Канада

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Канада

Мнение от ildivvy » 05 Мар 2018, 13:38

Не знам какви мигранти им се привиждат в Канада! Когато сглобявах едни машини в Хартум си говорихме много с директора.Умен и образован човек,който е обиколил целия свят! Каза,че когато е бил в САЩ,не е успял да изкара дори една зима в Мичиган и се е прибрал веднага! Тези хора не са устроени за 6-7 месечни зими със сериозни минусови градуси и много сняг! Повярвайте ми!
Последна промяна ildivvy на 06 Мар 2018, 9:44, променена общо 1 път
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Мар 2018, 13:40

В повечето групи от сорта на "българи в Испания" се пишат само глупости от хора с килийно образование или без такова дори. Половината от всички са перманентно без работа и търсят всякаква работа, 90% работещите са общи работници или майстори по строежите, жените са гледачки на баби т.нар "интерна" където живеят 6 дни в седмицата при бабата или дядото или са чистачки по къщите, тук там има сервитьори и готвачи.
Ако се вписваш за такива работи може да четеш маймуница на испано-български.
Океана не е само Галисия, ами започва от Паис Баско и стига до Галсиия 700+км, а под Португалия в Андалусия има още 200+ км бряг на океан или отива на почти 1000км бряг.

Ако търсиш друг вид работа, мога да кажа, че е многоо трудно, а без език си е направо невъзможно, това с бързото научаване да си купиш хляб и бира не го броя.
Не случайно хиляди испанци избягаха в чужбина, включително тук в България. Има няколко групи на испанци в България и повечето са средно интелигентни(ходя по срещите им), не с 6 клас както повечето нашенци в Испания.

Моя опит е 15+ год в Испания, ако утре ми се отвори добра възможност не бих седял тук, но не бих и седял там за слава или като удавник за сламка, както много хора.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Мар 2018, 14:44

Без мразителското и критикарско мнение нямаше как да се мине, все някъде трябва да блесне човек, ако не може в реалния живот.. :yes:
Езикът може да се научи за половин година, може и за 10 години да не се научи, зависи от това дали искаш, тоест да влагаш усилия, както и доколко ти вървят езиците. Аз лично съм работил много време само с английски, районът в който бях е предимно с англоговорящи. Другото хубаво е, че те плащат осезаемо по-добре от испанците.
За групите във Фб в някаква степен е вярно, ама кой каквото иска, това вижда и намира, в крайна сметка това важи за по-голямата част от мрежата ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Мар 2018, 15:12

Чак пък мразителско.. ако си се засегнал извинявай, пък кой къде блести няма да оспорвам, нито имам желание.
Както виждам и ти казваш, че било донякъде вярно това с групите, та не знам какъв е проблема.
Друго няма какво да кажа, всеки гледа и вижда от своята камбанария.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 05 Мар 2018, 18:02

ildivvy написа:! Тези хора не са устроени за 6-7 месечни зими съз сериозни минусови градуси и много сняг! Повярвайте ми!

Дупе знае 2-е и 200 са казали древните Българи.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Мар 2018, 4:19

ildivvy написа:Не знам какви мигранти им се привиждат в Канада! Когато сглобявах едни машини в Хартум си говорихме много с директора.Умен и образован човек,който е обиколил целия свят! Каза,че когато е бил в САЩ,не е успял да изкара дори една зима в Мичиган и се е прибрал веднага! Тези хора не са устроени за 6-7 месечни зими съз сериозни минусови градуси и много сняг! Повярвайте ми!

За какво говорим? Кебек е пълен с народ от страните от Магреб и Централна Африка. Торонто си е втори Пакистан. Сега докараха 50 000 "сирийци"... Кой не е "устроен за такава зима"???

Хаитяните изобщо не ги броя :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 06 Мар 2018, 9:20

alekangg написа:В повечето групи от сорта на "българи в Испания" се пишат само глупости от хора с килийно образование или без такова дори. Половината от всички са перманентно без работа и търсят всякаква работа, 90% работещите са общи работници или майстори по строежите, жените са гледачки на баби т.нар "интерна" където живеят 6 дни в седмицата при бабата или дядото или са чистачки по къщите, тук там има сервитьори и готвачи.
Ако се вписваш за такива работи може да четеш маймуница на испано-български.
Океана не е само Галисия, ами започва от Паис Баско и стига до Галсиия 700+км, а под Португалия в Андалусия има още 200+ км бряг на океан или отива на почти 1000км бряг.

Ако търсиш друг вид работа, мога да кажа, че е многоо трудно, а без език си е направо невъзможно, това с бързото научаване да си купиш хляб и бира не го броя.
Не случайно хиляди испанци избягаха в чужбина, включително тук в България. Има няколко групи на испанци в България и повечето са средно интелигентни(ходя по срещите им), не с 6 клас както повечето нашенци в Испания.

Моя опит е 15+ год в Испания, ако утре ми се отвори добра възможност не бих седял тук, но не бих и седял там за слава или като удавник за сламка, както много хора.

Вярно е колега написаното от теб за българите в Испания. Същото би могло да се каже и за българите в Гърция е те са подложени на същите сурови условия. Но къде е вината им? Виновни ли са че са се родили в бедна държава, която фалира 10 пъти през последните 28 години. Или че не са се образовали достатъчно, че не са научили езици за да могат по-добре да се продадат по чужбина. Пред очите ми са хората за които говориш. По северна България има цели населени места които се изнесоха по Испания, не защото им е хубаво по шибаната Испания да са овчари или работници на полето, а защото у нас в България са в пълна безизходица, продали са де що имат, чакали са нещо да се случи, а тва правителство а онова и времето си минава, сметките растат, лихвите също, живота за да се живее в днешно време са необходими определено количество финансови средства, нямаш ли ги загиваш, а в България почти не се предлагат просто изчезнаха парите и възможностите. Прав си че им се чудиш при това положение защо седят там изобщо.Може би от срам! От близките им от родните им!Понеже българина е горд човек, ще отиде на майната си за да се спасява поединично вместо да застане тука и да застави политяги-ръководители всичката жмел дето управлява да му осигурят достоен начин на съществуване! В много стпрани се говори вече и за въвеждане на базов доход на населението!Как иначе да съществуват? След като държавата не може да им осигури работа с доход който да им стига да преживяват криво ляво, защото в България минималния доход не е достатъчен да си платиш сметките да си купиш храна и с нещо дребно да разполагаш и то при положение, че живееш в собствено жилище.....Нещата в България са много и тотатално сбъркани, тука си е за революция тип Кастро-Че Гевара
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 06 Мар 2018, 12:33

Същото се касае за 95% от емигрантите като цяло !

Не е като да не съм бил мияч лично аз, на минималната в Германия 7 дни в седмицата. И не е като да не научих немски за 6 месеца. Не е и като да не научих закона от-до след като платих 5 глоби по 100-500 евро за какво ли не.
Но в България не си го представям да работя каквото и да е било.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 06 Мар 2018, 13:40

b.bonev написа: Но къде е вината им? Виновни ли са че са се родили в бедна държава, която фалира 10 пъти през последните 28 години. Или че не са се образовали достатъчно, че не са научили езици за да могат по-добре да се продадат по чужбина

За това, че са се родили в бедна държава не можем да виним никой. Виж за образованието - всеки си има глава на раменете. Ако не ти се учи - ще работиш овчар или общак. Колко хора има, които завършиха с минимална помощ от родители, работейки по време на следването. Има и студентски бригади, заеми. Който иска да се образова - намира начин.

b.bonev написа: Пред очите ми са хората за които говориш. По северна България има цели населени места които се изнесоха по Испания...

В северозапада са особена категория хора - все чакат някой да ги оправи, все гласуват за бившите комунисти. Спасението на давещите се е работа на самите давещи се. Да организират производства, търговии, макар и дребни. Имат 2 държавни граници в региона (Сърбия и Румъния), имат Дунав - транспортна артерия чак до Ротердам, втори Дунавмост им построиха. В Родопите да не би да им е по-лесно - планински район, трудни пътища, тежки зими. Ама хората мъчат да направят нещо - земеделие, дърводобив, туризъм, търговия с Гърция.

b.bonev написа: Tука си е за революция тип Кастро-Че Гевара

С това пък съвсем ме загуби. Политическата ни класа трябва да се стресне и уплаши, ама много сериозно при това. Обаче на тия Кастровци, Че-Гевари и други подобни каскети-пролетариати сме им сърбали попарата. Историята не свършва добре, когато те са на власт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Мар 2018, 14:09

b.bonev написа:тука си е за революция тип Кастро-Че Гевара

:mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 06 Мар 2018, 14:52

kasho написа:В северозапада са особена категория хора - все чакат някой да ги оправи, все гласуват за бившите комунисти.

С това пък съвсем ме загуби. Политическата ни класа трябва да се стресне и уплаши, ама много сериозно при това. Обаче на тия Кастровци, Че-Гевари и други подобни каскети-пролетариати сме им сърбали попарата. Историята не свършва добре, когато те са на власт.

+ 1

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Мар 2018, 21:27

Не е лесен животът на собствениците на домашни любимци. Светофарът е зелен, колите чакат, псето се е ококорило ...
(извинявам се за качеството, но стъклата ми не бяха много чисти и телефонът не можа да смогне)

Изображение

Мацето почисти, трафикът си тръгна, остана веселият момент :mhihi:

Изображение

Това си е направо центъра на града. Пет минути пеш от Парламента

https://www.google.bg/maps/@45.4122884, ... 312!8i6656

nqmam_bmw написа:Канадките как са? :idea:

Ето. Канадките не са много загрижени за външния си вид. Добре облечена канадка, която се грижи за външния си вид се отделя на секундата от масата. Ето рецепционистката ни. Младо момиче е, на 25-26г. Държи си чорапите (по нейни думи) в една кутия и просто взима два най-отгоре. Много от тях са и само по един.

Изображение

Nickelback написа:... не знам какви химикали хвърлят ...

При -30С солта не замръзва. Поне тук де. При такива температури е ясно и асфалтът е сух и бял. Когато минават колите, солта се вдига във въздуха като финна прах.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 12 Мар 2018, 11:17

BMW_POWER написа:...

Направо си е отвратителен животът. Не знам как, иначе 100 пъти да съм се вдигнал да живея на подобно място. Сега с тия 6 месечни визи, ако отида там и забравя за обратния полет, голями ли са шансовете да ме хванат ?

Едит. Давам си 20% от заплатата за 1-2 години, ако някой ме скрие там :lol: Говоря добре английски и няма да ви издам :lol:

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 12 Мар 2018, 19:12

BaDxBoY написа:

Направо си е отвратителен животът. Не знам как, иначе 100 пъти да съм се вдигнал да живея на подобно място. Сега с тия 6 месечни визи, ако отида там и забравя за обратния полет, голями ли са шансовете да ме хванат ?

Едит. Давам си 20% от заплатата за 1-2 години, ако някой ме скрие там :lol: Говоря добре английски и няма да ви издам :lol:

Ще те намерят, ако ли не процедура за емиграция, не е толкова сложна.
П.С. Няма ли някои в процедура?
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 12 Мар 2018, 22:00

ludnik написа:
BaDxBoY написа:

Ще те намерят, ако ли не процедура за емиграция, не е толкова сложна.
П.С. Няма ли някои в процедура?

А добре де, каква е тази процедура ? Ако се вдигна с 6 месечна виза към Канада, с моя английски и различните сфери в които съм компетентен, 100% ще си намеря работа.
Нали като всеки, чувал съм разни глупости, че те качвали на самолета директно и не знам си какво. Чувал съм и други историй за хора, отишли там на бригада и почнали нелегално работа, след време се женят и си взимат паспорти някак си. Чувал съм 1 история и за един, където минал през мексико и им казал, че бил гей и тук в България не го разбирали .... Кое е истина и кое не, няма как да знам, никога не съм минавал по тоя път.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата