем друга затова ще се постарая да бъда кратък. Написах че мама и тате плащат. Прочети внимателно. Пък бисерите от кандидат-студентските изпити са по-яки. Бъдещата Ентелегенция :mhihi: . Ма, важното е мама и тате да пращат буркани, домашно и кинти за дискотеките. Боже, само като им чета молбите за постъпване на работа и получавам анални контракции с разкритие. Неграмотни, неграмотни, неграмотни. Извинявай, ама не може в едно изречение от пет думи да има седем правописни грешки. Па ми показва и диплома :help: . И, ти на това нашето ако му викаш висшееее, браво :clap: Висше, ама не тук.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата