Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Аз пък леко дебилно вкарах 5цата на квалитетния път Бачево - Годлево. Промоцията беше - 2/3 от пътя дълбока кал, друго дебел лед по северен склон.
Комбинацията Хдрайв, Гуми и асистенти се представи нереално добре. Когато, точно преди Годлево трябваше да се върна на обратно на заден по замръзнал баир, по който трудно се ходи, колата даже не пробоксува. Вероятно и с други гуми щеше да е подобно положението, но едва ли с тях щеше да ок положението на мокър или сух асфалт. Та на лед се оказах, не точно безпомощен
Комбинацията Хдрайв, Гуми и асистенти се представи нереално добре. Когато, точно преди Годлево трябваше да се върна на обратно на заден по замръзнал баир, по който трудно се ходи, колата даже не пробоксува. Вероятно и с други гуми щеше да е подобно положението, но едва ли с тях щеше да ок положението на мокър или сух асфалт. Та на лед се оказах, не точно безпомощен
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Тези гуми от котилото Корморан, Тигър и други животински видове имайте много сериозно предвид, че на мокро се представят зле. Даже много зле. В завой, при внезапен стоп - зле.
Освен това материалите от които са направени много бързо променят качеството си. Максимално два сезона и то втория...
Иначе цената им е изкушаваща ама колкото плащането, толкова и файдата.
В заключение срещу стари гуми са алтернатива. Но не мисля, че са за по - тежки автомобили и трябва да се карат с едно на ум.
Успешна година. Поздрави
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Освен това материалите от които са направени много бързо променят качеството си. Максимално два сезона и то втория...
Иначе цената им е изкушаваща ама колкото плащането, толкова и файдата.
В заключение срещу стари гуми са алтернатива. Но не мисля, че са за по - тежки автомобили и трябва да се карат с едно на ум.
Успешна година. Поздрави
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Гледам, че новите модели са вече клас "C" на мокро за Kormoran/Tigar/Riken/Taurus/Orium.
Може ли някой да изкаже мнение за тези нови модели? Като шарка изглеждат страхотно, а и добре стоят на колите, които съм виждал с тях.

Може ли някой да изкаже мнение за тези нови модели? Като шарка изглеждат страхотно, а и добре стоят на колите, които съм виждал с тях.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Какво означава “добре стоят”? И как по-скоро преценяваш как стоят освен ако не е навъртян волана? Въобще как може да се избира гума по външен видSpeedyMan написа:Гледам, че новите модели са вече клас "C" на мокро за Kormoran/Tigar/Riken/Taurus/Orium.

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
С тази агресивна шарка сигурно ще трябват шлемофони за хората в купето, предполагам ще са адски шумни. Също така заради дълбокия грайфер ще имат ужасна обратна връзка, особено при по-високи скорости и завои. На вода също очаквам да са зле, но първата година в дълбок сняг ще копаят, хората ще припадат от възбуда за качествата им на тази смешна цена. На втората година ще има студено (ще има да се бута
) връщане в реалността, проклинане че са съсипали държавата и прозрение, че често пъти най-евтината опция излиза скъпо
Някой с преки наблюдения върху Pirelli Sotto Zero 3 и Michelin Pilot Alpin 4 - 18ки, RFT в частност?

Някой с преки наблюдения върху Pirelli Sotto Zero 3 и Michelin Pilot Alpin 4 - 18ки, RFT в частност?

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Dextuar написа:Какво означава “добре стоят”? И как по-скоро преценяваш как стоят освен ако не е навъртян волана? Въобще как може да се избира гума по външен видSpeedyMan написа:Гледам, че....
Просто имат лек борд и джантата изглежда предпазена, но и шарката си е готина - мисля, че ще се справя добре с калта и кишата.
Don_Diego написа:С тази агресивна шарка сигурно ще трябват шлемофони за хората в купето, предполагам ще са адски шумни. Също така заради дълбокия грайфер ще имат ужасна обратна връзка, особено при по-високи скорости и завои. На вода също очаквам да са зле, но първата година в дълбок сняг ще копаят, хората ще припадат от възбуда за качествата им на тази смешна цена. На втората година ще има студено (ще има да се бута) връщане в реалността, проклинане че са съсипали държавата и прозрение, че често пъти най-евтината опция излиза скъпо
![]()
Вземай Continental-a и тва е зимната гума.
Иначе това за шлемофоните - съмнявам се да са чак толкова зле.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Гледам сега Бриджстоун са пуснали някакъв модел Близак с оценка А на морко. Някой карал ли е с тоя модел. Ценово са прилични, а са с доста добри параметри. Не че ще успея да навия бащата да си вземе някаква хубава гума, ама все пак
.

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Нов модел е, не вярвам някой да го е пробвал 
Нокиан и те имат с клас A, но не знам защо на повечето тестове все Континентал печели (който е клас B)

Нокиан и те имат с клас A, но не знам защо на повечето тестове все Континентал печели (който е клас B)
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
SpeedyMan написа:Нов модел е, не вярвам някой да го е пробвал
TS850, TS850s и TS860s, особено последните 2 са невероятни гуми. Няма как да ги съпоставя пряко с други, но впечатленията ми са крайно положителни, най-вече на студен сух асфалт.
Всъщност май имаше друга тема, специално за зимни гуми.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
SpeedyMan, Ts850P съм карал на Q5-та - супер гума, но за съжаление няма пресен внос на моя размер затова чуденката ми е Pirelli или Michelin
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
SpeedyMan написа:Нов модел е, не вярвам някой да го е пробвал
Исках да взема ТС860 миналата година, но бюджетът не стигна, а за моя размер, стъпваха над 800лв, което ми беше малко повече от възможностите. Но Нокиан WR D4 също се представиха доста добре. Не съм сигурен Б или А клас са на мокро, в автогуми има и от двете, уж един модел, не знам защо има различни класове. На следващата смяна се надявам да имам възможност за 4 контита, никога не съм карал с тази марка, но са винаги в топ 3 на тестовете.

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Когато за първи път сложих Конти (тогава TS830) имах чувството че тунинговах колата. Преди това бях си купувал Kleber Krisalp HP и Debica Frigo, След това Semperit Speed-Grip 2. Gislaved Eurofrost 5, Conti TS860, Good Year UG9.
Единствено Семперита беше като Контито. Макар да беше клас C на мокро, спираше страхтно. Изкараха 3 сезона на топ-ниво, без да си променят поведението, след това ги продадох и момчето което ги взе ги кара още 3.
Good Year UG9 - OK само в началото - първия сезон. Предполагам бяха стар DOT, но не съм сигурен, бях ги взел с гаранция и от голяма верига.
На пролет станаха шумни и взеха да превъртат при тръгване като е влажно
Сега отново съм пред покупка на нови гуми. CONTI е фаворит, нооо за моя размер излиза доста скъпо.
Ето над какво се замислям:
1. Semperit Speed-Grip 3 (Conti. Клас на мокро C)
2. Uniroyal MS PLUS 77 (Conti Клас на мокро C)
3. Kleber Krisalp HP3 / BF Goodrich G-FORCE WINTER2 GO (Michelin. Клас на мокро B. Добра цена и добри резултати на тестовете. Обаче на Лексуса на един приятел не се представят добре в сняг)
4. HANKOOK W452.
5. Bridgestone LM001 - топ марка, клас B на мокро. Добра цена, която вероятно се дължи на това, че са стар модел и вероятно са стар DOT. (Сега излиза LM005)
6. NEXEN WINGUARD WH2 (една от най-ниските цени, клас на мокро B, фин грайфер и най-ниско ниво на шум от всички)
7. GENERAL ALTIMAX WINTER 3 / GISLAVED EUROFROST 6 (Conti. Отново клас на мокро C, но се съмнявам да са толкова добри колкото Semperit и Uniroyal - лични наблюдения от по-старите модели)
8. Tigar/Kormoran/Orium/Riken/Taurus (Michelin. Нови модели със силика гел и подобрено представяне на мокро клас C. Доста добра цена)
Горе-долу това ми е класацията по приоритети. Вероятно ще са някои от първите 6. Фулда я изключвам, защото са ОК само първия сезон....
Единствено Семперита беше като Контито. Макар да беше клас C на мокро, спираше страхтно. Изкараха 3 сезона на топ-ниво, без да си променят поведението, след това ги продадох и момчето което ги взе ги кара още 3.
Good Year UG9 - OK само в началото - първия сезон. Предполагам бяха стар DOT, но не съм сигурен, бях ги взел с гаранция и от голяма верига.
На пролет станаха шумни и взеха да превъртат при тръгване като е влажно

Сега отново съм пред покупка на нови гуми. CONTI е фаворит, нооо за моя размер излиза доста скъпо.
Ето над какво се замислям:
1. Semperit Speed-Grip 3 (Conti. Клас на мокро C)
2. Uniroyal MS PLUS 77 (Conti Клас на мокро C)
3. Kleber Krisalp HP3 / BF Goodrich G-FORCE WINTER2 GO (Michelin. Клас на мокро B. Добра цена и добри резултати на тестовете. Обаче на Лексуса на един приятел не се представят добре в сняг)
4. HANKOOK W452.
5. Bridgestone LM001 - топ марка, клас B на мокро. Добра цена, която вероятно се дължи на това, че са стар модел и вероятно са стар DOT. (Сега излиза LM005)
6. NEXEN WINGUARD WH2 (една от най-ниските цени, клас на мокро B, фин грайфер и най-ниско ниво на шум от всички)
7. GENERAL ALTIMAX WINTER 3 / GISLAVED EUROFROST 6 (Conti. Отново клас на мокро C, но се съмнявам да са толкова добри колкото Semperit и Uniroyal - лични наблюдения от по-старите модели)
8. Tigar/Kormoran/Orium/Riken/Taurus (Michelin. Нови модели със силика гел и подобрено представяне на мокро клас C. Доста добра цена)
Горе-долу това ми е класацията по приоритети. Вероятно ще са някои от първите 6. Фулда я изключвам, защото са ОК само първия сезон....
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:SpeedyMan, Ts850P съм карал на Q5-та - супер гума, но за съжаление няма пресен внос на моя размер затова чуденката ми е Pirelli или Michelin
Е наследника на 850P e 860S, последно ги имаше в ограничени размери, та не знам дали има точно за твоя автомобил. За цена - Конти и Мишлен са най-скъпия избор, който не винаги си струва, но ако купуваш извън сезон, изпадат и оферти.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
Знам кой модел какво наследява, просто няма пресен внос в моя размер. Миналта седмица са доставени Pirelli и Michelin, затова е между тях дилемата. Има топ оферта и за Hankook ама нещо не съм 100% убеден в качествата им. I'cept EVO2 e модела
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Тук постнах септемврийският тест на Auto Bild 2019 на зимни гуми за размера 225/45 R17: viewtopic.php?f=116&t=431554&start=15 Може да го разгледаш.
Източник: https://shina.guide/press/21081/#more-21081
Източник: https://shina.guide/press/21081/#more-21081