Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Bogat-Beden написа:Дали ще доживея да стигнем поне Испания,да вкарат няколко бързаци за 200+ км/час в кауша и да им конфискуват колите,пък после се хвалете по темите с колко карате и "присвятквате"
Ай стига де, не е ли редно първо убийците и крадците да почнат да вкарват в панделата, да конфискуват имотите и колите на тези които немогат да докажат произхода им и тн. ?
Ти сега изкара половината форум и всички хора с "бензин в кръвта" престъпници...
Истината е, че като имаш по силна и стабилна кола си позволяваш да раздваш газ, това обаче си е лична отговорност както вече се спомена в темата, демек като си решил да караш бързо ще се съобразяваш с трафика, никой не е длъжен да ти осигурява писта.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
По повод клипа на колегата.
Значи, като отделен епизод, примерно тръгнал си за Бургас и някъде около Стара Загора попадаш на въпросната баничарка, малко състезание и заминаваш.
Но, да се напъвате така, и то след 200-300 метра да се отбиваш, то това, както би се изразила жената , си е чисто мерене на пишки.
Не че горната ситуация не е мерене на пишки също.
Миналото лято, някакъв тънкопишковец (определението няма общо с горните примери), с компания, качили се на ауди или нещо подобно беше, забравил съм, настига ме и почва да ми светка с фаровете, все едно кара баща си към болницата.
Гледам в огледалото, че е някакъв киртак недотресен, пък аз карах със 140-150 и тъкмо отминавах някакви коли, естествено, не му направих кефа да дам газ и по-бързо да отмина този, който отминавах, и да се свия в колоната, минах си го спокойно и чак тогава се прибрах в средното платно а на този от зад, баща му в колата изглежда вече получаваше 2 ри инфаркт, или поне така сигнализираше с фаровете, все едно е радист във флота.
Как и да е, мина ме, показа с погледа, че ме ненавижда, на което аз разбира се отвърнах със снизходителна усмивка.
Колата бе пълна с лайна, пардон , някакви тинейджърчета и вероятно баща му лежеше на седалката и береше душа...предполагам, не се виждаше.
Как и да е, мина ме, замина ме, подобни неща се случват... Обаче, около 15-20 километра по-натам по магистралата (посока Бургас-София), същата тази кола беше във канавката ниско долу, обърната и лайната, пардон, абе лайната, няма какво да се извинявам, нещо се суетеха с доста изтръпнали лица около колата, очевидно без сериозни травми (бащата не се виждаше никакъв
).
Значи, викам на жената "ще спра, да си направя едно селфи с тея изтръпнали мазоли за личен кеф", просто, грях ми на душата, ама ми стана много мазно на душата. Но знаете жените какви са, било просташко и тн...
Значи, като отделен епизод, примерно тръгнал си за Бургас и някъде около Стара Загора попадаш на въпросната баничарка, малко състезание и заминаваш.
Но, да се напъвате така, и то след 200-300 метра да се отбиваш, то това, както би се изразила жената , си е чисто мерене на пишки.
Не че горната ситуация не е мерене на пишки също.
Миналото лято, някакъв тънкопишковец (определението няма общо с горните примери), с компания, качили се на ауди или нещо подобно беше, забравил съм, настига ме и почва да ми светка с фаровете, все едно кара баща си към болницата.
Гледам в огледалото, че е някакъв киртак недотресен, пък аз карах със 140-150 и тъкмо отминавах някакви коли, естествено, не му направих кефа да дам газ и по-бързо да отмина този, който отминавах, и да се свия в колоната, минах си го спокойно и чак тогава се прибрах в средното платно а на този от зад, баща му в колата изглежда вече получаваше 2 ри инфаркт, или поне така сигнализираше с фаровете, все едно е радист във флота.
Как и да е, мина ме, показа с погледа, че ме ненавижда, на което аз разбира се отвърнах със снизходителна усмивка.
Колата бе пълна с лайна, пардон , някакви тинейджърчета и вероятно баща му лежеше на седалката и береше душа...предполагам, не се виждаше.
Как и да е, мина ме, замина ме, подобни неща се случват... Обаче, около 15-20 километра по-натам по магистралата (посока Бургас-София), същата тази кола беше във канавката ниско долу, обърната и лайната, пардон, абе лайната, няма какво да се извинявам, нещо се суетеха с доста изтръпнали лица около колата, очевидно без сериозни травми (бащата не се виждаше никакъв

Значи, викам на жената "ще спра, да си направя едно селфи с тея изтръпнали мазоли за личен кеф", просто, грях ми на душата, ама ми стана много мазно на душата. Но знаете жените какви са, било просташко и тн...
dextuar написа:Важното е, че да светкаш не е селско, нали![]()
![]()
чети внимателно, чукча такава, чети какво е писано:
Хаос написа:И да, аз съм ЗА присветването като инструмент за предупреждение, но ПРОТИВ светкането като инструмент за притискане и имитиране на специален режим на движение.
Карането броня в броня в Германия се наказва по-строго отколкото превишаване на скоростта. Защо ли? Защото е по-опасно!
А светкането за предупреждение е съвсем далеч от твоя жалък опит за гонка с баничарка Дачия!
Колко трябва да си зле, за да се гониш със Дачии по околовръстното и после да го ъплоудваш във БМВ форума?
Тука стана бахти слободията, заклевам се!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Престъпници сме,аз също всеки ден нарушавам правилника и ограниченията,но ако прочетеш ,че на някой са му взели безценното возило и го чака кафеза,ще се замислиш 10 пъти.Ако е празна магистралата,който иска да си се качва в колата и да си кара с 300,животът си е само негов.Ама специално за коментирания казус,на мен ми се случвало десетки пъти с колата ,която е 75 .с. ,да съм на средата на тежкотоварен камион ,с 110 примерно и си изпреварвам.Настига ме хитреца с мазното возило,залепя се за мен и почва да присветква.Аз какво да направя,като колата над 100 реално доускорение няма.А този зад мен не кара със 130,нали ,излишно е да се споменава.Кой е в нарушение?И естествено аз за разлика от други колеги въобще не обичам да си търся ситуации,та когато съм започнал изпреварването,не е имало бързак дори в далечината зад мен.С една дума,такива са малко като мотористите,той фучи с близка до скоростта на звука,ама после гледайте ги тия огледала и пазете моториста..vld написа:Bogat-Beden написа:Дали ще доживея да стигнем поне Испания,да вкарат няколко бързаци за 200+ км/час в кауша и да им конфискуват колите,пък после се хвалете по темите с колко карате и "присвятквате"
Ай стига де, не е ли редно първо убийците и крадците да почнат да вкарват в панделата, да конфискуват имотите и колите на тези които немогат да докажат произхода им и тн. ?
Ти сега изкара половината форум и всички хора с "бензин в кръвта" престъпници...
Истината е, че като имаш по силна и стабилна кола си позволяваш да раздваш газ, това обаче си е лична отговорност както вече се спомена в темата, демек като си решил да караш бързо ще се съобразяваш с трафика, никой не е длъжен да ти осигурява писта.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Хаос написа:....админите и модераторите спят зимен сън.....
Еееее, не де, не така с хубавата тема, нека си почиват.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Аз пък досега бях останал с впечатлението, че Декатъра е тотален моралист, но то имало и нещо човешко у него.
Също така мислех, че само той има камера в колата от пишещите и четящи форума, съдейки по ежедневните му монументални случки по пътя. Бях му набрал защото все казва какви сме бакшишите и как трябва да ни вземат на всички книжките, плюс как качва и явно изразява възмущението си защо чичка с жълт Опел спира за клиент, а той трябва да изчака 10 секунди, но решава да рискува трошене на огледалата(после каза, че все пак тъпо му станало от постъпката)качва и как жълто Кади минава на жълто червено защото бърза явно за някъде, докато други спират. Но сега му прощавам ненавистта към нас защото и той нарушава.
Иначе тоя с Дачията кофти правеше.
Докато не са заключили темата, дайте прогнози ако не се вика КАТ колко случки ще има за тая тема след ПТП-та с пребити и раздали правосъдие мислейки това за "да се разберем" точно толкова буквално.

Иначе тоя с Дачията кофти правеше.
Докато не са заключили темата, дайте прогнози ако не се вика КАТ колко случки ще има за тая тема след ПТП-та с пребити и раздали правосъдие мислейки това за "да се разберем" точно толкова буквално.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Жълто-червено може да е било в очите на някой далтонист, за нормално виждащите си беше плътно червено, дори колегата ти таксиджия беше спрял, пък другия ти колега зад него на ЧЕРВЕНО от лентата за НАПРАВО зави НАДЯСНО при ЗЕЛЕН светофар на пешеходците. Ама продължавай да си ги оправдаваш, щом така ти харесва. Нямам нищо против таксиджиите, но наглостта им не я толерирам определено, но предполагам си професионално обременен и е нормално да сме на различно мнение. И дори тоя, която бърза, не е над ЗДвП, така че това оправдание вече се изтърка. Никога не съм твърдял, че не нарушавам, но определено не и толкова нагло като показаното в клиповете. А тея клипове като толкова ви бъркат, не ги гледайте, къде е драмата 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ние сме толерасти, ти си скоростораст ..
Просто имай едно на ум и внимавай. Видно от клиповете има доста още какво да се желае от карането ти и ще е добре да не го разбереш по трудния начин. Помниш случката зимата.

Просто имай едно на ум и внимавай. Видно от клиповете има доста още какво да се желае от карането ти и ще е добре да не го разбереш по трудния начин. Помниш случката зимата.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Дектъре, аз иронично го казах на жълто червено, обаче ако трябва да дълбая като тебе
той си намали, ти си доооооста зад него, тоест е имал време да огледа ситуацията за да мине така, сам каза по-назад за камерата и погледа ако не се лъжа, че са различни неща. Да не говорим, че той мина тогава след като друго такси спря и ти няма как да знаеш дали двамата не са се разбрали по станция, телефон, телепатия и т.н. защото да ти кажа бакшишите по принцип се разбираме телепатично почти или по-разбираемо просто като видя някое такси как се движи и знам какво да очаквам или не, а когато съм в друг град и видя движещо се такси знам, че 100%-та ще ме пусне ако се наложи и горе-долу като цяло така като врачки си анализираме превантивно трафика, но то се учи това с времето, а лично аз съм израснал по улиците в кола и доста съм видял. От това съм научил всичко защото като ми казваха това и онова аз реших да видя и да пипна първо, къде успешно, къде не през годините. И това, че ти виждаш и снимаш понякога бакшиши в нарушение, съвсем не ги прави толкова зле колкото твърдиш, просто се помнят по-лесно защото са жълти и се слагат под общ знаменател. Затова и ти пиша сега, тогава не го направих като пусна на два пъти такива клипове и коментираше да ги разпъват на кръст бакшишите, но в последните страници доста си се развихрил и ти казвам да не слагаш която и да е група под знак. Аз също имам кофти наблюдения над търговски представители примерно и разни дистрибутори, имам и за още много, но се старая да не ги виждам всички еднакво защото няма и как да е така. Недей и ти да мислиш, че бакшиша е проблема на нацията по пътя защото като гледам катастрофите, далеч не са толкова много тия с таксита спрямо другите, имайки предвид че дори са постоянно на пътя. Особено тия извън града с жертвите. А иначе, че всякакви лучпени карат и таксита е ясно, но затова е виновна държавата, че го допуска. Обаче те са във всички коли, не само в жълтоте. Имам колеги, които доста стриктно спазват, аз ме съм от тях когато работя, но пък гледам, мисля, преценям кога какво може и за по 500-600 км. дневно не мисли, че карам на магия или пък другите бакшиши. Не оправдавам и не толериран нарушаването на закона, но както каза някой по-назад, всеки сам си носи отговорността и си преценя, а ти не винаги може да знаеш тоя на 100-200 метра пред теб защо минава някак си и какво вижда той. Гледай теб си бих ти казал, а клиповете ги пускай, наистина аз нямам против.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Бакшишите поне в София може да имат доста грехове, но разсеяността и умишлените нарушения рядко са сред тях поне по това, което съм виждал.
Случва се да карат неадекватно бавно по някога може би с цел да престоят повече в задръстванията за да въртят минутки. Но във всички ситуации, които съм виждал с тях реагират адекватно и знаят какво правят. Те са и тези, които най-често те пускат да излезеш от пресечка или да се престроиш пред тях. Аз също винаги ги пускам.
Естествено винаги могат да се намерят и изключения, но това важи за всички групи шофьори.
Случва се да карат неадекватно бавно по някога може би с цел да престоят повече в задръстванията за да въртят минутки. Но във всички ситуации, които съм виждал с тях реагират адекватно и знаят какво правят. Те са и тези, които най-често те пускат да излезеш от пресечка или да се престроиш пред тях. Аз също винаги ги пускам.
Естествено винаги могат да се намерят и изключения, но това важи за всички групи шофьори.
Вчера една патка докато минавам покрай колата и си отвори внезапно вратата и ми счупи страничното огледало плюс няколко черти по моята дясна врата. Вдига ми рамене започна да се оправдава ... Казах и че ще се обадя на застрахователя и чакаме мобилна група и докато си взема полицата, за да видя номера, тя духна с колата си. Съответно звъннах веднага на 112 и на застрахователя. Дойдоха от КАТ провериха ме за алкохол, попълних необходимите документи и ми издадоха протокол, а нея ще я търсят. Надявам се да и вземат книжката и да я глобят. Другия път може да не е огледалото ми, а човек и пак да си тръгне!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Именно за това е добре всеки да се научи да отваря вратата с дясната си ръка и съответно лявата, ако седи до шофьорското място. Спестява и доста ядове с мотори, колелета..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз съм забелязал, че ме пускат само когато са с клиент такситата, ама карай
Иначе наистина нямам нищо против тях, не знам точно двата клипа с тях Мавика какво толкова го засегнаха
Инак съвета на старейшините се изказа за моето шофиране на база няколко клипа, които като цяло са провокативни, ама за колегата с Е60-ката коментари нямаше
На изроводяк последно видео и чакам поредната доза обвинения 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Декстър, не толкова от клиповете, ами от едни думи там за общо бакшишите. Остави вече това, нямам лоши чувства.
Задължително ще и я вземат. Преди 21-ви януари да изменят правилата за напускане на ПТП си бе от 1 до 6 месеца, за самото ПТП от 100 до 300 лв. Щом има звънене на 112 и сигнал, плюс дошли КАТ, мърдане няма! Скоро така тука един офицер в полицията така изгърмяха, а жена му дори бе депутатка от ГЕРБ в първия кабинет. Той се чукна леко с един бакшиш и решил, че ще се оправят сами и всичко ОК. Обаче един друг бакшиш, който го мрази чул от онзи и звънна където трябва и бам. Взеха му я.
Друг случай, мой колега си кара и един келеш се удря леко с колело в калника му. Нищо му няма, колегата няма претенции защото и одраскано нямаше, но му предлага да го закара да го прегледат. Келешът отказва и си тръгва, колегата и той като всичко уж ок. Бащата на лапето обаче го огледал и завел в болница там да го видят, но лекаря е длъжен като му кажат, че е заради ПТП дори слаба синка да звънне и му взеха книжката на колегата за месец само защото началника видя обстоятелствата и влезе в положение, но без хич не може щото се води напуснал.

Club BMW написа:Вчера една патка докато минавам покрай колата и си отвори внезапно вратата и ми счупи страничното огледало плюс няколко черти по моята дясна врата. Вдига ми рамене започна да се оправдава ... Казах и че ще се обадя на застрахователя и чакаме мобилна група и докато си взема полицата, за да видя номера, тя духна с колата си. Съответно звъннах веднага на 112 и на застрахователя. Дойдоха от КАТ провериха ме за алкохол, попълних необходимите документи и ми издадоха протокол, а нея ще я търсят. Надявам се да и вземат книжката и да я глобят. Другия път може да не е огледалото ми, а човек и пак да си тръгне!
Задължително ще и я вземат. Преди 21-ви януари да изменят правилата за напускане на ПТП си бе от 1 до 6 месеца, за самото ПТП от 100 до 300 лв. Щом има звънене на 112 и сигнал, плюс дошли КАТ, мърдане няма! Скоро така тука един офицер в полицията така изгърмяха, а жена му дори бе депутатка от ГЕРБ в първия кабинет. Той се чукна леко с един бакшиш и решил, че ще се оправят сами и всичко ОК. Обаче един друг бакшиш, който го мрази чул от онзи и звънна където трябва и бам. Взеха му я.
Друг случай, мой колега си кара и един келеш се удря леко с колело в калника му. Нищо му няма, колегата няма претенции защото и одраскано нямаше, но му предлага да го закара да го прегледат. Келешът отказва и си тръгва, колегата и той като всичко уж ок. Бащата на лапето обаче го огледал и завел в болница там да го видят, но лекаря е длъжен като му кажат, че е заради ПТП дори слаба синка да звънне и му взеха книжката на колегата за месец само защото началника видя обстоятелствата и влезе в положение, но без хич не може щото се води напуснал.
В началото не обърнах внимание, но после видях, че в горната част на предното стъкло е сложен трибагреник плюс гербът на РБ , а обикновено такива имат по автомобилите си депутати, министри...