Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от ukelichko » 23 Мар 2020, 9:33

До сега не ми се е налагало да чета, но кои световни новинарски сайтове са най- читави. CNN, Ройтерс, разни други? Просто да съм коректно осведомен извън българските новинарски сайтове за ситуацията извън наше село.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Мар 2020, 10:19

То като четеш темата, нямаш нужда от новинарски сайт :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Мар 2020, 10:23

ukelichko написа:До сега не ми се е налагало да чета, но кои световни новинарски сайтове са най- читави. CNN, Ройтерс, разни други? Просто да съм коректно осведомен извън българските новинарски сайтове за ситуацията извън наше село.

Sent from my iPhone using Tapatalk

CNBC и евентуално Bloomberg всичко друго е тотално зле, тези не че не са, ама имат мярка.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2020, 10:36

Целият свят ще фалира, висчки ще умрем, бизнеса ще изчезне и ще настане гражданска война. Нищо, че в Китай и (почти) Южна Корея се оправиха за 1 месец а там гъстота на населението е 20 пъти по-висока от Централна и източна Европа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Мар 2020, 10:44

acho.rs написа:Целият свят ще фалира, висчки ще умрем, бизнеса ще изчезне и ще настане гражданска война. Нищо, че в Китай и (почти) Южна Корея се оправиха за 1 месец а там гъстота на населението е 20 пъти по-висока от Централна и източна Европа

Ама материала е друг или все още се съмняваш?
Дали за 1 месец някоя европейска държава ще се оправи???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2020, 11:05

Какво точно се е оправило в Китай? Все още има места с карантина, все още училищата не работят, все още повечето фабрики не работят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Мар 2020, 11:10

Може да не е 100% оправено, но е към края, все пак само там от целия свят работят епъл магазини, отвориха старбъсквоте и т.н., това какво ти говори на теб?
Същото е за Япония, няма карантини и пр

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Мар 2020, 11:12

(h)aman написа:
steeN написа:
Borymeckata написа:...

хахахахахахахахаха... тия снимки ме убиха, не мога просто, какви тъпунгери.

Марешки си е клоун, но има сериозни здравословни проблеми и като нищо да го е страх наистина от вируса.

Смешно ми е, защото не са ги сложили нещата както трябва. Лицето му е открито, много важно, че си пази задника.
Принципно всички в парламента трябва да са поне с маски на лицето.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Мар 2020, 11:40

Я ме мене сабале в колата.

Изображение
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2020, 11:46

alekangg написа:Може да не е 100% оправено, но е към края, все пак само там от целия свят работят епъл магазини, отвориха старбъсквоте и т.н., това какво ти говори на теб?
Същото е за Япония, няма карантини и пр
В Китай има правителство, което мисли основно за бизнеса. Защото знаят, че това ги прави икономическа сила. И правят всичко за го подпомогнат и облекчат. Погледни регулациите само и схемите за разплащане, които имат. И ги сравни с тукашните.

Условия за производство няма. Търговията е максимално затруднена и натоварена с хиляди регулации. Разплащателните методи са в миналия век. Разчитаме основно на някакви подаяния от ЕС за да създаваме мъртви бизнеси от ден първи, които без плащания от там са нежисненоспособни.

Тук се знае само затваряне, спиране, блокиране, ограничаване.. мисъл за утре никаква.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 23 Мар 2020, 11:59

Май не виждате голямата картинка. Българската икономика е нищо без европейската. Въпреки, че можем да задоволим глада и енергията, не можем да вдигнем БВП до търпимо ниво, докато Европа и като цяло светът не се оправи и той. Тоест, икономиката ще тръгне, когато заработят отново САЩ и Германия. А те едва ли ще траят много.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Мар 2020, 12:23

Българската икономика е 70% услуги- продавачи, сервитьори, обслужващ персонал, фризьори, хотелиери. Всички те в момента са в ступор, неплатени отпуски и с течащи наеми, заеми и комунални разходи.

Когато се възстанови потокът от обичайни стоки от Европа и САЩ с какво ще ги купуват тия 70% потребители?

А няма местно производство, защото да произведеш и продадеш една краставица е по-трудно, отколкото да внесеш развържеш грам трева.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Мар 2020, 12:34

Първата снимка е отпреди около 36 часа. Линкът отдолу е в реално време. Не съм сигурен, че отговаря на 100% на ситуацията.

Изображение

https://www.worldometers.info/coronavir ... FQwal3sR9g

И едно различно мнение от рано тази сутрин:

А медиите в България МЪЛЧАТ като лапнали бахур, как руснаците ВЕЧЕ ваксинират италианците.
Управниците продължават да говорят за някакъв ЕС и семейство. Народа заключен. А пачата Ляйнен се скрила в землянката си и от там вещае светло бъдеще.
На какви ценностни основания НАТО и ЕС са ми братя?
България трябва да напусне НАТО и САЩ веднага!
На помощ на "великата" солидарна Европа пристигна "тиранина" Путин. Същия Путин който до вчера громяха меките китки. До вчера никой не би си помислил че Италия ще бъде спасявана от КУБИНСКИ и ВОЕННИ РУСКИ лекари.
Европейската солидарност е на боклука!
Край! Всичко приключи!
Руската армия е в Европа!
КАМАЗ-и с ХУМАНИТАРНА помощ се разхождат в центъра на епидемията.
По време на катаклизми умират не само хора, а институции - вируса го доказа.
Изведнъж се оказа че пропагандата на меките китки е атакувана точно в сърцето. НЯМА ПОВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО!
Къде са хилядите ЕВРОБЮРОКРАТИ с техните заседания и МИЛИАРДНИ никому не нужни харчения?
Защо ЕС не хвърли всички сили за борба с вируса?
МЪЛЧАНИЕ! Тишина на всички въпроси!
Само в България ИДИОТИТЕ говорят че ЕС и НАТО ще им помогне.
Никаква солидарност!
Къде е десанта от лекари бързащи на помощ? Къде е най добрата ЕВРО медицина?
А утре когато всичко мине, евробюрократите ще изпълзят от дупките си и ще започнат да учат на МОРАЛ всички и всичко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Мар 2020, 12:52

Не пускайте простотии за извънземни и ваксини, които няма да видим по-рано от 18 месеца... Стига с тия тъпизми, всяка тема ли трябва да се ползва за политика. :evil:
Никой няма да ни помогне ако не си помогнем сами. Стига с това робско мислене да чакаме на готово...
Ако сме олигофрени, ако ще в галактически съюз да сме все тая.

А иначе, тук се вижда, че италианците са изтървали тотално влака... което обяснява защо е такава криза там. Надявам се да се затегне още следенето на тези под карантина в Бг.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Мар 2020, 13:18

Лично мнение: руснаците и "добър ден" да ми кажат - не им вярвам... Не съм русофоб по принцип, но толкова много са ме лъгали, че вече не им вярвам за НИЩО. А това, че за няколко дни са измислили, създали, изпитали, приели и произвели в промишлени количества ваксина и вече я прилагат в Италия (?!?)... а пък нещастните италианци напират да се ваксинират с новата руска ваксина, докарана (явно този "факт" е особено важен...) с КАМАЗ-и... :shock: :shock:
По-скоро ще повярвам, че Стиин-а за една нощ е станал фен на национализацията и държавното управление и сега призовава за по-твърди рестриктивни мерки... :mhihi: :mhihi:

Дайте да си направим една тема само с вицове за китайския вирус. Попаднах на няколко свежи...

- Брат, нема да дойда... с температура съм.
- Ти па, с кви шантави имена ги намираш...

Следейки темповете на пазаруване, започвам да се притеснявам дали ще издържи канализацията, че живея на първия етаж…

Футболните агитки също са готови да се включат в борбата с епидемията. Имат само един уточняващ въпрос - кого трябва да бият?

Яжте много чесън! Не помага срещу корона вируса, но държи другите на разстояние!

- Бабоо... прибирай се вече!
- Айде още малко де...

Ся щели да отварят кръчмите, но ще пускат само по един и като се гипсира го изнасят и влиза следващият.

Абе чудя се, откъде ми се появиха толкова приятели вирусолози? Бяха си нормални политолози.

Като се сетя, как държавата се справи с чумата по свинете и овцете, леко започвам да се притеснявам от корона вируса.

- Мамо, мамо, аз как съм се появил?
- Тихо сега, Вируславе!

То се видяло, че няма да се ходи на плаж това лято - дебелейте на воля.

Ден 4-ти от карантината. Не съм изтрезнявал от 2 седмици.
Последна промяна Borymeckata на 23 Мар 2020, 13:38, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата