Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Аз още не мога да хвана смисъла да се лети на тая тангента (за моя радост рядко я ползвам със служебните коли иначе бързо ще намеря смисъла
) при положение, че 95% от движещите се по нея хал-хабер си нямат в коя лента трябва да се движат
Още повече, че там съм ставал свидетел на невероятни идиотизми: включване директно в крайна лява, от крайна лява сечене на всички ленти за да се хване някоя отбивка и то при скорост далеч над разрешените 120
, 3 камиона да се изпреварват и още и още
Конкретния случай - тоя с Дачията е дебил, да не виждаш че седиш в лява лента с пуснат десен мигач и да държиш коли зад себе си е малоумно: хем искаш да ги пуснеш (мигача индикира желание да отиде вдясно), хем иска да подмине още 5-10-15-20 коли, камиони и тн
. Евала, че си съобразил движението в съседната лента и върна газта за малко! За напред да знаеш, че няма по-бърза кола от служебна баничарка, ако е бяла получават бонус коне под капака
(имал съм случай при движение със 150км/ч по Е79 да ме настигне такава и да се мъчи да ме изпревари
)

Още повече, че там съм ставал свидетел на невероятни идиотизми: включване директно в крайна лява, от крайна лява сечене на всички ленти за да се хване някоя отбивка и то при скорост далеч над разрешените 120

Конкретния случай - тоя с Дачията е дебил, да не виждаш че седиш в лява лента с пуснат десен мигач и да държиш коли зад себе си е малоумно: хем искаш да ги пуснеш (мигача индикира желание да отиде вдясно), хем иска да подмине още 5-10-15-20 коли, камиони и тн

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
host написа:Нз кво толкова искаше да му покажеш, той ще разправя как не могат да стигнат БМВтата ако не ги пусне, щото сигурно така му изглежда на него ... Ама ако от ТИРа имаше останка от гума или някав друг боклук в десния ръкав щеше да има леле-мале.
Той да си разправя к'вото си иска. Като го минах, нещо настъпи, ама не му се получи и се вижда чак като слизам от тангентата, а вече съм намалил до 80-90 км/ч. А и аз нали си знам каква е истината

Хаос написа:Аз не разбирам как от Вимео точно позволяват ъплоуда на такива избушени клипчета, където един селяндур кара на задната броня на друг неможач със служебен нужник с цел да се докаже, а накрая мина със 100-ца покрай тираджията, хем го видя от поне 400 метра...
Преименувайте темата на "Един селянин кара и се сърди на други селяни на пътя".
Щото едно е да караш бързо, съвсем трето и четвърто е да караш като малоумник, както вие двамцата карахте на последния клип!
Няма да ти слизам на тона. Ще оставя само това тук да го препрочетеш

Важното е, че да светкаш не е селско, налиdextuar написа:П.с2: Знам, че съм келеш, джигит и т.н, спестете си го...

Хаос написа:Защо святкането се приема като поздрави към майката?
Напълно нормално е да светнеш на някого, който неадекватно:
-кара в лява лента при свободна дясна (да речем лоша настилка), но не си следи огледалата за по-бърз трафик
-да предупредиш че ще минеш с по-висока скорост, особено в случаите, когато са 2+ коли в дясна лента на разстояние, подсказващо че задния ще изпреварва
-профилактично, за да не се стряска човека, когато минаваш с висока скорост покрай него
-когато човека откровено блее, не си спазва лентата, не спазва дистанция или пък скоростта на трафика около него - тоест, когато някой е неадекватен на движението
Ясно е, че както има блейки, така има и лошковци, дето се лепят на задна броня и светкат, особено когато виждат, че няма къде да се телепортираш да им мине псевдо бегачката за 10хил. лева нов внос, че накладките и дисковете са им последна употреба и трябва да се пестят.
Много по-рядко ще видите селяния на пътя от човек със скъп автомобил. Защо ли? Защото си пазят имуществото, живота и имат достоинство. Със скъпа кола ще светкат, но няма да ви натискат, поне не и така брутално както ще ви натисне някой със псевдо бегачка.
Това е моя опит след няколко стотин хиляди километра по родните междуградски пътища.
И да, аз съм ЗА присветването като инструмент за предупреждение, но ПРОТИВ светкането като инструмент за притискане и имитиране на специален режим на движение.
Аз не ги пестя и си ги ползвам по предназначение

П.С: Гледай как сам си противоречиш, ама иначе голям моралист го вадиш У форума

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dextuar написа:По темата с присветкането - нагледен пример от преди броени минути. Държа да отбележа, че не съм светкал, свиркал или тем подобни. Ама дали и неговото беше коректно?
П.с: Тези ван-чета много добре вървят до 200, ама дали беше нужно да тестваме колите
П.с2: Знам, че съм келеш, джигит и т.н, спестете си го...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Добре де какво толкова нередно има в цялото клипче, нещо не мога да разбера. Този с баничарката си кара и изпреварва защото има трафик, декстер си кара зад него и той си изпреварва и нещо не мога да видя какъв е проблема? Този от пред не е длъжен да намали да пусне декстър да го изпревари и той просто си изпреварва. Единствено мигачите нещо беше объркал май, явно искаше да се прибере и да го пусне ама видя че и на пред има коли и остана да изпреварва

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
adovet написа:dextuar написа:По темата с присветкането - нагледен пример от преди броени минути. Държа да отбележа, че не съм светкал, свиркал или тем подобни. Ама дали и неговото беше коректно?
П.с: Тези ван-чета много добре вървят до 200, ама дали беше нужно да тестваме колите
П.с2: Знам, че съм келеш, джигит и т.н, спестете си го...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Добре де какво толкова нередно има в цялото клипче, нещо не мога да разбера. Този с баничарката си кара и изпреварва защото има трафик, декстер си кара зад него и той си изпреварва и нещо не мога да видя какъв е проблема? Този от пред не е длъжен да намали да пусне декстър да го изпревари и той просто си изпреварва. Единствено мигачите нещо беше объркал май, явно искаше да се прибере и да го пусне ама видя че и на пред има коли и остана да изпреварва
Аз също не намирам нищо некоректно освен скоростта, с която се движим. Да речем ние караме със 120, а другите със 70

Последна промяна Dextuar на 17 Фев 2017, 9:15, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
[quote="dextuar"][quote="adovet"][quote="dextuar"]По темата с присветкането - нагледен пример от преди броени минути. Държа да отбележа, че не съм светкал, свиркал или тем подобни. Ама дали и неговото беше коректно?
П.с2: Знам, че съм келеш, джи
E да де няма индикации за някакви опасности просто си карате и изпреварвате трафика

П.с2: Знам, че съм келеш, джи
E да де няма индикации за някакви опасности просто си карате и изпреварвате трафика
- adovet
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:dextuar написа:
Не мога да си обесня кво толко виде в таа ситуация?! Един си кара, забравил си мигача, друг некъв с малолитражка му се прави на бързащ, накрая го изпреварва и отбива. Това се случва всеки ден на всеки!
Отделно викаш те удрят през ден. Има ти нещо, ама чак пък толко да си сдухан, че всеки път да се питаш: Прав ли съм? Я да питам у форума... Потърси професионална помощ, форума не може да ти помогне, тфа не е диспансер.
Най интересното е че доста и други колеги виждат някакъв огромен проблем в този клип

- adovet
- старши ентусиаст
-
Точно в тази ситуация някой ако има претенции за пускане то той си отговаря точно на заглавието на темата. Никъде в закона не пише че като си почнал да изпреварваш колона от коли и някой те застигне от зад трябва да намалиш да се прибереш и да го пропуснеш. Това правило важи единствено за колите със специален режим, а тук мисля никой не кара линейка
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ама твоето шофиране ли е по темата или си търсиш оправдание за него, чрез другите?! И аз да бех с баничарката и аз нямаше да те пусна
[/quote]
Аз не съм противник на светкането на извънградски път, когато е резонно. И все си мисля, че ако му бях светнал или свирнал, по щеше да се отмести, отколкото да го чакам сам да се сети. По-скоро направих един малък social experiment за себе си. Аз пък щях да го пусна, ако някой стоеше толкова продължително зад мен, колкото стоях аз зад него. Онзи ден на същия участък, този път карайки в средна лента, гледах как един МЛ 270 от първите шпори, зад него един с ван пежо 4007 му бие къси дълги и един GTR зад тях просто ги чакаше да се разберат
Мила родна картинка 

Аз не съм противник на светкането на извънградски път, когато е резонно. И все си мисля, че ако му бях светнал или свирнал, по щеше да се отмести, отколкото да го чакам сам да се сети. По-скоро направих един малък social experiment за себе си. Аз пък щях да го пусна, ако някой стоеше толкова продължително зад мен, колкото стоях аз зад него. Онзи ден на същия участък, този път карайки в средна лента, гледах как един МЛ 270 от първите шпори, зад него един с ван пежо 4007 му бие къси дълги и един GTR зад тях просто ги чакаше да се разберат

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Треаше да се закачиш зат ГТ-Р-а и да почнеш да му светкаш, докато снимаш и щеше да обереш оскарите 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:Треаше да се закачиш зат ГТ-Р-а и да почнеш да му светкаш, докато снимаш и щеше да обереш оскарите
Аз от пежото се разтреперих, ти за GTR-а са, съвсем психично болен ще ме изкараш

- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
dextuar написа: гледах как един МЛ 270 от първите шпори, зад него един с ван пежо 4007 му бие къси дълги и един GTR зад тях просто ги чакаше да се разбератМила родна картинка
Абсолютна класика, като ги видя на такова влакче и само си представям как някои от колоната бие едни спирачки и става мазало.

KPETEH написа: И аз да бех с баничарката и аз нямаше да те пусна
Твоето "разумно' шофиране го разбрахме от предните постове ( и от този отново) иначе критикуваш останалите.
dextuar написа:Аз не съм противник на светкането на извънградски път, когато е резонно. И все си мисля, че ако му бях светнал или свирнал, по щеше да се отмести, отколкото да го чакам сам да се сети.
Така си е. Карал съм в лявата лента с висока скорост като в този момент има коли в дясната. Застигала ме е кола, която не святкаше и след като си минах колите, прибирайки се той ме задмина.
В същата ситуация след святкане винаги или минавам в дясно ако е възможно или доускорявам за да не убивам скоростта на идващи зад мен.
п.с. на родната ни магистрала ме застига RS7 (видях в последствие, като мина отпред) без да святка, като скоростта е 24хкм/ч и държеше доста прилична дистанция, с която показваше че не иска да води. След няколко намаляния до 120 заради трафик и последващо ускорение до ограничител (вече нямам) RS7 си караше зад мен пак на добра дистанция. И така двамата в лявата лента в продължение на 5 км. После мина в дясната лента и показа как тръгват 600+ коня след 25хкм/ч. Аз все едно натиснах спирачки

а сега пак ме нахранете че съм карал неправилно...

andy написа:а сега пак ме нахранете че съм карал неправилно...
Колега поне от моята камбанария не виждам нещо кой знае какво , освен високата скорост, но всеки си преценява. Но съгласи се, че не е много редно като застигнеш някой с такава висока скорост, който кара нормално и изпреварва да кажем с 140 да му се навреш на 1 педя отзад и да почнеш да святкаш и свириш, че виждаш ли много бързаш или пък се гониш с някой

Тоя сценарии го виждам почти всеки път като карам по Тракия, което за мен е пълна глупост

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Дали ще доживея да стигнем поне Испания,да вкарат няколко бързаци за 200+ км/час в кауша и да им конфискуват колите,пък после се хвалете по темите с колко карате и "присвятквате" 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Малко да ви разваля седянката
Днешната касапница на Е79 е точно заради любимия ми пример за селяндурски тероризъм - изпреварване без никаква видимост. Изскочил е да изпреварва, видял е камиона, скочил е на спирачките и рязко е свил вдясно, задницата олеква и се занася и камиона го събира
Колата беше смазана до неузнаваемост, за пръв път виждам такова унищожение, цяло чудо е че към момента има само 1 жертва.

Днешната касапница на Е79 е точно заради любимия ми пример за селяндурски тероризъм - изпреварване без никаква видимост. Изскочил е да изпреварва, видял е камиона, скочил е на спирачките и рязко е свил вдясно, задницата олеква и се занася и камиона го събира