СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: СПАМ ТЕМА
Е.Димитров написа:barty написа:Е.Димитров написа:barty написа:Имате ли впечатления от двигателя на Форд 3 цилиндъра турбо, Екобууст?
Гледам че го слагат вече 10 години, би трябвало да издържат до 200 000км
Икономичен е!
Явно става въпрос за нов автомобил след, като питаш за 200к километра.
Да, нова кола. Наскоро карах под наем една баничарка. Върви добре, харчи малко.
Интересувам се от евентуални проблеми.
"Товарна" не е ли по-добре дизел?
Мото Пфое имат промоция на бензинови баничарки, а и в 95% от времето карам сам. Товарите ми са 1 пале, рядко 2 палета, всяко по 200-300 кг.
Преди не обръщах внимание на мотор 1.0 3 цилиндъра но като го покарах и виждам че върши работа.
Да, дизел е по-добре но са с около 5-6 000 + по-скъпи

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз не бих си го причинил това точно с форд . Мотора вероятно е приятен за каране заради турбото и директното впръскване но технически е кофти за подръжка . Първо блока е чугунен опен дек а изпускателните колектори са алуминиеви интегрирани в главата . В следствие чести проблеми с гарнитурата и прегряване на мотора . Това в комплект че е турбо с водна риза с два термостата и директно впръскаване води до всичките грижи с течове на антифриз и някакви безумни повреди характерни само за форд . На това отгоре е с ангренажен ремък в маслото , без хидравлични повдигачи ....
Като цяло това са мотори от времето когато смятаха че всичко е даунсайзинг , и на това отгоре опитваха да правят мотори на които не се сменя маслото ремъка и други "незначителни" неща и като направят 200к да ги хвърлиш щото естествено мотора е леш на тия километри . Сега последните дивотии да гонят екология е да се слагат някакви масла 0W20 и да се кара по 30 000км с тоя пикоч ...Като цяло за екобуст - кофти технически решения събрани на едно място на това отгоре във форд А частите на форд изобщо не са евтини ако някой си мисли че евтино се подържа .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Е той колегата за това пита за нова кола да изкара до 200к километра, до колкото е и гаранцията де.
Мисля обаче, че е до 200к или до 2 години, което настъпи първо, което хич не е рентабилно.
На тойота е 6 години или 200к , което горе долу се ядва.
Мисля обаче, че е до 200к или до 2 години, което настъпи първо, което хич не е рентабилно.
На тойота е 6 години или 200к , което горе долу се ядва.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Три цилиндъра, 1000 кубика +600 кг товар.... силно се съмнявам това нещо да изкара 200к км. Карал съм нов Транзит камионче-това го спираше насрещния вятър празен, налагаше се да връщам от 6-та на 5-та 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Jordana написа:.... .
Тва като излезе не беше ли двигател на годината?Няколко години

Аз с 1.5 цитрон дизел 2020 се мъча и не върви и е мекица,а това… малиииййй…
Добре си ми беше фиатката 2.0 135 коня дълга база добло.
Товариш 1 тон и пееш…Ама имаше мотор…
Тия 1.0 стават на две колела…на 4… само ако е атв…
Добре си ми беше фиатката 2.0 135 коня дълга база добло.
Товариш 1 тон и пееш…Ама имаше мотор…
Тия 1.0 стават на две колела…на 4… само ако е атв…

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TNT написа:Това с комуникацията е по всички сфери. Бояджии, монтьори, домашни майстори, девове, лекари - проблема е един и същ.
Аз не мога да си обясня защо се случва това наистина.
Понеже комуникирам всекидневно със буквално ВСЯКАКВИ ХОРА ( по-възрастни, по-млади, грузинци, руснаци, турци, програмисти, не програмисти , мениджъри ....каквито се сетиш) и виждам този проблем и абсолютно всяка вечер сядам за 10 минути обмислям разговорите си и си записвам как можеше по-добре да представя/кажа всяко нещо, понеже съм разбрал че ако има проблем най често и ние сме част от този проблем дори да не го виждаме в момента, та интересно ми е защо другите уж умни хора които стоят с/у мен не го правят а наистина са успешни хора, не мога да разбера как комуникацията е такъв проблем в 21 век, бях свидетел как говоря с човек който има магазин да започне да продава шоколад, и той беше много ок, после заради комуникационни проблеми не се разбрах наистиа не знам какво става

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
kiko написа:Jordana написа:.... .
Беше , ама не знам дали точно този 3 цилидровия или някой от другите изчадия еко буст с 4 цилиндъра . Първите 2-3 години след пускането на пазара докато се събере достатъчно статистика за болестите може всичко .
Е той колегата за това пита за нова кола да изкара до 200к километра, до колкото е и гаранцията де.
Автомобилната гаранция за възникнали дефекти е доста разтегливо понятие . Специално този 3 цилиндрвия турбо с директно впръсване малко кофти бензин да напипа или някоя дюза да припика вероятноста да стане вътре на сол изобщо не е малка . Освен това не става за газ..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ми тя харчи 6/100 бензин 150 коня някакъв умрял хибрид, дето няма нищо общо с хибрида.
Говоря за Фокус тазгодишен. За какво му е газ
Иначе ...ако търсиш сервиза или магазина на форд, достатъчно е да почакаш малко и ...
Говоря за Фокус тазгодишен. За какво му е газ

Иначе ...ако търсиш сервиза или магазина на форд, достатъчно е да почакаш малко и ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kiko
- старши ентусиаст
-
Пътната помощ като направи 2-3 кръгчета около силвър стар и автоматично фордчето се оправя 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- kiko
- старши ентусиаст
-
Абе и от новите вече има милионници 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Не, просто сервиза на Форд в Пловдив е до Силвърстар
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
То и М54 беше двигател на годината 3 пъти поред, ама излезе долен масларникkiko написа:Jordana написа:.... .

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Колеги, бях оставил в краката на задните седалки зимна течност за чистачки. Капачката се оказа дефектна и част от течността се разляла и пропила в мокета. Смърди та се не трае в купето. Има ли спасение?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk